Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

efsuncum bende duydum onu ve en kısa zaman da yapıcam zararlı birşey değil ya dere otu.sağol burayada yazdığın için.bilgi verdiğin için canım.

tiroitte dereotu kürü

Tiroid (hipotiroid veya hipertiroid) şikayetlerine karşı önermiş olduğum destekleyici bitki kürü yoğurt otunun türüdür. Bu küre ek olarak mutlaka uyulması gereken çok basit bir beslenme şekli önerilmektedir. Uygulamada esas olan "dereotu"dur . Dolmanın içerisine, bakla yemeğinin üzerine veya cacığın içerisine ilave edilen dereotu anlaşılmalıdır. Dereotunun uygulama şekli aşağıda verilmiştir. Kürün uygulama süresi 3 ile 5 ay sürmektedir. Özellikle nodüllere karşı da etkilidir. Ayrıca bitkisel olarak da yardımcı ve destekleyici kür kullanılabilir. Bir kürlük olan bitkisel kür, 3 ay kullanılır ve yaklaşık 100 g dır.

Hipotiroid (Tiroidin yavaş çalışması) veya Hipertiroid (Tiroidin hızlı çalışması) durumunda önermiş olduğum kür, dereotu kürüdür. Tiroid glandının her iki durumunda da kürün uygulanış şekli aynıdır.

Dereotu kürünün uygulanışı: Sabah, öğle ve akşam aç karna, öğünlerden 15 dakika önce 1 yemek kaşığı dolusu taze yeşil dereotu birkaç kez çiğnendikten sonra 2-3 yudum su ile yutulur. Bu küre hiç ara vermeden 3 ay devam edilir. Kürün ikinci ayından sonra tiroid hormonlarınızı zaman zaman kontrrol ettiriniz, çünkü kullandığınız ilacın miktarını azaltmanız gerekebilir. İlaç azaltımını hekiminize danışmadan kesinlikle kendi kendinize karar vermeyiniz.
Tiroid nodüllerinin küçülmesinde veya ilerlemesinde de bu kür oldukça etkilidir. Bu kür sayesinde çok sayıda hasta, ilaç alınımından kurtulmuş ve var olan nodülleri de yok olmuştur. Gerekirse küre daha uzun zaman devam edilebilir.
NOT: Hekim kontrol ve önerilerini ihmal etmeyiniz.

arkadaşlar bu ibrahim saraçoğlu'nun yazılarından alınmıştır

Teşekkürler arkadaşım verdiğin bilgi için,bunu bende deniycem,sonuçta bildiğimiz dereotu yani bir zararı olcağını zannetmiyorum.Ben de hergün ilaç alıyorum.Allah başka dert vermesin ama bu hastalık benim gözlerimi de etkiledi hafif öne çıktı,kilo da aldım .Başıma gelmeden bu hastalığın varlığını bile bilmezdim, üzülüyorum ama yine de isyan etmiyorum.Rabbim hepimize acil şifalar versin

"HİPER" MİSİNİZ?

Tiroid bezinin aşırı hormon üretimi ile birlikte olan pek çok hastalığı vardır. Bu hastalıkların ortak noktaları aşırı bir hormonal üretiminin yansıtmalarıdır. Tıp terminolojisinde "hipertiroidi" olarak bilinen bu durumun ortak bazı belirtileri şunlardır: Çarpıntı, kilo kaybı, terleme eğilimi, sıcağa tahammülsüzlük, ellerde titreme, sinirlilik ,uyku bozuklukları yorgunluk ve kas güçsüzlüğü bunların başlıcalarıdır. Aşırı hız kazanan metabolizmanız da beden ve ruhunuzda rahatsızlıklar yaratır. Hipertiroidi Bazedow Hastalığı, Nodüler guatr, Haşimato Tiroidi ve diğer tiroiditler nedeniyle ortaya çıkabilir.

YOKSA "HİPO" MU?

Tiroid bezinin düşük hormon üretimine yol açan hastalıkları da vardır. Yeteri kadar tiriod hormonu üretemeyen bedenlerde ortak sorunlar yaşanır: Kilo alma, yorgunluk, halsizlik, bitkinlik, uyku eğilimi, şişme, kabızlık, cilt kuruması, saç ve tırnak sorunları, unutkanlık, isteksizlik, keyifsizlik, gezici kas ve eklem ağrıları ve hatta depresyon! Tiroid hormonunu yeteri kadar bulamayan bedenler buna oldukça uzun bir süre tahammül edebildiğinden hipotiroidi yavaş ve sinsi gelişen bir süreçtir. Çoğu kez hastalar da doktorlar da farkına varmaz, teşhis başka nedenle yapılan kan incelemeleri esnasında tesadüfen konulur. Hipotiroidininin bu sessiz ve gözden kaçmış şekilleri özellikle önemlidir. Bir türlü izah edilemeyen, sebep bulunamayan yorgunluklarda, kilo almalarda, ağrılar sızılar ve şişmelerde, depresyona girip geri çekilme ve küsmelerde hipotiroidi hatırlanmalıdır.

