- 12 Temmuz 2006
- 121
- 1
- 51
Troid inanılmaz saç dökülmesi yapıyor. Benim de neredeyse hiç kalmamıştı. Necla' nın dediği gibi tedaviye başlayınca geçiyor ama bu arada e vitamini desteği yapabilirsin. Ben şampuanımın içine e vitamini kapsülü(adını hatırlamıyorum) ve bepanten ampul koymuştum. Yapacak birşey yok ama yine de e vitamini desteği dökülenlerin yerine yenilerinin çıkmasını hızlandırıyor. Başka bir başlık altında yazmıştım ama sana da ayrıca söyliyeyim. Troid dengelemeye dereotu iyi geliyor. Günde 3 kere bir yemek kaşığı kadar taze dereotu bir ayda değerlerini normale çeviriyor. Denemeni yavsiye ederim. Tabi ki ilaçlarını da bırakma...Bir de ameliyat durumun sözkonusuysa mutlaka araştır. Çünkü ben ameliyatın eşiğinden döndüm ve atom tedavisi oldum.Şu anda iyiyim.Nodül varsa ameliyattan başka çare yok ama yoksa troid bezlerinin alınması son derece riskli bir ameliyat ve artık avrupa ve amerikada kesinlikle yapılmıyor. Yerine atom tedavisi uygulanıyor. Acil şifalar dilerim...
arkadaşlar ben de yeniyim ve bir şey sormak istiyorum.burada forumu incelediğimde pek çok bayanın paniklediğini görüyorum.ne güzel pek çoğunuz hastalığı araştırmışsınız ve uzmanlar gibi cevaplıyorsunuz.ben yıllardır hipotiroidi hastasıyım.annem de öyleymiş.7 tane nodülüm var ve günde 1 levotiron alıyorum.sintigrafi çekmediler boyutları küçük diye ve doktorlar ilaçla birlikte vücuduma zarar vermediğini ve sadece fiziksel olarak rahatsız oluyorsam ameliyat olabileceğimi ama ameliyatın gerekmediğini söylediler.sadece tsh biraz düşük.şaşırdım bu duruma çünkü arkadaşlar bir yığın tetkik vb den bahsediyorlar ve bana sinitgrafiye bile gerek olmadığını 3 ayrı doktor söyledi.sıcak soğuk nodül mü ona bile bakmadılar.siz ne dersiniz 7 kitle var ve sırf küçük diye müdahale bile etmediler.
arakadaşlar benimde tsh 0.03 çıktı bu hipertiroit olmuyor ne oluyor bu peki.probycil kullanıyorum 14 gündür acaba etkisini bu ay test yapsam gösterirmi.normal değerine yükselirmi tsh ım.bende ömür boyumu kullanıcam bu ilacı doktor öyle birşey demedi bana ama
arkadaşlar ben de yeniyim ve bir şey sormak istiyorum.burada forumu incelediğimde pek çok bayanın paniklediğini görüyorum.ne güzel pek çoğunuz hastalığı araştırmışsınız ve uzmanlar gibi cevaplıyorsunuz.ben yıllardır hipotiroidi hastasıyım.annem de öyleymiş.7 tane nodülüm var ve günde 1 levotiron alıyorum.sintigrafi çekmediler boyutları küçük diye ve doktorlar ilaçla birlikte vücuduma zarar vermediğini ve sadece fiziksel olarak rahatsız oluyorsam ameliyat olabileceğimi ama ameliyatın gerekmediğini söylediler.sadece tsh biraz düşük.şaşırdım bu duruma çünkü arkadaşlar bir yığın tetkik vb den bahsediyorlar ve bana sinitgrafiye bile gerek olmadığını 3 ayrı doktor söyledi.sıcak soğuk nodül mü ona bile bakmadılar.siz ne dersiniz 7 kitle var ve sırf küçük diye müdahale bile etmediler.
arkadaşlar benim değerlerim:
prolaktin:24
tsh:2,77
anti tpo:9,7
t3:4,79
t4:18,21
bu değerler troit hastası olduğumu mu gösterir. doktorum tefor verdi yarım kullan hamile kalsan bile kullan dedi.saç dökülmesi bende de var ama başka bi belirti yok.yardımcı olursanız sevinirim..
mrb benimde nodellerim var küçük aynen senin gibi sorun yok geerk yok ameiyat dediler tsh ımda düşük ama bebek istiyoruz olmaz dwedi doktor :1no2: senin bebek konusunda prpblemin varmı