Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

Çok teşekkür ederim.Ben kilo almaya başldığımda bişeylerin ters olduğunu hissettim çünkü montignac diyeti yapıyordum ve istediğim sonuca hemen hemen yaklaşmıştım.Hipoglisemim olduğu için insulin direnci oldu sandım hep yorgun hep halsiz fazlasıyla sinir ciltde kuruluk kaş aralarına varana kadar pul pul dökülme vardı. Doktora gittiğimde test sonucum 100 un üzerindeydi.velhasıl kelam erken teşhis diyelim.ahbabımızın zehirli tiroidi doğum sonrasında emzirirken anlaşılmış ve emzirme bırakılmış.ben tanıştığımda kızı 4 yaşındaydı ve gözleri fırlamıştı.sebebini sorduğumda zehirli tiroid dediler.kendisine hiç sormak istemedim üzülmesin diye eşinden aldığım bilgiler bu kadar.3 sene içerisinde olmuş neredeyse.fakat herkesde göz fırlaması olmuyor.lütfen içinizi ferah tutun.evel Allah sonucunuz iyi çıkar.bizide merakda bırakmayın sonuçlarınızı aldığınızda.

Ben hemen ilaç tedavisine başladım. Eğer tiroid yavaş çalışıyorsa ki Hashimato da öyle oluyor. İlaç tedavisine başlanıyor. Ama belki de çok ileri seviye değildir ve ilaca henüz gerek duyamamışlardır. Ama kontrollerini ihmal etmesin çünkü tiroid bozuk olunca çok dengesiz olabiliyor maalesef. Bir ay çok iyiyken diğer ay çok yavaş çalışabilir ve bu da bir çok şeyi bozuyor vücutta. Ama ilaç kullanmıyorsa çok ileri değil diye düünüyorum, cocuğunun olmamasında başka sebepler olabilir diye düşünüyorum Umarım en kısa zamanda olur.

Bu konuda kesinlikle size katılıyorum gerci benim cok sükür bu tahlilde degerlerim normal cıktı, bir öncekinde sınırın üstündeydi. Doktor bana sen böyle idare ediyorsun dedi ama ayda bir kere tiroid tahlili, 6 ayda bir de usg istedi nodüllerim icin, gecen subatta annemi kaybettim, ondan önce böyle birsey yoktu bende ne olduysa annemin hastane ve ölümünden sonraki zamanda oldu

Son düzenleme:

Başınız sağolsun.Allah annenizin mekanını cennet etsin.Ani üzüntü ile çıkabilen bir hastalık tiroit.Bende de üzüntü ile çıktı.Çok şükür nodülüm falan yok.Çalışmıyor,ilaç kullanıyorum.İnşallah ilaçsız şifası bulunur da ömür boyu ilaç kullanmayız.

Merhaba arkadaşlar,

Bugün troid'le ilgili sonuçları aldım.USG incelemesine göre sol lobta 6,5 mm çaplı heterojen soliter nodül izlenmiştir diyor. Kan testi değerlerim:
T3 Total: 1,6 ng/mL Referans aralığı: 0,58-1,64 ng/mL
T4 Total: 12,3 mg/dL : 5,5 - 11 mg/dL
TSH : 2.63 mIU/mL : 0,34-5.60 mIU/mL
Dr. T3 ve TSH normal ama T4 yüksek dedi...Bu sebeple ilaç kullanmam gerekeceğini ve bir Endokrin uzmanına görünmemi önerdi. Biraz moralim bozuk ama ne yapalım bakacağız çaresine...2 hafta sonra endokrin dr'una gidicem yıllık iznimde gelişmeleri tekrar yazarım....Benim değerlerime yakın olanların yorumları olursa sevinirim...

bayanlar 17 ekimde tsh değerim 23'tü, sevksiz olunca endokrin bana randevu vermemişti, bugün yeni sonucu aldım(30unda alınmıştı kan) 33 küsürler çıkmış tsh, endokrine acil olarak yönlendirdiler, sağolsunlar 18 nisana acil randevu verildi... devlet hastanesinden başka ücret karşılayamam malesef, önerebileceğiniz, randevu alabileceğim bir yer var mıdır? levotiron kullanıyordum, bitti, işten çıktım, taşındık derken 2 aya yaklaştı, endokrin randevu verdi ama ilaç yazmadı, ne yapacağımı bilemez haldeyim... hastane de samatyadaki istanbul eğitim araştırma hastanesi...

