- 28 Haziran 2008
- 6.102
- 1
kızlar banada yardımcı olur lütfen...
benim seneler önce troidim vardı.bir süre ilaç kullanım ve bıraktım bayadırda hiç takip etmedim.
ama ben hiper mi diğerimi hiç hatırlamıyorum.o zman ultrason istemişti benden.iyi huylu çıkmıştı sonuçlar.
neyse ben aradan baya zamn geçtiği ve bazı şikayetler hissettiğim için tahlil yaptırmak istedim.
şikayetlerim
aşırı sinir,
saç dökülmem zaten her zman var
sıkıntı
stres vs vs
böyle bakınca ben hemen uzun zamndırda takip etmediğim için troidden şüphelendim ki,okuduğum kadarıyla belirtilerde zatn bunlar.
neyse kızlar dün sonuçları aldım ama herşeyim temiz çıktı.
sonuçlarımı yazmak istiyorum
t3 1,71-4,2 benim sonucum 3,11
t4 0,7-1,5 benim sonucum 1,23
tsh 0,35-4,94 benim sonucum 1,5152
tam tahlil yapıldı ve doktor bakıp hiç birinde sorun yok dedi ve beni postaladı.
tabiki çıkmasın birşey çok şükür ama ee o zman benim şikayetlerim neden kaynaklanıyor ben bunu anlayamadım...
Bunlar kan testleri.Birde boğaz sindigrafisi var.Tiroitlerine ulturasonla baktır canım.
Çok büyük geçmiş olsun.Nedense doktorların ağzından iplikle laf alınıyor.Özele gittin mi parana cevap veriyorlar ama Allah ıslah etsin.Başka bir doktora daha danış,belki seni aydınlatır.Tiroit adet dönemlerini de etkiliyor.Daha çok yeni sanırım.İlaçtan sonra vücudun kendine gelmesi en az 3 ay demişti doktorum.İlacı kullanmaya başladıktan bir ay sonra biraz toparladım.Sonraki aylar daha rahat olmaya başladım.Saç dökülmesi de yapıyor maalesef.Vitamin eksikliği özellikle demir eksikliği de yaptığından vitamin veriyorlar ayrıca.Bunlar dökülmeyi azaltıyor.Dökülenin yerine çıkması da zaman alıyor doğal olarak.Genel cerrah Dr. Ali Durmuş okmeydanı ssk hastanesinde.Onada bir görün tahlillerini göster istersen ilgili bir doktor.Tekrar geçmiş olsun.
teşekkür ederim sevgili arkadaşım ilgine bu adet düzensizliğini ve saç dökülmesini gerçekten çok kafama takıyorum uykum kaçıyor vallahi. Sizlerinde boğazında bir ağırlık varmış gibi sanki biri boğuyormuş gibi oluyormu ve bunun gibi değişik sorunlarla karşılaştınızmı acaba baş dönmesi boğazda ağrı yutkunma problemi gibi.... birde bu vitamin eksikliğini söylediğin için teşekkürler dediğini yapacağım.benim adet düzensizliğim ilacı ikiye çıkartıktan sonra oldu dr haftada bir buçuk al dedi ama yine aynı. Dr ulaşa bilenede aşkolsun bu ayın sonunda troit testi yaptıracağım ozaman dadiğin dr gideceğim birde o baksın. Benim korkum hamilelik evde kendim test yaptım sonuç negatif ama yinede huzursuzum ne derece güvenli bilmiyorum bu testler şuan olmasın çocuk ,zaten iki oğlum var allah olmayanlara versin.birde atom aldığım için çocukta problem oluyormuş diyiyorlar doğrumu bilmem.
kan testinde normla olsada ultrasonda farklı olabilir yani öyle mi canım...
boğaz sindigrafisi çektirmek istiyorum mu diyeceğim gideceğim yerde...
bilgisi olan arkadaşlardan yardım iştiyorum..bende anti tpo değeri yüksek..haşimoto tipi troit yani.. bugün adetin birinci günü ve tsh değerlerime göre tüp bebeğe başlanacak.. T4 2,14(0,93-1,7) TSH 0,162 (0,27-4,2) çıkmış. benim hiç TSH değerin yüksek yada alçak çıkmamıştı..sizce değerler çok mu uçuk..??
bilgisi olan arkadaşlardan yardım iştiyorum..bende anti tpo değeri yüksek..haşimoto tipi troit yani.. bugün adetin birinci günü ve tsh değerlerime göre tüp bebeğe başlanacak.. T4 2,14(0,93-1,7) TSH 0,162 (0,27-4,2) çıkmış. benim hiç TSH değerin yüksek yada alçak çıkmamıştı..sizce değerler çok mu uçuk..??
İnşallah problem çıkmaz.İki aya yakındır kullanıyorum ilaç daha iyiyim.Tiroit iltihabı diyor doktor.Endokronoloji doktoruna randevu bir alsam çok daha iyi uzmanı onlar.Ama bir türlü alamadım.Sonuçları alınca yazarsınız geçmiş olsun.
Selam..
Ben doktora bir daha gitmedim, bu huyumdan nefret ediyorum iste sevmiyorum hastaneleri, doktorları.. :26:
FT4 seviyem cok yüksek degildi, yanlıs hatırlamıyorsam 1.94' tü. Doktor istedigi diger kan tahlilleriyle birlikte ilac vericekti sadece carpınıtlarım icin dideral vermisti, yüksek olmadıgı icin ben baya bi hafife aldım herhalde, ailem de var tiroid hastaları iki tane teyzem var biri tiroid bezlerini aldırdı ömür boyu ilac kullanacak digeri nodüllü hipertiroid hastası, rahmetli annem de varmıs bu hastalık ama annemintedavi edilince iyilesmis.
