• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnaklarımı Yemeyi Bırakıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi Soya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Soya

Kayıtlı Üye
25 Haziran 2022
65
112
23
Merhaba, umarım doğru yere başlık açmışımdır. Her sene tırnaklarımı yemeyi bırakacağım diyip arkadaşlarımın başını şişiriyormuş gibi hissediyorum, burada böyle bir başlık açarak kendimi sorumlu tutmak istedim. Ben 22 yaşımdayım ve 4 yaşımdan beri tırnaklarımı yiyorum. En sevmediğim, en kötü, en utandığım huyum/alışkanlığım. Ellerimdeki cildim de genel olarak güzel değil. Genç kızlığım ellerimi saklayarak geçti. Özel ders verirken bazen parmaklarımla bir şey göstermeye utanıyorum, benim için çok kötü bir durum. Güzel bir tırnak yapım var ama 18 sene yiyerek mahvettim. Tırnaklarımda oyuklar var, hepsi kısa. Ayrıca tırnak etlerim çok kuru ve kötü duruyor (Genel olarak inanılmaz kuru bir cildim var) En son bu yaz bırakmaya çalışmıştım ve ilerleme de katetmiştim, fakat stresli bir döneme girince tekrar başladım. Protez tırnak daha önce hiç yaptırmadım çünkü ellerimi göstermeye utanıyorum, ama ileride düşünebilirim. Kendime inanıyorum, en azından canım acımayacak dereceye kadar geleceğim. Şu an tırnaklarımın fotoğrafını eklemek istemiyorum çünkü çok kötü duruyorlar, belki zamanla eklerim.

Sol El;
Baş parmağım ve özellikle orta parmağım çok kısa. Diğerleri normal, tırnak etlerim çok kuru.

Sağ El;
Baş parmağım kısa ve tırnak etlerim çok kuru. Baş parmağımda tırnak çevremde ve eklem yerinde egzama var. Yüzük parmağı katikülümü kopardım ve acıyor.

Yarın tırnaklarımı güçlendirecek bir kür yapmaya çalışacağım ve egzamama krem süreceğim.

Yapabilirsinizz 💪 tırnak yolmak istediğiniz anlarda kendinizi meşgul tutmaya çalışın. Elleriniz için bakımlar planlayın, düzenli olarak yapın. Bence gelişme gördükçe bu alışkanlığı yenmeniz daha kolay olabilir. Bir de bu tarz şeylerin altında genelde farklı sorunlar oluyor. Terapi almayı denediniz mi hiç?

Back