Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

Troid inanılmaz saç dökülmesi yapıyor. Benim de neredeyse hiç kalmamıştı. Necla' nın dediği gibi tedaviye başlayınca geçiyor ama bu arada e vitamini desteği yapabilirsin. Ben şampuanımın içine e vitamini kapsülü(adını hatırlamıyorum) ve bepanten ampul koymuştum. Yapacak birşey yok ama yine de e vitamini desteği dökülenlerin yerine yenilerinin çıkmasını hızlandırıyor. Başka bir başlık altında yazmıştım ama sana da ayrıca söyliyeyim. Troid dengelemeye dereotu iyi geliyor. Günde 3 kere bir yemek kaşığı kadar taze dereotu bir ayda değerlerini normale çeviriyor. Denemeni yavsiye ederim. Tabi ki ilaçlarını da bırakma...Bir de ameliyat durumun sözkonusuysa mutlaka araştır. Çünkü ben ameliyatın eşiğinden döndüm ve atom tedavisi oldum.Şu anda iyiyim.Nodül varsa ameliyattan başka çare yok ama yoksa troid bezlerinin alınması son derece riskli bir ameliyat ve artık avrupa ve amerikada kesinlikle yapılmıyor. Yerine atom tedavisi uygulanıyor. Acil şifalar dilerim...

yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Şu anda doktorum sadece ilaç verdi... Bilmiyorum ne yapacağımı, bazıları çok korkutuyorlar bazıları ise birşey olmaz ilaçlarını içersen kurtulursun diyorlar, kafam karışık:uhm::uhm::uhm:

Korkacak birşey yok
tedavisi olmayan şey değil ki..
Ama mutlaka tedavini düzenli olmalısın...

gerçekten emin misin bende nodül var.7 tane.doktorlar basit bir ameliyat olduğunu çok kolay olduğunu eskisi gibi risk kalmadığını derinin altındaki nodüllerin toplandığını ve bir hafta sonra eskisi gibi olacağımı söylediler.görüntü bozukluğu var ve levotiron kullanıyorum.atom tedaviyi nerede nasıl oldun anlatır mısın lütfen.tam rahatladım ameliyat olayım derken yine gerildim.

arkadaşlar ben de yeniyim ve bir şey sormak istiyorum.burada forumu incelediğimde pek çok bayanın paniklediğini görüyorum.ne güzel pek çoğunuz hastalığı araştırmışsınız ve uzmanlar gibi cevaplıyorsunuz.ben yıllardır hipotiroidi hastasıyım.annem de öyleymiş.7 tane nodülüm var ve günde 1 levotiron alıyorum.sintigrafi çekmediler boyutları küçük diye ve doktorlar ilaçla birlikte vücuduma zarar vermediğini ve sadece fiziksel olarak rahatsız oluyorsam ameliyat olabileceğimi ama ameliyatın gerekmediğini söylediler.sadece tsh biraz düşük.şaşırdım bu duruma çünkü arkadaşlar bir yığın tetkik vb den bahsediyorlar ve bana sinitgrafiye bile gerek olmadığını 3 ayrı doktor söyledi.sıcak soğuk nodül mü ona bile bakmadılar.siz ne dersiniz 7 kitle var ve sırf küçük diye müdahale bile etmediler.

bilemiyorum, bende nodül yok:sm_confused: ama ben mutlaka başka bir doktora daha giderdim, eğer güvendiğim, uzun zamandır tedavi gördüğüm bir doktor olmasaydı.

kızlar bende hipotrodi hastasıyım 9 aydır tsh da sadece oynama oluyo nodülüm yok levitron kullanıyorum yarım 6 kilo aldım bende levitronla berber saç dökülmesi bendede cok fazla uzundu saçlarım küt kestirdim her taradıgımda avuç avuç saç dökülüyor

arakadaşlar benimde tsh 0.03 çıktı bu hipertiroit olmuyor ne oluyor bu peki.probycil kullanıyorum 14 gündür acaba etkisini bu ay test yapsam gösterirmi.normal değerine yükselirmi tsh ım.bende ömür boyumu kullanıcam bu ilacı doktor öyle birşey demedi bana ama

canım benimde tsh 0.01 t3 t4 yüksek ne oluyor bende bi türlü bilemdim ama doktor bu değerlerl hamile kalamssın dedi ilacı kesti levotiron kullanıodum nodulum var diye

mrb benimde nodellerim var küçük aynen senin gibi sorun yok geerk yok ameiyat dediler tsh ımda düşük ama bebek istiyoruz olmaz dwedi doktor :1no2: senin bebek konusunda prpblemin varmı

arkadaşlar benim değerlerim:
prolaktin:24
tsh:2,77
anti tpo:9,7
t3:4,79
t4:18,21
bu değerler troit hastası olduğumu mu gösterir. doktorum tefor verdi yarım kullan hamile kalsan bile kullan dedi.saç dökülmesi bende de var ama başka bi belirti yok.yardımcı olursanız sevinirim..

