Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Kimyasal gebelik bilimsel olarak hamilesin.ilk kan tahsilinde beta hcg 20 çıkmıştı. Doktor çok ümitlenme2degerin düşük dedi.2 gün sonra 44 falan oldu.sevindim ikiye katladı diye.2 gün sonra 53 oldu.lab hatasıdır belki diye tekrarlandı aynı. Yani değer yükselmesi ve kese oluşmadan regl ile düştü. Amaa düşmesi için beta hcg nin 0 lanmasi lazım. O xaman alabilir.doktor bana düştüğü hızlandırmak için ilaç vermişti.

Test alıp yap bakalım. Belki bebiş vardır. Yada değerlerin düşmüş olabilir ,çok etkiliyor inan.Ben 1 saat araba anahtarı aradığımı bilirim ki anahtar cebimdeymiş,tam 1 saat aradım düşün. Unutkanlık değerlerimdenmiş. Şimdi şimdi toparlandım biraz.

Suan test aldim yaptim bekliyorum kizlar.

Tek cizgi cikti. Demekki hayirlisi bu simdilik. Ozaman yine duzensiz regl gorecegim galiba.. Nezaman sonra Jinekologa gitmem dogru olur.?

Tek cizgi cikti. Demekki hayirlisi bu simdilik. Ozaman yine duzensiz regl gorecegim galiba.. Nezaman sonra Jinekologa gitmem dogru olur.?
Şimdi gördüm bunu.kac gün geçmişti ki senin? Geç döllenme olabilir çok sıvı almış olabilirsin. Keşke sabah yapsaydın? Normalde sikluslarin düzenli mi?

Annelik ne zor zanaatmış öyle @choccywhoccydoodah BenIpek BenIpek bugün kızımın altını bi açtım kan :KK43: dünyam başıma yıkıldı ağlamaya başladım hemen ağar topar aile hekimine götürdüm oturmuş Facebook da Cansu crush oynuyor baktı bezine ve eeeee bilemiyorum bi pediyatrikte götürün acile dedi aldığımız gibi hastanemize götürdük yavrumu yarın 5.gün kontrolü vardı zaten çocuk doktoru korkmayın annenin hormonları kız çocuklarda bazen böyle değişimlere sebep olabilir korkulacak bir durum yok dedi...topuk kanı alındı o ağladı ben ağladım...şimdi stresle onun sonucunu bekliyorum çünkü tiroid hormonlarına bakılacak bebeğimin...dua istiyorum sizden...bu tiroid berbat bir illetmiş gerçekten...yüksek doz euthyrox emziren annelerde sütle bebeğe geçiyormuş çok korkuyorum :silah:
AA Merve hatırladığım kadarıyla sana dönüş yapmıyorlar topuk kanı iciin.anxak sorun varsa dönüyorlar bizim zamanımızda öyleydi.sonsuz bir bekleyişe girme. Bir kaç gün içinde haber çıkmazsa Allahın izniyle iyidir sonuçlar.

Yaptın mı ne zaman yapacaksın?
Tatlim tek cizgi cikti. Hayirlisi buymus simdilik. Galiba regl duzensizligi yine bekarken oldugum gibi..

Nezaman jinekologa gitsem diye sordum bi arkadas adetin 12 gunu randevu al gorun dedi varsada sorun o gun gormesi daha yuksekmis.

Ben de ciddi yemek sıkıntısı çekiyorum. Canım yemek yapmak istemiyor zaten tiksinme yok da canım istemiyor yapmak. Yazın buzluğa koyduğum fasulyeleri tüketmemde sakınca var mı acaba kızlar?

Tatlim tek cizgi cikti. Hayirlisi buymus simdilik. Galiba regl duzensizligi yine bekarken oldugum gibi..

Nezaman jinekologa gitsem diye sordum bi arkadas adetin 12 gunu randevu al gorun dedi varsada sorun o gun gormesi daha yuksekmis.
Bu 12. Gün olayı sikluslarin 28 günde olan kişiler için geçerli.yani senin düzensiz ise 12. Günde gitmen çok anlam ifade etmez.daha uzunsa 16. 17 gibi git bence ki devlete gidersen bakmayanların yumurta büyüklüğüne özele gidince çok oyaliyorlar daha fazla koparmak için ama şu an neden olmadığını tespit etmek için yarın falan bir git istersen.

Şimdi gördüm bunu.kac gün geçmişti ki senin? Geç döllenme olabilir çok sıvı almış olabilirsin. Keşke sabah yapsaydın? Normalde sikluslarin düzenli mi?

Gec dollenme nedir cnm anlatsana. 7. gun bugun egerki 28 gun regl arasi sayarsak. Valla sabah aksam gecikme var farketmez cikar diye dusundum. Normalde hapla korundum 4 yildir zaten bekarkende duzensizdi agriliydi baya iste hapa oylelike baslamistim evliyken devam ettim.

