Titriyorum,Titriyorum,Titriyorum:(

aysecikcik

sağlıklıyım...yeter bana
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009
1.453
3

Merhaba arkadaşlar....bende bir süredir devam eden (yaklaşık 5-6 ay gibi) ve sebebini tam olarak bilmediğim bir titreme durumum var...sebebini bilmiyorum dedim çünkü sebebi heyecandan mı yoksa bir hastalık mı gerçekten bilmiyorum....

Arkadaşlarımın veya işte birarada çalışmakta olduğum insanların yanında ellerim hep titriyor,bunu belki farkediyorlar,belki de farketmiyorlardır...fakat bildiğim bir şey varsa o da benim bu durumdan çok rahatsız olmam....bu titrememin sebebini kendimce sorguluyorum,acaba heyecanlanıyor muyum diye...fakat bazen hiç heyecanlanacak bir durum yokken bile,en sakin ortamlarda bile yaprak gibi titrediğimi hissediyorum..inanın o kadar rahatsız edici bir durum ki....mesela geçen gün arkadaşlarımı davet etmiştim....çay götürürken ve pasta servisinde ellerimin titremesini görmeliydiniz....daha öncesinde böyle bir durumum yoktu...olmadığı için şimdi bu kadar rahatsızım zaten..

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum....sebebi ne olabilir sizce?...ve neler yapmam gerekir?...cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum....

önce sizlerle paylaşmak istedim...doktora gitmek için o kadar az zamanım oluyor ki....:çok üzgünüm:

canım bence mutlaka bi doktora görünmelisin saglık ihmale gelmez hiç bişey saglındanda önemli olamaz

aysecikcik canim benimde bir ara böyle bir sorunum olmustu

ellerim titriyordu ama bide bedenime bi sogukluk giriyordu

ev doktoruna gittim kan tahlili yaptik

bana ac kaliyormusun diye sordu tansiyon dusuklugunden dolayi titreme olusabiliyormus onun haricinde kotu bisi cikmamisti zaten

ama farkettim gercektende ac kaldiysam bisey yemediysem o gun cok kalmadan titreme basliyor yine ve biseyler yesemde epeyce bi sure birakmiyor beni:bbo:

Benimde ellerim titrer ama heycanlandığımda ve sinirlendiğimde olur
normalde olmaz,çay servisinde hep olur :) hatta kaynımlar heycanlanma gelin falan diyip gülerler
aslında dr a gitmek lazım ama ihmal ediyoruz:1no2:

Merhabalar öncelikle geçmiş olsun..
Şikayetinize dair öykünüzü tam anlamıyla bilmek gerek yorum yapabilmek için ..Yaşınız,sizi rahatsız eden durum ve semptomlar ,titreme sıklığı ve periodu gibi..
Genelde psikolojik nedenlere,strese bağlı olmasa da bu gibi üzücü ve heyecan verici durumlarda kasılma ve titremeler çok artar ve ilerlemisini sağlar..ALtında yatan nedeni saptamak lazım devam etmesini engellemek ve durdurmak için.
Günlük işlerinizi yapmanıza engel oluyor ve sizi kısıtlıyorsa mutlaka tıbbı yardım almanız gerekir,sağlığınız açısından..
Rahatlayın,iyi düşünün bol bol dinlenin ve kafeinden uzak durmaya çalışın..
Halledilemeyecek bir problem değil,tıbbı destek alırsanız doktorunuz semptomları belirleyip rahatlıkla iyileştirebilir..
en önemlisi de sizin bunu takıntı haline getirmemeniz..Olumlu düşünün..
Sevgiler

Son düzenleme:
canım bence bir doktora görünmelisin tiroidle veya tansiyonla ilgili bir problemin olabilir..ihmal etme git bir doktora görün..sağlıcakla kal

canım benim annemde vardı titreme
dr a gitti guatr çıktı
genel cerraha gidersen elle muayenede hemen anlar
tabi sende daha farklı bişi olabilir
kendini ihmal etme
işe gidebilmen için önce sağlıklı olman lazım

canım bence mutlaka bi doktora görünmelisin saglık ihmale gelmez hiç bişey saglındanda önemli olamaz

benim de savunduğum bir fikir...fakat hep ihmal ediyorum nedense...

aysecikcik canim benimde bir ara böyle bir sorunum olmustu

ellerim titriyordu ama bide bedenime bi sogukluk giriyordu

ev doktoruna gittim kan tahlili yaptik

bana ac kaliyormusun diye sordu tansiyon dusuklugunden dolayi titreme olusabiliyormus onun haricinde kotu bisi cikmamisti zaten

ama farkettim gercektende ac kaldiysam bisey yemediysem o gun cok kalmadan titreme basliyor yine ve biseyler yesemde epeyce bi sure birakmiyor beni:bbo:

canım benim,aslında iştahlı biriyim fakat hiç kilo alamıyorum,oldukça zayıfım,bu durumdan da rahatsızım aslında,o da ayrı bir konu tabi ki..

