Tiroid kanser..

tatlım dr verecek sana sen hazırlamayacaksın...yok herhangi bir alerji testi yapılmadı canım rahat ol öyle korkulacak bir ilaç değil:) doktora o ne dediğimde az ilaçlı bir bardak su başka bir ley değil korkma demişti rahat ol lütfen her şey psikolji ile düzelir önce unutma saaakınnnn

Kızlar sintigrafi nasıl bişey? Damar yolu açılıyor mu? ve ne kadar sürüyor? atom tedavisinden sonra ne sıklıkta çekilmesi gerekiyor? Bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Kızlar sintigrafi nasıl bişey? Damar yolu açılıyor mu? ve ne kadar sürüyor? atom tedavisinden sonra ne sıklıkta çekilmesi gerekiyor? Bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.

iyotu aldıktan bir hafta sonra mr tomografi gibi düşün öyle bir alet var ona yatıyorsun tüm vucuduna bakıyorlar verdikleri iyot nerelerde tutunmuş diye

ilk sintigrafi sonucu ve tümörün türü boyu yaş vs gibi parametrelere göre 6 ay ya da yılda bir yapılıyor
ilk alınan doza göre çok az bir doz iyot verilip yapılıyor

bana iyot sonrası dışında yaptırmadı cerrahım
düşük risk hatasın gerek yok dedi
kan tahlili ve boyun ultrasonu ile kontrol ediyor beni

doktorun karar verecek
ama merak etme damar yolu açılmıyor

Verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim canım. Cahili olduğum bir konu. Ben KBB ve Göz doktoru hariç doktora gitmeyen bir insanken hayatımda birden bire böyle bir değişiklik olması adını bile bilmediğim görüntüleme sistemlerinden bahsedilmesi bir miktar endişe yarattı. Malum hala damar yolu açılması en rahatsız olduğum konu :) Anladığım kadarıyla Tiroid kanseri olmuş ve atom tedavisi görmüş herkese belli aralıklarla sintigrafi çekiliyor ve takip ediliyor.
Ameliyat olalı bugün tam bir hafta oldu. Daha atom tedavisinin ne zaman başlayacağı da belli değil. 12 mayısta doktorumun muayenehanesine gidicem. O zaman herşey netleşecek. Canım cevap verdiğin çin tekrar çok teşekkür ederim. Sevgiler

Kızlar naptınız, nasıl oldunuz???

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kızlar naptınız, nasıl oldunuz???

Fananaycım merhaba haklısın bir süredir yazamadım foruma. Ben şuan hstanedeyim Aldım radyoiyotu bugün ikinci günüm. Boyun bölgemde belrgin bir şişlik ve haffte ağrım var. Mide bağırsak sancısı çekiyorum ara ara ama merak edilecek birşeym yok. Bugün doktor geldi odaya baktı sizde beklediğimiz bir durum değildi ama anormal br durum söz konusu değil şikayetleriniz bir hafta sonra kendiliğinden geçecek dedi. Allaha şükür iyiyim yani. Asıl ben malek i merak ettim hiç sesi soluğu çıkmadı telefonu da yok ki arayalım. İnşallah görür mesajımızı. Sağolsun denizceyle sık sık mesajlaşıyoruz. Sen nasılsın? Umarım herşey yolundadır canım çooook çok öptüm en kocamanından. Sevgiler.

Canım merhaba ben de çok merak ettim hem seni hem maleki...iyiyim Ben çok şükür canım...
Senin tedaviyle ameliyat arasını zaman açısından açmışlar, daha rahat edersin inşallah... Miden için de ilaç veriyorlar de mi canım..şişlik birazcık ge ç de gidebilir canım korkma sakın benim bir aya normale dönmüştü hatta ameliyatta birşey mi.unuttular diye korkmuştum tabi sonra fark ettim boşa endişelenmişim sen de kafana dert etme sakın o şişliği:) kafanı dinlemek.için köşene çekildiğini düşün ve kendinle başbaşa kalmanın tadını çıkar:) kaç gün daha kalacaksın hastanede belli mi peki?? Çok iyi bak kendine...Ben de çok çok öpüyorum :) Allah'a emanet ol canım

