bu doktorun -başka doktor- önerdiğini söyleseniz misal? dedem ameliyat olacaktı ama hastaneye güvenmiyorduk, ona değiştirtemedik arada eski tanıdığı var diye, sonra o tanıdık doktor dedi, keşke x diyor diye söyleseydiniz diye... hastane/doktora güvenmiyorsanız da değiştirmek en doğal hakkınız... hani misal, şu şu testlerim var diyebilirsiniz ama bana 18 nisana randevu veren doktor bir hastasına da şunu söylüyordu, "her ay bu testleri yaptırmak zorundasınız" annenize bunu da söyleyebilirsiniz...
yazdığımı okuyunca ben bile anlamadımtekrar anlatayımi daha iyi olacak :) gittiğiniz doktora muhittin bey diyelim, muhittin bey abuzittin beyi öneriyormuş deseniz mesela? dedemin ameliyatı akciğer lobektomisiydi, hastahane de süreyyapaşa, oradaki doktoru bize dedemin arkadaşı olan doktor önermişti, dedem de bu yüzden arkadaşını kırmamak için başka bir yere gitmeyi istemiyordu, ameliyattan sonra yaşadığımız sorunları dedemin arkadaşı doktora anlattım, bana "keşke başka hastahaneye gitmesini benim söylediğimi söyleseydiniz" dedi, çünkü süreyyapaşada yapılan ameliyatta ve sonrasında dedemin çok sıkıntısı oldu tecrübesiz ve birbirinden habersiz ayrıca ilgisiz doktorlar yüzünden... hatta hala süren sıkıntıları bile var... hastane ya da doktora güvenmediğinizde hasta haklarınıza dayanarak doktoru, hastaneyi değiştirebilir, tedaviyi durdurabilir ya da hiç başlatmayabilirsiniz... yeni gittiğiniz doktora "hormon testlerim yapıldı, tsh zaten yeni kontrol edildi" vs diyebilirsiniz annenizin kaygıları sadece hormon testleriyse ama benim gittiğim endokrin doktoru(bana 18 nisana sırf ilaç yazmak için randevu veren, testlerime dahi bakmayan samatyadaki ieah doktoru) bu tsh t3 t4 falan filan testlerini her ay yaptırmanın zorunlu olduğunu söylüyordu, anneniz bıkmış ta olsa değerlerinin sürekli takibi gerekebilir, sabitlenmiş doz annenize yaramamış çünkü belliki...
Sintigrafi için yorum yapmak istiyorum, yapılacak olanlar kolay bilgi bulamıyorlar(misal ben) internette 2 saat falan yazıyor, tamamen yalan... kolumdan bir şey enjekte ettiler ki sanırım o görüntüyü verebilmesi için tehlikeli olmayan miktarda radyasyon gibi birşeymiş ama akciğer filmi çekilenden daha az radyasyonmuş, nodül falan filan varsa o öğreniliyormuş, neyse, koluma damardan o sıvıyı enjekte ettikten 5 dakika sonra beni bir odaya aldılar, huninin ucu kısa olanını düşünün, kısa yerde de kamera merceği gibi birşey, sizi bir yatağa alıp onu boğazınıza hizalıyorlar, sadece kıpırdamamanızı istiyorlar, 5 dakika sürmüyor, sonra da sonuçlar 15-20 dakika içinde çıkıyor... çocuklardan yaşlılardan falan da uzak durmanıza gerek yokmuş herhangi bir risk taşımıyormuşsunuz ama kesinlikle hamilelere yapılmıyor ya da çok özel önlemler alınarak yapılıyormuş...
bende nodül modül de bulunamadı, 1 ay sonra doktora gidicem, bu süre boyunca da 150 mg euthyroxmu ne onu kullanmaya devam edicem...
doktora ulaşamadığım için deliye dönmüştüm açıkçası, doktora ulaşamayanlara bilgi olsun diye yazmak fena değil diye düşünüyorum... ben sayenizde necati beye gidene kadar ne yapacağımı bilemez haldeydim, babaannem ve halam da sağ olsun delirtiyorlardı... kemik erimesi olacakmış yürüyemeyecekmişimde çocuğum asla olmayacakmışta, neticede onlara kulak asmadım internetten araştırdım yine... sen paylaşmazsan ben paylaşmazsam kim nasıl öğrenecek? neticede konunun başlığı bile "tiroid bilgileri paylaşım alanı"
Sanırım en güzeli doktoru değiştirmek ama annemi buna ikna etmekte zor malesef.Sürekli tahlil yaptırmaktan bıktığı için başka doktorla tekrar başa döner diye doktor değiştirmekten yana değil.Umarım ikna edebilirim onu.
Annem yaşlı biri değil ki kandırabilelim doktoruna birebir kendisi gidiyo zaten tek başına yani direk doktora sorar zaten yani tek ömzüm kendisinin istemesi.Tedavi ilk başladığında her ay kontrole gidiyordu ve her seferinde tahlilleri yapılarak doz arttırılıyordu,bizde şüpheye düşüp değştirmesi konusunda ısrar etmiştik ve raporlarını farklı doktora göstermişti o da raporlara dayanarak durumunun o an normal olduğunu söylemişti.Şuan da sabitlendi ilacı ve kontrolleri 3 aya çıkarıldı ama bi terslik var işte.Ocak ayında kontrolü var ne yapsam bilemiyorum ki
Merhaba arkadaşlar.
Annemin de tiroidleri çalışmıyor.Doktor en son euthyrox ilacının 150 mg'lığını verdi.Bu tiroid sorunu aralık ayında ortaya çıkmıştı o zamandan beri ilaç tedavisi görüyo ve şuan ki ilacının dozunu sabitledi doktor fakat annem durmadan kilo alıyor.63 kiloyken tiroid tedavisine başladı şuan 78 kilo oldu.Bu ilaçlar yapıyo olabilir mi?Yemesi falan herşeyi her zaman olduğu gibi ama niye sürekli kilo artışı var anlayamadık.Bu tiroid tedavisinde kilo alan var mı aranızda ?
20 gün oldu bugün dahil, 3-4 gündür çarpıntı yapıyo, ne yapacağımı şaşırdım :/ kusma baş dönmesi halsizlik falan tavan yaptı, ilacı kullanıyomuşum kullanmıyomuşum tek farkı çarpıntı :/
tv arşivi
bu doktor canım taksim eğitim ve araştırma hastanesi
Necati Bey diye bahsettiğiniz doktorun tam ismini öğrenebilir miyim?
Teşekkürler
bendede ilk başda çarpıntı ve mide ağrısı yaptı.ilk başlarda oluyor hala 150 mg kullanıyorum.
serebii ne yaptın canım:26: