bende ilaç kullanıyorum haşimatoyum ve 13 haftalık gebeyim.. sende sürekli benim gibi tahlil yaptırıyormusun? tsh değeri için her yerim delik deşik oldu dr ayda 1 çağırıyorlar ama ben dayanamayıp 2 hafta bir yaptırıyorum ama artık ayda bir yaptırcam keşke diğer hamileler gibi tek derdimiz kilo almak olsa :) her zaman düşünüyorum acaba tsh artımı, ilaç yeterlimi değilmi t4 değerim nasıl oldu diye gerçekten zor
bende öyleyimm sürekli merak ediyorumm ilaç yeterlimi değilmii tekrar gideyimmi dra ayda bir dedi banada ama ben dayanamıcam bu hafta gidicem inşallah yolundadır herşey.sabahları açken mi içiosun sen ilaçları..ben yarım saat aç kalmaya dikkat ediyorum.
aynen aç içiyorum hapımı en az yarım saat genelde 40-45 dk sonra kahvaltı yapıyorum ama ilaçlar o kadar çoğaldıki şimdi hepsi sabah önce tiroit ilacını içiyorum aç sonra 40 dk sonra gene aç karnına demir hapı sonra kahvaltı sonra diğer vitamin hapı yarım saat sonrada folik içim dışım hap oldu...
allah inşaallah yardım eder bize.sağlıkla alırıs bebişleri kucağmıza.kilo durumun nasıl oldu ben 1 kilo aldım henüs oda bazı bölgelerim şiş :) ondanmı acaba diom..hangi şehirdesinn gittiğin dr için sordum.tiroit ilacı kaçlık içiosun kaçtane şimdiye kadar kaç kere değiştirdin miktarını....
kilo durumum normal 2,8 kg aldım şimdiye kadar, ben mehmet ali yüce'ye gidiyorum, tiroit ilacımda 0,75 mg daha öncesi gebe kalmadan önce 100 lük içiyordum, gebe kaldıktan sonra dr gittim tsh 0,07 düşmüş fazla gelmiş hap 0,75 indirdik şuan tsh 1,44 bu miktarda devam dedi dr. senin kaçlık yüksekmi?
aynen aç içiyorum hapımı en az yarım saat genelde 40-45 dk sonra kahvaltı yapıyorum ama ilaçlar o kadar çoğaldıki şimdi hepsi sabah önce tiroit ilacını içiyorum aç sonra 40 dk sonra gene aç karnına demir hapı sonra kahvaltı sonra diğer vitamin hapı yarım saat sonrada folik içim dışım hap oldu...
bende haşimato hipotroidi hastasıyım..
hamileyken her ay tahlil olurdum.
28 haftadan sonra dr. um 2 ay sonra gel demişti bana
ama bn kadın doğum uzmanıma tsh tahlili yaptırmıştım yine
ayrıca sen şükret yine benm kullandığım ilaçları iğneleri görsen
9 ay boyunca kan sulandırıcı iğne vuruldum vucudum delik deşik oldu
kolumda yer kalmayınca göbekten bacaktan..
kalçadan da demir iğnesi vuruluyordum kan az olunca hap fayda etmedi iğneye geçtik
senin kullandıkların haricinde kalsiyum ve d vitamini ve düşük önleyici progesteron fitil kullandım
sağlıklı ve hayırlı hamilelik olur inş.
yeterki stress yapmayın çünki tsh çabuk etkileniyor bu durumdan..
dua ile..
tabii cnm her halimize şükr etmeliyiz en başım odur zaten buna şükür... ama bende isterdim yani hiç böyle düşünmemek acaba tiroidim arttımı düştümü diye ama napalım kader kısmet diyorum en azından tedavisi kolay ve ucuz bi hastalık ... bende de haşimato var gebe kalamicam diye çok korkmuştum .. allah herkese nasip etsin anneliği..
kızlar bende 1.5 ay oluyor amelıyat olalı yarın ılk kez tahlıl yaptıracam bende 2 bebegımı ıstıyorum dua edın sızlerın ne zman oldu bebıslerınız
19 ay önce sezaryanla oğlumu dünyaya getirdim. Fakat o zaman tiroit hastalığım yoktu.Doğumdan sonra tiroit bezlerim önce 1 yada 2 ay hızlı çalıştı. Daha sonra yavaş çalışmaya başladı. Düzenli olarak doktor kontrollerime gittim. Bana ömür boyu kullanacağım bir ilaç verdi. Nodülümün olmadığını, fakat tiroit bezlerimin az çalıştığını söyledi. Ben şimdi 2. çocuğumu yapmak istiyorum. Doktorum hamile (endokrinoloji doktorum) kalınca her ay gel tiroitlerini kontrol edelim dedi. Şu anda hamile değilim. Ama hamile kalmaya çekiniyorum. Hamilelik esnasında bir sıkıntı olurmu? diye. Bu konuda bilginiz varsa muhakkak vardır.Ne olur beni biraz aydınlatın. Bu yazımı okuyan diğer bayanlarda beni bilgilendirebilirler. Şimdiden teşekkür ederim.arkadaşlar ben tiroit ameliyatı oldum ve şu an hamile olmakla beraber ömür boyu tioit ilacı kullanıyorum benimle aynı durumda olan arkadaşlar varsa bilgi paylaşımında bulunalım istiyorum.
hamile kalınca her ay mı gidiliyor tiroit için doktora benimki az çalışıyoryaptırdım herşey normal çıktı... darısı başına :) ferah tut içini sıkıntı yapma
19 ay önce sezaryanla oğlumu dünyaya getirdim. Fakat o zaman tiroit hastalığım yoktu.Doğumdan sonra tiroit bezlerim önce 1 yada 2 ay hızlı çalıştı. Daha sonra yavaş çalışmaya başladı. Düzenli olarak doktor kontrollerime gittim. Bana ömür boyu kullanacağım bir ilaç verdi. Nodülümün olmadığını, fakat tiroit bezlerimin az çalıştığını söyledi. Ben şimdi 2. çocuğumu yapmak istiyorum. Doktorum hamile (endokrinoloji doktorum) kalınca her ay gel tiroitlerini kontrol edelim dedi. Şu anda hamile değilim. Ama hamile kalmaya çekiniyorum. Hamilelik esnasında bir sıkıntı olurmu? diye. Bu konuda bilginiz varsa muhakkak vardır.Ne olur beni biraz aydınlatın. Bu yazımı okuyan diğer bayanlarda beni bilgilendirebilirler. Şimdiden teşekkür ederim.:126:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?