Sağol fananaycım bugün eve çıktım nihayet fakat gün geçtikçe halsizlik daha da kendini göstermeye başladı. Ameliyat sonrası bile boynumda bunca şişlik olmadı. Atomu aldım ertesi gün davul gibi şişti boğazım hatta öyleki dikiş izim bile çukurda kaldı. Bugün doktoru aradım doz biraz fazla gelmiş olabilir bir kaç güne yavaş yavaş iner bir haftaya da geçer dedi. Midem de hiç sorun yok ama benimle aynı gün tedavi gören bi kız arkadaşım var o hem çok istifra etmiş hemde ishal olmuş bende bi sıkıntı olmadı. Günde 2-3 kez duş almaktan birazcık şifayı kaptım hapşırıp duruyorum. Evde de yalnızım gönderdim herkesi kimseye bir zararım dokunsun istemem 9-10 gün kimseye mesafeli duramam bu konuda da radikal bir çözüm buldum ben herkesi gönderdim evde yalnızım. Tedaviyi ameliyattan 6 hafta sonra yaptılar çok değilki olması gerektiği kadar. bu arada bu sabah levotiron a başladım. 2 gün yarım 2 gün tam 2 ay 1 buçuk içicem 100 lük olanından. Sonra kontrollerim olacak. Bu arada yakın zamanda tanıştığım insanlar bu bir buçuk aylık süre zarfı içinde en az 4-6 kilo aldılar. Ben ameliyattan önceki kilomunda altına düştüm tam 4 kilo verdim. Belkide iyot diyetine girince hiç bişey yiyemediğim için olmuştur. Neyse işte şimdilik halsizliğim ve boynumdaki şişlik ve hafif ağrı dışında birşeyim yok. Hastane müthiş konforluydu odada laptop dvd televizyon ne ararsan vardı. Ama insanın canı hiç bişey istemiyo bir an önce çıkıp gitmek istiyorsun. Sevdiklerini özlüyorsun biraz piskolojim bozuldu ne yalan söylim. Ama herşey yolunda gidiyor ya halime binlerce kez şükürler olsun uzman ellerde tadavi oluyoruz daha en olsun. Şimdilik benden bu kadar bide şu cadı malek yazsa çok iyi olacak gerçekten çok merak ettim. Öpüyorum canım seni iyi olduğuna çok sevindim. Sevgiler.

Benim kardeşim de iyot tedavisi görecekti daha sonra ameliyata karar verildi. İyot tedavisi sırasında zaten kapalı izole edilmiş bir odada kalınıyor ailenle bile temas halinde olmuyorsun çünkü ilaçtan etkilenebilirlermiş. Daha sonrasında da kullandığın wc, çatal kaşıkların vs evde her şeyin ayrı oluyor ve genellikle odanda kalıyorsun. Benim bildiklerim bu kadar canım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Geçmiş olsun bu arada yazmayı unutmuşum

İyi yapmışsın ev konusunu...hamile ve bebekten özellikle uzak dur canım diğerleri çok riskli değil demişti bana dr..evet aslında çok uzun değil de benim daha kısaydı ara ondan uzun sürdü şişin inmesi belki de...oooo lükse bak sen benim odada yoktu onlar olsa keyfime değme:) artık tedavin bitti canım kalanı çok kolay ...ilk zamanlar sık , gitgide daha seyrek endokrinolojiye görüneceksin o da sadece levotiron dozu ayarlamak için...sen dr.un dediği gibi iç şimdi iki ay sonra kontrolde yüksek ihtimal artırırlar dozu düşük başlıyorlar çünkü ilk baş...sonrası çok kolay arasıra kan vereceksin o kadar...zaten bir şey diyim mi zamanla sen anlıyor olacaksın ne zaman ilaç az geliyor desem az çıktı, ne zaman çok oldu sanırım desem yüksek çıktı:) bir de hamileyken sık gideceksin ben şimdi her hafta gidiyorum o da ilk 4 ay öyle olacakmış 4ayda bebekde tiroid bezleri oluşup çalışmaya başlayacakmış:) sonra kontroller aya dönecekmiş...
Bir de psikolojim bozuldu demişşin deme öyle bak daha önce de demiştim benm doktorum '' Eğer Allah bana illa bi hastalık verecekse bu olsun ve ömür boyu ilaç kullanmam gerekirse bu da levotiron olsun'' demişti...bunu sen de aklından çıkarma lütfen...her şey geçti çok şükür atlattın canım:)

