Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

:KK22:

Buradayım :) moralim bozuk regl gecikti testler negatif korkuyorum acaba bi terslik mi var diye buraya bakamadım bir türlü :KK43: @AdAm_OLaCaK_KIZ oğlunu benim okuluma alalım öğretmeni olayım :-) burada gerçekten okul öncesi eğitim inanılmaz pahalı kolejlerde bile lise eğitimi ile arasında 2 kat var...İpekciğim tetkik sonuçlarına sevindim bir dahaki kontrolün ne Zaman? Benim de 2 haftam kaldı kontrolüme Hindistan cevizi yağımı bir fiil kullanıyorum özellikle cildimde farklılık olduğunu pozitif anlamda söylüyorlar...efa ya da devam kemik Ağrı'larım geçti...bu ara tam tahıl çavdar buğday ekmek yiyorum...:KK17:
Ben de gexen ay kımyasal.gecırdım ya aradan 45 gun sonra bugun oldum regl.daha oncekı kımyasallarımda ara bu kadar uzun degıldı.noldu buyudu mu stresı bunu da etkıledı sanırım.ınanılmaz agrılı ve sancılı ılac mılac gecırmıyor.ben demıre basladım okuduysan.bu gıdısınde bır de ferıttın yaptır benım depolarım bombos olmus resmen.kan.yaptırsaydın keske ıdrar daha gec cıkıyor.

Aynen eczaneye gitsem yine aynı indirimle alıyorum.
Çevrenin ve gıdaların canına okudular para hırsıyla ve başka pis planlarla bu duruma getirildik. Maalesef öyle...
Okan cagların dvıt 216 ımıs ya gaza geldım hafta sonu bır ampul daha alabılırım.demek kı ıcmek veya kalcadn arasında cok fark yok.ben ıctım son ıkıyı.ama k vıt baslama konusunda emın degılım.bır ton takvıye olacak.onun.yerıne selenyum ve cınkolu bır sey ıstıyorum hatta ıyot da olursa fena olmaz.

Ben de gexen ay kımyasal.gecırdım ya aradan 45 gun sonra bugun oldum regl.daha oncekı kımyasallarımda ara bu kadar uzun degıldı.noldu buyudu mu stresı bunu da etkıledı sanırım.ınanılmaz agrılı ve sancılı ılac mılac gecırmıyor.ben demıre basladım okuduysan.bu gıdısınde bır de ferıttın yaptır benım depolarım bombos olmus resmen.kan.yaptırsaydın keske ıdrar daha gec cıkıyor.

Kan yaptırdım 0.34 çıktı sonuç eyvah bu ay ki regl o Zaman sancılı geçecek...ayaklarım buz zaten sanıyorum Ferittin de sıkıntı var...

Okan cagların dvıt 216 ımıs ya gaza geldım hafta sonu bır ampul daha alabılırım.demek kı ıcmek veya kalcadn arasında cok fark yok.ben ıctım son ıkıyı.ama k vıt baslama konusunda emın degılım.bır ton takvıye olacak.onun.yerıne selenyum ve cınkolu bır sey ıstıyorum hatta ıyot da olursa fena olmaz.
Bence alma hemen ampul. Azı karar çoğu zarar. Önerilen düzeyin üzerine bile çıktın, abartmaya gerek yok. K2 Şu aşamada böbreklerini ve damarlarını korumak için gerekli. Kalsiyum damarlara çöküyor yoksa. Benim K2 hazır bekliyor ama D vit yükselmedi o seviyelere bir türlü.

Adamına göre değişir, oradan almasaymış keşke.
mrveee28 mrveee28 5 -6 gündür omega3 e yeniden başladım, benim de kemik ağrılarım geçti.

Kesinlikle mucizevi ve okuldan arkadaşlarım da kullanmaya başladılar benden dinleyip efa yı gerçekten omega 3 müş demek ki kemik Ağrı'larımın sebebi dedim bir de balığı ihmal ediyordum haftada 1 de balık yemeye başladım sabahları çok iyi uyanıyorum artık...

