• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tokiden ev almak karlı mı

All is well

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
1.327
2.248
133
Merhaba hanımlar

Sorum kısaca şu ev ilçe de olacak ve 180 bin tl yani piyasasına göre oldukça yüksek metre karesine göre de öyle ama tabiki ödeme koşulları çok makul
Gelgelelim merkezde kredi ile alınsa ev belki taksiti bir tık yukarda olacak ama peşinat kısmını dahi ihtiyaç kredisi çeksek yine sanki daha merkezi bir konumda aynı fiyata alınabilir ev.nasıl düşünmek gerek bu işlerden anlayan var mı durdukça prim yapacak bir yer konum olduğunu düşünmüyorum tokilerin ayrıca

Evet toplam fiyatı yüksek ordan bir karın olmuyor ama aylık ödemeleri daha az ve girince başlamak guzel

Merhaba hanımlar

Sorum kısaca şu ev ilçe de olacak ve 180 bin tl yani piyasasına göre oldukça yüksek metre karesine göre de öyle ama tabiki ödeme koşulları çok makul
Gelgelelim merkezde kredi ile alınsa ev belki taksiti bir tık yukarda olacak ama peşinat kısmını dahi ihtiyaç kredisi çeksek yine sanki daha merkezi bir konumda aynı fiyata alınabilir ev.nasıl düşünmek gerek bu işlerden anlayan var mı durdukça prim yapacak bir yer konum olduğunu düşünmüyorum tokilerin ayrıca
arkadaşım 2009 yılında bizde tokinin bu bahsettiğiniz cazibesi ile evi aldık borcu ödrüyorsunuz yıllık olarak kalan miktar üzerinden tekrar bir yıllık faiz uygulaması yapılıyor ve ödeme planınız güncelleniyor yıllık olarak ben bunun karlı olduğunu görmedim bankadan çekilen kredi de ilk taksit ile son taksit ne onu biliyorsunuz tokide bunu bilemiyorsunuz
Evleride kaliteli olduğunu düşünmüyorum özellikle mutfak tezgah dolap ve banyo teknesinin çoğunun balkonları dar oluyor. ben kendi adıma asla tokiden ev almam kredi çekerek borcu kapattık ve öyle sattık arkadaşım
sonrasında banka kredisi ile ev aldık

Ben TOKİlerin avantajlı olduğunu düşünmüyorum. Bir kere zaten hep merkeze uzak yerlerde, ulaşımı sıkıntılı bölgelerde yapılıyor bu bir eksi. 6 ayda bir memura yapılan zam oranında ödenen tutara da zam geliyo, adam akıllı bir ev aldığın zaman hiç bir avantajı kalmıyo yani.

Evet hep karlı görürüdüm ama bu şehir de yeni şehirleşme oluluyor ev projeleri sanki daha mantıklı gibi mesela belli bir peşinatla elden 50 taksit yapan bazı projeler var daha makul geldi bana hem konum hem de toplam tıtar olarak

Merhaba hanımlar

Toki evleri merkeze uzak oluyor
İnşaatında kötü malzeme kullanılıyor, şu an da işime yakın olması için tuttuğum bir toki evinde kiracıyım, 7 yıllık evler her yeri ayrı dökülüyor. Mutfak, banyo, tesisatlar,pencerler, kalebodurlar, parkeler hepsi rezalet , evi alıp içine de bir yarım ev parası harcasanız ancak adam olur, bence değmez

Aynı parayla merkezde de ev alabiliyorken ilçede toki dairesi almanın mantığı nedir anlamadim cidden.

Eğer yaşamınız merkezdeyse hiç düşünmeyin bile

Aynı parayla merkezde de ev alabiliyorken ilçede toki dairesi almanın mantığı nedir anlamadim cidden.

Eğer yaşamınız merkezdeyse hiç düşünmeyin bile
Şöyle ki mantık peşinat olmadığı için yaksitleri de rahatça ödeyebilecegimiz gibi olduğu için düşünelim dedim

Toki evleri merkeze uzaklığı olsun iclerinin küçüklüğü olsun tercih edilmiyor pek fazla. Evleneceğim zaman tokinin kirasi 400 iken yine de çıkmadım oraya 750 lira kirada oturuyorum şimdi ama hic de pişman değilim. Salon küçük mutfağa iki kişi anca sığar balkonları dar küçük, lavabo ile tuvalet birleşik ki en nefret ettiğim seydir, yatak odası için mobilyaların hepsi sığmıyor benim arkadaşım iki komidini üst üste koyarak sığdırdı zorla. Ev almışken ferah ferah oturabileceginiz içinizi açan bir ev alin sonra pişman olursunuz. Ki taksitlerinden pişmanlık duyan çok var bir araştırın etraflıca derim

Merhaba hanımlar

ben almam toki neredeyse bir sehir koruyor ve bu sehire her turden insanı topluyor sırf ödeme koşulları iyi diye almazdım.site olayına karşı biriyim belki bu yuzden de itici geliyor

başka projedeki risk müteahhitin guvenilmezligi oluyor genelde. özellikle bu aralar iflas eden inşaat şirketi çok var. bence de toki yerine merkezden kaliteli bir ev alın almisken. tokilerin kira getirisi de dusuk oluyor. ama aldığınız evin şirketi bilinen tanınan daha önce bu sektörde iş yapmış bir sirket olsun.

Şöyle ki mantık peşinat olmadığı için yaksitleri de rahatça ödeyebilecegimiz gibi olduğu için düşünelim dedim
işte onu da yazmıştınız.
o peşinatı dahi ihtiyaç kredisi çeksem aynı fiyata alabiliyorum merkezde demişsiniz.
bence bir artısı kalmıyor.

toki normal bir ev alamayacak, mesela 20 yıl da otursa kirada kalacaklar için avantajlı bence.
yoksa bir getirisi yok.

Evet beni cezbeden peşinatının çok düşük olması ama şöyle kaba hesapla merkezde de kampanyalı bilindik firmalardan bakılırsa vadeli ev almak daha mantıklı.. ataması yapılmamış bir öğretmenim asgari ücretli çalışoyarım şuan.ataması çok sıkıntılı bir bölüm olduğu için aslında bir nevi hiç olmazsa öderiz gider diye baktım ama nasip şartlar değişirse zaten gerek yok tokiden bakmaya ...

Back
X