Canım benim Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Biz daha o safhaya gelemedik inşallah benim için de o günler gelecek. Psikolojim sevdklerimden ayrı kaldığım için çok bozuldu. Dışarı çıkmak istiyorum korkuyorum ya yanımdan hamile bi kadın geçerse ya bi çocuk geçerse diye insanlara zarar vermemek için eve kapattım kendimi. Ekmeğim bitiyor çıkıp alamıyorum inan. Umarım bir an önce şu bir haftayı atlatırım. Bir hafta sonra tüm vücut taraması var o zaman dışarı çıkıcam. Boynumdaki şişlik hani guatr olan hastalar vardır ya boynu dışa doğru çıkıntılı bombeli o tarz bir şişlik ama bugün biraz daha iyi görünüyor. Dün doktoru aradım doz bir miktar fazla gelmiş olabilir ama hiç bir önemi yok bir kaç gün sonra geçecek dedi. Söylediği gibi de oluyor galiba. Şuan en önemli iki sorunum 1. yalnızlık 2. Halsizlik hepsi o kadar. Malekten hala ses yok. Anladığım kadarıyla o sorularına yanıt buldu ve bizi unuttu. Oysa ben durumunu merak ediyorum hatta ne yalan söyliyeyim endişelendim. Keşke iyiyim dostlar merak etmeyin deseydi. Ortaya çıkarsa sitemlerimden kurtulamayacak :) Seni de çok çok öpüyorum fananaycım. Kendine çooook iyi bak.

Canım kardeşine de büyük geçmiş olsun. nisanın 22 sinde benim de tiroid bezimin tamamı alındı, patoloji raporu kanser gelince 6 hafta sonrası yani geçtiğimiz hafta başı hastaneye yattım atom tedavisi gördüm. Daha eve yeni çıktım ve aynen söylediğin gibi izole bir şekilde yaşıyorum. Hatta dediğim gibi ben kimseye bir zararım dokunmasın diye eve kim var kim yok hepsini tatile gönderdim tek başıma kalıyorum. Bir de ilacın ufak tefek yan etkileriyle baş ediyorum. Halimize şükürler olsun ki tedavisi mümkün olan bir hastalık bu. Kadeşin ne zaman ameliyat oldu ne zaman gördü bu tedaviyi sakıncası yoksa biraz anlatırmısın? .Bu forum gerçekten çok bilgilendirici, bir çok konuda insanlar başlarına gelen herşeyi en ince ayrıntısına kadar paylaşıyor ve bu paylaşımlara ihtiyacı olan insanlar açısından çok bilgilendirici oluyor. Sende kendine dikkat et ve sana kişisel önerim eğer ailede böyle bir rahatsızlık çıktıysa çok sık değil, doktora gittikçe boğazına bir ultrason çektirmek suretiyle kontrolde ol. Sevgiler canım.

İnşallah canım çok sağol güzel dileklerin için:) Ah ah haklısın canım inan ben de merak ettim maleki iyiyim dese olacak hani:) boynunda ne güzel endişe edilecek bir şey yokmuş çok şükür:) sen yine akıl edip Dr.a sormuşşun ben içimde gazlı bez fln kaldı zamanla şişti fln sanmıştım düşünsene:)) bir hafta hemen geçer canım biraz daha sık dişini..yanından geçerek sorun olacağını sanmıyorum canım yaa aynı wc kullaanmadıktan sonra ve temas olmadıktan sonra bişi olmaz...sen bu hafta sonu ailen geleceğinde wc.yi iyice dezenfekte ettir canım ama sakın bunu sen yapma çamaşır suyu tuz ruhu vs bir süre uzak dur..ben 1 sene ellememiştim o kimyasalları ve 1 sene saçımı boyatmamı söylemişti doktorum aklında olsun canım şimdi aklıma geldi bunlar... çoook ama çokkk dikkat et kendine olur mu:)

