Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

Cumartesi günü nodülüme biyopsi yapıldı. Çok korktuğum için gitmeden Emla kremle uyuşturmuştum. İğnenin girişini hissetmedim. Sadece nodülün içindeyken enjektöre çekilişini hissettim. Büyüttüğüm kadar birşey değilmiş. İnşallah sonuçlarım da temiz çıkar

2009 yılında guatr ultrasonu çekildim.sağ tiroid lobu boyutları minimal artmıştır.her iki trioid lobu konturları lobüledir. sağ lob boyutları:17x15x33 mm sol lob boyutları:20x22x35 mm isthmus kalınlığı :2 mm dir. her iki tiroid lobu parankimi heterojendir. sağ lob orta kesimde 5,5 mm çapında kistik nodül ; sol lobda 21,7x16,7 mm boyutlarında mikro kistik sahalar içeren hipoekoik halo ile çevrili heterojen nodül izlenmiştir.
20 aralıkta çekilen sonuçta her iki tiroid lobu boyutları normal ve parankimi homojendir.sol tiroid lobunda 3,5 cm çapında solid ve mikst yapıda bir adet nodül mevcuttur.denilmiş.ayrıca 2 gün önceki kan sonucunda TSH=4,1593 ANTİ TG = 6,78 ANTİ TPO =76,22 çıktı ve dokrorum ameliyat kesin dedi.
2009 yılında çekilen ultrason sonucunda doktorum bana sadece tiroid ilacı kullanman gerekli 1 ay sonra tekrar gel demişti. ozaman nodülle lodun aynı şey olduğunu sanıyordum ve bebek tedavisi için gittiğim dr istemişti o tahlilleri. ancak oda sonuçlar hakkında beni uyarma zahmetine girmedi.Bende ilacı 20 gün kullanıp bıraktım. bu zaman zarfında bebek konusunu çok kafama taktım. HİSTEROSALPİNGOGRAFİ (İLAÇLI RAHİM VE TÜP FİLMİ) çektirdim sonuçta tiroidlerim göz ardı edildi.2 sene önce gitmiş olduğum dr. bana her iki tiroid bezinde nodül var. bunlara biyopsi yapılıp ilaç tedavisi yada ameliyat gerekli demiş olsaydı şimdi belkide ameliyata bile gerek kalmayacaktı. ancak şimdi her gittiğim dr. biyopsi bile önermeden ameliyat diyor. 1 haftadır nette araştırırken öğrendiklerim beni çok korkuttu benim gibi olupta ameliyat olan ; bilgisi olan ,varsa ve paylaşırsa sevinirim.:18::18::44::44:

arkadaşım çok geçmiş olsun hemen ameliyat deyince olma derim ben özele de gittim ameliyat devlete de gittim hep ameliyat dedi en son yani ensooon çare olarak yine bi özel doktora gittim beni ameliyat etmedi sen kesilecek hasta değilsin yaşın daha çok genç dedi ve beni doooğru nükleer tıp daki arkadaşına emanet etti ameliyattan yırttım ben atom tedavisi gördüm de kurtuldum acele etme derim ben bu konuyu bi doktor beye sordum cevap geldiğinde hemen ileticem inşaallah rabbime emanet ol

Canım ilgine çok teşekkür ederim. senin adına çooook sevindim.inşallah rabbim kimseye bu derdi vermez. derdi olanlarada acil şifa dilerim. Dr'dan gelen bilgiyi paylaşırsan çok memnun olurum.

Canım ilgine çok teşekkür ederim. senin adına çooook sevindim.inşallah rabbim kimseye bu derdi vermez. derdi olanlarada acil şifa dilerim. Dr'dan gelen bilgiyi paylaşırsan çok memnun olurum.

evet anca yaşayan anlar misali bende elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum inşaallah hemen cevap verirde sana iletirim internetten bidoktora sordum kendi doktoruma gittiğimde sorsaydım iyi olurdu ama ben biraz geç gidicem şimdilik internet sağolsun diyelim.cevap gelir gelmez ileticem canım bazen geç cevapda verebiliyorlar ama geldiğinde hemen yazarım geçmiş olsun görüşürüz

saol canım zaten bende biraz araştırabilmek için süreyi uzatıyorum. yoksa ilk gittiğim dr. dün beni ameliyat edecekti. ben de hemen körü körüne masaya yatmamak için zamanı uzatıyorum. gerçi cumartesi günü özel bi hastanenin dr. da göründüm o da ameliyat dedi ama o masaya yatması bana çok zor geliyor.bu arada sen çalışan bir bayan mısın çok güzel araştırmısın (forum da paylaştıklarına göre) tebrik ediyorum. bilgilerini paylaşman çok güzel. görüşürüz iyi günler.

