Arkadaşlar ne olur bana da yardımcı olun((
Geçen hafta kadın doğuma çıktım hormon testim için; tsh testimin sonucu 8.77
Çok kötüyüm, geceleri uykum kaçıyor. Referans aralığı; 0.57 ila 5.6. Benimki yüksek çıktı.
Doktor dahiliyeye sevk etti. Hiptiroidi demem için erken mi yoksa doktorun mu tanı koyması gerek?
Bir de haşimato diye bir şey duydum, o ne demek?
Hiçbir bilgim yok, ne olur yardım edin bana...
öncelikle sakin olmanızda yarar var,bence nacizane fikrimi söyleyeyim sizin yerinizde olsam kendimi iyi hissedecek meşgalelerle uğraşırım neyim var acaba diye kendinizi bu kadar yıpratmayın belkide zannettiğiniz kadar kötü birşeyiniz yoktur +nükleer tıp uzmanına gitmenizi tavsiye ederim lütfen öncelikle kendinizi mutlu hissetirmeye çalışın vakit kaybetmeyin doktora gidin umarım korktuğunuz gibi bişey yoktur rabbime emanet olun
geçmiş olsun canım,
bence biran önce endokrin veya nükleer tıp'a gitmeni öneririm internette her denilen şeylere aldanma ona bakarsan ben doktora gidene kadar diyodum ki "kesin kanser olmuşumdur" diyordum. birde internette bende bu var şu var deyip her yazılana inanırsak doktora hiç gitmeyelim benim doktorun bi lafı var "sizi gidi internet doktorları"der hep o yüzden düzenli bir doktor takibine aldır kendini çok geçmiş olsun rabbime emanet ol
Geçmiş olsun.Tiroitlerin çalışmıyor hipotiroid yani.Yazdığın belirtiler tiroitle ilgili.Soğuğa karşı direnç azalıyor.Endokronoloji doktoruna git.Takibe alırlar seni.Verdikleri ilaç dozu testlere göre değişebilir dengeyi bulana kadar. İlacını sabahları aç karnına al canım.Bir saat bir şey yeme.İlacını düzenli kullan her ay tahlil yaptır tiroitler düzene girdiğinde daha enerjik olacaksın.Üç ay geçsin kendin farkı anlarsın.Baş ve eklem ağrılarını tiroitmi yapıyor onu bilmiyorum.
haklısın sedef10.doktorun da gerçektenn çoook haklı..hepimiz internet doktoru olup kendimize teşhis koyuyoruz..dün cerrahpaşaya gittim ultrasonla bakıldı ve 2 tane de nodül olduğunu söyledi doktorum.kan tahlili sonuçlarını da alıp ilaca başlanacak.ama eski tahlillerime göre dozun az olduğunu söyledi.nodüller küçükmüş ama parça alınacak 2 gün içinde inşallah sonuçlarım iyi çıkar
teşekkür ederim BenToprak.ilaç dozum az gelmiş ama dün ve bugun ilaç almadım kan tahlil sonuçlarını bekliyorum.Allah hepimize şifa versin.
Bir de kadın doğum doktoruyla konuştum hipotiroidi bebeğin olmasını ve zeka geriliğine sebep oluyormuş.gerçi dün doktor bana haşimato dedi ama hipotiroidi ile aynı mı bilmiyorum.Bu hastalığı olup bebeği olan var mı?Hep düzenli olan 28 günde bir olan adetim gecikti 35 gün oldu.Açıkcası korkmaya başladım
inşaallah korkuların yersiz çıkar hepimiz kendi dünyamızda küçük imtihanlardan geçiyoruz sen kendini bu hastalığı bize verenle iyi et ki imtihanı geçip hem onun yüzü gülsün hem senin yüzün gülsün beterin beteri var ne yapalım inşaallah muhammedü'l-emin hürmetine tahlil sonuçların iyi çıkar rabbim herkese şifa versin rabbime emanet ol
merhaba arkadaşlar. öncelikle hepinize geçmiş olsun. ben guatırmı 2 sene önce farkettim ama çok önemsemedim 3 4 ay sonra ilaç tedavisini kendi kendime bıraktım. 2 sene sonra şimdi yani son bir iki aydır kalp çarpıntım çok artmaya başladı sıcak basması aşırı yorgunsuzluk uykusuzluk iştahım arttı yemek yiyorum yiyorum doymuyorum ve kilo da almıyorum bu yüzden hastaneye gittim geçen hafta sintigrafi yaptılar bugün sonuçlarımı aldım tsh değerim 0,0006 çıktı doktor pek açıklama yapmadı arkadaşlar bilen varmı nasıl bu değer çok kötümü yediklerime dikkat etmem gerekirmi neler yapmam lazım yardımcı olurmusunuz
merhaba arkadaşlar. öncelikle hepinize geçmiş olsun. ben guatırmı 2 sene önce farkettim ama çok önemsemedim 3 4 ay sonra ilaç tedavisini kendi kendime bıraktım. 2 sene sonra şimdi yani son bir iki aydır kalp çarpıntım çok artmaya başladı sıcak basması aşırı yorgunsuzluk uykusuzluk iştahım arttı yemek yiyorum yiyorum doymuyorum ve kilo da almıyorum bu yüzden hastaneye gittim geçen hafta sintigrafi yaptılar bugün sonuçlarımı aldım tsh değerim 0,0006 çıktı doktor pek açıklama yapmadı arkadaşlar bilen varmı nasıl bu değer çok kötümü yediklerime dikkat etmem gerekirmi neler yapmam lazım yardımcı olurmusunuz
merhaba canım valla emin olmamakla beraber yani konu uzmanı değilim olması gereken referans 0,27-4,2 yandaki rakama bakarak seninki bunun altında yani düşük gibi ama abartı derecesinde değil bence sen biran önce nükleer tıp veya endokrinoloji uzmanına gidersen daha iyi olur sakın ihmal etme ilerlemesin inşaallah birşeyin yoktur canım allaha emanet ol
Canım troid bezlerin fazla çalışıyor dr un ilaç vermeliydi bence başka bir dr a daha görünmelisin.Geçmiş olsun.
öncelikle teşekkür ederim. nükleer tıpa gittim doktor baktı sonuçlarıma ama açıklama yapmadı bana pek ilaç yazdı her ay kontrol olmam gerektiğini söyledi 1 buçuk 2 seneye kadar yüzde 50 geçecekmiş haplarımı kulllanmaya başladım ama hala aynı kötüyüm geçmiyor halsizliğim kalp çarpıntım falan
o nasıl doktormuş neden bi açıklama yapmıyo keşke sen sorsaydın durumunu doktordan mı çekindin canım bence biran önce başka(nükleer tıp) doktora git ve ya yanına başkasını al beraber sorun neyin nesi durumun ne kadar iyi ve ya kötü seninle ilgilenen bi doktor bulana kadar başka doktora git canım belki erkenden bişey varsa bile(nodül gibi) farkedilir.SAKIN İHMAL ETME! hiçbir hastalık ihmale gelmez rabbime emanet ol canım
doktor birde asabiydi pek beni dikkate almadı birsürü şey sordum ama doğrudüzgün yanıt alamadım nodül zehirli guatırda da oluyormu ki
adet düzensizliği için kadındoguma gittim hormon testi yapıldı ve tiroid bezinin çok çalıştığı orataya cıktı. röntgen ve sintigrafi çekilecek birde iyot diyeti verdiler. bunların nasıl olduğunu bilen var mı korkuyorum