• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tiroid kanser..

malek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2014
69
0
26
İstanbul
Selam
Sitede aynı başlıklı birkaç konuya mesajla dahil olup, sorular sordum ama en iyisi burdan devam edeyim.
Perşembe günü Tiroid kanseri nedeniyle tiroidlerim alınacak ve 6 haftalık süreç sonunda Iyot tedavisi göreceğim.
Ameliyattan çok bu 6 haftalık süreç beni çok endişelendiriyor.
Yani çok mu sıkıntılı çünki ilaçsız geçecek ilaç tedavisi göreceğim için.
Yani çok mu yorgun olacağım? Ameliyattan 1 hafta sonra sınavlarım başlayacak, sınavlara giremezmiyim?
Birde 1,5 ayda kilo durumu ne olacak şu an zaten çok kiloluyum, saç dökülmesi yorgunluk felan, süreeç çok mu sıkıntılı geçecek?
Birde Iyot tedavisi esnasında hastanede yatış, sonrasında birkaç hafta yalnız kalma felan yani Iyot tedaviside baya bir zorlu diyorlar.

Çok endişeliyim bir sürü soru var aklımda ama yazamıyorum şu an.

Bilsem söylerdim cnm çok zor geçmiş olsun ama doktoruna sorman daha faydalı varsa ameliyat olmuş eski hastalarının nosu iste onlarada sor tabi doktorun verirse noları geçmiş olsun

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Herkes cevaplasın lütfen ayrıltılı olarak.
Birşeyi bilmemek çok kötü.

Öncelikle çok geçmiş olsun...

Tiroid kanseriyle alakali bir bilgim yok ama bu soruları yoneltemeyeceginiz bir doktorunuz mu var?

Çünkü sizi olacaklardan iihtimallerden bilgilendirmesi gerekmez mi?

18 yaşında bende tiroid kanseri geçirdim önce ameliyatla bütün tiroid bezlerim alındı,sonra rodyoterapi gördüm

ameliyattan sonraki süreç doktor bana adet düzensizliği yaşayabilirsin demişti fakat çok şükür hiç bir düzensizlik yaşamadım veya kilo almadım 44 kiloydum

aynı kiloda kalmıştım radyoterepiden sonrada levotiron adlı ilaca başladık 5 yıldır hergün aç karınla alıyorım ayda bir kontrole gidiyorum çok şükür bir sorun

çıkmadı umarım bundan sonrada çıkmaz,moralinizi yüksek tutmaya çalışın kötü şeyler aklınıza getirmeyin.

Çok geçmiş olsun. Her şeyden önce moralini yüksek tut.
Ameliyattan 1 hafta sonra biraz yorucu olabilir. Ve çalışmış olman da zor zaten.
Ameliyattan sonra kemo uygulmasında hemen saçların dökülmüyor. kişiden kişiye değişiyor aslında bu bir kaç seans sonra başlıyor, pat diye de dökülmüyor azar azar. Ama üzülme bir arkadaşım atlattı şimdi yeniden çıkıyor saçları.
Bir de saçların dökülmesi ilginçtir ki ilacın vucuda yaradığını gösteriyormuş. Ben de bunu arkadaşımın hastalığı sırasında öğrendim.
Bazıları kilo alıyor bazıları veriyor.
Bence bunları çok düşünme, işi akışına bırak.
Sınavlar için de rapor alırsın zaten.

Selam
Sitede aynı başlıklı birkaç konuya mesajla dahil olup, sorular sordum ama en iyisi burdan devam edeyim.
Perşembe günü Tiroid kanseri nedeniyle tiroidlerim alınacak ve 6 haftalık süreç sonunda Iyot tedavisi göreceğim.
Yani çok mu yorgun olacağım? Ameliyattan 1 hafta sonra sınavlarım başlayacak, sınavlara giremezmiyim?
Birde 1,5 ayda kilo durumu ne olacak şu an zaten çok kiloluyum, saç dökülmesi yorgunluk felan, süreeç çok mu sıkıntılı geçecek?
Birde Iyot tedavisi esnasında hastanede yatış, sonrasında birkaç hafta yalnız kalma felan yani Iyot tedaviside baya bir zorlu diyorlar.

Selam
Ben de tiroidimde bulunan 4 cm'lik nodül nedeni ile ameliyat oldum. Tüm tiroitlerim alındı. Yalnız benim ki iyi huyluydu. O sebeple sadece ameliyat hakkında bilgi verebilirim. Ameliyat sonrası ben de 2 hafta sonra ancak tiroit ilacına başladım, 6 haftada kilo alacağını sanmıyorum. Ameliyattan hiç korkma zaten, kolay oldu, ne ses kısılması ne başka şey. Eve gelip 5 aylık bebeğime kaldığım yerden bakmaya devam ettim. Ameliyat sonrası herkes kilo alınacağını yazmış, onu da hiç dert etme kesinlikle. Her sabah aç karnına ilacımı alıyorum, hayatımda hiçbir değişiklik yok. Ameliyatı 2 sene önce oldum. 59 kg idim o zamanlar şu an 54 kg'ım. (boy:1.65). İlacının dozunu iyi ayarladıktan sonra ve de düzenli kullandıktan sonra kilo almazsın. Çok geçmiş olsun şimdiden. Ben de kötü huylu diye çok endişelenmiştim ama herkes en iyi kanserin tiroit olduğunu ve de %100 düzeldiğini söylemişti o zamanlar. Hiç korkma demişlerdi.

