Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

Allah razı olsun meral.acil şifalar bize.
birşey daha sorcam,ben bugün tekrar gttim doktor nodülümün çok küçük olduğunu biyopsiden fayda alınamayacağını söyledi.ilaç tedavısı verck herlde.bilmiyorum psikolojikmidir yoksa belirtilerimi hipertroid olduğumu öğrendikten sonra 2 gündr bi korku göüğüsmde sıkıntı ellerde uyuşmalar heyecanlanma kalbmde gümgüm atma var.bu nedir psikolojkmi yoksa belirtlerimi kızlar

Son düzenleme:

lütfen sakin ol. yaşın çok genç, muhtemelen hastalıklara alışkın değilsin, dilerim de alışmak zorunda kalmazsın. hormon hastalıkları/dengesizlikleri zaten insanın psikolojisini etkiliyor ama sakın unutma sıkıntı en büyük kaynağı bu hastalıkların. sarmal şeklinde yani, sıkıntıdan hormon değerleri sapıtıyor, onlar sapıttıkça biz sıkıntı yapıyoruz.

sana saysam bendeki hastalıkları bu sayfa dolar sanırım. ama yine bile başka bir rahatsızlıkla ilk tanıştığımda sendeki gibi korku-panikle elde uyuşma, kalp çarpıntısı yaşayabiliyorum.

değerlerin zaten normal, endişelenme boşuna, sınırı azıcık geçmesi sorun olmuyor ki, tabii ki dr kontrolüne devam etmen kaydıyla, anlık bile değişebiliyor bu değerler. bana ilk defa tsh değerim sınır en fazla 4 ken 9 falan çıkmıştı sanırım, dr.um tsh değeri 200 mü daha mı fazla çıkan bir hastanın tahlil sonucunu göstermişti, ve "o da yaşıyor normal hayatını, merak etme" diyerek baştan sakinleştirmişti beni kaydirigubbakcemile3 ama tabii ki ilaç tedavim ediyor kaç yıldır.

bu yüzden kontrollerini aksatma ve vitamin eksikliği gibi düşün hafif şekilde seninkini, hayatının odak noktası haline getirme, allah korusun sıkıntıdan başka sorunlar açma vücudunda. bir abla tavsiyesi olarak alırsan yazdıklarımı sevinirim. opuyorumnanaktan

Benimde annem guatr hastası seneler önce ameliyatla alndı nodülleri kanserli olduğu için şimdide 6 ayda bir kontrole gidiyo ilaçların dozunu ayarlamak için dün kontrolü vardı bende gittim onunla doktor banada bakmak istedi ultrasonla baktı benimde guatrm olduğunu söyledi bende 18 yaşındayım sağ tarafımda 3milimlik bi nodül olduğunu söyledi henüz çok ufak cok zor görünüyo ama büyük ihtimalle var dedi biz inanmak istemedik tabi sinografi cektiricem en kısa zamanda en yakınımda annem guatr hastası olduğu için ne kadar herşeyi altüst eden bi hastalık olduğunu biliyorum ve cok korkuyorum umarım doktor yanlış görmüştür hepinize geçmiş olsun arkadaşlar Allah hepimize şifa versin...

aynen katılıyorum söylediklerine bütün hastalılar sıkıntıdan oluyo benimde bi çok hastalığım var hala da yenisi cıktıkca panik yapıyorum yaptıkca sanki daha da artıyo sorunlarım 13 yaşımda omuriligimden ameliyat oldum skolyozum vardı sırtımda 22 tane platinim var sıkıntıdan ve kendimle ugrasmaktan cilt hastalıgım cıktı kemıklerımde sorun oldugundan bacagımdan amelıyat olmam gerekıo bunlardan farklı olarak hala da kendimi degistirme cabasındayım kım ne derse yıne kendımı begenemıyorum nedense sanırım pskolojım bozuldugundan artık akannehir daha dun gıttıgım doktor guatr hastası olduğumu söyledi ama herşey bizim için nolursa olsun pes etmemeyi öğrenmemiz gerek nefes alıyosak hala bi umut var ne kötü durumda olan insanlar var onlar ne yapsın ne olursa olsun insan durumuna şükretmeliymiş bunu anladım isyan ettikçe başıma daha kötüsü geldiğinden.. Benimde tavsiyem nolursa olsun halinize şükredin daha kötü durumda olanları düşünün hayatınızda kötü giden şeylerin yanı sıra iyi olanları düşünün mucizelere inanın hayatta neler neler oluyo .. opuyorumnanaktan

