Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

yazdığımı okuyunca ben bile anlamadım tekrar anlatayımi daha iyi olacak :) gittiğiniz doktora muhittin bey diyelim, muhittin bey abuzittin beyi öneriyormuş deseniz mesela? dedemin ameliyatı akciğer lobektomisiydi, hastahane de süreyyapaşa, oradaki doktoru bize dedemin arkadaşı olan doktor önermişti, dedem de bu yüzden arkadaşını kırmamak için başka bir yere gitmeyi istemiyordu, ameliyattan sonra yaşadığımız sorunları dedemin arkadaşı doktora anlattım, bana "keşke başka hastahaneye gitmesini benim söylediğimi söyleseydiniz" dedi, çünkü süreyyapaşada yapılan ameliyatta ve sonrasında dedemin çok sıkıntısı oldu tecrübesiz ve birbirinden habersiz ayrıca ilgisiz doktorlar yüzünden... hatta hala süren sıkıntıları bile var... hastane ya da doktora güvenmediğinizde hasta haklarınıza dayanarak doktoru, hastaneyi değiştirebilir, tedaviyi durdurabilir ya da hiç başlatmayabilirsiniz... yeni gittiğiniz doktora "hormon testlerim yapıldı, tsh zaten yeni kontrol edildi" vs diyebilirsiniz annenizin kaygıları sadece hormon testleriyse ama benim gittiğim endokrin doktoru(bana 18 nisana sırf ilaç yazmak için randevu veren, testlerime dahi bakmayan samatyadaki ieah doktoru) bu tsh t3 t4 falan filan testlerini her ay yaptırmanın zorunlu olduğunu söylüyordu, anneniz bıkmış ta olsa değerlerinin sürekli takibi gerekebilir, sabitlenmiş doz annenize yaramamış çünkü belliki...

Annem yaşlı biri değil ki kandırabilelim doktoruna birebir kendisi gidiyo zaten tek başına yani direk doktora sorar zaten yani tek ömzüm kendisinin istemesi.Tedavi ilk başladığında her ay kontrole gidiyordu ve her seferinde tahlilleri yapılarak doz arttırılıyordu,bizde şüpheye düşüp değştirmesi konusunda ısrar etmiştik ve raporlarını farklı doktora göstermişti o da raporlara dayanarak durumunun o an normal olduğunu söylemişti.Şuan da sabitlendi ilacı ve kontrolleri 3 aya çıkarıldı ama bi terslik var işte.Ocak ayında kontrolü var ne yapsam bilemiyorum ki

bu durumda annenizle açıkça konuşun, doktorun ehil olduğundan emin olamadığınızdan bahsedin, neticede illa tekrar istenecek tahliller, en baştan başlanması ihtimali zaten mümkün değildir bunca yoldan sonra, neticede konu sağlık, anneniz de kabul edecektir, eğer bu durum sağlığını olumsuz etkilerse herkes kadar o da üzülecek...

Sintigrafi için yorum yapmak istiyorum, yapılacak olanlar kolay bilgi bulamıyorlar(misal ben) internette 2 saat falan yazıyor, tamamen yalan... kolumdan bir şey enjekte ettiler ki sanırım o görüntüyü verebilmesi için tehlikeli olmayan miktarda radyasyon gibi birşeymiş ama akciğer filmi çekilenden daha az radyasyonmuş, nodül falan filan varsa o öğreniliyormuş, neyse, koluma damardan o sıvıyı enjekte ettikten 5 dakika sonra beni bir odaya aldılar, huninin ucu kısa olanını düşünün, kısa yerde de kamera merceği gibi birşey, sizi bir yatağa alıp onu boğazınıza hizalıyorlar, sadece kıpırdamamanızı istiyorlar, 5 dakika sürmüyor, sonra da sonuçlar 15-20 dakika içinde çıkıyor... çocuklardan yaşlılardan falan da uzak durmanıza gerek yokmuş herhangi bir risk taşımıyormuşsunuz ama kesinlikle hamilelere yapılmıyor ya da çok özel önlemler alınarak yapılıyormuş...

bende nodül modül de bulunamadı, 1 ay sonra doktora gidicem, bu süre boyunca da 150 mg euthyroxmu ne onu kullanmaya devam edicem...

