Herkes cevaplasın lütfen ayrıltılı olarak.
Birşeyi bilmemek çok kötü.
Selam
Sitede aynı başlıklı birkaç konuya mesajla dahil olup, sorular sordum ama en iyisi burdan devam edeyim.
Perşembe günü Tiroid kanseri nedeniyle tiroidlerim alınacak ve 6 haftalık süreç sonunda Iyot tedavisi göreceğim.
Ameliyattan çok bu 6 haftalık süreç beni çok endişelendiriyor.
Yani çok mu sıkıntılı çünki ilaçsız geçecek ilaç tedavisi göreceğim için.
Yani çok mu yorgun olacağım? Ameliyattan 1 hafta sonra sınavlarım başlayacak, sınavlara giremezmiyim?
Birde 1,5 ayda kilo durumu ne olacak şu an zaten çok kiloluyum, saç dökülmesi yorgunluk felan, süreeç çok mu sıkıntılı geçecek?
Birde Iyot tedavisi esnasında hastanede yatış, sonrasında birkaç hafta yalnız kalma felan yani Iyot tedaviside baya bir zorlu diyorlar.
Çok endişeliyim bir sürü soru var aklımda ama yazamıyorum şu an.
Selam
Ben de tiroidimde bulunan 4 cm'lik nodül nedeni ile ameliyat oldum. Tüm tiroitlerim alındı. Yalnız benim ki iyi huyluydu. O sebeple sadece ameliyat hakkında bilgi verebilirim. Ameliyat sonrası ben de 2 hafta sonra ancak tiroit ilacına başladım, 6 haftada kilo alacağını sanmıyorum. Ameliyattan hiç korkma zaten, kolay oldu, ne ses kısılması ne başka şey. Eve gelip 5 aylık bebeğime kaldığım yerden bakmaya devam ettim. Ameliyat sonrası herkes kilo alınacağını yazmış, onu da hiç dert etme kesinlikle. Her sabah aç karnına ilacımı alıyorum, hayatımda hiçbir değişiklik yok. Ameliyatı 2 sene önce oldum. 59 kg idim o zamanlar şu an 54 kg'ım. (boy:1.65). İlacının dozunu iyi ayarladıktan sonra ve de düzenli kullandıktan sonra kilo almazsın. Çok geçmiş olsun şimdiden. Ben de kötü huylu diye çok endişelenmiştim ama herkes en iyi kanserin tiroit olduğunu ve de %100 düzeldiğini söylemişti o zamanlar. Hiç korkma demişlerdi.
teshis öncesinde saç dökülmen oldumu. ne tür şikayetlerin vardı. ne olur bilgi verirmisin. bende şüpheleniyorum.
Selam
Sitede aynı başlıklı birkaç konuya mesajla dahil olup, sorular sordum ama en iyisi burdan devam edeyim.
Perşembe günü Tiroid kanseri nedeniyle tiroidlerim alınacak ve 6 haftalık süreç sonunda Iyot tedavisi göreceğim.
Ameliyattan çok bu 6 haftalık süreç beni çok endişelendiriyor.
Yani çok mu sıkıntılı çünki ilaçsız geçecek ilaç tedavisi göreceğim için.
Yani çok mu yorgun olacağım? Ameliyattan 1 hafta sonra sınavlarım başlayacak, sınavlara giremezmiyim?
Birde 1,5 ayda kilo durumu ne olacak şu an zaten çok kiloluyum, saç dökülmesi yorgunluk felan, süreeç çok mu sıkıntılı geçecek?
Birde Iyot tedavisi esnasında hastanede yatış, sonrasında birkaç hafta yalnız kalma felan yani Iyot tedaviside baya bir zorlu diyorlar.
Çok endişeliyim bir sürü soru var aklımda ama yazamıyorum şu an.
Canım Ben de 3 sene evvel zehirli tiroidten dolayı ameliyat oldum...teshis koyulduğunda hastalığım ilerlemişti ve kalbimde ritim bozukluğu yapmıştı bi süre(6ay kadar) kalp ve beyaz kan tedavisi sonrası ameliyat oldum..bir gün sonra ilaça başladım.. Ameliyattan sakın korkma sadece iy cerrahı bulmaya bak kalsiyumların ve ses tellerin zarar görmesin benim çok ileri olduğu halde ameliyatım uzun sürse de çok şükür zarar görmediler...
Üniversite hastanelerinde olmanı tavsiye ederim çünkü oralarda daha sık yapılıyor by ameliyatlar...
Kiloyu sakın dert etme ben ameliyatta 52 kiloydum şuanda 55-56 ama yediğimden aldım yani:) sana verecekleri sabah aç karnına içeceğin ilaç tiroid hormonu salgılayacağı için kilo almayacaksın...ve alacağın ilaç gerçekten masum ki dr bana allah bana ömür boyu ilaç içeceğim bi hastalık verirse bu hastalığın ilaçı bu olsun demişti...ve zararı olsa dedi gebeyken korkulur ama gebeyken artırcaz bile demişti...yani ilaçın zararı olmayacak sana sil at kafandan dik dur canımmmm rahat ol..ki benim gözlerime de vurduğu için ameliyattan sonra 1 sene de kortizon aldım....sacın dökülmeyecek ilaçtan, kiloda almayacaksın lütfen moralini yüksek tut...ameliyat izi de boyun çizgin gibi görünüo zamanla:) sormak istediğini sorabilirsin...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
teshis öncesinde saç dökülmen oldumu. ne tür şikayetlerin vardı. ne olur bilgi verirmisin. bende şüpheleniyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?