Allah razı olsun meral.acil şifalar bize.
birşey daha sorcam,ben bugün tekrar gttim doktor nodülümün çok küçük olduğunu biyopsiden fayda alınamayacağını söyledi.ilaç tedavısı verck herlde.bilmiyorum psikolojikmidir yoksa belirtilerimi hipertroid olduğumu öğrendikten sonra 2 gündr bi korku göüğüsmde sıkıntı ellerde uyuşmalar heyecanlanma kalbmde gümgüm atma var.bu nedir psikolojkmi yoksa belirtlerimi kızlar
lütfen sakin ol. yaşın çok genç, muhtemelen hastalıklara alışkın değilsin, dilerim de alışmak zorunda kalmazsın. hormon hastalıkları/dengesizlikleri zaten insanın psikolojisini etkiliyor ama sakın unutma sıkıntı en büyük kaynağı bu hastalıkların. sarmal şeklinde yani, sıkıntıdan hormon değerleri sapıtıyor, onlar sapıttıkça biz sıkıntı yapıyoruz.
sana saysam bendeki hastalıkları bu sayfa dolar sanırım. ama yine bile başka bir rahatsızlıkla ilk tanıştığımda sendeki gibi korku-panikle elde uyuşma, kalp çarpıntısı yaşayabiliyorum.
değerlerin zaten normal, endişelenme boşuna, sınırı azıcık geçmesi sorun olmuyor ki, tabii ki dr kontrolüne devam etmen kaydıyla, anlık bile değişebiliyor bu değerler. bana ilk defa tsh değerim sınır en fazla 4 ken 9 falan çıkmıştı sanırım, dr.um tsh değeri 200 mü daha mı fazla çıkan bir hastanın tahlil sonucunu göstermişti, ve "o da yaşıyor normal hayatını, merak etme" diyerek baştan sakinleştirmişti beni kaydirigubbakcemile3 ama tabii ki ilaç tedavim ediyor kaç yıldır.
bu yüzden kontrollerini aksatma ve vitamin eksikliği gibi düşün hafif şekilde seninkini, hayatının odak noktası haline getirme, allah korusun sıkıntıdan başka sorunlar açma vücudunda. bir abla tavsiyesi olarak alırsan yazdıklarımı sevinirim.
slm kızlar,
bende tüp bebek öncesi yaptırdığım tahlillerde tsh yüksek çıktı tabi tüp bebek ertelendi. öncelikle tsh düşmeli dedi dr.
tsh:6.81
ft3:3.88
ft4:1.36
anti-tpo:0.2
konu hakkında bilgisi olanlar yorumlayabilirmi
arkadaşlar bende de haşimato hastalığı var doktor levotiron verdi hergün sabah aç karnına 1 tane al dedi daha başlayalı 2 gün oldu bu ilacın yan etkileri varmı bide bende normalde çarpıntı var bu ilaç çarpıntılarımı artırırmı bilgisi olan varmı
Merhaba . Geçmiş olsun. Ben 2 aydan beri aynı sorundan dolayı bu ilacı kullanıyorum. Yan etkisi olmadı. Tam tersi tüm şikayetlerim geçti bile diyebilirim. Çarpıntı alman gerekenden fazla doz verilirse, yani TSH çok düşerse olur diye biliyorum. Doktor dozunu iyi ayarladıysa sorun çıkmaz sanırım. Benim TSH 6.5 çıkmıştı 1 hapın 3/4 ünü içiyorum. Senin değer kaç çıkmıştı?
Allah baska dertler vermesin arkadaslarr bu günleredesükürbende hipotoidiyimm
su anda degerlerim cokk güzell iki ayda düzene girdi 8.60 di ilk bakildiginda ama benim teksikayetim tirnaklarimin kirilmasiydii simdi bendeki saclar tirnaklar süper olduu iyilestim yan etkisi olmadi ultrasonlar baktiriyorumm nodül yokk
doktor ilac kullandigim surece olmayaacagini soylediii
her gün ilac tabiki ömür boyuu dusununce zor oluyor ama alismak lazimm kabullendimmm
troidi kimseonemsemesede vucudumuzum orkestra sefi oldugunu soyler bir cok doktor yani troid olmazsa bir cok sey alt ust oluyorr
ee simdi cocuk dusunuyorumm bir de cocugum olursa ne ala
allah yardimcimiz olsun:)))
bende sürekli bakiyorum ama forum yavas gidiyor ne ile ilgili soracaklarin