Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

hasimato ile bilgim yok canimm
keske yardimci olabilseydimmm
ama doktorun dediklerini dinle istersen baska bir doktora görün

ben hipotroidiyim suan degerim 0,30 doktorum cok iyi diyorr cocugun da olabilir diyorr

antiTG: 20
TSH :1.49
sT4 :1.18
sT3 :2.76
sizce sonuçlar nasıl annem çocukluğumdan beri bende guatr olduğunu söyler durur.bende merak üzere gittim.tahlil yaptırdım.internetten aldığım sonuçlar bunlar.

Biraz geç bir cevap olacak ama. Sonuçların çok iyi. TSH 3 den büyük çıkarsa sorun var demek.

antiTG: 20
TSH :1.49
sT4 :1.18
sT3 :2.76
sizce sonuçlar nasıl annem çocukluğumdan beri bende guatr olduğunu söyler durur.bende merak üzere gittim.tahlil yaptırdım.internetten aldığım sonuçlar bunlar.

tsh 1,49 benim her gün ilaç kullanmama rağmen 4 küsur dr.um son 1 yılda daha fazla kilo almadığım için ilaç dozunu yükseltmedi ama bir dahaki sefere yükseltebilir.

diğer sonuçlarla ilgili bilgim yok normal değer aralıkları da vardır herhalde sonuçlarda, umarım di,ğerleri de iyidir.

arkadaşlar bende haşimato hastasıyım..tsh 5,5 iken öğrendik..antikorlarım baya yüksek..mayıs ayında öğrendim aşılama yapılmıştı,ama tutmadı. haziranda doğal yolla gebe kaldım ama kalp atımı olmadı aldırmak zorunda kaldım..şimdi tsh ımı farklı hastanelerde baktırdım ve 3 hastanede 3 değişik sonuç çıktı..size sormak istediğim tsh 1 günde bile farklı çıkabiliyomu?değişikliği aklım almadı..bu arada dün 2.aşılamam yapıldı..ama korkuyorum troidden..

Arkadaşlar konu açmak isterdim ama açamıyorum,bilgili olanlardan lütfen fikirlerinizi istiyorum.Benim iki ay önce kan testleri yapıldığında TSh normalinden 0.4_4 arası olmalıyken 11_12 civarında çıkmıştı .Dahliye doktoruna göründüm ve kendisi bana tiroid ilaçı verdi günde yarım.İki gün önce de yine aynı doktora gittim kontrole ve diğer tiroid testleri yapıldı ve Tiroglobulin antikoru 0_115 arasında olmalıyken 608.1 civarında çıktı.Diğer kan sayımı normal çıktı ama doktor bana sadece ilaç dozunu biraz yükseldi başka da bir şey vermedi.Ya ben şimdi araştırıken çok korkmaya başladım çünkü bu test galiba kanser durumlarında yaılıyormuş galiba ve benimki çok yüksek.Ultrason falan da çekilmediÇOk endişelenmeye başladım yoksa tiroid kanseri mı oldum((

vjosa;geçmiş olsun..öncelikle korkma,Allah korusun öyle bişey olsaydı doktorun seni bi hapla yollamazdı herhalde:)
tsh ın yüksek olması troidinin az çalıştığı anlamına geliyo.hipotroidi yani..ve ilacı var.(doktorunun sana verdiği)...antikorlar ise;vücut troid bezlerini yabancı sanıp,yok etmek için antikor,yani savaşçı üretiyor.sonuçta bunlar birbirleriyle bağlantı.antikorlar çoğalarak troidleri bitiriyo,troid vücudumuzun biçok işlevini etkilediği için bazı sorunlar çıkabiliyo.ama ilacını düzgün aldığın sürece sorun yok.troidin üretemediği hormonu hapla alıyoruz ve sorunları engelliyoruz.haşimato troidi dendi banada..tshım 7 ye kadar çıkmıştı.antikorlarım yüksek.ultrasonda bakıldıki,troid bezim çok küçülmüş ve işlevini yapamıyo.nodüllerim var.mayıstan beri ilacımı alıyorum ve ömür boyu içeceğim.üreme sorunlarına yol açabiliyo(ben aşılama sırasında öğrendim,ilacımı kullanmaya başlayalı 1 ay olmuştu gebe kaldım,ama kalp atımı olmayınca alındı..şimdi tekrar aşılama yaptırdım,sonuç bekliyorum.. tutmazsa tüp bebek..evlimisin bilmiyorum,ama evliysen ve çocuğun yoksa biran önce yap:)hastalıktanda korkma,ama doktorundanda daha ayrıntılı bilgi al..

Cnm ilgilendiğin için teşekkür ederim.Ben üç ay önce tahlil yaptırmıştım ve TSH 12 civarında çıkmıştı,doktor hap verdi yarım içiyordum,bu hafta da kontrole gittim ve bu sefer tSH 4.5 fakat antikorlar 608 çıktı.Doktor bu sefer hapı tam almamı istedi.Evet haşimato olduğumu söyledi ve ömür boyu kullanacakmışım hapı başka bir şey de söylemedi.Ultrasonografiye bakılmadı sadece iki ay sonra yine kontrole gidecekmişim.Evet 3 senedir evliyim ama hala kendimi cocuk yapmak için hazır hissetmiyorum çünkü sağlık sorunlarım olunca korkuyorum ama geç kalmaktan da korkuyorum bilmiyorum ne olacak yani,,,:44:

Evet faklı çıkabiliyor. Bende de olmuştu. Bi de gün içinde de değişebilirmiş. Sabah daha yüksek çıkar genelde.

rica ederim,faydam olduysa ne mutlu..korkulacak bişey değil,ama gebe kalmayı engelleyebiliyo,yada düşüğe yol açıyo..bence eninde sonunda yapacağım diyosan,bi an önce gebe kalmaya çalış..ilacınıda unutmadan iç,sabah aç karnına alacaksın,30 dk.falan bişey yeme..

son tahlillerim birbirine yakın çıktı.dün baktırdım,tsh 3,03 çıktı..ilacımın dozunu arttırdı doktor,çünkü kilo aldım,ailacım az gelmryr başlamış..neyseki bi ilacı var..