Adamına göre değişir, oradan almasaymış keşke.
mrveee28 mrveee28 5 -6 gündür omega3 e yeniden başladım, benim de kemik ağrılarım geçti.

Kesinlikle mucizevi ve okuldan arkadaşlarım da kullanmaya başladılar benden dinleyip efa yı gerçekten omega 3 müş demek ki kemik Ağrı'larımın sebebi dedim bir de balığı ihmal ediyordum haftada 1 de balık yemeye başladım sabahları çok iyi uyanıyorum artık...
benim de geçti diz ağrılarım vs. Ama çok zor regl oldum bununla bağlantısı da var sanırım. Nedense ben regl olacağım zaman diz kapaklarım ağrır ama şu an kuş gibiyim.
Demiri kullanmamın 2. günü ve yataktan zıplayarak kalkıyorum neredeyse.
Ne olursa olsun demir depolarınız full değildir. Bir baktırın ve kesinlikle takviyesini alın.
2 günlük demir ilacımla çok rahatladım. Eşim baktırmadı ama o da benimle birlikte alıyor.

derindenizlerden derindenizlerden , mrveee28 mrveee28 , Samsonn Samsonn , choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah , mavi_ekran mavi_ekran

Kızlar bir şey soracağım.

Bu hafta Migros’ta Maş Fasülyesi, Beluga Mercimek, Amaranth, Chia, Knoa müthiş indirimde.

İçlerinden bir tek maş fasulyesini biliyorum ama onu da yapmadım hiç.

Beluga Mercimek denen şey siyah mercimekmiş. Daha önce gördüğümden bile emin değilim. Acaba 5M Migroslarda mı vardır bir tek? Bir de bunları bilen, deneyen, faydalarını gören var mı? Hepsi tahıl gurubu..

Mesela normalde Kinoa denen şey 25 TL falan bu hafta 11TL 500 gram.

Kan yaptırdım 0.34 çıktı sonuç eyvah bu ay ki regl o Zaman sancılı geçecek...ayaklarım buz zaten sanıyorum Ferittin de sıkıntı var...

Benim son zamanlarda üşümelerim çok artmıştı, el ayak üşümesi de dahil.

Bir de Omega + Ferro Sanol benim psikolojime de çok iyi geldi. Evde mesela daha çok konsantre oluyorum kızıma.

Bu da çok önemli cidden. Hatta fizyolojik faydalarından daha önemli benim için.

Son düzenleme:
Kinoa ve Chia yı biliyordum. Maş fasulyesi de güzel.
Kinoayı markanaya alternatif olarak düşünebilirsin. Chia zaten çiğ tüketilebilir.

Dün ben de gördüm diğerlerini, evet ucuzdu ama almadım...ne bileyim, daha fazlasına gerek var mı diye düşündüm.

Karabuğday'ın tüketimi çok kolay. Bir de derindenizlerden derindenizlerden in bahsettiği Kayseri de yetişen buğdayı denemek istiyorum.

Kinoa ve Chia yı biliyordum. Maş fasulyesi de güzel.
Kinoayı markanaya alternatif olarak düşünebilirsin. Chia zaten çiğ tüketilebilir.

Dün ben de gördüm diğerlerini, evet ucuzdu ama almadım...ne bileyim, daha fazlasına gerek var mı diye düşündüm.

Karabuğday'ın tüketimi çok kolay. Bir de derindenizlerden derindenizlerden in bahsettiği Kayseri de yetişen buğdayı denemek istiyorum.
Alayım bu hafta hepsinden. İlk kez deneyeceğim.
Kayseri'de yetişen ne buğdayı varmış ya??
Alla alla benim eşim oralı ama hiç bilmem.
Zaten ne faydaları olacak ki zararlarından başka.

kk.jpg

Alayım bu hafta hepsinden. İlk kez deneyeceğim.
Kayseri'de yetişen ne buğdayı varmış ya??
Alla alla benim eşim oralı ama hiç bilmem.
Zaten ne faydaları olacak ki zararlarından başka.

