merhaba arkadaşlar bende bebek düşündüğüm için ilk önce hormonlarıma baktırdım aslında pek bi şikayetim yoktu sadece saç dökülmesi ve 1 yılda 6 kilo aldım ama onuda hareketsizliğe bağlıyodum tahlil sonucunda bütün değerim normal aralıkta çıkarken anti tg değerim 293 çıktı dr asonucu göstermedim ama sanırım baya bi yüksek bu konu hakkında bilgisi olan varmı bende ne tür bi tiroid rahatsızlığı var
canım öncelikle geçmiş olsun.bende ikinci çocuk için uğraşırken haşimato hastası olduğumu öğrendim.
benim tsh değerlerimde sorun yaşarken ekim ayından beri ati tg anikor ilk 253 idi ,iki ay sonra 222 düştü.bunun yüzünden 5 haftalık bebeğim düştü.
bu anti tg ilaçla bile zor düşüyor.selenyum içeren yiyecekler tavsiye etti bir avuç ceviz gibi.bu rahatsızlık birde kolestrol değerlerimi fırlatıyor.ailede şeker geçmişim var.anne,babam,ablam bende insülüllerimde sorun var.
gerçekten ciddiye alınması ve kontrollrin ilaçların düzenli kullanılası gereken bir hastalıka.s
smmm06 bendede aynı sorun var nezamandır uğraşıyorsun bebek için ???
merhaba arkadaşlar bende bebek düşündüğüm için ilk önce hormonlarıma baktırdım aslında pek bi şikayetim yoktu sadece saç dökülmesi ve 1 yılda 6 kilo aldım ama onuda hareketsizliğe bağlıyodum tahlil sonucunda bütün değerim normal aralıkta çıkarken anti tg değerim 293 çıktı dr asonucu göstermedim ama sanırım baya bi yüksek bu konu hakkında bilgisi olan varmı bende ne tür bi tiroid rahatsızlığı var
bu arada mitral kalp kapakçığımda hafif düzeyde sarkma çıktı.ayrıca 8 mm lik 2tane nodülüm var.iyi huylumu yoksa kötü huylumu bimiyorum.açıkçası beni telaşlandırıyor.sintigtrafi çektirmek istiyorum.troid problemi olanlar mutlaka kalp kontrolü yaptırmalılar.benden tavsiye
canım geçmiş olsun.tsh.ın düşmesi olumlu bir gelişme.
ben daha ikincisini ölçtürmedim teşhisten bu yana.ay sonu gidicem ben de.peki bu iyot diyetini nasıl yaptın canım.neye dikkat etmek gerekiyor ?
tekrar geçmiş olsun,umarım nodüllerin iyi huyludur.şimdilik telaş yapma.
yasak olanlar
iyotlu tuz
deniz mahsülleri
koyu çay,kahve
salam,sosis,sucuk v.b
hazır gıdalar,dondurulmuş gıdalar
turşu
lahana,brokoli,karnıbahar,turp
çerezler
kına,saç boyası,tentürdiyot,iyot içeren öksürük şurupları
bol bol baklagil,tuzsuz ekmek yedim.yemeklerin içine az iyotsuz tuz kattım.aslında en sağlıklı tuz kaya tuzuymuş.
fakat aklıma takılanlar var biz balık hiç yemeyecekmiyiz?eğer yemeyeceksek bu eksikliği nasıl karşılayacağız?ikinci kontrole gittiğimde çok soru sorucam doktora.ben balıkesir atatürk devlet hastanesi endokronoloji doktoruna gittim.bu sefer ege üniversitesine mi gitsem die düşünüyorum.sen hangi hastaneye gidiyorsun canım?tekrar geçmiş olsun.umarım senin sonuçlarında çok iyi çıkar...