Tiroit hastası olan hamileler

ben hamile değilim ama bir ara konuştum kadın doğumcumla

ben troid kanseri geçirdim trodi bezim yok
bana söylediği ayda bir tsh bakacağız
zaten çocuğun troid bezi çalışmaya başlayınca bu kadar korkmana gerek kalmayacak

ayrıca ilaçlarını aldığın müddetçe az bişi tshın yükselmiş olması
çok önemli olmaz çünkü gebelik hormonları onu tolere eder dedi

düzenli ilaç alımı ve kan tahlilini ihmal etmediğiniz sürece
Allahın da izniyle sağlıkla gelir bebişleriniz inşallah

tabi ki ihmal etmeyin
ama kan tahlili yaptırana kadar da kalp çarpıntısı geçirmeyin
gebelik hormonu kısa süre de olsa idare ediyor benim anladığım

haa bu arada ben de ayda bir değil 2 hafta da bir tsh baktırma niyetindeyim o apayrı

şu an 37 haftadayım alahın izniylee tiroitten dolayı bi skıntım olmadı her ay kontrole gittim en son 3 gün 200 4 gün 150 leyle devam ediyorum.15 ağustos gibi sezeryan olucam inşaallah.artık bebeğimi kucağıma almak istiyorum :)

Hepimiz sağlıkla alırız bebeklerimizi kucağımıza inşallah... Eşim korunmayı bırakır bırakmaz hamile kaldım, değerlerim de normal gidiyor ama endokrin doktoruma hamilelik planımı söylediğim halde ekim başına randevu verdi, açıkçası biraz tedirgin oluyorum, ilk aylar daha dikkatli olmak lazım, daha dengesiz bir tsh olursa da farketmezsem ayarlayamazsam vs... Bir de çok aşırı yoruluyorum, merdiven çıkarken nefes nefese kalıyorum, hamileliğimi öğrenmeden önce de aynıydı, spor da yapamıyorum artık, gözlerim falan kararıyordu, şimdi hamile olduğum için daha çok korkuyorum... Bu konuda bilgisi/tecrübesi olan var mıdır?

Ben de hamilelikle birlikte tiroid problemi yaşayanlardanım. Bizim ailede var, bende olmaması ilginçti zaten!
Değerlerim üst sınırın biraz üstünde gibiydi, ilaca biraz geç başladım. Daha doğrusu endokrinolojiye biraz geç gittim. Ve hiç kilo alınmaması gereken ayda 6-7 kilo almıştım. Sonra doktora gidip ilaç almaya başladıktan sonra da ilacı yavaş yavaş artırdığımız için kilo alımım bir süre daha aynı hızla devam etti. En nihayet ortalama değerlere düştü.

Beni ilaç çok yoruyor, aşırı kalp çarpıntısı yapıyor. Her sabah ilaç alıp, yarım saat sonra bir şeyler yedikten sonra, tansiyonum yükseliyor ve nabzım 100-120 arası yükseliyor. İnşallah doğumdan sonra bu durum düzelir. Doktorum kardiyolojiye yönlendirdi ama Allah'tan bir sorun çıkmadı.

Tiroid hapının bebeğe hiçbir zararı olmadığını ve tiroid hastası olmanın gebeliğe engel bir durum yaratmadığını çok net söyleyebilirim. Tek sorun gebelikte tiroid hapı kullanmamak ve tsh değerlerinin normal değerler içinde olmaması.

Doktorum bana "her ilacı ihmal edebilirsin ama tiorid hapını asla ihmal etme," demişti.

Bu arada ayın 27'sinde sezeryanım olacak, umarım kızımı sağlıklı doğururum da sonra ilaç kullanıp kullanmamak hiç derdim değil.:)

Konuyu açan arkadaşımız şu sıralar yeni doğum yapmış, bebeğiyle meşgul oluyordur herhalde.:) Ona ve hepinize sağlıklı doğumlar dilerim...

