tiroit hastalarının dikkatine

hamiyettt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2009
82
1
96
Kayseri
bende zayılamak istiyorum tiroitim oldugunu ogrendim gecen yaz ve ardından gelen 5 6 kilo.
bi turlu veremiyorum. artık kilo almıyorum ama veremiyorumda boyle arkadaşlar varsa neler yapıyorsunuz lutfen birbirimize yardımcı olalım

Benimde 7 ay kadar önce öğrendiğğim hipotroidim var.
Bir yıl içinde 5-6 kilo aldım
şuan ilaç kullanıyorum troidim için.
Ve tahlillerde değerler normale döndü.
Yinede kilo veremiyorum.
Aynı senin gibi almıyorumda vermiyorumda.
Ama ben vermek için çaba sarfetmiyorum spor yapsam vericeğimden eminnim.

Son düzenleme:
arkadaşlar benimde hipotroidim var 10 ayda 15 kg aldım diyetisyene gittiğimde öğrendimki troidlerimde sorun varmış önce 50 mg hapla tedaviye başladık tahliller güzel çıkmadı 100 mg a döndük ve hiççççç zayıflayamadım.diyet yapma konusundada çok iradesiz görüyordum kendimi çünkü yiyordum ama doymuyordum.isveç diyetine başladım bugün 6. günüm 5 kg verdim 4 günde.o arada hapım bittiği için ihmal ettiğim için 3 gün hap içemedim ve kilo vermem durdu.isveç diyeti topiğindede arkadaşlarla birlikte bu konuları konuşuyoruz.belki sebep haplarımdır neden durdu bilemiyorum böyle devam ederse başka diyete geçicem ama diyet yapınca inanın kilo veriliyor :))))

ah keşke diet yapabilsem nerde bende o irade anca yeşil cay falan içiyorum akşam 7 8 den sonra yemek yemiyorum oyle işte ama diet yapamıyorum yemeyecem dedikçe daha cok yiyorum

ah keşke diet yapabilsem nerde bende o irade anca yeşil cay falan içiyorum akşam 7 8 den sonra yemek yemiyorum oyle işte ama diet yapamıyorum yemeyecem dedikçe daha cok yiyorum

İlaca başlayalı ne kadar zaman oldu?Diyet yapmasanızda akşam 7-8 den sonra yemeyerek ve bol su içerek zayıflarsınız diye düşünüyorum.Ben şuan bile yemek yiyorum o yüzden kilo veremiyorum.Ben 60 kiloyum 10 kilo fazlam var sizin kaç kg fazlanız var?

ben yaklasık 4 aydır kullanıyorum ilacı 100 mg 65 tim 64 olmusum 58 olmak istıyorum ama en azından 60 olsam bile kafi benim için boyum 170. bir gun hırslanıyorum oburgun bırakıyorum nasıl olcak bilmiyorum

Bende Aralık ayında oğrendim hipotiroit oldugumu o sırada 67.7 kiloydum şimdi 57 kiloyum karatay diyeti yaptım markete arabayla değil yürüyerek gittim pazarada aynı şekilde hatta uzaktaki marketlere gitmeye başladım hareketi biraz arttırıp yemeyi biraz kesince düzeldi daha vermem gereken bir 9 kilo var ama diyeti bozdum ne alıyorum ne veriyorum ama tekrar başlayacağım karataya bu hafta bakalım sonuç ne olacak.

ooooo sen işi çözmüşün maşallah diyeyim gözüm değmesin

ben de tiroid hastasıyım. 3-4 senedir ilaç kullanıyorum.

ne yazık ki bizlerin herkesten daha fazla çaba göstermemiz gerekiyor kilo vermek için. kullandığımız hap kilo almayı önlüyor ama vermeye de bi fayda sağlamıyor ne yazık ki.

bizim için gerekli olan şey SPOR!! ben haftada 5-6 gün düzenli spor ve dikkatli bir şekilde yemek yiyeyek yaklaşık 6 ayda 23 kilo verdim.

yıllardır kiloluydum. şimdi 66 kiloyum. hayatımda bir kez 60 kilo olmuştum, onda da lisedeydim. sonra hep aldım ve 89 kiloya kadar çıktım. yani 10 senede toplamda 30 kilo aldım.