kızlar bnm t3,t4,tsh normal çıktı fakat 2 yıl önce ultrasonda nodülüm olduğu söylenmişti..
özel bi hastanede yaptırmıştım..
ssk yok sigorta hastanesinde ücretle baktırmak istiyorum..
fakat semtimdeki devlet hastanesinde endokrinoloji bölümü yok..
ben hangi bölüme gidicem nodüllerimde büyüme fln var mı? baktırmak için :26:
bilgi veririseniz çok sevinirim

nükleer tıp canım geçmiş olsun

nükleer tıp canım geçmiş olsun

TEŞEKKÜR EDERİM CNM SAOL..
gideceğim hastane araştırma hastanesi.. tıbbi onkoloji var budur sanırım araştırim bi..
Birde acaba nodüllerimde büyümemi var acaba ondanmı saçım dökülüyor diye baktırcam.
saçım çok dökülüyor ve kanla vitaminle hormonla alakası da yok
hepsine baktırdım..
tsh felan da normal son olarak nodüllerede bi baktırim dedim..
acaba ondan mı diye..
nodülü olupda saç dökülmesi yaşayan var mı?
nedeni bu olabilir mi..

Birde arkadaşlar çok soru sordum ama hiç bilgim yok bu konularda çünki ssk yok ama özeller çok pahalı olduğundan en azındna cüzi bi ücretle durumu hallediyim diyorum..
bana ultrason tarihini hemen verirler mi? yoksa çok ileri tarihleremi atıyorlar ?

Son düzenleme:
arkadaşım iyi araştırdın mı?
benim bildiğim endokrinoloji ve ya nükleer tıp en son çare genel cerrah. onkoloji, tam bilmiyorum bakmadım ama kanserli hastaların tedavisini takibini yapan dallardan yanlışsam düzeltin arkadaşlar, hele ki araştırma hastahanelerinde nükleer tıp genellikle olur saç dökülmesini doktorun yapacağı tahlillerde belli olur sen zaten baktıracakların tahlillerini yaptırmışsın temiz çıkmış birde nodüllerine baktır bakalım ne çıkacak ben bu hastalıktan kurtulmak için özel falan dinlemedim hepsine gittim en son gittiğim doktor beni araştırma hastahanesine gönderdi nükleer tıp'a ve çok memnunum yani nedeni ne olabilir'i biz bilemeyiz inşaallah basit bir sorundur da geçer gider çok geçmiş olsun canım gelişmelerini paylaşırsan memnun oluruz görüşürüz

birde ultrasonu aynı çekip veriyorlar bende öyle olmuştu ultrasonu sintigrafiyi aynı gün veriyorlar yani sana gününü doktorun belirler aynı gün de sonucu alırsın canım tekrar geçmiş olsun

birde ultrasonu aynı çekip veriyorlar bende öyle olmuştu ultrasonu sintigrafiyi aynı gün veriyorlar yani sana gününü doktorun belirler aynı gün de sonucu alırsın canım tekrar geçmiş olsun

saol cnm teşekkür ederim tekrardan..
bi araştırim iyice yanlış bölüme gitmim..
tabiki haberdar ederimm..
2 yıl önce çok ufak müdahele biyopsi gerektirmes arada baktır demişti doktor..
tabiki ben hep ihmal ettim baktırmadım..

sedef10 arkadaşım çok teşekkür ederim. mesajını ancak bugün görebildim. (pc arızalı olduğundan)dün özelde başka bir dr. gittim elimdeki sonuçları gösterdim. sintigrafi çekilmemiş onu çekip nodülün sıcak mı soğuk mu olduğuna öncelikle bakıp ameliyat için sonra karar veririz dedi.bir hafta sonra çekileceğim ilgine tekrar teşekkürler. sanırım dr.mu buldum.

önemli değil canım zaten sana da biyopsi yaptırdın mı diye sormuştum zaten eğer yapıldıysa ona göre tedavi olman gerekiyo bende yaptırmıştım bende sıcak zararsız nodül çıkmıştı ve ben radyoaktif tedavi olmuştum şimdi çok şükür gayet sağlıklıyım darısı sana ve diğer arkadaşlara inşaallah rabbim hakkında hayırlısını versin görüşürüz

canım daha önceki dr. biyopsiye gerek yok zaten bu büyüklükteki nodül kesinlikle alınır demişti. dün gittiğim dr. ise önce sintigrafi çekip nodülün sıcak mı soğuk mu olduğunu anlamamız gerek .eğer soğuk nodülise hemen biyopsi yapmamız gerekli dedi.ancak sıcak nodül ise alternatif yollar konuşabilirizdemişti.ama ben 20 gündür trioid hapı kullandığım için sonucu etkilememesi bakımından 1 hafta ilacı bırakıp sintigrafi öyle çekilmesi gerekliymiş. umarım benimde seninki gibi sıcak nodül çıkar. ALLAH HERKESE ŞİFA VERSİN..

