bende bundan 1 bucuk ay önce hipertiroid oldgumu öğrendim yeni doğum yaptım.dahiliyeyegittim doktorum dogum sonrası olmus muhtemelen yenı dedi tsh 0.02 idi t3 t4 de normal degerlerden az bi yuksekti.1bucuk ay propycil kullandım dediği gibi gittiğimde tahlil sonucum tsh 60.14 t3 ve t4 de normal degıldı.bu sefer hipotroid dedi ama beklediğim bir sonuctu ilaç yukseltmıs sımdı levitron verip dengeleyecem dedi bana tuhaf geldı 1 ayda bu kadar yukseltmesı 1 bucuk ay degıl de 1 ay veya 20 gün verseydi bu kadar yukselmeyecektı.sonra endokrıne gıttım bu kadar yukselmemsı lazımdı dedi ama sen yıne de dahılıye doktorunun dedıgını yap dedi o da bir garip.öncesinde böyle bir sıkıntım yoktu kolayca hamıle kalmıstım.şimdi adet duzensızlıgım falan da yok sadece bıraz sinirlilik ve sac dokulmesi var.nodul cıkmadı.baska endokrın doktoruna gıdecegım hmaılıleıkte aldıgım kıloları veremıyorum.sporla 2 kılo verdım zar zor ve dıyetısyenım benı yebrık ettı bu degegrle cok ıyı vermıssın dıye.bunu da stres yapıyorum nasıl vercem dıye veren var mı kılolarını...
diyete başladım hamılelıkte asırı kıloaldım 25 kg ve 14 gitti şimdi durdu hiç veremiyrm levitronla verirsin diyorlar inşallah veririrm
Bende de guatr hastalığı var ve bir buçuk yıl önce kan testi yaptırdım. Değerler normal çıkınca ilaç kullanma dedi doktor. Şuanda yine gitmem gerekiyor.
Benim en çok korktuğum şey bu hastalık sebebiyle çocuğumun olmaması.. Bu yüzde henüz iki aylık evli olmama rağmen korunmayı bırakıp hemen çocuk yapmayı bile geçirdim biraz önce aklımdan :/ Ama elbette ki tekrar kontrole gitmem gerekiyor..
selam kızlar..bana da 3 gün önce trioid problemi olduğunu söylediler.7-8 ay içinde 10 kg alınca bir anormallik oldugunu düşünüp iç hastalıkları dr gittim..yapılan kan tahlili sonucunda tsh 12.945 çıktı t4 0.93...t4 olması gereken en düşük sınırdan biraz yükek yani normal gözüküyor ama tsh en üst sınırı 5.4 gzükürken benimki 13 e yakın..bana ilaç erdiler 25mcg yazıyorr ve günde 1 tablet alıyorum..adet düensizliğim dısında sac dokulmesı usume halsızlık ve diğer tüm internette yazan belirtiler vardı..adetim normaldi ancak fazla sancılı oluyordu..şimdi ne olucak?adetimin günleri bozulucak mı?hamile kalabilecek miyim?acıkcası internette baktığım zaman hep en kötü şeyler yazıyor.birde 3 gündür ilaç içiyorum ama kafamı kaldıramıyorum e acayip baş ağrısı ve eklem ağrıları oluyor birde bazen kalbim yanıyor gibi oluyor..bana yardımcı olur musunuz bilgilerinizi paylaşır mısınz lütfen
selam kızlar..bana da 3 gün önce trioid problemi olduğunu söylediler.7-8 ay içinde 10 kg alınca bir anormallik oldugunu düşünüp iç hastalıkları dr gittim..yapılan kan tahlili sonucunda tsh 12.945 çıktı t4 0.93...t4 olması gereken en düşük sınırdan biraz yükek yani normal gözüküyor ama tsh en üst sınırı 5.4 gzükürken benimki 13 e yakın..bana ilaç erdiler 25mcg yazıyorr ve günde 1 tablet alıyorum..adet düensizliğim dısında sac dokulmesı usume halsızlık ve diğer tüm internette yazan belirtiler vardı..adetim normaldi ancak fazla sancılı oluyordu..şimdi ne olucak?adetimin günleri bozulucak mı?hamile kalabilecek miyim?acıkcası internette baktığım zaman hep en kötü şeyler yazıyor.birde 3 gündür ilaç içiyorum ama kafamı kaldıramıyorum e acayip baş ağrısı ve eklem ağrıları oluyor birde bazen kalbim yanıyor gibi oluyor..bana yardımcı olur musunuz bilgilerinizi paylaşır mısınz lütfen
