ben varim ve daha cok bircok arkadasimiz. ben kedierle cok hasir nesirdim bende kesin bagisiklik cikar sanirdim, yine de cikmadi. hatta dusukle sonuclanan bir hamileligimde oldu. ama toksoplasmayla ilgisi yoktu.
simdi ilk ogrenince insan korkuyor ama sonra alisiyorsun. cig et cig kofte gb asla yeme, etleri pisir cunku bu mikrop pisirilince sana gecmiyor diyor doktorlar. salata malzemelerini de sirkeli suda bekletip iyi yika. kecide cok var derler, kullanmamaya calis. ben hamileyken sucuk salam falan yemedim ama kaybimdan sonra sucugu iyi pisirip yedim sen dusunuyorsan yakinda hamile kalmayi istersen simdiden yeme. cig ete dokunursan ellerini iyice yikarsin. hamileyken yemek pisirirken et kesicekcem bir kullanimlik eldiven takiyordum. iki arkadasim da daha cikmamisti sorunsuzca atlattilar hamilelik suresince. ama yine de cok rahat olmayalim dikkati elden birakmayalim. hamileligin ilk uc ayinda kapmamak daha onemli.
evinde kedin yok sanirim varsada kumunu esin degistirsin, kedin varsa ve evde yasiyorsa o da cig etten kapabilir o zamanda diskisindan insanlara gecebilir.
kendini toksoplasmayla paranoyak yapma, bu yasina kadar nasil kapmadin onu dusun ve rahatla ama hamilelikte ve oncesinde (cunku su siralar kaparsan doktorlar uc ay hamile kalmamani istiyor) dikkatli ol. hamileyken cok korkmustum da ondan sana kendini cok korkutma diyorum biliyorum o duyguyu. benim anladigim kadariyla en onemlisi etleri iyi pisirmek ve salata malzemelerini iyi yikamak.
bir de kizlar burda hamileligin ilk uc ayinda iki haftada bir doktor kan testi yaptiriyor kaparsaniz tedavi versin diye ama turkiyedeki arkadaslarima bagisikliklari olmamasina ragmen bu test sadece basinda yapildi, eger sizin de doktorunuz kontrol testlerini istemesse bence zorlayin.