Meraba canlar ben ilk defa yazıyorum aslında ben hipoyum ilacım fazla geldiği için hipere döndü bugün test yaptırdım 0.198 çıktı gebe kalmaya engelmi? cevap yazarsanız çok sevinicem

Merhaba arkadaşlar. Hipotiroid için levitron kullanıyorum 8 haftadan beri. Kendimi 3 yıldır yani lohusalığımdan beri bu kadar iyi hissetmedim. Bitik durumdaydım resmen. Bitkinlik, unutkanlık, tiksinti duygusu, ilaç kullandırıp geçmeyen depresyon ve en güzeli de kilo verememe hatta alma olayı geçti inanamıyorum. Biraz diyetle 1,5 kilo verdim. İlaçları kullanın sakın bırakmayın. Cuma günü randevum var.Bakalım sonuçlar nasıl çıkacak.

slm kızlar,

bende tüp bebek öncesi yaptırdığım tahlillerde tsh yüksek çıktı tabi tüp bebek ertelendi. öncelikle tsh düşmeli dedi dr.
tsh:6.81
ft3:3.88
ft4:1.36
anti-tpo:0.2

konu hakkında bilgisi olanlar yorumlayabilirmi

canım doktor değilim ama TSH yüksekliği hipotiroid demek senin TSH ın da yüksek yanlış bilmiyorsam en fazla 4 civarı olması lazım

TSH yüksekse yani hipotiroid varsa hem hamile kalmak zorlaşıyor hem de daha kötüsü bebek özellikle ilk üç ay kendi tiroid bezine sahip olana kadar ve ondan sonra da tiroid hormonunu anneden alır bu dönemde annenin tiroid bezi bebeğe de yetecek kadar salgı yapar ama eğer annenin tiroid bezi iyi çalışmıyorsa bebeğe yetecek miktarda tiroid hormonu üretilemez bu da bebekte zeka geriliğine sebep olabilirmiş yani tiroid hastalığı annede varsa bebeğin gelişimini direk etkiliyor bu yüzden de hipotiroid olan hastaların önce tiroidi tedavi edilir ondan sonra hamileliğe izin verilir eğer kalıcı bir durumsa ilaç dozu hamilelikten sonra artırılır ve her ay kontrol edilir

bence bir endokrin uzmanıyla görüş TSH değerin neden yüksek öğren altta yatan bir neden var mı ona göre de doktorun dediklerini harfiyen yap eğer tiroidle ilgili hastalığın varsa da sakın endokrinle randevunu aksatma hamilelikten sonra da

benim tiroid bezim alında daba çocuk düşünmüyorum ama doktorum bunu anlatıp beni sıkı sıkı tembihledi hiiçbir şekilde plansız hamile kalma diye

CANIM BENDE HİPOTROİD HASTASIYIM BENİM ANTİKORLARIMDA VAR O yüzden ben haşimato artı hipotroid hastasıyım ama senin antikorların düşük çıkmış sadece tsh n yüksek sen sadece hipotroid sin galiba dr gözetiminde olmalısın geçmiş olsun canım

slm arkadaşlar bende 8 senedir haşimato hastasıyım ama bunu öğreneli 1.5 sene oldu gitttiğim dr.lar tahlil yapıyor kimisi ilaç verdi kimi ilacı kesti en son 1.5 sene önce araştırma hastanesine gittim ordaki prof.dr bende hipotiroid olmaya yaklaştığımı söyledi moralim çok bozuldu biopsi yaptılar düşündürücüdür çıktı ve ben hızlı bir şekilde kilo almaya başladım sonra dr değiştirmeye karar verdim ALLAHA bin şükür hipotiroidden son anda döndürdü ve tsh normale döndü.doktor çok önemli arkadaşlar ben bunu anladım ve paylaşmak istedim

arkadaşlar bende de haşimato hastalığı var doktor levotiron verdi hergün sabah aç karnına 1 tane al dedi daha başlayalı 2 gün oldu bu ilacın yan etkileri varmı bide bende normalde çarpıntı var bu ilaç çarpıntılarımı artırırmı bilgisi olan varmı

Merhaba . Geçmiş olsun. Ben 2 aydan beri aynı sorundan dolayı bu ilacı kullanıyorum. Yan etkisi olmadı. Tam tersi tüm şikayetlerim geçti bile diyebilirim. Çarpıntı alman gerekenden fazla doz verilirse, yani TSH çok düşerse olur diye biliyorum. Doktor dozunu iyi ayarladıysa sorun çıkmaz sanırım. Benim TSH 6.5 çıkmıştı 1 hapın 3/4 ünü içiyorum. Senin değer kaç çıkmıştı?