Kızlar ayda bir kan verip değerlerinizi kontrol ettirin lütfen..ben hamile kaldığımda tesadüt eseri öğrenmiştim TSH değerim 16,5 çıkmıştı hamilleiklet kullandığım eutrox 125mg alıyodum a,kahvaltıdan 45 dk önce..hamilelik geçincede 100mg alıyorumm..tsh değerim şuan 3,5:)

hepinize geçmiş olsun arkadaşlar.dere otunu bende duydum 1 hafta devam ettim .bıraktım ihmallik işte.yine başlıcam.yüzde doksan tedavi ediyormuş.

arkadaşlar ben 2 sene önce nodül ameliyat oldum ameliyat olup nodül ve tiroid hormonunu aldıranlara dere otunun bi faydası yokmuş ilacımı ömür boyu kullanacağım aksatmada sonra kilo alıyorum yeni başladım kilo vermeye,zaten tsh ve t3 t4 anca düzene girdi size tek tavsiyem şikayetlerinden şüpjelenenler bir doktora gidip tahlil yaptırsın ve ilacı mutlaka kullansın allah herkesin yardımcısı olsun

Evet bencede ya ne zarari olabilirki dere otunun .Denemekte fayda var.Tabi ilaclari da birakmayalim.

arkadaşlar benimde kan değerlerim normal, ama ultrasonda nodül çıktı yarın tekrar gidicem kan tahlili yapılcak ve ona göre genel cerraha yönlendileceğim.parça alınabilri yada ameliyat olabilir dedi dahiliye dr u.aranızda böyle durumda olan varmı çok bir bilgim yok neden nodül var ama kan değerlerim normal??farklı şeylermi ikisi?

Su Işik
Benimde Hipotroidim Var Sadece ölçümlerde Tsh Yüksek çikmişti 7,5 Filandi 6aydan Beri Tedavi Görüyorum.bu Ay Sonunda Kontrolüm Var.gebelik Düşündüğüm Için Ilaca Devam Et Demişti Doktor.bu Arada Da 4.denemedede Hamile Kalamadim.değerlerim En Son Normal Değerlerdeydi.
Acaba Bu Hipotroid Mi Gebeliği Engelliyor Yoksa Psikolojik Mi?
Insan çok Isteyince Olmuyor Işte Hayirlisi...........
En önemli Sorun Kilooooooooooooooo
çünkü önceden Herşeyden Yememe Rağmen Kilo Almiyordum.48 Kilo Iken şimdi 63 Kilo Oldum.zayiflayamiyorum Da.boyum 1,68
Bu Hastalikla Bir ömür Boyu Yaşicaz Herhalde.

troid paneli sonuçlarımı yeni aldım TPO TG NORMAL DEĞERLERİ 100AU mL İKEN Benim değerlerim TPO 226 AU TG 302 AU CADIARZU

Arkadaşlar benim TSH değerlerim 7,4 tü, şimdi de ona yakın bir şey, ancak ilk defa ANTİ TPO ölçümü yapıldı ve 300 e yakın çıktı.

Nette okuduğum kadarıyla çok daha yüksek olanlar varmış, bir de haşimato hastalığında Anti TPO nun yüksek olmasının önemli olduğu yazıyor her yerde.

Benim ultrasonum temiz çıktı, TSH yüksek bir de işte Anti tpo, böyle olup da haşimato denen var mı, yoksa nodül olduğunda mı haşimato oluyor. Moralim bozuldusenağlama

bendede nodül var biyopsi yapıldı haşimato çıktı
benim anti tpo600 küsürlerde ama doktor ilaca gerek yok dedi haftaya tekrar ultrason yapılacak bende anlamadım bu işi gerçi doktorda anlamadı kırk kişiyi arayıp sordu

o zaman nodül olunca mı haşimato oluyor acaba,CADIARZU

offf kızlar ya çok yorgunum ilaçımmı yetersiz geliyor acaba kaslarımda kuvvetsizlik,uykuya meğililik,birde üstüne kulak iltihabı,sünüsit var,acaba ondanmı bilmiyorum haftaya dr. gitcem k.b.b bölümüne gitsem tsh bakarmı acaba ikisi bir arada çıksın istiyorum önceden dahaliyeye gittim anlarmı acaba siz hangi dr. gidiyorsunuz...

arkadaşlar benim hipotiridiye bağlı haşemato var ne zıkkımsa değişik bi adı var ve benim ANTİ TPO 600 ÇIKTI TSH SON ÖLÇÜMDE 5küsür çıkmış diğer t4 ve t3 normaldi ve nodül olmadığını söledi tefor yarım kullanıyorum haşimatolarda illa nodül olacak diye bir kayide var mı bilmiyorum ve bu ANTI TPO sanırım değerlerimiz normale düşssede düşmüyormuş onu düşürecek bir ilaç yokmuş öle tuhaf bir şey...benim merak ettiğim bu hastalıkla birlikte görülen diğer rahatsızlıklar..aramızda şeker hastası olan da var mı bu rahatsızlıkla birlikte gerçekten korkuyorum ve nodül oluşmasından da korkuyorum nodülü olan arkadaşlar eğerki oluşursa panik yapmalımıyız yoksa o kadar korkulacak bişey değil mi?herkese geçmiş olsun

troid hastası arkadaşlar ,hepinize geçmiş olsun bende tesadüfen 6 yıl önce öğrendim troid hastası olduğumu .saçlarım fena halde dökülüyor çarpıntımda oluyor özellikle yaz aylarında sıkıntılarım artıyor.yinede her şeye rağmen alıştım çok kafama takmıyorum.ama kontrollerimide hiç aksatmıyorum..ihmale gelmez..bu hastalığın bizde olduğunu bilen verdiği sıkıntıları bilen çevremizdeki arkadaşlarımızdan özellikle eşlerimizden anlayış bekliyoruz...sinirlenmek bizim kendi elimizde değilki..hepinize Allahdan şifalar diliyorum .. inş hiç kimseler hasta olmasın...a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…