Yani 2013 nisan ayınamı randevu verdiler? Levatironu doktor verdiğinde daima kullanacaksınız falan dedi mi? Bende bu ilacı kullanıyorum ömür boyu kullanıcakmışım.Benim TSH 95 di.Tiroitler çalışmıyor.Endokronoloji doktoru bulamazsanız aile hekimliğine gidin sizi bilgilendirirler.Dahiliyede olabilir.Guatr nodül varmı baktırırlar.Kan testlerine bakarlar.Geçmiş olsun.

evet, tam tamına 6buçuk ay sonraya randevum... ilk gittiğimde doktorum sadece ilacı yazıp "bitince gelin, siz guatr olmuşsunuz" demişti... avrupa yakasına taşındık, zaten o doktoru da hiç beğenmemiştim, başka bir şey söylememişti, sormaya çekiniyor insan duvar gibi suratı görünce... aile hekimimimle de yeni tanıştım, o da zaten testleri yaptırın dedi, o ara ben de kan verip onun yanına gitmiştim zaten... karışık biraz :/ halamda da babaannemde de nodül var, benimkisi genetik malesef... endokrin bakar sanıyordum, dahiliyeci de birşey dememişti, keşke biraz daha ilgilenseler, tek tahlile bakıp guatrsın diyip geçiyorlar, halam izmirde, bu değerle senle bu kadar ilgileniyorlarsa sen benim yeğenim değilsin dedi :/ kendisi cadı birazda falan filan, yazdıkça yazasım geliyor işte öyle :/ geçmiş olsun sizede... teşekkürler cevabınız için

Teşekkür ederim.İlaç almaya başladıktan sonra daha iyiyim.Doktor vücudumu olumsuzluklara alıştırdığımı ve kabullendiğimi söylemişti.İlacı alınca 3 ay sonra aradaki farkı anlarsın demişti haklıymış.
Bu işin uzmanlık bölümü endokronoloji.Maalesef Türkiyede belli sayıda varmış bu işin uzman doktoru.O yüzden hastanelerde gün yok.Yada özel muaynehanesine gideceksiniz.Benim yazdıklarım endokronoloji doktoruna gidene kadar hiç değilse ön tedaviye başlamanız.Hastalığı yaşıyorsunuz bilirsiniz bir çok olumsuz yanları var.Stres,sinir,depresyon,halsizlik,uyku hali,kabızlık,unutkanlık,isteksizlik,alınganlık saç dökülmesi vs.vs. Bunlarda günlük hayatı etkiliyor doğal olarak.
Benim şu an tedavimi genel cerrah doktoru yapıyor. Guatır ameliyatı çok yapan bir doktor gittiğim. Endokronoloji doktoruna bir kez gittim oda dediğiniz gibi bir şey söylemedi başından savar gibi bu ilaca devam ömür boyu kullanacaksın dedi o kadar.

bugün ultrason çektiler, tiroidimde büyüme varmış, tiroidit dediler, salı günü de sintigrafi diye birşey çekilecekmiş, pazartesi işte anti bilmemne test sonuçlarını alıcam vs. en azından ilaç yazdılar... 50mg kullanıyordum sadece ilacı, levotirondu, 150mg euthyrox diye birşey kullanacakmışım... muadilimidir nedir bilmiyorumda, korkuyorum

