Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

aslında elle tutulur bir şikayetim yok,sadece insülin direncinin birkaç belirtisi var,merak ediyorum sadece,yani tatlı düşkünlüğü-açlığa dayanamama,kilo verememe,halsizlik,uyku hali gibi...
ne dersin gülerler mi bana

gülmezler tabiiki.şikayetlerini anlatırsın..bakılır.inşallah bişey çıkmaz.

Herkese Günaydın.....

Bende geçen tahlil yaptırdım ve alttaki gibi sonuç.Sonucu arkadaşım göstermişti dr'a gelsin film çekelim bide ilaçlı tedaviye başlarız demiş.Ama bu rahatsızlık çocuk olmasına engel diye duydum ve dün geceden beri çok ama çok mutsuzum.Tekrar dr gidicem tabi ama işten izin almam zor oluyor ama dr gidene kadarda düşünmekten biticem sanırım.Eşimede anlattım durduk yere ağlayınca oda merak etti tabi.Bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilirse çok memnun olucam.Teşekkürler

Test İsmi Sonuç Alt Sın. Üst Sın.
TSH 4,63 0,4 4
Serbest T3 4,50 1,57 4,71
Serbest T4 1,00 0,8 1,9

merhabalar. yaklaşık 10 yıla yakın troit geçmişim var. bu süre içinde hipertroidden ameliyat oldum yaklaşık 8 yıldırda hipotroitten sürekli ilaç kullanmaktayım. yılda enaz iki kezde tahlil yaptırıyorum. bu tahlil değerlerine göre bazen ilaç sayım artıyor bazende azalıyor.

benim değerlerime göre senin sonuçlar harika.. elbette doktorunu dinle ama çok telaş yapmışsın
benim tsh değerlerim 70 iken ben hamileydim ve bunun için ilaç sayımı 3 e çıkarmışlardı. Allaha sonsuz şükürler olsun 4 yaşında elinizden öper oğlum var
hiçbirzaman çocuğum olmuycak durumlarına girmeyin. başta psikolojik baskıyı kendi kendinize yapmış olursunuz
içinizi ferah tutun. eminim doktorda içinizi rahatlatıcak şeyler söyleyecektir
çoooook geçmiş olsun

AGK
herzaman pozitif ol
inşallah istediğiniz zaman çocuğunuz olur. benden tavsiye çocuk bambaşka ertelemeye gelmez nacizane tavsiyem dereotu ve maydonozu bol tüketin
sağlıklı mutlu günler

AGK
herzaman pozitif ol
inşallah istediğiniz zaman çocuğunuz olur. benden tavsiye çocuk bambaşka ertelemeye gelmez nacizane tavsiyem dereotu ve maydonozu bol tüketin
sağlıklı mutlu günler

evet pozitif olcam artık buda psikolojik sanırım :S
Ertelemicez artık tedavimi bir olayımda inşallah.
Tavsiyenede uyucam teşekkürlerr

merhaba..panik yapma,evet troid vücudumuz için çok önemli ama bi ilacı var..benim tsh ım 5,6 iken öğrendim hastalığımı,antikorlarımda yüksekti ve haşimato troidi dendi..çok üzülmüştüm ilk zamanlar,ama iacını almaya başladım ve önceden sebebini bilemediğim sıkıntılarım şimdi geçti(depresyon ortaya çıkmıştı bende)

Arkadaşlar yarın troit iğne biyopsisi yaptıracağım yalnız çok korkuyorum.Daha önce bu biyopsiyi yaptıran varmı? Varsa lütfen bu konu hakkında bilgi veribilirmi. Şimdiden teşekkürler. :18:

Arkadaşlar yarın troit iğne biyopsisi yaptıracağım yalnız çok korkuyorum.Daha önce bu biyopsiyi yaptıran varmı? Varsa lütfen bu konu hakkında bilgi veribilirmi. Şimdiden teşekkürler. :18:

Çok geçmiş olsun.Anneme önceki seneelerde yaptırdık.Canın biraz yanabilir canım ama çokda büyük bir işlem değil galiba..10-15 dk kadar sürüyor.

Ayrıca arkadaşlar sizlere sormak istediğim bir konu var.

Annemde soğuk nodül var 2 senedir devamlı Çapa tıp fakültesinde tetkikleri yapılıyor.Hep ilaç ama ya ilaçı kesiyorlar ya arttırıyorlar.Hastanenin dahiliye bölümüne başvurmuştuk öylede devam etti.Ama yakın çevremizde nodülü olupta ameliyata alınmayan kimse yok gibi.Acaba bu hastane bizi neden bekletiyor ki..

Sizde başka bir hastaneye mi muayene olmalı annem ve de hangi bölüme gitmeliyiz öncelikle..Çapa'da Dahiliye bize hiç yardımcı olmadı.İncelemek lazım diyorlar başka bişi demiyorlar.

