tiroid

Biliyorum onu ya bi anestezilik durum söz konusu olabilir mi ilerleyen zamanlarda ?

Ben kiloyu çok düşünüyorum ya birde kısırlık yönüde var tabii.
kilo sorun değil sonuçta zor da olsa zayıflar insan ama kısırlık yönü beni düşündürüyor kolay hamile kalamama erken menapoz falan

İlaç kullanddınız mı ?
Nasıl oldu ?
Kilo artışı oldu mu ?
Normale dönünce iaca bağımlı yaşıyor musunuz hala yoksa hastalığınız bitti mi ?
Benim boğazımda belli oluyormuş yutkunduğumda..
Bundan 1 gün öncekinde 12li bi değer çıkmıştı tsh..
Bi gün sonrada 10 çıktı.
Bu artış niye olur ?
Aklımda çok soru var.
Bn sizin yakanızıa yapışıcam gibi duruyor :KK70:
hahahaha estf. cnm.evet kilo artışım çok oldu hemde ilk kez 95 kiloyu gördüm hayatımda ama tsh düşünce 2 ayda 10 kilo verdim çok şükür.ben ömür boyu kullanıcam ilaç doktorum öyle dedi 50 mg haormon ilacı zannedildiği gibi kilo yapmıyor aksine hormonları çalıştırdığı için kilo vermene yardımcı.sadece son zamanlarda ilacım yetrli gelmediği için tsh yükselmiş onuda ilacı arttrmadan dere otu kürünü yaptım çok şükür normal seviyede.artışın sebebini bende bilmiyorum yakında doktora gidip bunun bilgisini alıcam.

Biliyorum onu ya bi anestezilik durum söz konusu olabilir mi ilerleyen zamanlarda ?

Ben kiloyu çok düşünüyorum ya birde kısırlık yönüde var tabii.
anestezlik olanı duymadım hiç ben.nodül çıkarsa parça alıyorlar onuda uyuşturarak tek bilgim bu cnm.

hahahaha estf. cnm.evet kilo artışım çok oldu hemde ilk kez 95 kiloyu gördüm hayatımda ama tsh düşünce 2 ayda 10 kilo verdim çok şükür.ben ömür boyu kullanıcam ilaç doktorum öyle dedi 50 mg haormon ilacı zannedildiği gibi kilo yapmıyor aksine hormonları çalıştırdığı için kilo vermene yardımcı.sadece son zamanlarda ilacım yetrli gelmediği için tsh yükselmiş onuda ilacı arttrmadan dere otu kürünü yaptım çok şükür normal seviyede.artışın sebebini bende bilmiyorum yakında doktora gidip bunun bilgisini alıcam.
hangi tiroid çeşidi sizinki

tiroid değerim yüksek çıkmış ve bu yüzden doktor benden ultroson istedi. ama bunu isteyen immunoloji doktoru nodül çıkarsa sevk edicem endokrine dedi. normalde de sevk etmesi gerekmez mi. normal değer 66 bende çıkan 231
Yıllardır tiroit hastasıyım,dahiliye doktoruna tedavi oluyorum,ilaç kullanıyorum daha bugün gittim,1 ay sonra yine gideceğim nodül yok,endokroine sevk etmedi gerek görseydi göndrirdi ama ilacı ömür boyu kullanacağım tiroit ilaçları ömür boyu kullanılır.Gittiğiniz bölüm tam olarak nelere bakıyor,isterseniz dahiliye doktorunada gidin.

Yıllardır tiroit hastasıyım,dahiliye doktoruna tedavi oluyorum,ilaç kullanıyorum daha bugün gittim,1 ay sonra yine gideceğim nodül yok,endokroine sevk etmedi gerek görseydi göndrirdi ama ilacı ömür boyu kullanacağım tiroit ilaçları ömür boyu kullanılır.Gittiğiniz bölüm tam olarak nelere bakıyor,isterseniz dahiliye doktorunada gidin.

immunoloji alerji doktorunun istediği kan testinde çıktı ultroson sonucuna göre yönlendircem dedi

kilo sorun değil sonuçta zor da olsa zayıflar insan ama kısırlık yönü beni düşündürüyor kolay hamile kalamama erken menapoz falan

Aynen..

anestezlik olanı duymadım hiç ben.nodül çıkarsa parça alıyorlar onuda uyuşturarak tek bilgim bu cnm.

Boyunuz kaç ?
ilk başta sonuçlarınız benden az mıydı ?
Nasıl beslendiniz?
bu dereotu kürü nasıl oluyor ?

şüphelendikleri nodülü biyopsi ile alıyorlarmış onda anestezi yapıyorlar mı bilmiyorum

Aynen bunu bende duydum

Tiroid düzelen bişey değil miydi ya :mad:

Ne özelliği oluyor peki ?
Beni korku aldı valla

Aynen..

Boyunuz kaç ?
Nasıl beslendiniz?

Aynen bunu bende duydum

Beni korku aldı valla
15 günde bir kan verdiğimi bilirim,şimdi 1 ay sonra gideceğim ömür boyu kullanılan ilaçtır tiroit hapı,ameliyat olanlar bile ömür boyu kullanıyor.Benim ki haşimato mesela.

15 günde bir kan verdiğimi bilirim,şimdi 1 ay sonra gideceğim ömür boyu kullanılan ilaçtır tiroit hapı,ameliyat olanlar bile ömür boyu kullanıyor.Benim ki haşimato mesela.
oto antikorlarınız mı yüksek çıktı haşimato da . belirtileri neydi

Aynen..

