Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

bende hipotiroitim ve haşimatoluyum..
1 senedir ilaç kullanıyorum tsh ım yüksekti bi türlü sabitleyemedim bi 0 a düştü bi 4 lere çıktı.geçen hafta kontröle gittim uktrason çekildi tahliller yapıldı şükürki tsh 2.50 yani normale inmiş....ultrasondada bişey çıkmadı tiroit bezim iltihaplı nodüllerimde var ama yalancı nodülmüz yani içlerinde iltihap varmış ameliyata gerek yokmuş... ilaca devam edicem 3 ayda bir tsh ölçümü 6 ayda birde ultrason.......bide bebeğim olsa hastalık filan umrumda değil...

Bende haşimatoluyum. Ömürboyu ilaç kullanmak zorundayım ve değerlerim sürekli iniş çıkışlar gösteriyor. 7 yıldır da bebek sahibi olmaya çalışıyorum. Sayısız tüp bebek denemelerim oldu, son dönemde hastalık yumurtalıklarıma da zarar verdi.

merhaba bu pazar tansiyon düşüklüğünden bayıldım hastanede yattım bir sebeb bulunmadı hipotiroit hastasıyım dedim ilaç eksik yada fazla gelebilir dediler dahaliye dr. çıktım testlerim yapıldı,yanlız tsh ilaçı olmadığı için yapılmadı.t418.20 t3 4.90 çıktı normaldedi 2 hafta sonra gitcem tsh için ne yapmalıyım ilaça devam edeyimmi dahala tansiyon rahatsızlığım var,ilaçtan kaynaklana bilirmi...çarpıntımda çok...

bu ayrıntılı bilgileri araştırıp bizimle paylaştığın için çok teşekkürler

tam tersi canım gittikçe adetlerimin arası uzyor 3 aya kadar çıktı sonu ne olucak bilemiyorum hiç.
arkadaşlar bu aralar benimde çarpıntım oluyor ve içime fenalık geliyor bu da hipotiroid yüzünden mi?bende haşimato da var ama kafam çok karıştı kontrollerimede var daha ama.

O fenaliklardan bende de var ,özellikle sicaklarda cok bunaliyorum.Birde tesettürlüyüm basörtüsü sanki benim girtlagimi sikiyor.Allah tan korkmasam cikarip atacak kadar fena.Kalp carpintisi ic huzursuzlugu ellerde titreme gibi seyler alinan ilacin dozajinla alakali olabiliyor.Ilk baslarda hastaligimin teshisi yeni kondugunda ilaclarin dosajini ayarlayana kadar ki dönemde bendede cok oldu.Sabahlara kadar oturdum .Herkez uyurkende hic cekilmiyo.Allha sükür simdi gecti.Ilaclarin dozaji az olunca insan sürekli uykusuzmus gibi oluyo,fazla oluncada hiperaktif gibi.Kontrollerde bu sikayetinizi belirtin,Büyük ihtimalle dosajdan olabilir.

ilgin için sağol canım bende tesettürlüyüm ama benim sıkıntım başaörtüsünden olmuyor sanki kendimi bırakıverirsem bayılacakmışım gibi bir his. tutuyorum kendimi sıkıyorum çok.
evet ya dozajdan galiba bundan 5 ay öncesi çok güzeldi ama tahlillerim herşey yolunda demişti doktorum.ama kendimde hissediyorum değişiklikleri yolunda gitmeyen birşey var galiba bir an önce gidiyim ben.

Arkadaşlar tiroid hormonları vücudun orkestra şefidir..yani her şeyi onlar ayarlar..o nedenle özellikle genç bayanlar yani henüz menapoza girmemiş bayanlar kadınlık hormonlarının etkisiyle tiroid hormonlarında sürekli bir iniş çıkış yaşarlar..Bu sebeple 3 ayda bir tiroid kontrollerinizi yaptırın ilacınız her daim aynı dozda kalmaz..bunu hem işi devamlı hormonlarla olan bir biyolog olduğum için hemde bir Hashimato hastası olarak söylüyorum..
hepiniz kendinize iyi bakın..a.s.

Merhaba arkadaslar bende bazi sikayetlerden dolayi gecen hafta doktora gittim.Bazi testler ve ultrasonla kontrol etti.Bende nefes darligi ve capraz allerji var.Bu troidin belirtileride vardi.Birde yillardir asagi yukari ayni kilodaydim.2haftada 2-3 birden alinca kuskulandigim icin dk.gittim.Troid de büyüme yok.Ama astim olma olasiligim cok yüksek yarin kan sonuclarini alacagim ozaman kesin cikacak.Allerji astima cevirmis sanirim.Nefes acici sprey kullanmam gerekecek.Bakalim yarin ne diyecek.
Allah hepimize sifa versin.

Çok geçmiş olsun canım..:teselli:

selam arkadslar bende aynı dert cıktı kan sevıyem yuksek cıkıyoo ama halen doktora gıdemedım bana carpıntı halsızlık kılo yapıyo bıde bırsey sorcam bende ates oluyo anlım ve bogaz cevrelerınde vede ellerım ve ayaklarım soguk oluyo tıroıd yapar mı kı annemde de var guatr ama doktor ona ılac vermedı bogazı belırgın sıs nodul var ıyı huylu dedı doktor bılmıyorum yaaaa nasıl bu hastalık allah sıfasını verır ınsallah hepınıze gecmıs olsun......

evet arkadaşım bunlar tiroidin belirtileri..biran önce kan testi yaptır derim..

canım kan testtı yaptırdım doktor dedı zaten ama annemın doktoruna gıtcez bır turlu olmadı hastamız var onla ugrasıyoz sonrada ben sabır bakalım

kızlar tiroid ellerde falan titreme yaparmı

evet yapar canım..ayrıca panik atak krizlerine benzer anlar bile yaşatır..kalp duruyormuş gibi hisler, aşırı sinirlilik, ağlama nöbetleri, terleme..bunların dışında aklıma ilk gelen saçlarda ve ciltte kuruluk ve cansızlık..

bende de var hipotiorid ilac kullaniyorum ömür boyu kullanmak gerekiyomus doktorumun dedigine göre.ilk baslarda bende cok tatkmistim kafama ama simdi alistim.bir bucuk yildir var.ben hep kiloluydum cocuklugumda öyleydi,ama bilemiyorum bunun etkisi varmidir.ilk ilaca basladigimda kendiliginden 6 kilo vermistim ama sonra durdu kilom.

yan etkisi az olan hamileler için uygun olan Euthrox'u kulanıyorum.Levotiron kullanırken aldığım 10 kiloyu bu ilaçla verdim..

Merhaba arkadaslar,tiroid veya astim sübhesi üzerine doktora gitmistim.Bugün kan sonuclarimi aldim.Hersey normal cikti.Astim icin endiseYanliz demir eksikligi varmis.Bendeki nefes darliginin sebebi sanirim psikolojik.Hepinize allah sifa versin gecmis olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…