merhaba arkadaşlar. bende 4 yıldır haşimoto hastasıyım. ilk dr gittiiğimde tsh: 100, anti tpo: 1000 , anti tg:1000 yani vahim durumdaydım.. hemen ilaçlara başladık. 4 yıldır da uzman oldum . dr gitmeden ilaçlarımın az mı çok mu geldiğini ayırt edebiliyorum . u ilaca ek olarak selenyum ve imunex 18 aydır kullanıyorum ama antikorlaroım hiç düşmedi... 6 aydır kortizon kullanıyorum . çok düşük dozda kortizonla başladık ama düzelme olmadı ve bu dönemde 1. aşılamamı yaptırdım ve sonuç negatif. şimdi endokrinoloji dr ve kadın doğum dr 2. aşılamaya geçmeden önce kortizon dozunu artırıp antikorları düşürmeye çalışıyorlar.
çok şey yaşamış biri olarak hamile kalmak isteyen arkadaşlara önerim antikor seviyenize dikkat edin hamile kalamamamıza veya düşük yapmamıza neden aslında bu antikorlar. güvenebileceğiniz dr seçin. jinekologunuz ve endokrinoloji uzmanının beraber çalışması çok önemli...
bu hastalık düzelecek bir hastalık değil arkadaşlar. bunu kabul etmek ve kafaya takmamak gerek.. sormak istediklerinize cvp verebilirim arkadaşlar
umarım yeni doğan güneş hepimize hayallerimizi getirir...
öncelikle aramıza hoşgeldin
haşimato rahatsızlığımın ardından bir çok hastalıkta beraberinde oluştu.buna binaen bi çok ilaç kullanmaya başladım...ama pek fayda verdiği söylenemez..halen yorgun bitkin ve depresyon gibi hastalıklarla mücadele ediyorum...çocuk için tüp bebek uygulamasını düşünüyorum ama antikorlar yüksek olunca pek şansmız olmuyormuş ..bu riski göze alıp daha fazla hayal kırıklığına uğramak istemedim..birde psikolojik olarak hazır hissetmedim bir türlü..şunu soracaktım kullandığın İMUNEX ilacının faydası oldumu yada yan etkisi? artık boşu boşuna ilaç kullanmak istemiyorum midem ecza dolabı oldubende yıllardan beri kronik franjit var...belkide bu haşimato ondandır bilemiyorum..ama üst solunum yolylada bir bağlantısı olduğunu söylüyor dr.lar...bağışıklık sisteminin güçlenmesi umarım bu antikorları düşürür...imunex kullanmayı bir denemek istiyorum...inş. bu antikorlarla savaşı kazanırız...
sağlıklı günler a.s.
canım bu kadar stres yapma en bbüyük düşmanın tuz değğil stres... ayrıca hiç yemeyeceksin diye bir şart yok sadece fazla tüketmemeye elinden geldiğince yememeye özen göstereceksin.endokrin uzmanına gittim,hipotroidim olmuş haşimato
iyotsuz tuz kullan dedi,kalamar,karides,midye yeme dedi,diğer deniz ürünlerini de haftada en fazla iki gün tüket dedi
tuz olayı biraz canımı sıktı,bi misafirliğe çağırıyolar,ya gelmicem diceksin ya da yemekleri tuzsuz yap diceksin,ooooooooffffffffff yaaaaaaaaaaaaa oooooooof
ben şu an evde yemekleri tuzsuz yapıyorum,sonradan herkes kendi tuzunu ekiyor
olaya bak yaaaaaaa ,henüz yeni başladım ya bu uygulamaya sinir tepemde
çok moralim bozuk
evde sorun olmaz ama dışarda çok sorun yaa,yemicem diceksin sonra dert anlat on saat karşındaki anlarsa artık
merhaba arkadaşlar bugünlerde artan rahatsızlıklarım üzerine araştırırken birden bendeki bütün rahatsızlıkların troidle alakası oldugunu ögrendim el ve ayak üşümelerini araştırıyordum bende çocuklugumdan bu yana nodül var kimi doktor var dedi kimisi yok ist gelince chacp yaptırdım sadece nodulum çıktı t3 ve t4 normal digerlerine bakılmadı sanırım daha detaylısı için ekstra para istemişlerdi karşılayamıcam diye yaptırmamıştım sadece nodulun büyüp byümedigi kontrol edecez dediler ama pek önemsememiştim 3 yıl psikolojik ilaç kullandım
ve artık panik atak başladıgına inanmaya başladım ama yinede doktora gitmedim burda kimseyi tanımıyor bilmiyorum çünkü ama gün gectikten sonra farklı tepkilerle kendini belirtmeye başladı,halsizlik ,aşırı uyku,el ayak üşümesi,sinir,kiloverememe,kabızlık,baş agrısı,gözagrısı,saç dökülmesi,konuşmada zorluk,el ayakta titreme,uyuşma,karıncalanma inş en kısa zamnda bende endokrin uzmanına gidecegim ona hiç gitmemiştim.sizce dogru tercihmi