Kastamonu imiş :KK70:

Neden Siyez Bulguru tüketmeliyiz, faydaları nelerdir?
Yetiştirilmesinde hiçbir kimyasal madde uygulanmıyor, ilaçlı ve zehirli toprağa ekilmiş olsa bile zararlı maddeleri emmiyor.
Siyezin diğer buğdaylara kıyasla asit değil, alkal değeri bulunuyor. Gluten değeri yok denecek kadar az olduğu için, glutene karşı alerjisi bulunanlar rahatlıkla tüketebiliyor.
Normal buğdaya göre, iki kat daha fazla yağ, protein, fosfor ve A ile B grubu vitaminleri ihtiva ediyor.
Yeni çıkan buğdaya göre 10 kat daha fazla çinko ve yine çok daha fazla magnezyum, kalsiyum içeren siyez gübresiz, ilaçsız, susuz yetişiyor.
Sert kavuzu hastalıktan ve böceklerden koruyor. Siyezin, diğer buğday çeşitlerine göre daha besleyici olduğu kabul ediliyor.)
*"Doğal beslenme önerileriyle ön planda olan Kardiyolog Prof. Canan Karatay, CNN Türk canlı yayınında Kastamonu’da yetişen siyez buğdayının altın olduğunu ve Tarım Bakanlığı tarafından sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Modern buğdayın 40 kromozomlu olduğunu ve bu yüzden önemli hastalıklara yol açan tehlikeli oranda gluten yüklü bulunduğuna dikkat çeken Karatay, 10 bin yıllık geleneksel siyez buğdayında ise 14 kromozom ve yüzde 10 gluten bulunduğunu kaydetti."

derindenizlerden derindenizlerden , mrveee28 mrveee28 , Samsonn Samsonn , choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah , mavi_ekran mavi_ekran

Bu hafta Migros’ta Maş Fasülyesi, Beluga Mercimek, Amaranth, Chia, Knoa müthiş indirimde.

Beluga Mercimek denen şey siyah mercimekmiş. Daha önce gördüğümden bile emin değilim. Acaba 5M Migroslarda mı vardır bir tek? Bir de bunları bilen, deneyen, faydalarını gören var mı? Hepsi tahıl gurubu..

ben maş fasulyesi almıştım çağdaştan açık satılıyordu çorbasını yaptım tadı yeşil mercimek gibi diğerlerini hiç duymadım .

ben maş fasulyesi almıştım çağdaştan açık satılıyordu çorbasını yaptım tadı yeşil mercimek gibi diğerlerini hiç duymadım .

Baya faydası varmış Maş’ın da.

Ben de alacağım.Bir de Chia ve Kinoa deneyeceğim. Diğerlerini ben de duymadım zaten.

Hepsini kullandım halada evde kullanıyorum kızımın yemeklerine,indirimden siyez bulguruda aldım ben bunların yanında.
Maş fasulyesi tat olarak yeşil mercimekle kuru fasulye arasında bir yerde. Islatıp bekletip pişirirsen fasulye pişirir gibi daha kolay pişer.
Kinoa'yı pilav gibi pişirebilirsin ben denemedim ,Karatay beslenmesine geçmeden önce haşlayıp salatalarıma ekliyordum. Baskın bir tadı yok,güzel bir doku katıyor ve doyurucu oluyor salata kinoa ile.
Chia yine salata yada yoğurda ekleyerek (çiğ halde ) tüketebilirsin.
Amarant ile ekmek yapılıyor diye biliyorum ama hiç denemedim. Una muadil olabilir diye düşünüyorum.
Ben uzun zamandır kendim tüketmiyorum sadece siyez bulguru ve maş fasulyesi uyuyor Karatay beslenmesine,bu sebeple tüketmiyorum.
Beluga Mercimek'de aldım indirimden ama denemedim henüz canım

X