nereye gittin canım geçmiş olsun

Bende ilk ay onu kullandım.İlk tiroit çıktığında levotiron vermişlerdi bir hafta kullandım.Genel cerrah doktoruma gidince değiştirdi bu sana az gelir şimdi deyip 150mg euthyrox verdi.İlk ay onu kullandım.Tekrar tahlil yapıldığında normele dönmüştü.levotironu kullandırmaya başladı.Hala onu kullanıyorum.Korkacak bir şey yok aynı ilaç mg yüksek.Normale dönünce diğer ilaca başlarlar.Ben şu an levotiron 100 mg lığını kullanıyorum.Sabah aynı saatlerde aç karnına alıyorum bir saat bir şey yemiyorum.Birde başka ilaç kullanmıyorum onu içtikten sonra.Bazı ilaçlar mesela miğde ilaçları etkisini azaltıyormuş tiroit ilacının.Vitamin falan kullanıyorum onları öğleden sonra alıyorum.

levotiron almanın en etkili yolu sabah saat altı ila dokuz arası diye duymuştum vücuda daha etki edermiş,ilaç aldıktan en az yarım saat sonra kahvaltı yapabilirmişiz ilaçlarımızı hiç aksatmadan vaktinde almak tedaviye büyük faydası var

Aynen canım bana söylenilenler de bunlar.Ben bir saat yemiyorum.

Merhaba arkadaşlar.

Annemin de tiroidleri çalışmıyor.Doktor en son euthyrox ilacının 150 mg'lığını verdi.Bu tiroid sorunu aralık ayında ortaya çıkmıştı o zamandan beri ilaç tedavisi görüyo ve şuan ki ilacının dozunu sabitledi doktor fakat annem durmadan kilo alıyor.63 kiloyken tiroid tedavisine başladı şuan 78 kilo oldu.Bu ilaçlar yapıyo olabilir mi?Yemesi falan herşeyi her zaman olduğu gibi ama niye sürekli kilo artışı var anlayamadık.Bu tiroid tedavisinde kilo alan var mı aranızda ?

valla ben leviteron muydu ona başladığımda 52 kiloydum, bitene kadar aynıydı, bittiği zaman işten çıktığım zamana denk geldi sonra taşındık falan, 2 ay kadar kullanamadım, 13 kilo aldım... şimdi daha dün bu bahsettiğiniz euthyrox 150 mg'a başladım, 2 hafta içinde düzene girer metabolizmanız dediler, bakalım bu kullanmadığım zamanki 13 kiloyu verebilecekmiyim... ama ben kullanamadığım için kilo aldım, 4-5 tsh oldu 33...

Annem kesinlikle ihmal etmiyor ki ilacını hergün düzenli olarak içiyor ama neden kilo alıyor neden metabolizması normal değil anlamıoruz.İnşallah siz verebilirsiniz aldığınız kiloları

inşallah teşekkür ederim... doktora bu konuyu mutlak danışın birşeyler yanlış olabilir ya da doktor "yapılacak birşey yok" falan diyorsa başka bir doktora da götürün derim, bu ilacın olayı hipotiroidi hastalarının yavaş çalışan metabolizmasını hızlandırmak...metabolizma normal çalışırsa düzenli yemek yeyip günde ortalama yarım saat yürüyen spor yapan biri asla böyle kilo almaz...

Sanırım en güzeli doktoru değiştirmek ama annemi buna ikna etmekte zor malesef.Sürekli tahlil yaptırmaktan bıktığı için başka doktorla tekrar başa döner diye doktor değiştirmekten yana değil.Umarım ikna edebilirim onu.

bu doktorun -başka doktor- önerdiğini söyleseniz misal? dedem ameliyat olacaktı ama hastaneye güvenmiyorduk, ona değiştirtemedik arada eski tanıdığı var diye, sonra o tanıdık doktor dedi, keşke x diyor diye söyleseydiniz diye... hastane/doktora güvenmiyorsanız da değiştirmek en doğal hakkınız... hani misal, şu şu testlerim var diyebilirsiniz ama bana 18 nisana randevu veren doktor bir hastasına da şunu söylüyordu, "her ay bu testleri yaptırmak zorundasınız" annenize bunu da söyleyebilirsiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…