• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Titreyen el problemi

Babaannemde ayni problem var. Once ortopediye gitti(universite hastanesinde el ile ilgili bolum var), bisey cikmadi. Oradan norolojiye yine bisey cikmadi. Sonra psikiyatriste sevk ettiler, ilac denemesi yapildi, ise yaramadi. Genetik denildi, biraktilar. Bu tip konularda her zaman egitim ve arastirma hastanesi oneriyorum, eger bir problem yoksa baska bir bolume sevk ediyorlar, her turlu tetkik yapiliyor

Diderel isimli ilaç bu konuda çok etkili. Ancak nabız ve tansiyon düşürücü etkisinden dolayı muhakkak doktor reçetesi ile kullanılmalı...

Merhabalar,

Buraya yıllar önce bir kere daha benzer bir konu açmıştım. Ancak yine görüşlerinize ihtiyacım var. Ben 33 yalındayım. Akademisyenim. Şu sıralar araştırma görevliliğinden doktor öğretim üyeliğine terfi etmek üzereyim. Ancak bir problemim var el titremesi. Laboratuvarda deney yaparken elllerim zangır zangır titrer. Bu zamana kadar bir şekilde kendimi idare edebildim. Ancak artık hoca olacağım ve öğrenci yetiştireceğim. Bu durum özgüvenimi çok kötü etkiliyor. Kendimi çok yetersiz hissediyorum. Daha bir pipeti bile tutamıyorsun bu kademeyi hal etmiyorsun diye geçiriyorum içimden. Dün deney esnasında arkadaşım geldi yanıma ellerim zangır zangır. Kendimi nasıl küçük düşmüş hissettim anlatamam. Kendimizi salak ve gerizekalı gibi hissediyorum. 29 Kasım tarihi işin Nörolojiye randevu aldım bu durum için. Umarım çözüm bulunur. Sizin de benzer probleminiz var mı? Yorumlarınızı bekliyorum. Herkese iyi günler dilerim.
Benimde var hatta bende konu açmıştım bikaç kere norolojiye de gittim ama pek çözüm bulamadım,çaresi de yokmuş aslına bakarsan,kafada bitiyor olay ama işte en fazla bazı ilaçlarla belki bi nebze azalabilir

Deney yapmayı bilmeyen akademisyenler var bilirsiniz... Onlar kendini yetersiz hissetsin, siz değil asla. Benim hocamın elleri titremesine rağmen tüpü tutup elleriyle bana deney yapmayı öğretse, daha da yücelir, gözümde değeri artar. Tüm içtenliğimle diyorum bunu. Aksini düşünen düşük seviyede biridir.
İsterseniz alışma sürecinde mesela ilk olarak bütün sınıfa değil, birkaç kişiyle çalışın, grup grup sonra daha rahat da hissedersiniz hem.

Kendimi çok yetersiz hissediyorum. Daha bir pipeti bile tutamıyorsun bu kademeyi hal etmiyorsun diye geçiriyorum içimden. Dün deney esnasında arkadaşım geldi yanıma ellerim zangır zangır. Kendimi nasıl küçük düşmüş hissettim anlatamam. Kendimizi salak ve gerizekalı gibi hissediyorum.

Tıbbi olarak sebepsiz el titremesi çok sayıda insanda var, no big deal. Yine de tiroide baktırın tabi, o da olabilir tiroid düzensizlikleri el titremesine sebep bildiğim kadarıyla.

Konuya geleyim çok yanlış bir yerdesiniz, bence kendinizi yetersiz hissetmeye bahane arıyorsunuz. Prof olacak bilgiye , kafaya sahipseniz tüpü tutsanız ne olur, tutmasanız ne olur....akademik işler elle değil kafayla yapılıyor, öğrencilerin aklınıza fikrinize, tezlerinde yol göstermenize, okul ararken yönlendirmelerinize ve referanslarına ihtiyacınız var. Stephen Hawking kendi başına yürüyemiyordu, konuşamıyordu bile adam ama dünya bilim tarihini değiştirdi. Beden gücünün baskın güç olduğu çağı çoktan geride bıraktık, çağımızın baskın gücü kafa, o kadar.