amin inşaallah ama önemli olan temiz çıkması benim doktorum bana o zamanlar soğuk nodül sıcağa göre biraz tehlikeli olabiliyormuş yani nadirde olsa sıcak da zararlı olabilirmiş,şunu söylemem gerekir ki bu hastalıkta kanser vakası olsa bile tedaviye çok çabuk cevap veren bir hastalık önemli olan moralin iyi olması ama bence sende benim gibi olucaksın yani hiç bir sorun olmadan bu hastalığı atlatıcağına eminim şimdiden çok geçmiş olsun

herkese merhaba

arkadaşlar nodülü olupta direk ameliyat olan varmı ?

ya ben bebeğimiz olmuyor diye ege üni. gitmiştim ordaki kadın doğum doktoru bana endokrinoloji doktoruna gitmemi söyledi bizde birtane özel doktor bulduk ve gittik doktor muayene ederken tiroitlerimde nodül olabileceğini söyledi ve utrason istedi bizde utrasoın çektirdik iki yerde 2 tane sağ lopumda 1 tanede sol lopumda nodül varmı ve büyük nodüller 2 tane genel cerraha gösterdik bitanesi biyopsiyi önermedi yanlış sonuçlar çıkabiliyor bu alanda çok iyi bir biyopsi uzmanı bulmanız gerek dedi diğer doktorda biyopsi yapılması gerektiğini söyledi ama 2 genel cerrahta ilk önce endokrinoloji uzmanıma göstermemi istedi pazartesi randevum var ozaman gösterecem ama telefonla konuştuğumda oda çok büyük olduğu için ameliyat dedi içinizde benim gibi olan varmı ?
ayrıca bu ameliyattan sonra bebeği olan varmı varsa normal yollamı yoksa tüp bebekmi ?

cavaplarsanız çok sevinicem çok sordum ama

Merhaba,

Geçmiş olsun

Benimde nodüllerim var ve biri3,5 - 4cm

3 cm üstündeki nodüller direk alınıyor büyüklüğünden dolayı iyi hulu olsa bile.

Benikide öyle ameliyat dediler.
Direk söyledikleri şey bu. Ama birşey varki benim tiroid değerlerim normal değelerde 6 yıldır da hem nodülüm var boyutları aynı duran hem tiroid nodülüm var.

Kontrollerimi yaptırıyorum. Ameliyat diyorlar ama olmuyorum. Çünkü bazıları takip derken bazıları ameliyat diyor bazıları iyi yapmışsın aldrımamakla diyor.

Tiroid değerlerim normal iken neden aldrıp ömür boyu ilaca bağlı yaşaşayayım.Allah göstermesin sonra kötü birşeye dönüşürse Allah'a sığındım. Bende burda diğer arkadaşların fikrini alacaktım ben böyle yapıyorum içinizde benim gibi olan var mı diye.

Ama tiroid değerlerinin normalin altında olması bebek olması engeller bana hiç bir gittiğim doktor hamile kalamassın demedi. Tiroid değerlerin nasıl normal mi?

tirot değerlerim normal canım hiç bir sorunum yok tek sorunum kilolu olmam 4 yıllık evliyim ve bebeğim olmuyor ilaçla yaşamak bir yana ameliyat olursam bebeğim olmaz diye de çok korkuyorum

tirot değerlerim normal canım hiç bir sorunum yok tek sorunum kilolu olmam 4 yıllık evliyim ve bebeğim olmuyor ilaçla yaşamak bir yana ameliyat olursam bebeğim olmaz diye de çok korkuyorum

Yok öyle birşey, en azından bana nodülün var diye hamile kalassın diyen olmadı hamile kalırsamı da konuştuk çünkü.

Tiroid değerlerin normalin altında ise hamile kalmayı engelliyor ama aldırısan nodülü, tirodlerini de alıyorlar ve tiroid hormonalrını öbür boyu ilaç olarak alıyorsun.

Sadece ve sadece tirodin az çalışıyorsa hamile kalmanı engeeliyor. Onu da ilaç desteğiyle normale getiriyorlar.

Geçmiş olsun aynı durumdayız hemen hemen gelişmelerden benide haberdar edersen sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…