Ya bu hastalık ne kadar sürede ilerler? Yani hızla ilerleyen bir hastalık mıdır? Annemin vefatından önce böyle bir sorunum yoktu, vefat ettikten sonra cıktı degerlerim yüksek degil ama carpıntı, özellikle uykusuzluk, sinirlilik, ellerde titreme yasıyorum ayrıca demir eksikligim giderdiğim icin sac dökülmem yoktu, 2-3 aydır asırı dökülmelerim var cok moralimi bozuluyor, kel kalıcam..
merhaba canım anneni kaybetmişsin başın sağ olsun canım çok kötü bişey
bu hastalığın hızını bilemem ama gizliden başlayıp sinsi sinsi ilerliyo ben hamileyken yakalanmışım hiç anlamadım emzirmekten zayıfladım sandım ardından kalp çarpıntısı,saç dökülmesi,bir demliği bile kaldırırken titriyordum düşün artık saç dökülmelerim çoğalınca bi gittim doktor'a benim tiroidler almış başını uçuyo tabi akabinde hemen tedaviye başladım çok şükür iyiyim durumuma göre bazen ilaç alıp bazen almıyorum senin yerinde olsam BİRAN önce doktora giderdim belkide ilerlememiştir erken davran canım çok illet bişey bu benim gibi atom tedavisi görme çok çabuk git diyorum bizler ilerleyip ilerlemediğini anlayamayız doktorun gerekli tahlilleri yaptırır zaten şimdiden kolay gelsin canım
Sen bu belirtileri ne kadar süreyle yasadıktan sonra doktora gittin canım?
Haklısın bende gidicem derhal, bazen iyi oluyorum bazen oturdugum yerde asırı carpıntım oluyor. Koltuktan kalkınca bile kalbimin hızlı carptıgını hissediyorum, sacımı tararken elimi havada bile tutamıyorum sonra en cok zorlayan asırı sinirlilik durduramıyorum kendimi sinirlendigim zaman..
Teyzem tedavi görüyor yıllardır ama hep hasta, depresyon meyilli, sesi hep yorgun? İlacta kullanyor halbuki..:26:
Selam..
Ben doktora bir daha gitmedim, bu huyumdan nefret ediyorum iste sevmiyorum hastaneleri, doktorları.. :26:
FT4 seviyem cok yüksek degildi, yanlıs hatırlamıyorsam 1.94' tü. Doktor istedigi diger kan tahlilleriyle birlikte ilac vericekti sadece carpınıtlarım icin dideral vermisti, yüksek olmadıgı icin ben baya bi hafife aldım herhalde, ailem de var tiroid hastaları iki tane teyzem var biri tiroid bezlerini aldırdı ömür boyu ilac kullanacak digeri nodüllü hipertiroid hastası, rahmetli annem de varmıs bu hastalık ama annemintedavi edilince iyilesmis.
Ya bu hastalık ne kadar sürede ilerler? Yani hızla ilerleyen bir hastalık mıdır? Annemin vefatından önce böyle bir sorunum yoktu, vefat ettikten sonra cıktı degerlerim yüksek degil ama carpıntı, özellikle uykusuzluk, sinirlilik, ellerde titreme yasıyorum ayrıca demir eksikligim giderdiğim icin sac dökülmem yoktu, 2-3 aydır asırı dökülmelerim var cok moralimi bozuluyor, kel kalıcam..
selam arkadaşlar benimde sizler gibi tiroit sorunum var ben mayıs ayında tiroit kanseri teşhisiyle ameliyat oldum tromel kullandım ve diyet yaptım hazirandada atom tedavisi gördüm yalnız ameliyattan sonra bir ay içinde yumurtalık ameliyatıda oldum yumurtalığım ve apantisimde alındı atomdan sonrada levatiron denilen ilacı kullanıyorum benim sorunum ameliyattan sonra ve atomdan sonra adet gördüm ağustos ayında ve şimdiye kadar henüz adet görmedim çok huzursuzum evde gebelik testi yaptım negatif çıktı ama ben yine çok huzursuzum benim gibi olanlar varmı o yüzden sokağa bile çıkmıyorum yolda olabilirim diye gününüde bilemiyorum hamile olabilirmiyim acaba ayrıca saçlarım çok dökülüyor kısa kestirdim ama yine dökülüyor sizler ne yaptınız zaman zaman boğazımda ağrı oluyor tiroitimin hepsi alındı cerrah paşaya gidiyorum ama dr hiç ayrıntılı bilgi vermiyor ne olur benim gibi olanlar beni aydınlatsın çok sıkıcı bir hastalık allah hepimize şifa versin ayrıca bana iki sene hamile kalmamamı söyledi dr yalnız ilacı ikiye çıkartıktan sonra adet görmedim acaba ne yapayım normalmi bana yazın
zaten çarpıntı,zayıflık,saç dökülmesi bişeyler normal gitmiyor'du bir de artık gözlerimde de aşırı yorgunluk sanki şiş gibi bişey vardı hortlak gibi oldum neredeyse 38 kg'ya kadar düştüm derhal bi doktor bulup hemen acil bir şekilde gittim bir de çok hareketlilik vardı beni yenlış anlama canım fazla kurcalamadan biran önce git,en azından durumun o kadar ilerlemedi ise sana ona göre tedavi uygular güzel haberler getir canım rabbime emanet ol.
Bazen zorunlu olarak yaptığımız şeyler vardır istemesekte.Hastaneye gitmek gibi.Tiroit hormonu vücuttaki bütün organları etkiliyor.İlerlemeden gitmende fayda var.Tedaviye başladığında her şey normale döner merak etme canım.