Arkadaşlar ben de guatr hastasıyım. 7 yıl önce öğrendim. Bir kutu ilaç kullandım ve bıraktım. Üstelik doktor ömir boyu kullanacaksın demişti. Doktora gideceğim şimdi durumunu öğrenmek için. Benim öğrenmek istediğim şey hamileyken tiroit durumunu kontrol altında tutmak insanı çok mu yoruyor? Ben çocuğum olmaz diye bile tırsıyorum. Sizin hamile kaldığınızı okuyunca mutlu oldum...
ben doğum yaptım arkadaşlar çok tatlı bi oğlum var.tirotden dolayımıdır bilmiyorum uzayan sarılığı var bebeğimin bir sürü test istedi drmuz bakalım hayırlısı.inşaallah oğlumda yokdur aynı hastalık
bilgiler için teşekkür ederim. Ben doktora gittim. Tsh yüksek çıktı. Şimdi de ultrason istedi. Yarın çektirip doktora göstereceğim. İnşallah ilaç verir. Ameliyatlık bir durumum yoktur inşallah.geçmiş olsun, muhtemelen yükselmiş olacak tsh'ın, başlarda yüksek doz sonra azaltarak dengeleme ihtimalleri var ama sınırın altına inmeden hamile kalınmaması gerektiğini söylemişti doktorum... hamileyken tiroid kontrolü yapmıyorum açıkçası, ayda bir kan tahlili sağlık ocağında,endokrin zaten sağ olsun hamile kalacağımı söyleyince 3 ay sonrasına randevu vermişti, ben de kendi işimi kendim görüyorum... her sabah doktorun verdiği ilacı içip yarım saat 45dk sonra kahvaltı edersen başka hiç bir külfeti yok sınırın altına indikten sonra :) bak mesela çok uzun zamandır benim 1.8in üstüne hiç çıkmadı, en son geçen ay ölçtürdüm, pazartesi ikili test yapılacak, ordan ultrasonu alıp sağlık ocağına gidicem, arada kan tahlilimi de yaptırıcam, yine 1buçuğu geçmesi imkansız çünkü uzun zamandır böyle, ilacını düzenli kullanırsan her şey basit yani :)
Allah analı babalı büyütsün inşallah, topuktan kan alıyolar diye biliyorum, eğer hastaysa bile (ki erkeklerde kadınlara oranla kat kat kat kat düşükmüş) o da ömür boyu ilaç kullanacak sadece... sarılık ise her bebekte oluyo, geçici ya da uzun süreli, ama her ikisi de geçiyo illa ki...
bilgiler için teşekkür ederim. Ben doktora gittim. Tsh yüksek çıktı. Şimdi de ultrason istedi. Yarın çektirip doktora göstereceğim. İnşallah ilaç verir. Ameliyatlık bir durumum yoktur inşallah.
bilgiler için teşekkür ederim. Ben doktora gittim. Tsh yüksek çıktı. Şimdi de ultrason istedi. Yarın çektirip doktora göstereceğim. İnşallah ilaç verir. Ameliyatlık bir durumum yoktur inşallah.
geçmiş olsun tekrar, korkma ilaç illa ki verecektir... ameliyatlık bir durum olsa da babannem de halam da oldular, hiç sorun yaşamadılar, bendeki guatr genetik ama mesela nodül yapmamış o yüzden normal ilaç kullanıyorum sade ama halam ameliyat sonrası çabucak hamile kalabilmişti... üstelik eşi de tiroid rahatsızlığı olan birisi, etkilemiyor o şekilde, yeter ki bundan sonra ilaçlarını düzenli kullan, gerisi çok kolay :) bak mesela benim 33e kadar çıkmıştı ilaç kullanamadığım dönem, sonrasında ben de planladığım dönemde tsh kontrolü yaptırdım, uygun hamile kalabilirsin dediler(sınırın altında artık hep ama yine de öncesind endokrine görün planladığın dönemde) sonra kolayca ben de hamile kaldım...
Benim tsh 5 buçuk. T3 ve T4 normal. Bugün ultrason da çektirdim. Hepsini doktora gösterecektim. Doktor çıkmış. Yarın saat birde göstereceğim. Akşam da ultrason sonucunu eşimin arkadaşına sorucaz. O da dahiliye doktoru. İçim rahat etsin istiyorum. Nodül izlenmedi yazıyor sonuçta. İnşallah ilaçla iyileşirim..