Bu 12. Gün olayı sikluslarin 28 günde olan kişiler için geçerli.yani senin düzensiz ise 12. Günde gitmen çok anlam ifade etmez.daha uzunsa 16. 17 gibi git bence ki devlete gidersen bakmayanların yumurta büyüklüğüne özele gidince çok oyaliyorlar daha fazla koparmak için ama şu an neden olmadığını tespit etmek için yarın falan bir git istersen.
Ozele gitmeyi dusunuyorum ya devlet gidilecek gibi degil. Daha hapi birakali eylul ortasi regli beklemek daha mantikli sanki? ozaman reglin 16. 17. gunu giderim olmazmi?

Kızlar tiroid ilacını fazla gelmesi ne demek ?
Ve buna rağmen Kilo alımı varsa?

Kızlar tiroid ilacını fazla gelmesi ne demek ?
Ve buna rağmen Kilo alımı varsa?
Tiroid ilacının fazla gelmesi demek tsh değerinin fazla düşmesi demek.soyle ki ben şu an 6 haftalik hamileyim.hamilelikten önce tsh im 3.2 ile 3.7 arasında çıkıyordu ki ben ilaç almiyordum vücudum alınmasın diye. Bebek istediğimiz için dr 25 mg lik yazdı 10 gün kullandım tsh im 2.35 olmuştu.ben yine bıraktım. Hamile kalma olasılığını hissettiğim an geri başladım ki 10 gün falan olmadı sabah ac karna 25 mg aldım. Tsh im 2.23 çıktı. Doktorla henüz görüşmedim yarın gideceğim kadın doğumlu yeterli dedi ama 2 altı olsun diye 25mg+bir tanesin yarısını içtim. Dün kan verdim tsh im 1.12 çıktı. İşte bu ilacın fazla gelmesi.gereginden fazla düşürmüş demek ki benim 35-40 mg a ihtiyacım yok belki daha az kırmam lazım. Yarın konuşacağım. Umarım anlatabilmişimdir.

Gec dollenme nedir cnm anlatsana. 7. gun bugun egerki 28 gun regl arasi sayarsak. Valla sabah aksam gecikme var farketmez cikar diye dusundum. Normalde hapla korundum 4 yildir zaten bekarkende duzensizdi agriliydi baya iste hapa oylelike baslamistim evliyken devam ettim.
Şöyle ki sikluslari senin gibi düzensiz olan kadınlarda yumurtlama her zaman aynı zamana denk gelmez.bazen 20.25. Gün bile olabilir bünyesel bir durum. Bu günlerde döllenme olursa buna geç döllenme denir ki hamilelik geç başlar.

mrveee28 mrveee28 senin hamileyken tsh in kaçtı? Ben ilk kan verdiğimde ptesi günü 2.23 çıktı 25 mg levortin alıyordum. 2 altı olsun diye bir tane tam bir yarım aldım belki yarından biraz fazla.dun kann verdim tsh im 1.12 çıkmış. Yarım ölçü bu kadar etkiler mi ya?

Şöyle ki sikluslari senin gibi düzensiz olan kadınlarda yumurtlama her zaman aynı zamana denk gelmez.bazen 20.25. Gün bile olabilir bünyesel bir durum. Bu günlerde döllenme olursa buna geç döllenme denir ki hamilelik geç başlar.

Hmmm. Hapi birakinca 2 bucuk ay sonra regl olmustum. Ozaman yine oyle olacagim sanirim. Ozaman bu 2 bucuk ayin hangi gunu yumurtlama gunumki ? Oof kafam iyice karisti.

Nasil yani. Az mi cokmu calisiyor senin tiroidlerin? Kilo alimi az calisanlarda olur.

Hipotiroid benimkisi ama çalışan ama ilaç fazla geliyor.

Tiroid ilacının fazla gelmesi demek tsh değerinin fazla düşmesi demek.soyle ki ben şu an 6 haftalik hamileyim.hamilelikten önce tsh im 3.2 ile 3.7 arasında çıkıyordu ki ben ilaç almiyordum vücudum alınmasın diye. Bebek istediğimiz için dr 25 mg lik yazdı 10 gün kullandım tsh im 2.35 olmuştu.ben yine bıraktım. Hamile kalma olasılığını hissettiğim an geri başladım ki 10 gün falan olmadı sabah ac karna 25 mg aldım. Tsh im 2.23 çıktı. Doktorla henüz görüşmedim yarın gideceğim kadın doğumlu yeterli dedi ama 2 altı olsun diye 25mg+bir tanesin yarısını içtim. Dün kan verdim tsh im 1.12 çıktı. İşte bu ilacın fazla gelmesi.gereginden fazla düşürmüş demek ki benim 35-40 mg a ihtiyacım yok belki daha az kırmam lazım. Yarın konuşacağım. Umarım anlatabilmişimdir.

Buna rağmen Kilo almıyorsundur başka etmenler vardır altında.

Bilemiyorum ya

X