Arkadaşlar ben de guatr hastasıyım. 7 yıl önce öğrendim. Bir kutu ilaç kullandım ve bıraktım. Üstelik doktor ömir boyu kullanacaksın demişti. Doktora gideceğim şimdi durumunu öğrenmek için. Benim öğrenmek istediğim şey hamileyken tiroit durumunu kontrol altında tutmak insanı çok mu yoruyor? Ben çocuğum olmaz diye bile tırsıyorum. Sizin hamile kaldığınızı okuyunca mutlu oldum...

ben doğum yaptım arkadaşlar çok tatlı bi oğlum var.tirotden dolayımıdır bilmiyorum uzayan sarılığı var bebeğimin bir sürü test istedi drmuz bakalım hayırlısı.inşaallah oğlumda yokdur aynı hastalık

geçmiş olsun, muhtemelen yükselmiş olacak tsh'ın, başlarda yüksek doz sonra azaltarak dengeleme ihtimalleri var ama sınırın altına inmeden hamile kalınmaması gerektiğini söylemişti doktorum... hamileyken tiroid kontrolü yapmıyorum açıkçası, ayda bir kan tahlili sağlık ocağında,endokrin zaten sağ olsun hamile kalacağımı söyleyince 3 ay sonrasına randevu vermişti, ben de kendi işimi kendim görüyorum... her sabah doktorun verdiği ilacı içip yarım saat 45dk sonra kahvaltı edersen başka hiç bir külfeti yok sınırın altına indikten sonra :) bak mesela çok uzun zamandır benim 1.8in üstüne hiç çıkmadı, en son geçen ay ölçtürdüm, pazartesi ikili test yapılacak, ordan ultrasonu alıp sağlık ocağına gidicem, arada kan tahlilimi de yaptırıcam, yine 1buçuğu geçmesi imkansız çünkü uzun zamandır böyle, ilacını düzenli kullanırsan her şey basit yani :)

Allah analı babalı büyütsün inşallah, topuktan kan alıyolar diye biliyorum, eğer hastaysa bile (ki erkeklerde kadınlara oranla kat kat kat kat düşükmüş) o da ömür boyu ilaç kullanacak sadece... sarılık ise her bebekte oluyo, geçici ya da uzun süreli, ama her ikisi de geçiyo illa ki...

bilgiler için teşekkür ederim. Ben doktora gittim. Tsh yüksek çıktı. Şimdi de ultrason istedi. Yarın çektirip doktora göstereceğim. İnşallah ilaç verir. Ameliyatlık bir durumum yoktur inşallah.

bilgiler için teşekkür ederim. Ben doktora gittim. Tsh yüksek çıktı. Şimdi de ultrason istedi. Yarın çektirip doktora göstereceğim. İnşallah ilaç verir. Ameliyatlık bir durumum yoktur inşallah.

ameliyatlık bir durum olsada korkma ben oldum bitti.ekimde ameliyat oldum kasımda hamile kaldım.

geçmiş olsun tekrar, korkma ilaç illa ki verecektir... ameliyatlık bir durum olsa da babannem de halam da oldular, hiç sorun yaşamadılar, bendeki guatr genetik ama mesela nodül yapmamış o yüzden normal ilaç kullanıyorum sade ama halam ameliyat sonrası çabucak hamile kalabilmişti... üstelik eşi de tiroid rahatsızlığı olan birisi, etkilemiyor o şekilde, yeter ki bundan sonra ilaçlarını düzenli kullan, gerisi çok kolay :) bak mesela benim 33e kadar çıkmıştı ilaç kullanamadığım dönem, sonrasında ben de planladığım dönemde tsh kontrolü yaptırdım, uygun hamile kalabilirsin dediler(sınırın altında artık hep ama yine de öncesind endokrine görün planladığın dönemde) sonra kolayca ben de hamile kaldım...