şimdi çok şükür normal bi kiloya indim. daha da vermek istiyorum ama artık kilolar hızlı gitmiyor ne yazık ki...

arkadaşlar siz vermişiniz maşallah boylarınz kaç peki bende tık yok kendime cok kızıyorum hiç azimli değilim maalesef ha bire yiyorum

ben 8 sene önce öğrendim hipotroit olduğumu kendimi bildim bileli hiç ince çıtı pıtı olmadım ama ilaca başlayınca 10un üzerinde kilo vermiştim sonra aldım tabi geri son bi kaç ay önce fazla asabiyet nedenyle lustral kullanmaya başladım ve aşırı iştah kesti 17 kilo verdm yani yemeyince veriliyor kilo eğer ilacınızı düzgün kullanıyorsanız ve dozu size uygunsa vermemek için bi sebep yok biraz sabır sadece

bende de hipotroid var arkadaşım 1.5 senedir ilaç kullanıyorum geçen hafta yine kontrole gittim ilacımın dozunun iyi olduğunu söyledi dr ama ben 10 ayda 15 kg almıştım bir kilo bile veremedim ilaçlarla.geçen hafta diyete başladım ve biraz kilo verdim.kolestrol filan da fırlamış tabi bu arada o da ayrı yani bu ilaçlar kandaki değerleri düşürüyor ama bende kilo vermeye yaramıyor nasıl iş anlamadım??? ilaçlar sayesinde çalışıyorsa nasıl çalışmak bu bilemedim ??

bende 3 ay önce öğrendim hipotıroidi olduğunu, tabi bende çok kilo aldım biz hala dozu ayarlamaya çalışıyoruz bakalım pazartesi yine kontrole gidecem bakalım ne alemdeyiz ama ilaçtan sonra kilo alımım durdu, ben 5 günde 5 kilo almıştım öyle uzun bir sürede değil, ben yedibuçuk ay önce doğum yaptım benim doğumdan sonra olmuş, önce süt olsun diye yiyordum ama hep ondan çok kilo aldım diye düşündüm taki bir haftada 5 kilo aldım o zaman bir sorun olduğunu fark ettim, şimdi emziriyom diye diyette yapamıyom ama bir haftadır biraz dikkat etmeye başladım bsakalım vberebilecem mi

tsh yüksek çıktı bende de. hipotroid mi oluyor bu. 9 gün sonra endokrinden randevum var bakalım ne diyecek

Benim hamileliğimde troit hormonlarımla ilgili dengesizlikler ortaya çıktı bir düşüyor bir çıkıyordu hamileliğim boyunca ilaç kullandım ve hamileliğimi ikiz hamile olmama rağmen 12 kilo ile tamamladım eve geldiğimde 56 kiloydum sonra 53 e düştüm ama çocuklarım doğmuştu ya gerisi önemli değildi ilaçlarımı bıraktım ve hiç anlamadan kilo almaya başladım ve bir arkadaşımın bana sana nolmuş demesi ile kendime geldim tartıya çıktığımda 78 kiloyu gördüm. boyum 160 3 ay içerisinde almıştım bu kiloları. sonra endokrin uzmanına gittik haşimato troidi teşhisi kondu. ilaç kullanmaya başladım kilo vermeme değil ama durmasına yardımcı oldu. ogunden beri yediklerime dikkat ediyorum ve şu an 66 kiloyum yavaş yavaş ama emin adımlarla devam edeceğim çünkü birden verilen kilolar bizler için hiç kalıcı olmuyor bunu iki yıl içinde çok iyi öğrendim...

canım ben evli değilim ve en büyük korkum bebeğimin olmaması haşimatoluyum bende ilaçlarını dikkatli kullanırsan kilo almıyorsun ve spor yaparsan kiloda veriyorssun sana tasiyem spor yap

4 yil once hasılatı troidimde olduğunu öğrendim evlendim kilo cok hizli kilo almaya başladım hamileyken ilac kullanmama rağmen 27 kilo aldım 110 kiloyla dogum yaptim bir yil gecti cok zor kilo veriyorum bana dogum cok iyi geldi ilacımı doktor bıraktırdı ama yinde takipteyim kilo vermem cok zorlaştı suan 89 kilosum cok uğraşıyorum kilo verip ikinci bebeğime hamile kalmayı istiyorum ins başarabilirim troidimde olanlar cok cok dikkat etsin hamileyken ilacin dozu hep yükseltildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…