Son düzenleme:

çok saol sanada geçmiş olsun ben 3 ayrı yerde yaptırdım birinde tsh 11 çıktı birinde 16 çıktı diğerinde yani en son yaptırdığımda 10 çıktı doktor bana 2 hafta boyunca yarım al iki hafta sonra 1 alırsın dedi 5-6 gündür kullanıyorum kendimi iyi hissedeceğim yerde daha kötü hissediyorum mesela yemek yedikten sonra boğazım sıkıştırıyor başım uyuşuyo bi tuhaf oluyorum önceden böyle olmuyordum.rejim yapıyorum ama zayıflayamıyorum bu ilaçtan sonra normale dönünce kilolardanda kurtulursun dedi doktor inşallah zayıflarımda.bu ilacı ömür boyunca kullanmak gerekiyormu?

Ömür boyu kullanılıyor sanırım.
Ben pek yan etki yaşadığımı hatırlamıyorum, belki de farketmedim. Çünkü zaten çok kötüydüm. Ama sonuçta içtiğimiz ilaç metabolizma hızımızı arttıracak belki hissettiklerin bu değişimden kaynaklanıyor. Vücudun yavaş çalışmaya alışmış, şimdi daha hızlı çalışacak ilaçla. Bende kulladıktan 2 hafta sonra etkisini gösterdi. Sen de zamanla , rahatlarsın inşallah. Önceden yemesem de şişiyordum ama inan tamamen geçti. Şimdi gayet normal besleniyorum. Eskisi gibi hızlı kilo almıyorum. Ve daha kolay veriyorum.
Ben de farklı yerlerde farklı tahlil değerleri aldım. Yabancı bir sitede gün içinde değişebilir TSH değeri diyor. En yüksek sabah çıkarmış.Her kontrolde sabah tahlil yaptırmaya çalışıyorum.
İlk öğrendiğimde çok üzülmüştüm. Şimdi iyi ki ilacı olan bir hastalık diyorum. Avutuyorum kendimi. Allah daha büyük hastalıklarla savaşanlara da, bize de yardım etsin.

Son düzenleme:
Allah baska dertler vermesin arkadaslarr bu günleredesükürbende hipotoidiyimm

su anda degerlerim cokk güzell iki ayda düzene girdi 8.60 di ilk bakildiginda ama benim teksikayetim tirnaklarimin kirilmasiydii simdi bendeki saclar tirnaklar süper olduu iyilestim yan etkisi olmadi ultrasonlar baktiriyorumm nodül yokk
doktor ilac kullandigim surece olmayaacagini soylediii

her gün ilac tabiki ömür boyuu dusununce zor oluyor ama alismak lazimm kabullendimmm

troidi kimseonemsemesede vucudumuzum orkestra sefi oldugunu soyler bir cok doktor yani troid olmazsa bir cok sey alt ust oluyorr

ee simdi cocuk dusunuyorumm bir de cocugum olursa ne ala
allah yardimcimiz olsun:)))

amin canım inşallah allahım sana bir evlat verir ve tüm bebek hasreti çekenlere
AMİN..

kızlar mrb nasılsınız buraya pek uğrayan yok galiba bir iki şeyi merak ettim soracaktım ama kimsecikleri göremiyordumbilmiyorumkismile

bende sürekli bakiyorum ama forum yavas gidiyor ne ile ilgili soracaklarin

bende sürekli bakiyorum ama forum yavas gidiyor ne ile ilgili soracaklarin

canım ya ben haşimato troidi hastasıyım bunu yaklaşık 2 sene önce öğrendim 3 aşılama 1 tüp bebek denedik sonuç alamadık en son tahlilimde tsh 0.198 çıktı dr tüpe başlayabilirsin dedi ama bu sonuç bana çok düşük geldi sordum ama o kanda yavaş yavaş yükselir dedi ne bileyim işte yetersiz geldi bana:umursamaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…