Size de geçmiş olsun...
oh iyi :) 5buçuksa, nodül izlenmemişse kolayca ilaçlarla düzene girer :) iltihap falan varsa da pek takma kafana, bebişi etkilemiyo, bende iltihap var, büyüme var bi de yavaş çalışıyo ama gayet iyiyim şükür :) sen de iyi olacaksın :)
İltihap olabilir çünkü boğazım sanki tahriş olmuş gibi hissediyorum. Eşim arkadaşına sordu. Önemli bir şey yok doktor ilaç verir dedi. Yarın doktora gidicem bakalım. Arkadaşı eşime doğum mu yaptı diye sordu:) doğum yapanlarda da görülebiliyormuş çünkü:) sen de bebeğini sağ salim kucağına alırsın inşallah:)
hiç yokken hamilelikte de çıkabiliyor, mesela hamilelik şekeri gibi, doğumdan sonra geçiyo ama öyle olursa, senin önceden de varmış, o yüzden mecbur ömürlük olacak :) ama takma kafana 5e kadar yükseldiğine göre büyük bi doza ihtiyaç duymazsın gibime geliyo, hoş doktor ne uygun görür bilemem ama... :) haber verirsin doktorun söylediklerini de :)
Doktor tiroitlerimin az çalıştığını söyledi. 25mg hap verdi.bir Ay sonra tekrar Bakıcam değerlerine dedi. Bana yıllar önce guatr teşhisi konmuştu. O zaman da hap vermişti doktor. Ömür boyu kullanacaksın demişti. Şimdi benim kafamı karıştıran şey tiroitimin az çalışması guatr hastası olduğum anlamına mı geliyor?? Ben en başta doktora guatr var dedin tahlil ultrason yaptırdım. O bana tiroit bezin az çalışıyor dedi. Bu guatr mı demek?
direk guatr diyolar ama eğer yanlış bilmiyorsam(bilen biri düzeltebilir) guatr tam olarak tiroid bezinde büyüme olması, o da ultrasonda belli oluyo... hipotiroidin var yavaş çalışıyosa, 25mg çok iyi ben 100mg kullanıyorum :) hipotiroidi hastasısın ama halk dilinde hepsi guatr olarak geçiyo :)
Doktor hashimato dedi. Hepsi aynı kapıya çıkıyor herhalde. Az çalışıyor sonuç olarak. Ultrason sonucuna da baktı bi şey demedi. Demek ki boyutlar normal çok şükür :)
Vikipedi .!.:Hashimoto tiroiditi vücudun kendi koruma sisteminin tiroid hücrelerine saldırdığı bir bağışıklık sistemi hastalığıdır.
Kadınlarda görülme sıklığı erkeklerden kat kat fazladır (10:1 ila 20:1) ve genellikle 45 ila 65 yaşı arasında rastlanır.CTLA4 gen polimorfizmi ile genetik yatkınlık görülür.
Bu hastalık Kuzey Amerika da hipotiroidin başlıca sebebidir ancak Avrupa ülkelerinde bir diğer bağışıklık sistemine dayalı tiroid bozukluğu olan Ord tiroditi daha sık görülür.
Hashimoto tiroiditi'nin belirtileri hipotiroid ve guatr belirtilerine benzer. Hastalık başlangıcında hiç bir belirti olmayabilir. Ancak TSH 3 den fazla olunca yani tiroid yetmezliği gelişmeye başlayınca kilo alma, halsizlik , yorgunluk, elde ve yuzde şişma , adet bozuklugu, kabızlık, saç dökülmesi olabilir.
Tedavi günlük olarak tiroksin alımı ile yapılır. Dolaşım sistemindeki thyroxine seviyelerini acil olarak artırmak için hastaya thryoxine liothronine'in sodyum tuzu verilir. Hashimoto hastalığı tedavisinde TSH düzeyine bakılarak levotiroksin doz ayarlaması yapılır. İyotsuz tuz yemek gerekir. Tedavi için bir endokrin uzmanına başvurmalıdır. Kanda selenyum düzeyi ölçülmeli ve eger düşükse yani 80 altında ise selenyum doktorunuzun önerisine göre alınmalıdır.
Vikipedi hashimoto için tam olarak bunu diyo :) uslu uslu ilacını kullanman yeterli olacak demek artık sadece :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?