Canım size bir sorum olacak :Ben dört yıldır haşimato hastasıyım.Levotrion kullanıyorum.Ama 4 yıldır bir türlü hormon düzeyim dengelenemedi.Tahil veriyorum düşük çıkıyor.doktor artıracaksın diyor bu seferde artırınca kalbim sıkışıyor doktorların aritmi ve ekstrasistol dediği şey oluyor ama çok şiddetli resmen tıkanıyorum .sonra tekrar doktoruma gidince düşüreceksin diyor. böyle bir paradoksun içinde dolanıyorum ama hiç ilerleme kaydedemedim bu süreçte .ben ne yapmalıyım lütfen yardım (((

arkadaşlar bana da yardımcı olup cvp verirseniz çok mutlu olurum.TSH3-UL değerim 5.07 normal değerlerden biraz yükek çıktı ve bunun sonucunda doktor levotiron ilacını çeyrek kullanmamı önerdi bu ilacın yan etkileri neler ve TSH3-UL değerinin yüksek çıkması ne anlama geliyor?

merhaba..tsh hormonunun yüksek çıkması troid hormonunun düşük olması anlamına geliyo.yani troid bezi az çalışıyo.troid vücudun neredeyse bütün sistemlerini etkiliyo..az çalışması yada çok çalışması sorun oluyo yani..troid hormonu az olanlarda tsh yüksek çıkar.ve doktorunun verdiği türden sentetik hormon denilen ilaçlarla takviye edilir.olası hasarlar engellenir..tsh ın yanında t3-t4 ve antikorlarda önemli..troid antikorları yani...ilacın hiçbir yan etkisi yok,aksine onu almaman vücudunu sekteye uğratır.yani ilacı hergün düzenli,özellikle aç karnına almaya çalış.ama kan tahlilini rutin şekilde yaptırman lazım.2 aya bir gibi..doktorun ayrıntılı bilgi verir sana..geçmiş olsun..

çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için t3 ve t4 normal sınırlarda bitek TSH3-UL yüksek işte artık ilacı sürekli kullanacaz başka çare yok tekrar ilgilenip cvp verdiğiniz için saolsun

çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için t3 ve t4 normal sınırlarda bitek TSH3-UL yüksek işte artık ilacı sürekli kullanacaz başka çare yok tekrar ilgilenip cvp verdiğiniz için saolsun

rica ederim.........

troid kontrolüm vardı,testlerin hepsi iyi çıktı:)))))))))))))
antikorlarım yüksek ama en sonki değerlere göre düşmüş:)))
değişken olduğunu bilmeme rağmen çok sevindim:)))))))))

Herkese çoook geçmişolsun. Allah şifa versin inşallah.

Bende bugün itibariyle yarım levotiron a başladım.

TSH 7.33 , diğer değerler normal.

Bu yıl içinde gittiğim farklı 4. doktor ilaç verdi. ( diğer doktorlar gerek görmediler)
Sürekli aynı şikayetlerle doktora gitmeye utanır oldum ama şikayetler ölümcül olmasa da yaşam kalitesini etkiliyor.

Öğrendim ki, konusunda uzman doktor bulmak lazımmış!!!

Bu sayfaları okuyan doktor veya doktor adayları oluyorsa, özellikle rica ediyorum, LÜTFEN mesleğinizi sevmiyorsanız yapmayın.Para için insan hayatıyla oynamayın, kişileri başınızdan savmayın.

:84: :84: :84:

Merhaba Arkadaşlar,

Troidden şüphelenmeye basladım. Belirtiler o yönde tabii okuduğum kadarıyla. Hangi doktora görünmeliyim? Hastanede bu hastalık icin hangi bölümden randevu almalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba arkadaşlar. Geçenlerde kontrol için tıp fakültesine cerrahpaşaya gittim, ilaç kullanıyorum dedim.
İlk başladığımda TSH 6.5 çıkmıştı, şimdi 1.5 çıkıyor diye belirttim. Kadın TSH 6.5 iken ne şikayetleriniz vardı diye sordu. İsteksizlik, aşırı halsizlik, depresyon, unutkanlık , kilo dedim.
O ise TSH 10 un altında böyle belirtiler vermez, internetten araştırıp etkilenmişinizdir sizinkisi psikolojikmiş deyip, dosyamada depresif yazdı ya! Sanki önemsiz bir durum da ben abartıyorum gibi davrandı. Özel hastanedeki doktor ise hemen ilaç yazmıştı. Ve bendeki bu şikayetler tamamen geçmişti. Bir de tıp fakültesinde 6 ay sonraya USG randevusu veriyorlar. Açıkçası bir daha gitmeyeceğim. Sigortamız var ama faydalanamıyoruz. Güya sağlık sistemi düzelmiş. Çok üzücü bir durum. Acaba devlet hastaneleri nasıl giden var mı acaba?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…