Titizlikmi aman ha!

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
Titizlik mi aman ha!..Sıkıldık onun titizliğinden..Hepimiz temiziz.Yaptığımız yenir,yataklarımızda mis gibi yatılır,tuvaletlerimizde rahatlıkla oturulur.
Arkadaşımız titizlik numunesi..Ona gidince,elinde minik bir el elektrik süpürgesi,kırıntı düşse koşar alıverir anında.Ayakkabı çıkartsak terlik vermez,yanınıza yedek almadıysanız,şık şıkırdam çıplak ayak oturursunuz kalkana kadar.(Neyse şimdi galoş varda geçiriyoruz ayakkabılara özenle)
Koltuklara ince örtüler serer,biz oturmadan önce. Arkamızdan onlar yıkanır,bir dahaki toplantıya hazırlar .Bizlere gelirken ,özel örtücüğü vardır,altına serer..Önceleri yadırgadık ..Ve dışarıda toplanmaya karar verdik..

Gittiğimiz yerleri özenle seçer..Birden yok oluverir..Aramaya gerek yoktur biliriz...Ya tuvalet,ya mutfak denetlemeğe gitmiştir..Sesler yükselince,anlarız kapışmıştır birileriyle Kaç kez terk ettik,başka bir yerlerin keşfine çıktık..

Baktık olacak gibi değil..Ciddi ciddi düşünür olduk,nasıl düzelir diye.Doktor önerdik..“Ben delimiyim” dedi.Anlattık delilikle ilgisi yok,bu da bir hastalık.Yok anlamıyor...Çocukları ,eşi bunalmış bizden medet umuyorlar.Bir zaman sonra baktı ki,etrafı onu tek tek terk ediyor karar almış,doktora gidelim diyor..Ama şartı var,beraber gidersek kabul ediyor..

Şimdi iyi,çok gelişme var.Gittiğimiz yerlerde keşiflere çıkmıyor ama gözleri fır fırıldak..Açık aramaya hazır.Nasıl tedirgin,nasıl huzursuz ...O da geçecek,doktora biraz daha devam ettiği sürece.

Yeşilimin anılarından duyguları a.s.

İlahi canımın içi..Etrafın ne kadar zengin,dost yelpazen ne kadar rengarenk böyle.Vallahi hoşuma gitti.Ona sabretme gücünüz,dostluğunuz,yardımcı olma çabalarınız ne kadar güzel.Hepimizin hayatında mutlaka böyle bir vaka olmuştur.Bu kadar aşırı olmasa da,mutlaka elinde bezle,süpürgeyle gezen birilerini tanımışızdır ama ben kaçarım böylelerinden hep.Boğarlar beni.Pis ve pasaklı olanlardan ne kadar uzak duruyorsam,böylelerinden de o kadar uzak durmaya çalışıyorum çünkü boğuluyorum yanlarında.
Siz kaçmamışsınız,yanında olmuşsunuz,ne güzel canım..Umarım düzelir zamanla.Çünkü gerçekten takıntıların tümü birer rahatsızlığın sonucu,evet.Umarım o yanında boğulduğum,kaçacak delik aradığım insan tiplerinden biri olmam ilerde..Sevgiler.

yeşilim güzel ablam hepimiz kendimize göre titiz temizizdir mutlaka ama bahsettıgın kişi gibi biri var ailemde teyzemm..annemde onun gibiydi ama şimdi yaş biraz ilerledıkce artık yapmıyor okadar ...ama teyzem haa öyleee..hatta bazen dalga gecer teyze toz bezınıde mezara koyalım ölünce oranında tozunu alırsın dıye dalga gecerız..aşırı ama aynı anlattıgın olayları yaşıyoruz teyzeme gıdınce.. asla dışarda yemek yemezz.bu gercekten bir hastalık...onlara görede biz hastayız vede çok rahatızz:Roflol:benneyaptımki:Roflol:

Tuliana biz beşi bir yerdeydik.İnan hepimiz birbirinden farklıydık Ama sıkı dostluklar vardı..şimdilerde olmayan..sağol canım
Arsa72..gerçekten teyzenin işi zor ama bizi pasaklı gördükleri kesin..:):):)teşekkürler canım.

Çok yaşa yeşilim..

Malesef benim ablamda aynen anlattığınız gibi.
Kabullenmek istemiyor ama titizlik boyutunu aşmış durumda.
yabancı olsa banane görüşmem derim . işine karışılmasından hiç hoşlanmaz
o yüzden bir şey de söylenmiyor..
ay daraldım yine düşününce .