Son düzenleme:

necati bey kendisine internetten bilgi aktaranlara internet doktorları diyo hep resmen adama diyorlar ki"hocam ama internette böyle yazıyo" diyorlar ya,artık hemen doktor yerine doğru internete bakıyoruz niyeyse

doktora ulaşamadığım için deliye dönmüştüm açıkçası, doktora ulaşamayanlara bilgi olsun diye yazmak fena değil diye düşünüyorum... ben sayenizde necati beye gidene kadar ne yapacağımı bilemez haldeydim, babaannem ve halam da sağ olsun delirtiyorlardı... kemik erimesi olacakmış yürüyemeyecekmişimde çocuğum asla olmayacakmışta, neticede onlara kulak asmadım internetten araştırdım yine... sen paylaşmazsan ben paylaşmazsam kim nasıl öğrenecek? neticede konunun başlığı bile "tiroid bilgileri paylaşım alanı"

Son düzenleme:

rica ederim ne demek,valla bende fatih özel hastanesine gitmiştim genel cerrah'a orda da bana amira hanım çok yardımcı olmuştu onun sayesinde necati bey'le tanışmış oldum

merhaba, sonuçta tahlil sonuçları elinizde vardır, dr değiştirince illa başa dönmek diye bir şey yok yakın tarihli testler varsa onu değerlendirmeye alacaktır şüpheli sonuçlar yoksa. ben de hipotiroid hastasıyım, dediğiniz ilaçtan kullandım şimdi de muadili diğer ilaca geçtim mg ayarlaması kolay olsun diye içeriği aynı, dr böyle yazdı yani. ben ilaç kullanamadığım dönemde alışamamıştım sürekli kilo alıyordum. ancak hipotiroid hipoglsemi ya da başka sorunlara da sebep olabiliyor, ya da hızlandırabiliyor buna dikkat çekmek istedim. o sorunlar da kilo alımına neden olabiliyor.

ikna konusuna gelince , ben de etrafımdakiler de defalarca aynı sorunu yaşadılar çözüm bulunamayan sorunları dr değiştirince farklı bakış açısı, tecrübeler sayesinden çözüm bulundu. siz de bu gibi örnekleri anlatarak annenizi ikna edebilirsiniz.

ben ilac kullanmıyorken hızla kilo aldım.43kg iken 63 kadarçıktım şimdi 53 kiloyum düzenli ilac sayesinde 10 kilo fazlam var gibi dursa da boyum 1,59 kilom 53 şimdi normalim

kullandığım 150mg euthyrox bende çarpıntı ve baş dönmesi yapmaya başladı :/ yaşayan var mı?

20 gün oldu bugün dahil, 3-4 gündür çarpıntı yapıyo, ne yapacağımı şaşırdım :/ kusma baş dönmesi halsizlik falan tavan yaptı, ilacı kullanıyomuşum kullanmıyomuşum tek farkı çarpıntı :/

doktorun telefonu varsa hemen ara bişey demez ilaç fazla mı geldi acaba:26:

hakikaten, telefon etmek hiç aklıma gelmedi :/ pazartesi gitmeden bi arayayım, olmadı sonrasında giderim :/ keşke cuma falan geleydi aklıma :/ yine de teşekkür ederim

bendede ilk başda çarpıntı ve mide ağrısı yaptı.ilk başlarda oluyor hala 150 mg kullanıyorum.

Necati Bey diye bahsettiğiniz doktorun tam ismini öğrenebilir miyim?

Teşekkürler

Necati Yılmaz, Taksim E.A.H'de görevli kendisi...

bendede ilk başda çarpıntı ve mide ağrısı yaptı.ilk başlarda oluyor hala 150 mg kullanıyorum.

ben ilk olarak 50mg levotiron kullanıyordum, 150mg euthyrox verdiler, daha 1 haftaolmadı çarpıntı yapmaya başladı :/

serebii ne yaptın canım:26:

konuştum tatlım, necati bey "yarın mutlak kontrole gel" dedi telefonda... telaş yapıyordum zaten, baş dönmesi halsizlik falan da acaip arttı, arkadaşımın sözüne gittim evine, millet sözü yüzüğü bıraktı benle ilgilendi :/ acaip birşey bu sevmedim hiç:/

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…