Selam
Ben de tiroidimde bulunan 4 cm'lik nodül nedeni ile ameliyat oldum. Tüm tiroitlerim alındı. Yalnız benim ki iyi huyluydu. O sebeple sadece ameliyat hakkında bilgi verebilirim. Ameliyat sonrası ben de 2 hafta sonra ancak tiroit ilacına başladım, 6 haftada kilo alacağını sanmıyorum. Ameliyattan hiç korkma zaten, kolay oldu, ne ses kısılması ne başka şey. Eve gelip 5 aylık bebeğime kaldığım yerden bakmaya devam ettim. Ameliyat sonrası herkes kilo alınacağını yazmış, onu da hiç dert etme kesinlikle. Her sabah aç karnına ilacımı alıyorum, hayatımda hiçbir değişiklik yok. Ameliyatı 2 sene önce oldum. 59 kg idim o zamanlar şu an 54 kg'ım. (boy:1.65). İlacının dozunu iyi ayarladıktan sonra ve de düzenli kullandıktan sonra kilo almazsın. Çok geçmiş olsun şimdiden. Ben de kötü huylu diye çok endişelenmiştim ama herkes en iyi kanserin tiroit olduğunu ve de %100 düzeldiğini söylemişti o zamanlar. Hiç korkma demişlerdi.

teshis öncesinde saç dökülmen oldumu. ne tür şikayetlerin vardı. ne olur bilgi verirmisin. bende şüpheleniyorum.

geçmiş olsun. benim hocamında senin durumundaydı. hocam ameliyatın ardından kısa süre içinde işiine döndü. ne kilo aldı ne verdi... saçları felan dökülmedi. hatta ben kanser tedavisi olduğunu bile bilmiyordum. sanıyordum ki guatr felan. hastaneden getirdiği raporda gördüm sadece. yoksa hiç anlaşılmadı... doğru düzgün rapor bile kullanmadı... inşallah rahat atlatırsın.

teshis öncesinde saç dökülmen oldumu. ne tür şikayetlerin vardı. ne olur bilgi verirmisin. bende şüpheleniyorum.

Ben şöyle fark ettim, boğazımda kocaman bir şişlik vardı.
Boynumu geriye atınca aynada gayet kocaman bir yumurta gibi orada duruyordu ama tiroit hormonlarım normal seviyedeydi. O sebeple saç dökülmem vs olmadı. Hormonal seviyem normal olduğu için uzun zaman ameliyata karşı çıktım zaten.

Benim de bir bilgim yok ama çok geçmiş olsun en kısa zamanda iyileşirsin inşallah. Allah şifa versin

Tiroid hastasıyım, her gün aç karnına 50 mcg levotiron alıyorum.
Öğrendikten sonraki süreç çok zordu, hala da çekiyorum denebilir...
Kilo problemi, saç dökülmesi, cildin pul pul olması... Hepsini yaşadım, tırnaklarım kırılıyordu ilk zamanlar.
1 senede 15 kilo aldım, ama her şey düzene girince hepsi düzeliyor. Saç dökülmelerim için bir yağ kullanıyorum. Çok şükür dökülmem durdu.
İlaçtan sonra bi nebze normale döndüm, ama ameliyattan sonraki süreci bilmiyorum, nodülüm çıkmadı, ameliyat olmadım.
Tek bildiğim vücudu dengesizliğe sürükleyen illet bir hastalık..
Ancak üstesinden gelebiliriz, yeter ki o morali kendimizde bulalım, çok geçmiş olsun daha ayrıntılı bilgi vermek isterdim ama benim de yaşadıklarımdan öğrendiklerim bunlarla sınırlı.

Son düzenleyen: Moderatör:
bende kaç yıldır troidim hemde bu yaşımda.:14:
gerçekten bu lanet hastalığı yani troid kaneserini yaşayanlar söyleyebilirler mi kanser olduklarını nasıl anlandılar yani belirtileri nelerdir.kendim için çok korkuyorum.:14:
kilo,adet düzensizliği falan hepsi bendede var ama bende birtek troid değil hemde pcos"um.:43: adet düzensizliğim,kilo almam pco hastalığındanda kaynaklı olabilir bilemiyorum.

