Titizlikmi aman ha!

Yeşilim canım biz teşekkür edelim sana derli toplu ortamı çok severim en başta evimizse biz yaşıyoruz çocuklarımız, eşimiz, ailemiz sağlıklı bir ortam için bunu seve seve yapıyorum..Ama hastalık boyutunda olması çok önemliki bunu yazının içinde önemle belirtmişsin Hiç birimiz aklımızı yemedikki eşyaların kölesi olalım..Akllı bir bayan gerekeni gerektiği gibi abartmadan zaten yapıyordur ..Herşeyin fazlasının zarar olduğu gibi temizliğinde aşikar..

böyle sevimli sıcacık dosthane bir paylaşıma ben yine yürekten teşekkür ediyorum canım..Kaleminle hiç ayrılma sen hayatın bizzat kendisisin:)

SİZİN BU GÜZEL SÖZLERİNİZLE NASIL YÜREKLENİYORUM TEŞEKKÜRLER BUSE

ahhhhhh ahhhhhh
bende titizim temizim
ama annem kadar deyilimmmm
biz annemle hic kiz anne olamadik cünkü annem cok titizz
oturdugun kontugun örtüzümu kaydi düzet yemek yedin sofrayi kaldirdin hemen yikanir kurulanir yerine konur ev süpürülütr silinir her yemek sonrasi böyle ev elden bir gecer
kurbetten gelmisin konusalim derleselim yok özlemisin yok sadece temizle süpür sil tabiki bende 4cocuk aksama kadar silip süpürmekten anam agliyor izinemi gitmisim temizlikcimi gitmisim anlamadan geliyorum birde birde biz geldikten sonra temizlikci kadinin parasini pesin veriyorum biz gelince annema yardim etsin diyee ahhh ahhhh daha neler nelerrrr

Seyda,zor gerçekten kendine iyi bak canım..Yorumlarına teşekkürler

Sarı papatya..Zor ki ne zor.İnsan nasıl davranması gerektiğini bilemiyor.Hele bu insan yakını,annesi olunca

Aysenur..gülümseyerek okuduysan ne mutlu... Sakın karşılaşma böyleleriyle..Aman

Benim Kaynimda cok fena titizdir, esine ve cocuklarina sürekli temizlik yapmalari icin baski yapiyor. Mahallede bile herkeze bahane bulur kaynim. Bu yüzden insanlar ondan uzak durma cabasinda.
Bana göre Her insan kedine göre temizdir ve titizdir ama yesilimin anlattigi gibi bazi insanlarda artik hastalik olmus bu titizlik ve maalesef bu hastaliklarinla etrafindaki insanlari nekadar üzdüklerini ve bunaltiklarini anlamiyorlar.

"maalesef bu hastaliklarinla etrafindaki insanlari nekadar üzdüklerini ve bunaltiklarini anlamiyorlar."

Bunalmak ne kelime...:):)Sevgi,kelime bulamadım.

Böyle kişiler çok tabiki bu bir hastalIk.Tedavi edilmesi gerekiyor,hem kişiyi hem de etrafındakileri çok yıpratıyor.

vallahi ev temiz olsun.ben yenecek oturacak şeylerim de temzi olsunda.
cam silmişim üstüeen yağmur yağmış ,hiç umurumda değil ben silmşim .çhemde bir tek tatil günüm pazarken gece yarılaırna kadar temzilik yapıp da yorulmuşsam içime sindiyse tamamdır.
etraftan titiz olduğum söylenir.
evim allah aşükür temiz çoğunlukla eve girince detrajan ve tamilik koakr .ama ben çalıştığım için her gün temzilik yapmam. vallahi yapmam.akim 19,30 da evde oluyorum bir günümü ayırırım her şeyi ince ince temizlerim.her yer çamaşır suyu yad aen iyi temzileyic ile ovulur ben gibi garibim sırtı artık doğrulmaz ve sabah kalkar işe giderim.
halılaraım ve dolablaırm temzi olur.ama acelem varsa dağıtırm da kirletirimd eyani.
ve misafir gelinc ebenim evde huzurusz olmamalı yani ya kirletirse diye gözüne bakmam.ama oda burası temzi herşeyi yer içerim diye rahat etmeli yani
ay ne uzun konuştum galiba çenesiizim:)))))))))

minik zuzu zaten gülelim diye paylaştım çok zor o kadar titizlik.