canım benimde t3le t4 m yüksek diye doktor hamile kalamssın dedi doktoruna sor bu konuyu seninki ne dicek bakalım bende merak içindeyim bu konu hakkında

mrb benimde nodellerim var küçük aynen senin gibi sorun yok geerk yok ameiyat dediler tsh ımda düşük ama bebek istiyoruz olmaz dwedi doktor :1no2: senin bebek konusunda prpblemin varmı

benim bir kızım var.nodüller küçükken doktor birşey demedi ama hamileyken nodüller epey büyüyor.valla doktor ne diyorsa dinle ya da başkalarına da danış....çünkü problemli bebek olabiliyor

doktorum kalamazsın demedi ama kalamama sebebin olabilir dedi.sebepsiz infertilite bizimki....3-4 aydır kullanıyorrum tefor u iyice düştü tüm değerler ama benimkiler de çok yüksek değil gibi normal değerlerin altında ama doktorum da prof. Vardır bi bildiği diyorum ilacı sürekli kullanıyorum...
gene de içim rahat değil uzmanına gitmem lazım..

benim nodulum varmı bilmiyorum.doktorum sadece bu ilacı verdi.tsh 0.03. t3:3.99 t 40.99 doktorum bana propycil verdi onu kullanıyorum 15 gündür ve iyotsuz tuz kullanıyorum.ama benim saçım dökülmüyor.kilomda normal benimki ne oluyor şimdi.hipertiroid mi yani.bu durumda ömür boyu ilaç kullanmam gerekicek mi benimde.anlamadım ben bunu.bizde bebek istiyoruz.ve o yüzden bu tedaviyi oluyorum.diyet yapıyorum.ben birde salatama dereotu koyuyorum her zaman tiroide iyi geliyor.inş. en kısa zamanda sağlığımıza kavuşuruz

26 kasımda doktor kontrolüm var bakalım ne gibi değşiklikler olmuş bende sizlerede bilgi veririrm merakla bekliyorum sonuclarımı

ben bu gün başka bi doktora gittim değerlerin çok normal troidin falan yok kullanma öyle bi ilaç dedi.dondum kaldım...kime inancam ben ya...

Bundan 6 yıl önce kalbimde bir ağrı ve kalp atışlarımdaki düzensizlikten dolayı kardiyolağa gittim arkadaşlar..Taşikardi teşhisi konuldu,ve hormon testlerim sonucu endokronoloji bölümüne yönlendirildim.Ayrıca resmen depresyona girmiştim,birde 5 yıllık evliydim ve bebeğim olmuyordu.Doktorumdan Allah binlerce kez razı olsun,çok iyi ve tecrübeli bir doktordu.Bana troid hormonlarının sinir sistemi,kalp atışları,gebelik dahil herşeyi etkileyeceğini anlattı.Bildiğiniz gibi hipertroid, troid hormonlarının çok fazla çalışması demek..Ben tedavi süresi boyunca iyotlu tuz tüketmedim.Ayrıca tedavi sırasında kilo aldım,normalde tedaviden önce kilo veriyordum tam tersi..1 sene boyunca ilaçlarımı kullandım ve troid hormonlarım normale döndü çok şükür.3 ay sonra kızıma hamile kaldım..Yalnız doktor bana bu hastalığın çok fazla stresten dolayı hayatın bir döneminde olabileceğini ve tekrarlamayabileceğini,fakat herzaman tekrarlama ihtimalide olduğunu söyledi.Tedbir olarak 6 ayda bir test yaptırmamı önerdi.Hamilelğimde özellikle hiç ihmal etmedim.6 yıldır tekrarlamadı,inşallah sizlerde iyi olur,şifa bulursunuz..:1hug:Hepinize çok çok geçmiş olsun..a.s.

Arkadaşlar moralim çok bozuksenağlama Yaklaşık 1 ay kadar önce saç dökülmesi nedediyle dermatoloğa gittim saçlarım nerdeyse tutam tutam dökülüyo dedim adam gülümsedi saçlar hiç tutam tutam dökülür mü dedi tahliller istedi kan ve hormon tahlili yapıldı sonuçlara baktı bir sorun yok dedi bende bi kaç gün önce saçlarımın dökülmesi devam ettiği için sağlık ocağına gidip kandaki vitamin ve mineral değerlerine baktırmak için karar verdim 1 ay önce yapılan tahlil sonuçlarımı da atmamıştım bi bakayım dedim ve hormon sonuçlarına gözüm ilişti FT3 ve Ft4 normal aralıktayken TSH sonucum 7.17 görünüyor senağlama bu değere nasıl normal diyebildi anlamıyorum olması gereken değer kağıtta 0.27-4.2 olarak gözüküyor canım çok sıkıldı hemen doktora gidicem arkadaşlar bu değer çok mu kötü ilaç kullandığımda kilo sorunu yapar mı saç dökülmem yine devam eder mi senağlama

kujumm değerin yüksek dermatolog yerine endokrinolojiye gitmelisin...
tiroit bezin yavaş çalışıyo benimde öyle ve benimde saçlarım aşırı dökülüyo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…