Selam

Canım Ben de 3 sene evvel zehirli tiroidten dolayı ameliyat oldum...teshis koyulduğunda hastalığım ilerlemişti ve kalbimde ritim bozukluğu yapmıştı bi süre(6ay kadar) kalp ve beyaz kan tedavisi sonrası ameliyat oldum..bir gün sonra ilaça başladım.. Ameliyattan sakın korkma sadece iy cerrahı bulmaya bak kalsiyumların ve ses tellerin zarar görmesin benim çok ileri olduğu halde ameliyatım uzun sürse de çok şükür zarar görmediler...
Üniversite hastanelerinde olmanı tavsiye ederim çünkü oralarda daha sık yapılıyor by ameliyatlar...
Kiloyu sakın dert etme ben ameliyatta 52 kiloydum şuanda 55-56 ama yediğimden aldım yani:) sana verecekleri sabah aç karnına içeceğin ilaç tiroid hormonu salgılayacağı için kilo almayacaksın...ve alacağın ilaç gerçekten masum ki dr bana allah bana ömür boyu ilaç içeceğim bi hastalık verirse bu hastalığın ilaçı bu olsun demişti...yani ilaçın zararı olmayacak sana sil at kafandan dik dur canımmmm rahat ol..ki benim gözlerime de vurduğu işin ameliyattan sonra 1 sene de kortizon aldım....sacın dökülmeyecek ilaçtan, kiloda almayacaksın lütfen moralini yüksek tut....ameliyat izi de boyun çizgin gibi görünüo zamanla:) sormak istediğini sorabilirsin...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Canım Ben de 3 sene evvel zehirli tiroidten dolayı ameliyat oldum...teshis koyulduğunda hastalığım ilerlemişti ve kalbimde ritim bozukluğu yapmıştı bi süre(6ay kadar) kalp ve beyaz kan tedavisi sonrası ameliyat oldum..bir gün sonra ilaça başladım.. Ameliyattan sakın korkma sadece iy cerrahı bulmaya bak kalsiyumların ve ses tellerin zarar görmesin benim çok ileri olduğu halde ameliyatım uzun sürse de çok şükür zarar görmediler...
Üniversite hastanelerinde olmanı tavsiye ederim çünkü oralarda daha sık yapılıyor by ameliyatlar...
Kiloyu sakın dert etme ben ameliyatta 52 kiloydum şuanda 55-56 ama yediğimden aldım yani:) sana verecekleri sabah aç karnına içeceğin ilaç tiroid hormonu salgılayacağı için kilo almayacaksın...ve alacağın ilaç gerçekten masum ki dr bana allah bana ömür boyu ilaç içeceğim bi hastalık verirse bu hastalığın ilaçı bu olsun demişti...ve zararı olsa dedi gebeyken korkulur ama gebeyken artırcaz bile demişti...yani ilaçın zararı olmayacak sana sil at kafandan dik dur canımmmm rahat ol..ki benim gözlerime de vurduğu için ameliyattan sonra 1 sene de kortizon aldım....sacın dökülmeyecek ilaçtan, kiloda almayacaksın lütfen moralini yüksek tut...ameliyat izi de boyun çizgin gibi görünüo zamanla:) sormak istediğini sorabilirsin...

Canım şüpheleniyosan aç karnına dahiliye ya da endokrinolojiye git...TSH- T3- T4 bunlara baktır...çünkü herkesete aynı belirti olmaz...mesela adet düzensizliği olurmuş bende hiç olmamıştı, ciddi kilo kaybı olurmuş bana teshis koyulduğu sıra ben düğünüm var diye rejimdeydim prof Dr bile şok oldu senin kilo alman imkansız diye...dışardansa hiç belli değildi...

Ben de kalp çarpıntısı, nefes darlığı, sıkıntı hali, bazen başdönmesi, nadiren çift görme şikayeti vardı ama dediğim gibi herkeste aynı olmayabiliyor...

Şüphen varsa git yaptır o testleri TSH-T3-T4.... inşallah çıkmaz birşey...

Canım şüpheleniyosan aç karnına dahiliye ya da endokrinolojiye git...TSH- T3- T4 bunlara baktır...çünkü herkesete aynı belirti olmaz...mesela adet düzensizliği olurmuş bende hiç olmamıştı, ciddi kilo kaybı olurmuş bana teshis koyulduğu sıra ben düğünüm var diye rejimdeydim prof Dr bile şok oldu senin kilo alman imkansız diye...dışardansa hiç belli değildi...
Saç dökülmem de yoktu...

Ben de kalp çarpıntısı, nefes darlığı, sıkıntı hali, bazen başdönmesi, nadiren çift görme şikayeti vardı ama dediğim gibi herkeste aynı olmayabiliyor...

Canım şüpheleniyosan aç karnına dahiliye ya da endokrinolojiye git...TSH- T3- T4 bunlara baktır...çünkü herkesete aynı belirti olmaz...mesela adet düzensizliği olurmuş bende hiç olmamıştı, ciddi kilo olurmuş bana teshis koyuld kaybı uğu sıra ben düğünüm var diye rejimdeydim prof Dr bile şok oldu senin kilo alman imkansız diye...dışardansa hiç belli değildi...
Saç dökülmem de yoktu...

Kızlar net koptu bağlanayım yollayım derken aynısını defalarca yollamışım kusura bakmayın...

Back