annemin üst komşusunun kızı...
özlem adı...
evlendi gitti hala gelip bir de annesinin evini temizliyor... (iyidir sevaptır diyeceksiniz ama aslında biz kurtulduk diye seviniyorduk ondan...)
kendi evinde nasıldır düşünmek bile istemiyorum...
bizim camlarda tel var, halıları yollukları camdan sarkıtıp silkeleye silkeleye telleri yırttı kaç defa...
tesisatlarında da problem var... özellikle annesi evde yokken gelir, halıları atar banyoya başlar yıkamaya, kıpkırmızı suyu çıkar onların ve hoop bizim banyonun tavanı başlar akmaya üstelik kırmızı-iğrenç...
balkonda çamaşırımız asılı olsun, onların üstüne de silkeler, annem söyler "kızım silkeleme diyen yok, önceden haber ver yeter ki, çamaşırları kaldırayım" "ama teyze bunlar tozlu değil ki , daha dün silkeledim" "o zaman bugün silkeleme???!!!"
sonra kedimiz aşağı düşmesin diye sıkıca parmaklık yaptırdığımız açık balkonun da üstünden silkeler, onun sarkıttığı halıları gören kedi heyecanlanır, parmaklıklara tırmanıp halılarına tırnaklarını geçirir, indirmeye çalıştığımızda bizi de paralar, "kızım yapma git arka taraftan silkele, bak hem kedinin tırnakları sökülecek hem de senin halın tiftikleniyo..." dinlemez... ondan sonra yaz günü o temizlik yapacak diye cam-kapı kapalı oturulur evde, baygınlık geçirilir...
son defasında annem yine bir şey için uyarınca, "sen temizlik yapmıyosun da ondan anlamıyosun, sen iğrençsin, sen pissin, seni istemiyorum bu apartmanda" diye çığlık çığlığa bağırmış... annesi gelmiş kapıya "özlemin kusuruna bakma, bize de neler yapıyor, bugünlerde fena halde depresyonda" diye özür dilemeye... annemin de ellerinde romatoid artrid problemi var, bakkaldan 2 kilo şeker taşısa elleri tutulur (tutulur derken-her bir eli 2 el büyüklüğünde olacak kadar şişer, parmakları kıvrılıp kalır-açılmaz), 15 gün fizik tedavi-bilekten kortizon iğne yapılmadan iyileşmez (son tutulduğunda sağ el bileği için 20den fazla seans fizik tedavi aldı- o geçmeden sol işaret parmağı tutuldu), o yüzden gömlek bile ütüleyemez, kadın alır ev işleri için... e peki bu hakaretlerin üstüne bu kadının girdiği depresyon ne olacak, zaten üzülüp duruyor hiç bir işe yaramıyorum, yemek bile yapamıyorum diye...
şimdi ben nasıl hoş göreyim özlem'i "hasta" diye... hem apartman kurallarını bilmeyip hem hasta olunca işimiz iş oluyor yani...
klava: