Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

Hic korkma. Tedavi edilmezse (yani ilacini kullanmazsa hasta, cunku bunun tedavisi bu, tiroidin salgilamakta zorlandigi hormonu disardan aliyorsun sadece) gebe kalmayi zorlastirabilir- ki bu bile kesin engeller demek degil, zorlastirabilir... Ama ilacini duzenli kullandiktan sonra korkacak hicbir sey yokyerimseniben

merhaba 1 ay kadar once acikma ve cok yemek yeme sikayetiyle dahiliye bolumune gittim. yapilan tahlillerde t3 t4 yuksek , tsh nerdeyse 0 cikmisti. hipertiroid teshisi kondu. doktor hamileligi bi kac ay erteleyin dedi. 1 ay sonra tekrar tahlil istedi. propycil adli ilaci gunde 5 kez kullanmaya basladim.internetten de arastirma yaptim. ibrahim saracoglunun sitesinde tiroid icin dereotu kurunu okudum. sabah ogle ve aksam yemeklerinden 15 dk once dereotunu cigneyip bikac yudum suyla yuttum.marketten de iyotsuz tuz aldim. 1 aydir yemeklerde bu tuzu kullaniyorum. ve dun tahlil yaptirdim. t3 ve t4 normal cikti. tsh 0.025 (biraz dusuk) cikti.. ilacin dozunu azaltti doktor.inanilmaz bir mutluluk icindeyim. ilac hipertiroidi hipotiroide cevirebiliyormus. ama dereotu kuru tiroid hormonlarini dengeleyici ozellikteymis. cok sukur 1 ay gibi kisa surede degerlerim normale dondu. umarim en kisa zamanda hepimiz tamamen iyilerisiriz. ..gecmis olsun.

Ben de tiroid bezlerime baktırmak istiyorum. Hangi bölüme gitmem gerekiyor? :kedi:

bende yarin gitcem doktora, bakalim tiroit bezlerim hakkinda ne dicek hangi ilaci vercek :gitme:

kizlar bugun gittim doktora ve kalkan bezime bakti, hatta ultrasonla felanda bakti,
normaline göre cok daha kücükmüs
kan felan aldilar iste haftaya kan sonuclarima bakip
ilac tedaviye baslaticaklar sanirim bilmiyorumkismile
cok kötü bisey degil dedi korkmama gerek yok diyip rahatlatti beni doktor CADIARZU

arkadaşlar ben de hipertiroitten şüpheleniyorum ne gibi belirtileri var cevaplarsanız sevinirima.s.

öncelikle teşekkür ederim cevapladığın için ya bende aşırı kilo kaybı yok ama sık kilo alıp verme var adet düzensizliğimde yok diğer tüm belirtileri yaşıyorum ama...en kısa zamanda doktora gitmeliyim galibafisfisfis

bendede tsh yüksek çıktı metabolizmam çok yavaş çalışıyor dietisyene başladım kilo veremediğim için benden bazı testler istedi o testlerle öğrendim bende bana bir ilaç verildi euthyrox 50 mg diye bir ilaç . ama adet olayım tamamen bitti gecikiyorum sandım bekle bekle olmadı bekarım hamilelik şüphem de yok adet düzeni bozulan yada hiç olmayan varmı acaba bütün vücudum öyle bir şiştiki dietisyendeki kontrolüme gitmeye utanıyorum okadar diet yaptım gram oynamadım çok kötü görünüyorum . bu ilaçtan önce hiç birisi yoktu kessem mi devam mı etsem çözemedim dr a gitmek te işime gelmedi açıkcası ne dicek ki bana devam et dicek bende şişmeye devam edicem balon gibi hssediyorum kendimi napıcam yaa niye adet olamıyor ve şişiyorum ki acaba acele cevap lütfen

canim bende eutyros 50 mg kullaniyorum. yarim kullanmaya basladim 2 hafta böyle, sonrada 1 tane atmaya baslicam günde,
bende senin gibi belirtiler olmadi yani sismedim
ama adet düzensizligim zaten vardi,
simdi yani sira dogum kontrol hapi da kullaniyorum üstelik, adetim düzene girsin ve hormonlarim düzelsin diye (hormon bozukluguda var bende)
adetim bayagi cok geliyor anormal derecede cok, ben bu ilaca baglamistim,
normalde bu ilaci kullanmaya basliyanlar kilo veriyormus diye duydum, bende kilo da var insallah veririm
benim tiroit bezim cok kücükmüs ve yavas calisiyormus ondan kiloluymusum sanirim

bence doktoruna sormalisin, belki yan etkisini gösteriyordur ilac, sor ki ya dozacini yada ilaci degistirsin

merhaba bende troid hastasıyım troid bezim az çalışıyo ama aksine bende çok kilo kaybı oldu resmen hortlağa döndüm 5 gündür geceleri hastaneye gidiyorum 3-4 saat hastanede kalıyorum damar yolundan ilaç veriyolar delik deşik oldum.senin kullandığın ilacı geçen sene kullanmıştım ama sonra ihmalkarlık işte şimdi başka dr gidiyorum levotorin kullanmaya başladım ilk önce çeyrek sonra yarım sonra3/4 sonra tam kullandıktan sonra temmuzda kontrole gidicem bakalım ne dicek

arkadslar ben diyet yapıyodum dogum sonrası kılolarımı vermek için 4 ayda 12 kilo vermiiştim diyetime devam edıyodum diyetisyenim tahlıllerimi tekrarladı dun tahlıl yaptırdım 1 er gun arayla ilkinde tsh 23 digerinde 18 çıktı doktor lavetiron mu ne ilac verdi kulln dedı moral bozukluguyla hıc konusmadan cıktım endokrınden sımdı arastırıyorum ben hıpo tıroıdıyım... cok moralım bozuk ...ilcıma baslıycam 4 ay önce bi sorun yoktu stesten olmus galıba...

arkadaşlar bendede hipotroid vardı 2 sene levotiron kullandım sonrada hiper olmuş nodül var bütün doktorlar ameliyat dedi ama bi profesör tavsiye etmedi şuan günde 7 tane propycil kullanıyorum 2 hafta önce dereotu kürüne başladım önümüz hafta kontrol var bakalım sonuç ne ama dereotundan sonra boğazımdaki baskı arttı acaba etkisinimi gösteriyo böyle olan varmıydı sonucu yine yazarım inşallah ameliyata gerek kalmaz

nodulünün büyüklüğü ne kadar
bendede 2 tane nodül var
bi 3 biri 6 milim
ben ilaçta kullanmıyorum doktor vermedi
genel cerraha gidiyorum ben
2 ayda bir ultrasona giriyorum

Tiroid bezinin çok yahut az çalışması ne gibi belirtiler çıkartıyor ortaya? Ben de baktıracağım. Boğazım devamlı kuru, kbb'ye gittim bir şey yok dedi. Muhtemelen tiroidle ilgili bir sorun var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…