Gebeliğe Hazırlık Tiroid hastasi olup hamile kalmak istiyenler var mi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Aynen öyle ciddi birşey canım gebelik durumunda da birden yükseliyor kimyasal gebelik ondan oldu büyük ihtimal hamile olduğumu öğrendikten kanamam olana kadar hemen artmış ilaç almama rağmen dozu az gelmiş... sen bi endokrine git bu işi en iyi bilenler onlar

Tamam canım çok teşekkür ederim. Geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın inşaAllah.

Bugün randevulara baktım da Endokrin için randevu alamıyormuşsun. Baya uzmanlık gerektiriyormuş. Sevk gibi birşey gerekiyormuş Endokrine gidebilmek için...

Evet bir de öyle bir sıkıntı var malesef ben hastanede çalıştığım için rica ederek baktırıyorum onun haricinde bayağı erken gelip randevu alıyolar 7 gibi falan bir de düzenli kontrol ettiği hastaları sistemden actırıyorlar onlar randevu alabiliyor

Bende 1 ay once ogrendim troidle ilgili hic bilgim yoktu baya tedirginim aslinda hamileligi geciktiriyormus ama senin degerinde fazla yuksek degil bana doktorum bu degerin engel olmiyacagini soyluyor ama hamile kalip deger yukseknolursa bebekde bazi sikintilar olabiliyormus gelisimde oyuzden hamileliktede ilac kullanmak gerekebilir.neden oyle ilgisiz davranildi acil bolumu falanmiydi direk endokrine gitsen yada saglik ocaginda aile hekimleride tahlil yapip ilac verebiliyor gerek gorurse

Haksızlık valla. Ne randevu, ne sevk ne de ilgi var. Pes edesim geliyor.

Evet canım gelişimde sıkıntı olabiliyormuş. Boy kısalığı olabiliyormuş.

Yok canım acil değildi. Uzman hekim baktı güya. Burda zaten ne özel hastane var nede poliklinik. Kadın Doğum bile yok. Aile hekimine gitmeyi düşünüyorum bende ama gebelik çıkarsa gel bakalım demişti. Gebelik yok bu ay.

Kızlar tsh baktım bugün 4.25 çıkmış bu ayda korunmamiz gerekiyormu sizce

Merhaba benimde tiroid im 3 civarında hamilelik düşündüğüm için levotiron 25 Mg kullanıyorum bu ay adetim 10 gün gecikti test negatif çıktı normalde adetlerim düzenlidir bu ay sıkıntı yaşadım sadece ilaca bağlı bir durum olabilir mi bilgisi olan var mı

Sana ilacı özel bir hastanede mi yazmışlardı canım TSH sonucundan sonra? Benimki 3.58 çıktı ama devlet hastanesi ilaç vermedi troid hapı kullanıyor musun diye sorduğu halde. Bende gebelik düşünüyorum ve 6 günlük bir gecikmem var ama ilaç kullanmıyorum. Gebelik de dün 0.100 çıktı, yokmuş. Sence benimde bu ilacı kullanmam gerekiyor mu?

Gecikmen hakkında yorum yapamayacağım canım. İlaca bu ay mı başladın?

Evet canım özel hastanede yazdılar kadın Dr dahiliyeye yönlendirdi oraya gittiğim zaman Dr dedi değerlerin normal ama hamileliği düşünenler için bu değer 2 buçuk altı olmalı bunu aşağı çekmek için başlayalım dedi.yüksek olması durumunda düşüğe zeka geriliği boy kısalıgı gibi durumlar olabiliyor biz onlemimizi alalım dedi geçen ay başladım 40 gün falan oldum yani

Kullan yada kullanma demem yanlış olur canım ama hamilelik dusunuyorsan ve o Dr böyle dediyse birde başka bir Dr git derim ve ona da böyle bir durumdan bahsedersen verir diye tahmin ediyorum çünkü benimde aynı seviyede tiroid değerim

merhaba kızlar, temmuz ayından bu yana euthyrox 50 mg kullanıyorum.en son yaptırdığım testte tsh ım 2,75 çıktı.ilaca 8,56 iken başlamıştım.28 şubatta endokrin doktoruma randevum var.mart ayında evlenicem fakat korunmayı düşünmediğimiz için şimdiden doktora gitmeye karar verdim.
yazın tiroidim olduğunu öğrendiğimde ben de çok korkmuştum engel olur hamileliğe diye.
Allah isteyen herkese nasip etsin o duyguyu.

Bende Dahiliyeye gittim güya Sağlık Ocağı yönlendirdi beni de. 3 tüp kan verdim ve hiç bir sonuca bakmadan gebelik yok diyip yolladı uzman olacak doktor.

Aynen öyle kötü etkileri varmış gebelikte. Allah korusun bebeklerimizi.

Tamam canım çok teşekkür ederim bilgi için. Ben bir bakarim iyice yinede. Hekim gebelik çıkarsa gel troide bakarız dedi ama gebelikte çıkmayınca gitmeye çekiniyorum Sağlık Ocağına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…