Benimde ellerim titrer ama heycanlandığımda ve sinirlendiğimde olur
normalde olmaz,çay servisinde hep olur :) hatta kaynımlar heycanlanma gelin falan diyip gülerler
aslında dr a gitmek lazım ama ihmal ediyoruz:1no2:

maalesef ben ihmal edenlerin başında geliyorum...

Merhabalar öncelikle geçmiş olsun..
Şikayetinize dair öykünüzü tam anlamıyla bilmek gerek yorum yapabilmek için ..Yaşınız,sizi rahatsız eden durum ve semptomlar ,titreme sıklığı ve periodu gibi..
Genelde psikolojik nedenlere,strese bağlı olmasa da bu gibi üzücü ve heyecan verici durumlarda kasılma ve titremeler çok artar ve ilerlemisini sağlar..ALtında yatan nedeni saptamak lazım devam etmesini engellemek ve durdurmak için.
Günlük işlerinizi yapmanıza engel oluyor ve sizi kısıtlıyorsa mutlaka tıbbı yardım almanız gerekir,sağlığınız açısından..
Rahatlayın,iyi düşünün bol bol dinlenin ve kafeinden uzak durmaya çalışın..
Halledilemeyecek bir problem değil,tıbbı destek alırsanız doktorunuz semptomları belirleyip rahatlıkla iyileştirebilir..
en önemlisi de sizin bunu takıntı haline getirmemeniz..Olumlu düşünün..
Sevgiler

yorumunuz için teşekkür ediyorum...öncelikle şunu belirtmek isterim ki gerek ev gerek iş yaşantımda oldukça huzurluyum ve stres kelimesini bile bilmem....sizin de dediğiniz gibi bu durum benim yaşantımı etkiliyor ve sanırım bir doktora gitmem gerekiyor...bana göre bir doktora gitmeden önce bile fikir sahibi olarak gitmek çok daha faydalı olacaktır....tekrar teşekkürler...

Son düzenleme:
vakit yaratın ve mutlaka doktora görünün.. sinir sisteminizle ilgili bir problem olabilir...

canım bence bir doktora görünmelisin tiroidle veya tansiyonla ilgili bir problemin olabilir..ihmal etme git bir doktora görün..sağlıcakla kal

canım benim annemde vardı titreme
dr a gitti guatr çıktı
genel cerraha gidersen elle muayenede hemen anlar
tabi sende daha farklı bişi olabilir
kendini ihmal etme
işe gidebilmen için önce sağlıklı olman lazım

yukarıda belirttiğim gibi benim kilo alamama gibi bir durumum var ve kilo almak için diyetisyene gitmiştim...tiroid çıkmadı....boyum 178 cm ve kilom şu an itibariyle 53....

canim arkadasim doktora git bence zamanim olmuyor diyorsun ama saglik basda gelir ilerde ah basim keske doktora gitseydim dersin
sen en kisa zamanda doktora git

insan bazen bişeyleri yapmak içn bir kaynak bekliyor nedense...bilirsin doğru olduğunu fakat hep ertelersin..işte benim durumum...şu ana kadar " geçer,geçer sabret" dedim..fakat baktım geçecek gibi değil..burada bu sıkıntımı paylaşmak istedim...

yarın veya cuma günü gitmeye çalışacağım...eğer bunun bir tedavisi varsa gerçekten tedavi olmak isterim..ben açıkçası titremenin tedavi ile geçeceğini bilmiyordum canım yaa....yeni öğrendim...

peki ilaç mı kullanmam gerekecek?

Sağlık ihmale gelmez.Doktora gidip görüşmelisin tabiki.Bunun çözümünü bence burda bulamazsın.Gidip kan tahlili yaptırman gerek.Nebileyim muayene olman gerek.Bi sen daha yok bu dünyada ihmal etme kendini.a.s.

çareyi yanlış yerde arıyorsun canım sağlık herşeyden önce gelir mutlaka doktora git bizler (içimizde doktor olsa bile ) nasıl yardım edebiliriz ki sana???

X