valla aşırı hipertiroidi olan biriydim kalp çarpıntısı zayıflama neredeyse demliği bile tutamaz hale gelmiştim ki doğru doktor doktor gezip çare aramaya başladım altı mı desem yedimi desem doktor gezdim en sonunda bi doktor buldum yoğun git gellerden ve de tahlillerden sonra doktorumla oturup konuştuk vakit kaybetmeden atom aldım ben düşük doz aldım KESİNLİKLE ben hiç bir yan etkisini görmedim neredeyse alalı da iki sene olacak valla kendim için söylemek gerekirse yeniden doğmuş gibi oldum en önemlisi ameliyat olmaktan kurtuldum önce hipertiroid idim ama şimdi hipotiroid oldum amaç buydu zaten yani çok çalışan tiroid bezini yavaş çalıştırmak şuan ise levotiron alıyorum en son bahsettiğim gibi çok çalışıyordu ya şimi yavaş çalışıyo ama levotiron alarak düzenli çalışmasını sağlıyor sormak istediğin başka bişey olursa çekinmeden sorabilirsin
Sedefim, senin yorumlarını takip ederim. Bende bu durumdan şüpheleniliyordu bir ara, gerçi doktor her ay düzenli kan tahliline gelecek, 6 ay' da bir usg çektireceksin demişti ama en azından bende bir şey varsa bile aşırı olmadığını biliyorum. Sende bu belirtiler anlattığın kadarıyla aşırıymış, benim bir arkadaşımda doğumdan hemen sonra basedov graves hastası olmuştu, anlayana kadar eridi bitti, oda anlatırdı titreye titreye misafir ağırlamıştım bir de der, göz bulguları da vardı onda, yaklaşık 3-4 yıldır ilaç kullanıyor ve en son doktoru ilacı kesecekti, inş. tamamen iyileşmiştir, herkes için aynı duayı edeceğim.
canımsın yorumun için teşekkürler çeken bilir derler ya elimden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyorum bende önce herkese sonra kendime diyorum
Bazıları ömür boyu ilaç kullanıyormuş, başka bir tanıdığım da 20' li yaşlarda basedov graves hastalığı teşhisi kondu radyo iyot falan aldı işte o da, şimdi de hipotiroidmiş, ömür boyu ilaç kullanacağım diyor. İlaçlarla tiroid bezini çalıştırıyorlarmış sanırım, yanlış söylemediyse?
Merak ettiğim bir şey var, internette araştırdım ama bulamadım malesef, bu değerler değişkenlik gösterir mi? Yani yüksek, düşük, normal olabilir mi? Sen bu hastalıkla ilgili epey bilgiye sahipsin.
kızlar saç dökülmesi için gittiğimde benimde kan sayımımda T3 ile T4 yüksek çıktı doktorum zehirli guatr başlangıcı dedi . propycil ve dideral başlattı . onları içtikten 15 gün sonra değerlerim normale düştü ama doktor 3 ay daha kullanmamı söyledi . bende bu ilaçları kullandığım 15 gün içinde aşırı kilo aldım geceleri bildiğiniz yemek yemeye uyanıyordum . ilaçları bıraktım kendmide iiyi hissediyordum yani ama ilacları bıraktıktan sonra aldığım kiloları tekrar geri verdim şuan değerlerimin tekrar yükseldiğini düşünüyorum hatta. birde bende kalp çarpıntısı çok var merdiven çıkamıyorum kapalı alanlarda sıkıya gelemiyorum bayılacak gibi oluyorum birden ter basıyor. bu durumun troitlerle ilgisi var mıdır . Ekg çekildim sonuçları pazartesi alıcam ama korkuyorum ..
aboooo yemek den geçtim de kalp çarpıntısı çok var demişsin bence hiç bekleme doğru doktor'a git belki hipertiroid hortlamış olabilir,hipertiroidin en belirgin özelliği zayıflık ,bazen terleme,kalp çarpıntısı,sinirlilik gibi hiç bekleme arkadaşım erken teşhis o kadar çok önemli ki yaşayan bilir.rabbime emanet ol.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?