Yardımlarınızı rica ediyorum.Saygılar..

yarın sabah ilk işim dr gitmek olacak belirtilerinden bazıları bende mevcut aşırı derecede üşüme özellikle el ve ayaklarım her durumda buz gibidirler bundan dolayı parmaklarımın eklem yerleri ağrır çoğu zaman , aşırı terleme üşümeme rağmen inanılmaz derecede terliyorum Allahtan kokulu bir terleme değil tek tesellim o kısa bir zaman önce 8 kilo birden aldım ki ben hayatım boyunca bu kadar hızlı kilo aldığımı bilmiyorum yeni evlisin metobolizman değişti normal dediler ama dikkat ettiğim halde az yememe rağmen aldım bu kiloları yine son zamanlarda saçımda kepeklenme çoğaldı ama farkettim ki derim soyuluyor çünkü alnımdaki derilerde soyulmaya başladı kremle falan onu bir şekilde hallediyorum ama saçım fena durumda yutkunurken boğazımda takılma hissi, sinir hali ooooofffff hayırlısı olsun ama inş bana öyle geliyordur benim hüsnü kuruntumdur ancak hangi hastaneye gideyim bilmiyorum ankarada tavsiye edeceğiniz bir hastane var mı arkadaşlar (

Ben de yaptırmıştım. Benim tek nodüldü. Dayanılmaycak bir acısı yok merak etme :)
Sadece yutkunmamaya çalışıyorsun o geriyor biraz.

Bir de benim biyopsi sonuçlarım temiz çıktı. Doktor sonuçlarıma bakarak 6 ay sonrasına erteledi ameliyatımı. 6 ay sonra gittiğimde hem nodülüm büyümüştü hem de ameliyat sonrası pataloji sonuçlarım temiz çıkmadı ve ardından troit bezlerimin tamamı aldındı.

Bunu neden anlatıyorum. Benim durumumda olup da ameliyatını erteleyecek arkadaşlar ertelemesin. Sağlık ihmale gelmiyor arkadaşlar.

Son düzenleme:
İİAB yi bende yaptırdım. 5 dakikalık bir olay şipşak yapıcaz dediler. böyle kuzu kuzu 25 dakika yattım boynumda iğneyle. ama doktorum o kadar iyiymişki küçük demedi, olmuyor gelmiyor demeden bu kadar zamanı bana harcadı ve tümörlü dokudan almayı başardı. yani ultrasonda şüphelenilen şey gerçekten de varmış. 4 kez iğneyi batırıp çıkarttığı için benim biyopsi denince tüylerim diken diken oluyor maalesef. ama her acı gibi oda bitiyor geçiyor. biraz elek gibi olsamda amacımıza ulaştığımız için olsun varsın diyorum... yaptıracak arkadaşlara da tavsiye acıya dayanıklı değilseniz iğne ile uyuşturulmak istediğinizi söyleyin. ben dedim ama 5 dakikalık iş dendiği için beni dinleyen olmadı. doktorum çok büyük konuşmuş :)))

Son düzenleme:

alenur,yaptırdınmı?nasıl geçti bende yeni yaptırdım ama hiç zor olmadı...

Merhabalar, benimde ablam Haşimato, annem Hipotiroid hastası. Ben de kontrol amaçlı tahlillerimi yaptırdım. Saç dökülmesi, uyku hali, yüzde ve gözlerde zaman zaman şişmeler ve aldığım 4-5 kiloyu aylardır verememe gibi şikayetlerim vardı. Sonuçlarımı bugün aldım.

TSH 2.62(0.34-5.60)
SERBEST T3 3.12(2.5-3.9)
SERBEST T4 0.78(0.61-1.12)

ANTİ TG 202.2(5-100)
ANTİ TPO 969

KOLESTEROL 222(112-200)
HDL KOLESTEROL 89
AST-(SGOT) 52(5.0-45)

Yaşım 35 yediklerime çok dikkat ederim. Kolesterolümün yüksek çıkması beni çok şaşırttı.
Doktorum ultrason istedi. Ama çıkan değerlere göre bir tedavi uygulanmayacak dedi. 6 Ayda 1 kontrol ettir dedi.
2-3 Gündür araştırıyorum TSH değerlerinin normal aralıkta olduğu ancak antikorların yüksek çıktığı durumlar Haşimato hastalığının belirtisi olabiliyormuş. Böyle durumlarda ilaç tedavisine düşük dozda başlanabiliyormuş. Bunu doktoruma sorduğumda antikorları düşürecek bir tedavi şekli şu anda yok dedi. Çok tereddütte kaldım acaba başka bir doktora mı gitsem... Fikir ve tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim

Çok tıbbi şeyler yazmıycam ama ilk belirtiler açısından önemli. Uykusuzluk aşırı zayıflık sinirlilik vs gibi belirtiler varsa mutlaka test yaptırın kızlar.

merhaba arkaşlar bende hipertiroid hastasıyım iyotsuz tuz kullanmam gerek nasıl beslendiniz örneğin ekmeği nasıl alıyosunuz aydınlatırmısınız teşekkürler

merhaba arkadalar bende de gecen hafta ultrason çekiminde sağ orta lobda 2mm civarında kitle görüldü. doktorum levotiron 100 mg verdi. kullananlara sormak istediğim ne gibi yan etkiler yapıyor, vucutta kıllanma yapıp, kilo aldırıyor mu?:44:

canım bende kullanıyorum bana kilo falan aldırmadı ama ben kullanmaya başladıktan 1 ay sonra hamile kalmıştım.öyle kilo aldım.tabi doğum sonrası fazla kiloları veremedimhamile kalmasaydım kilo alırmıydım bilmiyorum.ama halen kullanıyorum.doğum yapalı 10 ay oldu.bi etkisi yok bence...zaten mecburum kullanmaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…