Nişan TOKAT söz, nişan, düğün adetleri vs...

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

sssccc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2010
2.510
2
66
İstanbul
Kızlar merhaba. Benim erkek arkadaşım Tokatlı. Annesi ve babası ayrı ve uzaktalar. Haftasonu tanışmaya gelecekler. Ama ben onların adetleri nedir, gelenek ve görenekleri nasıldır. Hiçbirşey bilmiyorum ve sorabileceğim kimse yok. Sevgilimde sağolsun hiçbirşey bilmiyor bu konularda. Yardım edin lütfen. Sözde bohça yaparlarmı takı takılırmı, nişanda bohça nasıl olur. bunları öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim...

Ben Tokatlıyım artık insanlar öyle adet gelenek görenek yerine getirme çabasında değilki canım.Tanışmak için geliyorlar demişsin isteme ve söz de olacak mı?
Ben kuzenimden hatırlıyorum o da memleketten birisiyle evlendi,Tanışmak için annesi gelmişti muhabbet filan.Sonra isteme için kalabalık geldiler aynı zamanda söz de oldu. Bilezik takmışlardı 1 tane ve bohça da vardı geline hediyeler almışlar ufak tefek
Hayırlı olsun Mutluluğunuz eksilmesin inş. opuyorumnanaktan

bende tokatllıtyımm =) canım sözde şerbet dağıtılır tokat'ta bohçada olur tabikide bide aileye kalmış sözde bazıları söz bileziği takar bazıları takmaz.

haftasonu tanışmaya amcası ve yengesi gelecek.
15gün sonrada isteme ve söz aynı anda olacak. annesi isteme zamanı gelecek. bizde sözde bohça yapılmaz. erkeğe de yapmak gerekiyormu sözde bohça. söz şerbeti nasıl oluyor. anlatın kızlar herşeyi en detaylı haliyle.

damadada yapılıyor sözde bohça ama ufak tefek şeyler..
söz şerbetide aynı lohusa şerbeti gibi duymuşmuydun lohusa şerbetini
sözde bidaha istenir baba verdim der sonra eller öpülür söz şerbeti içilir..

şerbet de yapılıyordu evet hatırladım ama gerçekten kalmadı böyle adetler.
Bence sen yengesine sor veya annen sorsun ne yapmamız gerekir sizin adetleriniz nelerdir gibisinden. Ona göre yaparsınız hazırlığınızı. şimdiden stres yapma gelir geçer opuyorumnanaktan

ben herşeyi önceden bilip öğrenmek istiyorum ondan bu telaşım. yengesi pek adetleri gelenekleri bilen biri değil aslında. sizin adetleriniz neyse öyle yapılır diyor hep.

Benim de 1 ay önce nişanım oldu. Evde kendi aramızda sade bi tören yaptık. Benim de nişanlım Tokatlı. Özel adetleri var mı o da bilmiyor ama eskide kaldı artık öyle şeyler sanırım. Umarım tanışma faslını atlatmışındır:) Tatlı heyecanlar bunlar yaa. Adete , geleneğe, göreneğe çok takılma. Mutluluklar

tanışma faslını geçen hafta atlattık. bu hafta da erkek arkadaşımın ailesi bizi yemeğe davet etti. bayramda da söz yapacağız :)

canım ben ve sözlümde tokatlıyız. valla arkdaşın dediği gibi biz öle eski adet gelenek yapmadık.tabiki o sizin isteminize kalmış bişey.isteme ve söz aynı anda oldu.sözde bohça falan yapılmadı bizde.nişanda olcak oda ailelere falan deil sadece bize yapılcak.istenirkende babalar falan karışmadı aile büyükleri vekil tayin edildi :) gönüller bir olsun karşılıklı aileler anlaşsın mutlu olun yeter tatlım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…