Herkes kendine göre titizdir aslında ama bu tarz aşırı titizlik olan insanlarla yaşamak çok zordur ,çok iyi bilirim ben.Benimde babam aşırı titizdir,her hareketimizi takip eder,sanki küçük çocukmuşuz gibi uyarır,korkunç bir şey...Erkek olması bir o kadarda zor...Babamında kendine has kuralları vardır ev içinde...Ama tabi artık evlendiğim için ben o kurallara tabi değilim))))o Tarz insanlarla yaşıyanlara allah kolaylık versin derim sadece...

ne güzel bir konuya değinmişsin yeşilim inan okurken bundan iki sene önceki halleyi gördüm karşımda :Roflol:güldüğüme bakma inan çok kötüydüm hastalık derecesinde titizdim elimden toz bezi süpürge düşmezdi eşim yerinden kımıldasa düzenlerdim her gün kapı kolları elektrik düğmeleri musluklar dezenfekte edilirdi gecenin 2 sinde mutfak dolapları tezgaha iner çamaşır suyuyla yıkanır örtüleri yıkanır kurur ütülenir dolaplar yerleştirilir bu arada sabah olur eşin surat sallar vs.....vs.....bir gün bir kendime baktım çevremdekiler tedirgin evimde eşim ve kızım rahatsız hele ben kendimi unutmuşum salıvermişim göbeği kalçayı aynadaki benmiyim dona kaldım düşündüm iyice bir sebebi olmalı dedim kendi kendime evet vardı kendimi kötü hissediyordum evliliğimde yolunda gitmeyen bir şeyler vardı ve ben iş yaparak kendimi iyi hissediyordum ama şimdi ne oldu 25 yaşında menier hastalığına yakalandım dr aynen şunları söyledi derdin dağı yükün deveyimi aştıydı evladım bu yaşta bu hastalığa kaldın dedi.
bu hastalık insanlara ilerki yaşlarda bedenini ve zihnini çok yormaktan olur dedi.
evet kendimi yıpratmış ailemi mutsuz çevremdekileride huzursuz etmiştim şimdi evimin işini yapamıyorum kadın tutuyorum gücüm yetmiyor artık pasaklıyım:teytey::teytey::teytey:yaşasın pasaklılık

Cok zor olur heralde onlarla yasamak...bir sözü aklima getirdin Yesilim.Titiz kendini bitirir pis is bitirir....biz hangisiyiz ?.ortalardayiz heralde...

Viyolet,Fatmasu82,Nixe,Halley,Ceyhanlı
Aman hanımlar gerçekten dikkat.Aşırısı yazdığım gibi.
Sonra üzülmenin faydası yok..Güzin ablalık yapmak istemem ama :):):)
Sonuç hüsran..Sizlerin titizliğini okudukça üzüldüm doğrusu.
Yorumlarınıza,paylaşımlarınıza teşekkürler

Ahanda kim pis kim temiz ortaya çıkıyor, takıntılısı, takmayanı...
Ben yerimi pasaklıların cam kenarı alayım. Mümkünse camı yağmurdan
yağmura silinmiş olsun.

Eli yüzü kirli bebişleri de çok severim öperim onları..,

ablacım ne kadar güzel yazmışsın yine ellerine sağlık
dediğin gibi herşeyin fazlası zarar.
ama arkadaşında düzelmeler olmasına sevindim

Camdankalbim yine güldürdün beni..Sen çok yaşa..Bildiğin gibi devam et.
Avcı_duygu Teşekkürler canım,beni yalnız bırakmıyorsun.

Yeşilim sanki teyzemi tarif etmişsin. Bu kadar da olmazki. Senin arkadaşın kapıcının getirdiği ekmekleri, dışardan gelen gazeteyi mektubu siliyor mu? Benim teyzem siliyor biliyor musun? Kimse de ona doktora git demedi. Çünkü herkes ondan çok korkuyor.:)

valla ben bu konuda tam orta sekerliyim evet temizligi duzeni severim ama asırı uclarda degil yalnız benim takındım dısarıda ortaya cıkıyor herkesin elledigi yerlere ellerimi surmek istemiyorum merdivenlerde falan tutunmadan inip cıkıyorum bu yuzden bir gun dusup kafamı kıracagım diye odum patlıyor sevgiler

kızlar yarama tuz bastı bu küşe ya.herkes benden dertli temizlik konusunda annem kayınvalidem ,arkadaşlarım heleki eşim hastayım bende ve bu durumdan hiç memnun değilim.arkadaşım dada vardı aynı takıntılar tedavi olması zor bu işin çünkü verilen ilaçlar kilo yaptı korkuyorum doktora gitmekten de bu yüzden gitmeye.ama hayat çekilmez sınırlara geldi takıntılarım yüzünden.o kadar çokki hangi birini yazayım.çevremde kimse kalmadı bea.imdaaaaattttttt.senağlamasenağlamasenağlama

Fatmasu,Mihracem,Yaseemin,Barçman,Sarıpapatya,xxAyşegülxx
Yorumlarınıza teşekkürler..Aşırı titizlik zararrrr Ona göre...

"Her asiri seyin ne kadar zarari varsa bununda ruh sagligina ve beden sagligina zarari var...temizlik tabii ki güzeldir ama asirisi zarar!!!!!"
Evet Yağmur aşırısı zarar..yorumuna teşekkürler canım.

ya ben de öyleyim galiba, okuyunca o kadar olmasa da kendimden de bir şeyler buldum doğrusu canım sıkıldı, bir de çalışıyorum akşama kadar ayaktayım eve gidince ilk işim yemek varsa hemen süpürgeye viledaya sarılmak...

X