Benim tsh 5 buçuk. T3 ve T4 normal. Bugün ultrason da çektirdim. Hepsini doktora gösterecektim. Doktor çıkmış. Yarın saat birde göstereceğim. Akşam da ultrason sonucunu eşimin arkadaşına sorucaz. O da dahiliye doktoru. İçim rahat etsin istiyorum. Nodül izlenmedi yazıyor sonuçta. İnşallah ilaçla iyileşirim..
Size de geçmiş olsun...

oh iyi :) 5buçuksa, nodül izlenmemişse kolayca ilaçlarla düzene girer :) iltihap falan varsa da pek takma kafana, bebişi etkilemiyo, bende iltihap var, büyüme var bi de yavaş çalışıyo ama gayet iyiyim şükür :) sen de iyi olacaksın :)

İltihap olabilir çünkü boğazım sanki tahriş olmuş gibi hissediyorum. Eşim arkadaşına sordu. Önemli bir şey yok doktor ilaç verir dedi. Yarın doktora gidicem bakalım. Arkadaşı eşime doğum mu yaptı diye sordu:) doğum yapanlarda da görülebiliyormuş çünkü:) sen de bebeğini sağ salim kucağına alırsın inşallah:)

hiç yokken hamilelikte de çıkabiliyor, mesela hamilelik şekeri gibi, doğumdan sonra geçiyo ama öyle olursa, senin önceden de varmış, o yüzden mecbur ömürlük olacak :) ama takma kafana 5e kadar yükseldiğine göre büyük bi doza ihtiyaç duymazsın gibime geliyo, hoş doktor ne uygun görür bilemem ama... :) haber verirsin doktorun söylediklerini de :)

Doktor tiroitlerimin az çalıştığını söyledi. 25mg hap verdi.bir Ay sonra tekrar Bakıcam değerlerine dedi. Bana yıllar önce guatr teşhisi konmuştu. O zaman da hap vermişti doktor. Ömür boyu kullanacaksın demişti. Şimdi benim kafamı karıştıran şey tiroitimin az çalışması guatr hastası olduğum anlamına mı geliyor?? Ben en başta doktora guatr var dedin tahlil ultrason yaptırdım. O bana tiroit bezin az çalışıyor dedi. Bu guatr mı demek?

Son düzenleme:

direk guatr diyolar ama eğer yanlış bilmiyorsam(bilen biri düzeltebilir) guatr tam olarak tiroid bezinde büyüme olması, o da ultrasonda belli oluyo... hipotiroidin var yavaş çalışıyosa, 25mg çok iyi ben 100mg kullanıyorum :) hipotiroidi hastasısın ama halk dilinde hepsi guatr olarak geçiyo :)

Doktor hashimato dedi. Hepsi aynı kapıya çıkıyor herhalde. Az çalışıyor sonuç olarak. Ultrason sonucuna da baktı bi şey demedi. Demek ki boyutlar normal çok şükür :)

Doktor hashimato dedi. Hepsi aynı kapıya çıkıyor herhalde. Az çalışıyor sonuç olarak. Ultrason sonucuna da baktı bi şey demedi. Demek ki boyutlar normal çok şükür :)

Vikipedi hashimoto için tam olarak bunu diyo :) uslu uslu ilacını kullanman yeterli olacak demek artık sadece :)

Vikipedi hashimoto için tam olarak bunu diyo :) uslu uslu ilacını kullanman yeterli olacak demek artık sadece :)

Halsizlik oldukça fazla. Eve gidince uyumak istiyorum. İlacımı ilk defa bu sabah aldım. Artık kendime gelicem inşallah. Sağolun çok destek oldunuz. Ben çok korkuyordum ameliyattan falan..

6 aydır euthyrox 25 mg kullanıyorum tshım 6 küsür gelmişti.1,5 ay önce troidim 1 e düşmüştü ve ben sonra hiç troidimi ölçtürmedim 6 aydır adetlerim 45 günden 30 güne kadar geriledi ve son 2 aydır 30 günde bi adet oluyordum ve bu ay 10 günlük gecikme yaşadım troidim düşük olmasına ragmen ve düzenli olarak glukofen 850 günde 2 defa ve euthyrox 25 mg günde 1 defa almama ragmen gecikme yaşamam normalmi henüz test yaptırmadıgım için bunu ögrenmek istedim 8 yıldır bebek sahibi olamadıgım için kendimi heveslendirmek istemiyorum bu konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi geckme yaşamam normalmı yoksa gebe olabilirmiyim şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…