Tokluk hissi için bildikleriniz!

• Konu Sahibi karamsar_tarz
  • Başlangıç Tarihi
valla bugün diyetimin ikinci haftasına başladım üstelik kilo da veriyorum 1,5 kilo kadar vermişim yani diyet dediğim beslenme alışkanlıklarımı değiştirmeye uğraşıyorum. ekmeği kestim bol su içiyorum şekeri minimuma indirdim ve aburcubur ağzıma sürmüyorum salatamı yağsız yiyorum normalde sebze çok az yerdim akşamları koca tabak salata yiyorum. çay kahve içmeyip yeşil çay içiyorum. ara ara iki üç tane çubuk kraker atıyorum sadece. bu akşam hakkaten açım yani cidden utanmasam açım diye ağlıcam. midemde tuhaf bi his var, sanki ordan bana sinyal yolluyo açımmmmmm doldur beni diye. ama gidiyorum buzdolabını açıyorum bakıyorum seyredyorum, sonra annemin yaptığı keke bakıyorum seyrediyorum ki kek normalde asla yemem onu bile yiyesim geliyo o derece. sonra yicek bişeylr hazırlamaya üşendiğimden geri oturuyorum. ama bugün açım yani ciddi manada...

diyebiliceğim tek şey yeşil çay için şekersiz, tuhaf bi tokluk veriyo bana koca bi fincandan sonra. hemde faydalı ben sallama değil demleme içiyorum birde.

valla bugün diyetimin ikinci haftasına başladım üstelik kilo da veriyorum 1,5 kilo kadar vermişim yani diyet dediğim beslenme alışkanlıklarımı değiştirmeye uğraşıyorum. Ekmeği kestim bol su içiyorum şekeri minimuma indirdim ve aburcubur ağzıma sürmüyorum salatamı yağsız yiyorum normalde sebze çok az yerdim akşamları koca tabak salata yiyorum. çay kahve içmeyip yeşil çay içiyorum. Ara ara iki üç tane çubuk kraker atıyorum sadece. Bu akşam hakkaten açım yani cidden utanmasam açım diye ağlıcam. Midemde tuhaf bi his var, sanki ordan bana sinyal yolluyo açımmmmmm doldur beni diye. Ama gidiyorum buzdolabını açıyorum bakıyorum seyredyorum, sonra annemin yaptığı keke bakıyorum seyrediyorum ki kek normalde asla yemem onu bile yiyesim geliyo o derece. Sonra yicek bişeylr hazırlamaya üşendiğimden geri oturuyorum. Ama bugün açım yani ciddi manada...

Diyebiliceğim tek şey yeşil çay için şekersiz, tuhaf bi tokluk veriyo bana koca bi fincandan sonra. Hemde faydalı ben sallama değil demleme içiyorum birde.

sakınn sakııın o midenden elen sese kulak vermeee
çokk pişman olursunnnnnnn
sakıııııııııııııııınnnnnnnnnnnnnnnnnnn yapmaaaaaaaaaaaaaaa

oburluk sıralaması yapılsa :hooray:ilk 10'a girmesi garanti biri olarak söyleyebilirimki ''AYRAAAAN'':lepi:

kızlar doğru yerdemi konu açıyorum bilmiyorum ama yanlışsa mazur görün..

tokluk hissi sağlayan bildiğiniz bitkiler, meyveler yada başka bişiler varmı? Gün boyunca sürekli atıştırıyorum elimden yiyecek düşmüo :çok üzgünüm: karnım acıkınca da geçiştirmek nedir bilmiyorum illa ahım şahım yiycem :senağlama: bıktım artık nolur ufakta olsa bişey yazmadan çıkmayın :Saruboceq:

paylaşalım beraber tok duralım :teytey:
şimdiden teşekkürler..a.s.

Sana önerim aci bir kahve ac... sütsüz ve sekersiz tadi cok kötü oluyor ama onu ictikden sonra aclik hissi hissetmiyorsun bayagi bir süre! Dene faydasini göreceksin!

ya beyinde tokluk hissi salgılayan hormon varmış acaba onu daha fazla çalıştıran ne olabilir??????????

Beyinde Oluşan, Mutluluk ve Doygunluk Hazzı Veren Serotonin Hormonu:

İştah ve uykunun düzenlenmesinde rol oynayan çok önemli bir hormon olan serotonin beyinde salgılanır. Yediğimiz karbonhidratlar insülin salgılanmasını uyarırken, serotonin hormonunda da geçici olarak aşırı bir salınmaya neden olurlar. Beyinde serotonin azalınca tatlı şeylere hücum eder, tatlı yemek isteriz. Özellikle çikolatada bol bulunan triptofan isimli aminoasit beyinde serotonine dönüşerek mutluluk verir. Atıştırma ile pankreas bezinden insülin salınır ve bu insülin serotoninin geçici olarak yükselmesini sağlar. Böylece fazla kiloluluk için bir tuzak olan bu atıştırmalar kilo almaya neden olur. Bu nedenle insülin ve serotoninin kontrol altına alınması kilo kaybı açısından çok önemlidir. Stresli durumlarda da beyindeki serotonin azalır ve daha fazla serotonine ihtiyaç duyulduğundan atıştırmalar başlar. Bu nedenle kilo vermek isteyen kişiler düzenli bir serotonin salgısı için düzenli uyumalı ve stresten uzak durmalıdır

işine yararmı bilmiyorum ama bu yazıyı buldum,paylaşmak istedim.

ayy ağlamak istiyorum ne zor bişiii bu diyet yaaa..:çok üzgünüm: . ben bir haftadır yediklerimi iyice çiğneyerek yavaş yavaş yiyordum daha tabağım bitmeden doymuş oluyordum ama dün yemekleri bi kaçırmışım kii tam da 3-4 kilo vermişken :nazar: dediklerinizi deneyeceğim wallaa ne zor şeymiş bu ya

kızlar ben daha iyi bi formüül buldum forumdan, yemeklerden önce bi tatlı kaşığı naneyi suyla beraber içiyorum ve inanılmaz bi tokluk duyuyorum daha ilk günüm bakalım inşallah işe yarar :teytey:

X