swethome güzel anlatmışsın kendini .titizsin ama titizlik hastası değilsin. olma zaten biraz rahat olmak gerek

ya kızlar bende bu aşırı temizlikten kurtulmak istiyorum ama çok zorlanıyorum.
4 yaşındaki oğluma bile bulaştırdım,okuldan geliyor daha kapıda soyunmaya başlıyor.
direk banyoya koşar tepeden tırnağa soyunur.kışın hemen küvete ayaklarını uzaltır hadi yıkayalım der,yazsa direk yıkarım.mesela her cuma akşamı halı yıkama gecemdir eşim çok kızıyor. bu akşam yıkamamak için kendimle savaşıyorum resmen.
mesela bi takıntımda beyazlarla,renkli, çamaşırların verneli,leke çıkarıcıları bile ayrıdır eşim
bu durumdan çok rahatsız.lütfen gülmeyin kızlar. ya bide ben çalışıyorum resmen kendime eziyet ediyorum.işten geliyorum ve kendimi helak ediyorum.kendimi azcık temizlik konusunda rahat birakmak istiyorum.inşallah bende relax olacam.benneyaptımki

Masalperisi... Bencede sakin olmalısın ileride başın çok ağrır..Kimseyi bıktırmadan bir an önce toparlan tatlım.Bu arkadaşım terapi gördüğü halde tam iyileşemedi çünkü geç kalmış yinede eskiye göre çok iyi

annemin üst komşusunun kızı...
özlem adı...
evlendi gitti hala gelip bir de annesinin evini temizliyor... (iyidir sevaptır diyeceksiniz ama aslında biz kurtulduk diye seviniyorduk ondan...)
kendi evinde nasıldır düşünmek bile istemiyorum...
bizim camlarda tel var, halıları yollukları camdan sarkıtıp silkeleye silkeleye telleri yırttı kaç defa...
tesisatlarında da problem var... özellikle annesi evde yokken gelir, halıları atar banyoya başlar yıkamaya, kıpkırmızı suyu çıkar onların ve hoop bizim banyonun tavanı başlar akmaya üstelik kırmızı-iğrenç...
balkonda çamaşırımız asılı olsun, onların üstüne de silkeler, annem söyler "kızım silkeleme diyen yok, önceden haber ver yeter ki, çamaşırları kaldırayım" "ama teyze bunlar tozlu değil ki , daha dün silkeledim" "o zaman bugün silkeleme???!!!"
sonra kedimiz aşağı düşmesin diye sıkıca parmaklık yaptırdığımız açık balkonun da üstünden silkeler, onun sarkıttığı halıları gören kedi heyecanlanır, parmaklıklara tırmanıp halılarına tırnaklarını geçirir, indirmeye çalıştığımızda bizi de paralar, "kızım yapma git arka taraftan silkele, bak hem kedinin tırnakları sökülecek hem de senin halın tiftikleniyo..." dinlemez... ondan sonra yaz günü o temizlik yapacak diye cam-kapı kapalı oturulur evde, baygınlık geçirilir...
son defasında annem yine bir şey için uyarınca, "sen temizlik yapmıyosun da ondan anlamıyosun, sen iğrençsin, sen pissin, seni istemiyorum bu apartmanda" diye çığlık çığlığa bağırmış... annesi gelmiş kapıya "özlemin kusuruna bakma, bize de neler yapıyor, bugünlerde fena halde depresyonda" diye özür dilemeye... annemin de ellerinde romatoid artrid problemi var, bakkaldan 2 kilo şeker taşısa elleri tutulur (tutulur derken-her bir eli 2 el büyüklüğünde olacak kadar şişer, parmakları kıvrılıp kalır-açılmaz), 15 gün fizik tedavi-bilekten kortizon iğne yapılmadan iyileşmez (son tutulduğunda sağ el bileği için 20den fazla seans fizik tedavi aldı- o geçmeden sol işaret parmağı tutuldu), o yüzden gömlek bile ütüleyemez, kadın alır ev işleri için... e peki bu hakaretlerin üstüne bu kadının girdiği depresyon ne olacak, zaten üzülüp duruyor hiç bir işe yaramıyorum, yemek bile yapamıyorum diye...
şimdi ben nasıl hoş göreyim özlem'i "hasta" diye... hem apartman kurallarını bilmeyip hem hasta olunca işimiz iş oluyor yani...klava:

Goblenci güleyim mi sinirleneyim mi... öyle güzel anlatmışsın ki Allah sabır versin Tahmin ediyorum ne titiz bir insan olduğunu ancak sadece kendine titiz olunca karşı tarafı kızdırıyor..var böyleleri var.
sağol canım bizimle paylaştığın için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…