Boyunuz kaç ?
Nasıl beslendiniz?
boyum 1 65 kiilom şuan 85 vericem dahada tsh kilo yapıyor bende çalışmadığında çünkü.ben yaklaşık 7 yıldır ilaç kullanıyorum.en yüksek değerim 2 ay önce 11.7 ydi.ondan önce tsh sadece 5.5 yada 5.7 lerdeydi.ilacımla ayarlıyordum.dereotu kürü günde 3 defa 1 yemek kaşığı dolusu aç karnına yiyip arkasından 3 damla su içiceksin cnm.ben çok faydası gördüm.yanlız harfi harfiyen yap ve atlama.

Aynen bunu bende duydum

Beni korku aldı valla

Aynen..

Boyunuz kaç ?
Nasıl beslendiniz?

Aynen bunu bende duydum

Beni korku aldı valla
korkulcak bişey yok cnm.kilo alımı saç dökülmesi sinir yapıyordu bende.üstel-lik çok kolayda hamile kaldım ben ama düşük yaptım o ayrı hamile olduğum zamanlarda gayet normaldi tsh benim.

oto antikorlarınız mı yüksek çıktı haşimato da . belirtileri neydi
2008-2009 senesi çıktı,ilk çıktığında bütün tahlillerim yüksek çıktı,en üst seviyelerdeydi,35,36,37 leride gördü ilaçla düşürüldü,saç dökülmesi,kalp çarpıntısı,halsizlik,üşüme,ellerde titreme,el terlemesi,normal terleme,kilo alımı oldu aşırı zayıftım çünkü kürdan gibiydim,aşırı derecede sinir ve en önemlisi aşırı uyuma gözlerimi açamıyordum.

2008-2009 senesi çıktı,ilk çıktığında bütün tahlillerim yüksek çıktı,en üst seviyelerdeydi,35,36,37 leride gördü ilaçla düşürüldü,saç dökülmesi,kalp çarpıntısı,halsizlik,üşüme,ellerde titreme,el terlemesi,normal terleme,kilo alımı oldu aşırı zayıftım çünkü kürdan gibiydim,aşırı derecede sinir ve en önemlisi aşırı uyuma gözlerimi açamıyordum.
saç dökülmesi bende yok ama üşüme halsizlik hızlı kilo alımı sinir ve uyku uyuma hali bende de var ellemeseler 24 saat uyucam

Ben de öyleydim. 2 kere radyoaktif iyot tedavisi gördüm. Şimdi düzene girdi çok şükür. 6 ayda bir kontrolüm var. Kabus gibi günlerdi. Gözümü açıp okula gidemezdim. Yemekten yarım saat sonra yarım ekmek arası çikolata yerdim yinede 43 kiloydum. Günde 12 hap aldığımı biliyorum.

Benim on sene önce Hashimotoyla başladı. O zaman aşırı zayıflamıştım ve soluk soluğa kalıyordum. Bir sene ilaç kullandım altı yedi sene tekrarlamadı. Fakat geçen sene tekrar kalbim deli gibi çarpmaya başladı ve ellerim zangır zangır titriyordu. Doktora gitti netice de tüm tiroit rahatsızlıkları kardeştir ve form değiştirirler dedi. Şu an Gravese çevirmiş yine çok çalışıyor ama hastalığın adı dolayısıyla ilacım da değişti. Ki bu değişimi sintigrafi çektirdim de öyle anladılar.
Diyeceğim burdan değerlere bakarak kimse yorum yapamaz. Sürekli doktor kontrolünde olman gerekiyor. TSH değerlerim eskisi gibi yüksek hala çok çalışıyor ama artık ben hashimoto hastası değilim graves hastasıyım. Kesinlikle aklına takılan her şeyi sadece DOKTORUNA sormalısın

Benim on sene önce Hashimotoyla başladı. O zaman aşırı zayıflamıştım ve soluk soluğa kalıyordum. Bir sene ilaç kullandım altı yedi sene tekrarlamadı. Fakat geçen sene tekrar kalbim deli gibi çarpmaya başladı ve ellerim zangır zangır titriyordu. Doktora gitti netice de tüm tiroit rahatsızlıkları kardeştir ve form değiştirirler dedi. Şu an Gravese çevirmiş yine çok çalışıyor ama hastalığın adı dolayısıyla ilacım da değişti. Ki bu değişimi sintigrafi çektirdim de öyle anladılar.
Diyeceğim burdan değerlere bakarak kimse yorum yapamaz. Sürekli doktor kontrolünde olman gerekiyor. TSH değerlerim eskisi gibi yüksek hala çok çalışıyor ama artık ben hashimoto hastası değilim graves hastasıyım. Kesinlikle aklına takılan her şeyi sadece DOKTORUNA sormalısın
doktoruma sordum kendisi ultrosondan sonra ortaya çıkar dedi. o yüzden tereddütte kaldım endokrine de sevk etmedi. immunoloji alerji doktoru istedi ultrosonu

doktoruma sordum kendisi ultrosondan sonra ortaya çıkar dedi. o yüzden tereddütte kaldım endokrine de sevk etmedi. immunoloji alerji doktoru istedi ultrosonu
Dahiliye doktoruna gidin en iyisi siz ona yönlendirme yok elinizde ki sonuçla gidebilirsiniz ,zaten dahiliye ilgilenir tiroitle ve gerekirse endokrine yönlendirir.

X