arkadaşlar ben de hipotiroid hastasıyım. Aklıma takılan bir şey dr. um adet düzensizliği var mı? diye soruyor hep ama benim takvim gibidir genellikle beklediğim tarihlerde olur.
Ancak adet döngüsü çok sıklaşmaya başladı. Eskide 30 günde olan ben, daha sonra 28 lere, 1-2 yıldır da 26-27 günde bire inmiştim ki, en son 25. günde oldumsenağlama
Böyle bir sorunu olan var mı acaba?
tam tersi canım gittikçe adetlerimin arası uzyor 3 aya kadar çıktı sonu ne olucak bilemiyorum hiç.
arkadaşlar bu aralar benimde çarpıntım oluyor ve içime fenalık geliyor bu da hipotiroid yüzünden mi?bende haşimato da var ama kafam çok karıştı kontrollerimede var daha ama.
ilgin için sağol canım bende tesettürlüyüm ama benim sıkıntım başaörtüsünden olmuyor sanki kendimi bırakıverirsem bayılacakmışım gibi bir his. tutuyorum kendimi sıkıyorum çok.O fenaliklardan bende de var ,özellikle sicaklarda cok bunaliyorum.Birde tesettürlüyüm basörtüsü sanki benim girtlagimi sikiyor.Allah tan korkmasam cikarip atacak kadar fena.Kalp carpintisi ic huzursuzlugu ellerde titreme gibi seyler alinan ilacin dozajinla alakali olabiliyor.Ilk baslarda hastaligimin teshisi yeni kondugunda ilaclarin dosajini ayarlayana kadar ki dönemde bendede cok oldu.Sabahlara kadar oturdum .Herkez uyurkende hic cekilmiyo.Allha sükür simdi gecti.Ilaclarin dozaji az olunca insan sürekli uykusuzmus gibi oluyo,fazla oluncada hiperaktif gibi.Kontrollerde bu sikayetinizi belirtin,Büyük ihtimalle dosajdan olabilir.
Merhaba arkadaslar bende bazi sikayetlerden dolayi gecen hafta doktora gittim.Bazi testler ve ultrasonla kontrol etti.Bende nefes darligi ve capraz allerji var.Bu troidin belirtileride vardi.Birde yillardir asagi yukari ayni kilodaydim.2haftada 2-3 birden alinca kuskulandigim icin dk.gittim.Troid de büyüme yok.Ama astim olma olasiligim cok yüksek yarin kan sonuclarini alacagim ozaman kesin cikacak.Allerji astima cevirmis sanirim.Nefes acici sprey kullanmam gerekecek.Bakalim yarin ne diyecek.
Allah hepimize sifa versin.
selam arkadslar bende aynı dert cıktı kan sevıyem yuksek cıkıyoo ama halen doktora gıdemedım bana carpıntı halsızlık kılo yapıyo bıde bırsey sorcam bende ates oluyo anlım ve bogaz cevrelerınde vede ellerım ve ayaklarım soguk oluyo tıroıd yapar mı kı annemde de var guatr ama doktor ona ılac vermedı bogazı belırgın sıs nodul var ıyı huylu dedı doktor bılmıyorum yaaaa nasıl bu hastalık allah sıfasını verır ınsallah hepınıze gecmıs olsun......
kızlar tiroid ellerde falan titreme yaparmı