Gebeliğe Hazırlık Tiroid hastasi olup hamile kalmak istiyenler var mi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
100 mg çok vermiş hemen düşmüş ondan tiroidin benim de şuan 3. 43 hafta içi 75 mg hafta sonu da 50 içiyorum canım bide korunmak için sormuşsun aslında korunmak lazım çünkü denge olmadı mı olmuyor bende 3.43 olduğu için korunmuyorum çünkü çok risk yoktur diye tedavi oluyorum bide doktorum da takip ediyor cnm

Kızlar bende de tiroid sıkıntısı var malesef 3 tü normalde 25 mg kullanıyodum gecen ay kimyasal gebelik gecirdim sonra bi baktık 6 ya çıkmış doktor 50 ye çıkardı ilacı bakalım ne olacak şimdi hala gebelik düşünüyorum korunmuyoruz şu an

Kizlar ben ilk olcturdum tiroid 7,18 çıktı doktor bu değer çok fazla dedi levotiron 100 mg verdi 2 aydır içiyorum bugün kan sonuçlarımı aldım 2,5 a düşmüüüşşş doktor bebiş gelebilir artık yapabilirsiniz dedi

Bayağı yüksekmiş canım. Hadi bakalım ilk ay şansın yüksek.

Düşer merak etme iç ilacını. Cabuk düşüyor yumurtlamaya kadar düşer.

Kimyasal gebelik tiroid den dolayı olabilir mi acaba

Oluyormuş sanırım. Düşüğe neden olur deniyor. Ben kimyasaldan sonra birkaç ay olmayınca gittim yüksek olduğunu farkettim. Kullandığım ay gene hamile kaldım. Gene kimyasal oldu. Değerim düşüktü ama bilmiyorum. Tutunma sorunu var Bende.

Bu sorunun tedavisi yokmuymus peki canım

Gözün aydiiin bende yarın baktırcam ve adetim bugün bitti eğer düştüyse baslasin çalışmalar bu arada 2 ayda mi düştü bu değer ilk ay kaç olmustu

eidyorum canim hemsireyim kendimde 11.ayda 3.84 tu simdi gecen hafta 0.04 cok dusmus umut yinede bir haftada cikmismidir bilemiyorum nasip :)
K.bakma rahatsız ediyorum canım. Bugün bende ilk kez TSH hormonuma baktırdım 3.58 çıktı. Doktor troid ilacı kullanıyor musun dedi ama hiç birşey vermedi.

Gebeliğin ilk trimester'ında 2.5 ya da daha düşük olmalıymış bu hormon. 2 ve 3. Trimester'da ise 3 ve altı. Şimdi benimki yüksek mi olmuş oluyor canım. Biraz araştırdım ama benden daha düşük TSH'si olanlar bile 25mcg Euthyrox ilacını kullanıyormuş.

Doktor hiç ilgilenmedi açıkçası. İlaç kullanmam mı gerekiyor gebe kalabilmek için yoksa sadece gebelikte mi önemli bebeğin gelişimi açısından?

Son düzenleme:
Merhaba kizlar
Bende 1 aydir kullaniyordum ilac 50mg yeniden olcturdum 7 lerden 3,5a dusmus acaba bu degerle hamile kalabilirmiyim gecikmeden ilaca devam ediyorum umarrim hemen 2,5 larada duse.buarada troid yuksekligi adet dongunuzde degisiklige neden oldumu ben biraz azlma farketmistim ama bu ay biraz daha normal gibi geldi.bide yumurtlama donemim erken basliyor yani 28-29 gunde adet oluyorum genelde 13-15. Gunler yumurtlama olurdu simdi 11. Gun yumurtlama basladi testle takip ediyorum bunada troid etki edermi acaba

Benimki şu an 3.58 canım. Seninkinden yüksek olduğu halde doktor ne ilaç verdi ne de ilgilendi. Ne yapsam bilmiyorum.

Merhaba cnm Benim doktorum normalde 5 degere kadar ilaca baslanmadigini ama gebelik isteniyorsa 1 ile 2,5 arasi degerde olmasi gerektigini ondan ilac verdiklerini soyledi ama 3-4 degerlede hamile kalanlarda varmis.sen bebek istedigini soyledinmi belki soyleyince baslatabilirler

Bende sana sormayı düşünüyordum canım. Teşekkür ederim.

Gebelikten süphelenip gitmiştim zaten bugün, gebelik çıkmadı ama TSH 3.58 çıktı. Ne olduğunu bile anlatmadılar. Gebeliğe engel bir durum var mı diye sordum ama biz burdan bakmıyoruz, bu sonuçlardan belli olmaz, Kadın Doğuma gitmen gerek dedi. Burda KD yok tabii...

Kendim araştırıp buldum TSH'nin ne olduğunu. Güya biyokimya, T3 T4, hemografi ve TİT'e baktılar. 3 tüp kan ve idrar aldılar ama sonuçlara bile bakmadılar. Sağlık Ocağından da gebelik varsa gelin troid'e bakalım dediler. Hamile olmayanlarla ilgilenmiyorlar herhalde.

Ne yapacağım bilmiyorum. Hekim troid diyor, uzman troid ilacı alıyor musun demekle kalıyor. Birde ciddi birşeymiş troid...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…