• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Tiroid hastası olduğumu öğrendim hamilelik zor mu bu hastalıkla

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Eşimin kuzeni bu hastalıktan tedavi görüyor hamile kaldı ama kimyasal oldu yani hamile kalmada sknti yok Uygun tedavi uygulanırsa kalırsınız hamile. Geçmiş olsun.

Eşimin kuzeni bu hastalıktan tedavi görüyor hamile kaldı ama kimyasal oldu yani hamile kalmada sknti yok Uygun tedavi uygulanırsa kalırsınız hamile. Geçmiş olsun.
Bu değer 1 ayda düşüyor mu hemen ?
Tiroit hormunu benim daha 5 gün oldu kullanali

Yok öyle hemen düşmez bende gebelikte oldu doz ayarlanıyor önce 3 haftada bı ya da ayda bir değerler takip ediliyor o dozda devam ediliyor düzene giriyor 2 3 ayı bulabilir.

Yok öyle hemen düşmez bende gebelikte oldu doz ayarlanıyor önce 3 haftada bı ya da ayda bir değerler takip ediliyor o dozda devam ediliyor düzene giriyor 2 3 ayı bulabilir.
Anladım ozmn ben bebek düşüncesini aklımdan çıkarayım şimdilik belki hiç beklemediğim bi zamanda gelir
Sizin bebeginiz doğdumu peki

Ben de 6 ay önce hashimato tiroidi olduğumu öğrendim. Tsh değerim normal ilaç kullanıyorum ama çok korkuyorum gebe kalamam diye doktor hiç sorun etme dedi ama hiç aklımdan çıkmıyor. Umarım bi sorun olmaz :(

Merhaba hanımlar, 14 aylık evliyim ve ilk 6 ay korunduk eşimle ve bebek düşündüğümüz için 8 aydır çalışmalar devam ediyor. Geçen ay doktora gittim ve prolaktin yüksekliği sebebiyle ilaca başladım bu ayda dahiliye doktorum tiroid yavaşlığı sebebiyle ilaca başladı her ay burda alıyorum soluğu ama artık hiç umudum kalmadı sanki hiç olmıcak gibi 😔 lütfen ben gibi varsa yardımcı olabilir mi?
Bende tiroid hastasıyım hatta değerlerim 24 çıkmıştı yani hiç çalışmıyordu nerdeyse. 1 yıldır ilaç kullanıyorum düzenli şuan tiroidim bende 8 aydır çocuk düşünüyorum henüz olmadı ama kadın doğuma tiroid hastası olduğumu söyleyince evet etkileyebilir hamile kalmayı demişti ama sonra hormon testlerine bakıp tiroid değerlerinde iyi şuan dedi hamileliğe etkisi için olumsuz birşey demedi. eğer ilaçla değerlerin düzelirse ki düzelir bence bi sorun olmaz

Ben tiroid hastasiyim canim hipotiroidim var bir kizim var ve ikinci gebeliğim üstelik pco da var ilacini düzgün aldiğin sürece hiç bi fark olmuyor şu an da değerlerim yükselmiş biraz takipte Düzenli baktirirsin

Merhaba hanımlar, 14 aylık evliyim ve ilk 6 ay korunduk eşimle ve bebek düşündüğümüz için 8 aydır çalışmalar devam ediyor. Geçen ay doktora gittim ve prolaktin yüksekliği sebebiyle ilaca başladım bu ayda dahiliye doktorum tiroid yavaşlığı sebebiyle ilaca başladı her ay burda alıyorum soluğu ama artık hiç umudum kalmadı sanki hiç olmıcak gibi 😔 lütfen ben gibi varsa yardımcı olabilir mi?
Merhaba.Herkes için hastalığın gidişatı farklı olabilir.Benim hipotroidi teşhisim var.Teşhisim gebelikte kondu.Öncesinde hafif yükseklik çıkmış doktor çok ilaçlık değil dönemsel yükseklik olabilir demişti.Gebelik olunca ilaç başlandı.Boş gebelikten kürtaj oldum.Ama troid ile ilişkilendirilmedi yaşadığım durum.
Şuan eş sebebi ile tüp bebek tedavisi görüyorum.Troid ilacı kullanılarak değerler kontrol altında tutulduğu için gebeliğe engel oluşturmadığını söylüyor doktorum.
Ultrason ile nodül kontrolü yaptırın.Detaylı troid değerlerine baktırıp bir uzman yardımı alın.
benim değerim gebelik isteği olduğu ilk için 2.5 altında tutuluyor.
kendinizi strese sokmayın.Sağlıkla en yakın zamanda gebe kalmanızı dilerim.

Back
X