Bana sadece bir sene hamile kalma dedi saç boyası hakkında bişey söylemedi ama ben zaten saçımı hiç boyatmıyorum ki kendi saç rengimi kullanıyorum. Tek tük beyazlarım başlamıştı tamda boyatmayı düşünmeye başlamıştım iyi oldu uyardığın bende bi sorarım doktoruma. eşim ailem en az 10 gün gelmez onlar gelmeden ben her allahın günü banyoyu baştan aşağı yıkıyorum zaten duvar fayanslarına bile su döküyorum duş aldıktan sonra :) Çamaşır suyunun radyoaktif maddeye bir etkisi yokmuş bunu doktor söyledi boş yere çamaır suyu tuz ruhu falan dökme bir etkisi yok dedi bol suyla yıkıyorum normal temizlik yapıyorum. Bişey daha var şu ilaçsız geçirdiğim 6 hafta içinde çok fazla saç kaybettim şakaklarımdaki saçlar kah döküldü kah koptu inceldi kalitesizleşti bi acayip oldu saçlarım. Keza tırnaklarım kırılıyor kaşımda bile seyrelme var. İlaca başlayalı iki gün old. iki gündür yarım tablet alıyorum yarın ve yarından sonraki gün 100 lük bir tane alıcam sonrasında da 2 ay 150 alıcam. İnşallah kısa zamanda saçlarım eski canlı haline döner. Sende böyle bi saç cilt sorunu olmuşmuydu? Normal bişeymi bu?

Son düzenleme:
Kardeşim geçtiğimiz ctesi ameliyat oldu Mete hocaya. Hiçbir sıkıntı yaşamadı ameliyattan sonra şu an gayet iyi. Onun da tiroid bezleri tamamen alındı şu an için ilaç kullanmaya başlamadı 28inde kontrole gittiğinde konuşulacakmış bu konu. Ben de 4-5 ayda bir kontrole gidiyorum canım takıntı yaptım biraz bu konuyu :) Allah şifa versin canım sana da

Hadi ya çamaşır suyuyla dezenfekte etmiştik biz bilmeden:) .kullandığım çatal kaşık vs aynıydı çöpe atmıştım...bana da bir sene hamile kalma demişti canım 6 ay sonra kalsan bir şey olur mu olmaz ama biz sağlama alalım demişti doktorum...saçım boyalıydı benim.ondan mı bilmem ama özellikle uyarmıştı...saç dökülmesi olmaz mı canım malesef ama çok az öyle psikolojik etkileyecek kadar değil...ilaçla başladın bir aya biter canım...çünkü tiroid bezlerimiz alındığı için kronik hipotiroidi hastasıyız artık...hipotiroidi belirtisi saç dökülmesi, tırnak kırılması kabızlık vs zaten canım...ilaçın düzene girdikten sonra bu şikayetlerinin hepsi geçecek inşallah...bende 75 ile başlamıştım...sonra 5 gün 150 2 gün 125 ile düzene girmiştik...gebelikte 275 e çıkarttık... Artık düzenli gittiğinde TSH hormonu bakılacak o hormon normal aralıkta olduğu sürece şikayetin olmayacak inşallah:) bir de zigovis sarımsaklı şampuan al canım çok etkili

Son düzenleme:
Çılgın malek hala yok dimi piyasada :) Dünyadan Malek 'e houston konuşuyor ehuehuehue :) Atom tedavisi görünce aya gitti galiba. Şaka bir yana ciddi merak ediyorum. Mesajlarımızı görürsen cevap ver. elimizden çekeceğin var insan bu kadar merakta bırakılmaz ki.

Kızlar tiorid ameliyatı sonrası ilaç replasmanı başladıktan sonra adet düzensizliği yaşayan var mı? 26-27 günlük periyodum bu ay 20 güne kaydı. yani bir hafta kadar erken oldu bu çok anormal bir durum mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…