antiTG: 20
TSH :1.49
sT4 :1.18
sT3 :2.76
sizce sonuçlar nasıl annem çocukluğumdan beri bende guatr olduğunu söyler durur.bende merak üzere gittim.tahlil yaptırdım.internetten aldığım sonuçlar bunlar.
vjosa;geçmiş olsun..öncelikle korkma,Allah korusun öyle bişey olsaydı doktorun seni bi hapla yollamazdı herhalde:)
tsh ın yüksek olması troidinin az çalıştığı anlamına geliyo.hipotroidi yani..ve ilacı var.(doktorunun sana verdiği)...antikorlar ise;vücut troid bezlerini yabancı sanıp,yok etmek için antikor,yani savaşçı üretiyor.sonuçta bunlar birbirleriyle bağlantı.antikorlar çoğalarak troidleri bitiriyo,troid vücudumuzun biçok işlevini etkilediği için bazı sorunlar çıkabiliyo.ama ilacını düzgün aldığın sürece sorun yok.troidin üretemediği hormonu hapla alıyoruz ve sorunları engelliyoruz.haşimato troidi dendi banada..tshım 7 ye kadar çıkmıştı.antikorlarım yüksek.ultrasonda bakıldıki,troid bezim çok küçülmüş ve işlevini yapamıyo.nodüllerim var.mayıstan beri ilacımı alıyorum ve ömür boyu içeceğim.üreme sorunlarına yol açabiliyo(ben aşılama sırasında öğrendim,ilacımı kullanmaya başlayalı 1 ay olmuştu gebe kaldım,ama kalp atımı olmayınca alındı..şimdi tekrar aşılama yaptırdım,sonuç bekliyorum.. tutmazsa tüp bebek..evlimisin bilmiyorum,ama evliysen ve çocuğun yoksa biran önce yap:)hastalıktanda korkma,ama doktorundanda daha ayrıntılı bilgi al..
arkadaşlar bende haşimato hastasıyım..tsh 5,5 iken öğrendik..antikorlarım baya yüksek..mayıs ayında öğrendim aşılama yapılmıştı,ama tutmadı. haziranda doğal yolla gebe kaldım ama kalp atımı olmadı aldırmak zorunda kaldım..şimdi tsh ımı farklı hastanelerde baktırdım ve 3 hastanede 3 değişik sonuç çıktı..size sormak istediğim tsh 1 günde bile farklı çıkabiliyomu?değişikliği aklım almadı..bu arada dün 2.aşılamam yapıldı..ama korkuyorum troidden..
Cnm ilgilendiğin için teşekkür ederim.Ben üç ay önce tahlil yaptırmıştım ve TSH 12 civarında çıkmıştı,doktor hap verdi yarım içiyordum,bu hafta da kontrole gittim ve bu sefer tSH 4.5 fakat antikorlar 608 çıktı.Doktor bu sefer hapı tam almamı istedi.Evet haşimato olduğumu söyledi ve ömür boyu kullanacakmışım hapı başka bir şey de söylemedi.Ultrasonografiye bakılmadı sadece iki ay sonra yine kontrole gidecekmişim.Evet 3 senedir evliyim ama hala kendimi cocuk yapmak için hazır hissetmiyorum çünkü sağlık sorunlarım olunca korkuyorum ama geç kalmaktan da korkuyorum bilmiyorum ne olacak yani,,,:44:
evet yapar canım..ayrıca panik atak krizlerine benzer anlar bile yaşatır..kalp duruyormuş gibi hisler, aşırı sinirlilik, ağlama nöbetleri, terleme..bunların dışında aklıma ilk gelen saçlarda ve ciltte kuruluk ve cansızlık..
arkadaşlar bana da yardımcı olup cvp verirseniz çok mutlu olurum.TSH3-UL değerim 5.07 normal değerlerden biraz yükek çıktı ve bunun sonucunda doktor levotiron ilacını çeyrek kullanmamı önerdi bu ilacın yan etkileri neler ve TSH3-UL değerinin yüksek çıkması ne anlama geliyor?
çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için t3 ve t4 normal sınırlarda bitek TSH3-UL yüksek işte artık ilacı sürekli kullanacaz başka çare yok tekrar ilgilenip cvp verdiğiniz için saolsun