Eliniz titrerken gördülerse de gördüler alt tarafı hoca rahatsız herhalde der geçerler neden rezil olasınız? Yetişkin bir insanın hele ki akademik kadoro tutan birinin bundan rezil oldum demesi gerçekten kötü bir durum, bu kadar özgüvensiz olmanız hiç iyi değil. Nedne özgüvensizsiniz burdan sorayım belki keşfetmenize yardımcı olur. Akademik makaleler yazdınız, tez yazdınız, PhD yaptınız onu yaptınız bunu yaptınız bunlar yeterli hissetmenize yardımcı olmadıysa yardımcı olacak şey nedir mesela, ne olursa kendinizi yeterli göreceksiniz? Bir uzaman danışırdım ben olsam içimdeki yetersizlik hissinin kaynağını sorardım kendime. Bir de ufak tavsiyem Michelle Obama'nın kitabını okumanız ve kitabın filmi Becomingin Netflix filmini izlemeniz. Michelle Obama Harvard mezunu, zeki, eğlenceli, oldukça özgüvenli bir insan ne derler hükümet gibi bir kadın. O kadına bir bakın ikiniz de eğitimlisiniz, bağımsızsınız ondaki güven sizde niye yok bir bakın izlerken. Kendini keşif yolculuğunuzda bol şans dilerim umarım içinizde bir yerlerde kendinize güvenmeyi öğrenirsiniz.

Özgüven baltalayan birşey olduğunu hiç düşünmüyorum, o kadar rahatsızsanız bi doktora görünün, benim eşimin elleri de titriyor buarada , dr a gitmedi bu durum için ama ilerlerse gidebilir, bu vitamin değerleriyle alakalı olabilir belki ,dr a görünürseniz bilgi paylaşırsınız, geçmişolsun

Eğer kan değerleriniz, mr sonuçlarınız normal çıkarsa sebebi belli olmayan titreme (esansiyel tremor) olabilir. Onda da di... isimli ilaç yazılıyor genelde. Bende de aynı sorun var. Öğretmenim. Bazı durumlarda çok fazla zorlandığım oluyor. Ama sınıfa, çocuklara alıştıkça daha rahat hissediyorum. Bir lehim yaparken zorlanirim sanırım onun dışında sorun yaşamam gibi geliyor. Günlük hayatımda bir çardak çay, kahve alıp içememek en büyük sorunum. Sosyal ortamlarda ozguvenimi düşüren bir durum. Bir çözüm bulamadım maalesef. Tek olduğumda daha rahatım ama başkaları varken titreme artıyor ellerimdeki. İnşallah çözümü olan bir teşhis koyulur da kurtulursunuz bu sorundan. Hayatımızı çok etkilemez gibi geliyor yaşamayan insanlara ama öyle olmuyor. Tek bir sorun o kadar çok yerde engel olarak karşımıza çıkıyor ki bazen diyorum tam nokta atışı bir dünya imtihanı olmuş 😄😁 Çok geçmiş olsun.

Eğer kan değerleriniz, mr sonuçlarınız normal çıkarsa sebebi belli olmayan titreme (esansiyel tremor) olabilir. Onda da di... isimli ilaç yazılıyor genelde. Bende de aynı sorun var. Öğretmenim. Bazı durumlarda çok fazla zorlandığım oluyor. Ama sınıfa, çocuklara alıştıkça daha rahat hissediyorum. Bir lehim yaparken zorlanirim sanırım onun dışında sorun yaşamam gibi geliyor. Günlük hayatımda bir çardak çay, kahve alıp içememek en büyük sorunum. Sosyal ortamlarda ozguvenimi düşüren bir durum. Bir çözüm bulamadım maalesef. Tek olduğumda daha rahatım ama başkaları varken titreme artıyor ellerimdeki. İnşallah çözümü olan bir teşhis koyulur da kurtulursunuz bu sorundan. Hayatımızı çok etkilemez gibi geliyor yaşamayan insanlara ama öyle olmuyor. Tek bir sorun o kadar çok yerde engel olarak karşımıza çıkıyor ki bazen diyorum tam nokta atışı bir dünya imtihanı olmuş 😄😁 Çok geçmiş olsun.
Kesinlikle aynı fikirdeyim çok zor bi imtihan ve geçmiyorda hani 10 yıl dayan sonra sınavı geç de yok 🙄

Merhaba ben de tiroit hastasıyım. Çok aşırı çalışıyor değerlerim en yüksek değerin 4 katı fazla düşünün ve ellerim çok titriyor, direk tiroit ten mutlaka gidin aksatmayın. Ben tiroid ilacının yanında dideral kullanıyorum. Geçen gün çay bardağını ellerimin titrmesinden tutamadım çay elime döküldü elim yanınca bardağı fırlattım dışardaydım etrafımdaki herkes bişey oldu sanıp yanıma toplandı. Gerçekten çok zor bir durum ama ilacı kullandıkça geçecek dedi doktor. Daha 1 ay oldu kullanalı o yüzden etkisi mutlaka olacaktır. Tiroit için de dahiliyeye ddğil direk endokrine gidin. Çok geçmiş olsun

Doktora gözüktüm. Kan değerlerim normal, MR için gün verdi. Çok çok büyük bir ihtimalle esansiyel tremor dedi 😭

Back