- 10 Şubat 2022
- 17
- 3
- 16
- 27
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sağlık ocağındaki aile hekimi folik asit iç hamile kalırsın demişti ama hamile kalamadım zaten tiroid hastalığı olanlar zor hamile kalıyor diye düşünüyorum artık.Ben, TSH ölçtürdünüz mü ? Benim TSH değerim 7lerde idi ilaç ile düşürdük ve hamileliğim boyuncada tiroid ilacı kullandım.
Tiroid ile folik asit ne alaka bilemedim ? Folik asit hamile kalmayı planlamadan 3 ay önce kullanılan bir takviye
Folik asit iç hamile kalırsın mı dedi ? Kendisine tebriklerimi sunmak istiyorum nasıl böyle bi umut verebiliyor şaka gibi. Tedavi olup gebe kalan çok insan var umutsuzluğa kapılmayın.Sağlık ocağındaki aile hekimi folik asit iç hamile kalırsın demişti ama hamile kalamadım zaten tiroid hastalığı olanlar zor hamile kalıyor diye düşünüyorum artık.
Bende olmayı düşünüyorum tedavi inşallah bir umut olur. Doktorlar zaten insanlara boş umutlar vermeyi sever.. 3 ay olcak hapı kullanalı mart ayında 3 ay olcak 3 ay kullan dedi doktor hamile kalırsın dedi ama bir gelişme yok tabi..Folik asit iç hamile kalırsın mı dedi ? Kendisine tebriklerimi sunmak istiyorum nasıl böyle bi umut verebiliyor şaka gibi. Tedavi olup gebe kalan çok insan var umutsuzluğa kapılmayın.
Bildiğim kadarıyla folik asit hamile kalmaya yardımcı olmaz, sadece hamilelikte bebeğin ihtiyaç duyduğu Folik asitin annenin vücudunda bulunmasını sağlar bu da bebeğin sağlıklı gelişmesine yardımcı olur. Folik asit vücutta deopalanmadığı için de hamilelik planlandığında kullanılmaya başlaması önerilir, bu da genelde 3 aydır ki eğer hamilelik olursa bebek en başından folik asit desteği alabilsin diye.Bende olmayı düşünüyorum tedavi inşallah bir umut olur. Doktorlar zaten insanlara boş umutlar vermeyi sever.. 3 ay olcak hapı kullanalı mart ayında 3 ay olcak 3 ay kullan dedi doktor hamile kalırsın dedi ama bir gelişme yok tabi..
Benim hastalığım hipertiroid endokrin bölümünede gittim. Takiplerim de yapılıyor aile hekimi zaten sonuçlar çok iyi diyor hamile kalırsın diyor yeterki stres yapma diyor. Bende anlayamadım.Hastalığınız nedir hipertiroidi veya hipomu?
Sağlık ocağından ziyade bi endokrin uzmanınıza görünmenizi tavsiye ederim.
Ben de hipertiroidi hastasıydım ilaç da kullandım en sonunda ameliyat oldum
Simdi hamileyim
Önemli olan sıkı bir takip ve doğru ilac dozu ile doğru değerlere sahip olmak.
Siz boşverin sağlık ocağını endokrine gidin bir an önce.
Aynen öyle zaten takiplerim yapılıyor tahlillerimi de oluyorum.Canım düzenli olarak TSH hormon testi yaptırır ve takip edersen tabii ki de hamile kalırsın. sadece takip ve sabır gerektiren bir durum o kadar.
O zaman sıkıntı yapmana gerek yok, değerlern normal aralıktaysa sorun olmaz. Zaten 1 sene olmamasını doktorlar normal karşılıyor.Benim hastalığım hipertiroid endokrin bölümünede gittim. Takiplerim de yapılıyor aile hekimi zaten sonuçlar çok iyi diyor hamile kalırsın diyor yeterki stres yapma diyor. Bende anlayamadım.
inşallah en kısa sürede güzel haberini duyarızAynen öyle zaten takiplerim yapılıyor tahlillerimi de oluyorum.
İnşallah canım beniminşallah en kısa sürede güzel haberini duyarız
1 sene diyorlar aynen bakalım inşallah güzel gelişme olur 1 sene olmadan.O zaman sıkıntı yapmana gerek yok, değerlern normal aralıktaysa sorun olmaz. Zaten 1 sene olmamasını doktorlar normal karşılıyor.
Oyle yapmayı düşünüyorum yakın zamandaTsh değeriniz kaç çıkıyor ki. Bende uzun zamandır tiroid ile uğraştım yüksek olması hamile kalmayı zorlaştırıyor evet ama ilaç ile değer düşürülebilir Bide aile hekiminden ziyade kadın doğum ve endokrin uzmanıyla görüşseniz daha iyi olur