• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnaklarım çok hassas, çabuk kırılıyor.

marilynmortenson

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2011
13
0
36
İstanbul
Arkadaşlar benim tırnaklarım çok çabuk kırılıyor aşırı derecede hassaslar ve bu nedenle uzamıyorlar. Tırnakları güçlendirmek icin herzaman kalyon önerirler fakat bende pek işe yaradığını söyleyemicem. Bu konuda önerisi olan varmı acaba?

canım yapabiliceğin tek şey kalsiyum ve mineral almak...beslenerek geçer yani öbür türlü ne yaparsan yap seni memnun edici bir sonuç olmaz...birde sert temizlik malzemelerinden uzak durmak..oda çok yorar tırnağını çok kırılgan zaten daha da çabuklaştırırsın.:20: :40::40:

arkadaşlar benimde tırnaklarım kat kat açılıyor ve hemen arkasından çabucak kırılıyordu. evde yaptığım ve uyguladığım yöntemle tırnaklarım artık eskisi gibi güçlü ve sert :) ben bir çok kez denedim ve inanın faydasını gördüm yanılmıyorsam suna dumankayanın kitabında okumuştum bende deneyin ve farkı görün derim arkadaşlar. uyguladığım yöntem : bildiğimiz parlatıcı ojenin yarısını başka boş bir oje şişesine dökün bunu ojeyi yeni alanlar için söyledim. :) zaten elinizde yarım şişe parlatıcınız varsa sorun yok :)) içerisine yani şişenin diğer yarısına bildiğimiz limon suyunu sıkın ve dökün sonra bu karışımı iyice çalkalayın arakaşlar. limonun tırnakları beslediği ve güçlendirdiği bilimsel olarakta kanıtlanmıştı. bu karışımı tırnaklarınıza sürün normal parlatıcıdan hiç bir farkı yok hatta üzerine başka renk oje dahi sürebilirsiniz sonuçda altta güçlendirici madde bulunmakta.çok kısa sürede tırnaklarınız kalınlaştığını kırılmadığını ve hatta kat kat açılmadığını göreceksiniz arkadaşlar deneyin ve görün diyorum :):66:

Son düzenleme:
canım imkanın varsa sally hansen yada mavalanın tırnak güçlendirici ürünleri var onlardan alıp kullanabilrsin. ben kullandım. işe yarıyor. bide tırnaklara sarımsak sürmek iyi geliyor diye duymuştum

Suna Dumankaya
Tırnak ve Saçları Güçlendirmek için : Haftada birgün meyve suyu veya sütün içine 1 çay kaşığı maya karıştırılıp içildiğinde saçlar ve tırnaklar daha güçlü olur.

peynir yiyin süt için en önemlisi kalsiyum:97:
bir de güçlendirmesi için önerilen ürünler el kremleri var onları da kullanırsanız çapa gibi olur herhalde:1: ben de deniycem.

Bende de var tırnak kırılması, yırtılması.. Ne ararsan var :)
başka bir sorunum için cilt doktoruna gitmiştim. kan tahlili istedi, kan değerlerim için. demir oranım çok düşük çıktı. saçtaki ve tırnaktaki güçsüzlüğü buna bağladı ve demir hapı verdi. yeni yeni kullanıyorum.
inşallah etkisini görürüm.
bunun yanında Sebamed'in el ve tırnak balsamını kullanıyorum. Oldukça memnunum, sanki parlatıyor tırnaklarımı.
Ayrıca sık sık oje kullanan biriyseniz, dolayısıyla sık sık aseton kullanıyorsanız doktorumun önerisi; asetonsuz cila çıkarıcı... tırnakları asıl mahveden asetonmuş, ojeden ziyade... asetonsuz cila çıkarıcıyı kolaylıkla bütün parfümerilerde ve eczanelerde bulabilirsiniz.

Bende de demir eksikliği var. Hap kullanıyorum. Eskiden 2-3 tırnak soyulurdu kat kat şimdi 1 tırnağım öyle olmuş. :9: Dün gece yatmadan önce Bepanthol sürdüm tırnaklarıma ve ellerime. Şimdi sert geliyor tırnaklarım bana. Daha bir sağlamlar.

taze sıkılmış limonun kabuklarının içine dövülmüş taze sarımsak az sızma zeytinyağı koyup tırnaklarızı içinde ovalayın.önce haftada iki kere sonra bir kere 10 ar dakika bekletinn kısslarr

Suna Dumankaya
Tırnak ve Saçları Güçlendirmek için : Haftada birgün meyve suyu veya sütün içine 1 çay kaşığı maya karıştırılıp içildiğinde saçlar ve tırnaklar daha güçlü olur.

Eğer kusmadan içebilirseniz faydası olabilir tabii..En iyi çözüm elleri suyla temas ettirmemek yani eldivan giymek çanım..tırnakları kırılgan yapan şey sudur inan ne yaparsan yap eldivan giy günlük iş eldiveni..kullan at türünden 100 lük olanları var 7.50 liraya marketlerde bulabilirsin..markasını da verirdim ama anladın bence di mi..100 lük bir tek o markayı gördüm benn reca ederim..seli hansen mavala filan malisef ben fayda görmedim ayrıca seli hansen e bol beddua ettim kaç tane ürününü aldım tutacağını düşünüyorum bilemiyorum bir beni mi etkilemiyor!:19:

Suna dumankaya zayıflamayı düşünmüyor mu onun için bir kürü yok mu?Olsa içeriği ne olur du kimbilir.Katır tırnağı civan perçemi yaban mersini bayır gülü brezilya kavunu olmamış böğürtlen kivi yağı...............bu kadar estetikten konuşan bir bağyanın zarif görünmesi daha hoş olmaz mıydı?
Sözlerimi duruma uygun bir şarkıyla bitirmek istiyorum:

Denedik denedik fekat olmuyor bu diyetler miyetler sonu gelmiyor ne yazık ki adı diyet denen bu müzikali hem sen oynaaadın hem ben oynaadım fekat olmuyor..Sana göre kivi bena göre kavun..kimine göre böğürtlen,ama ne olursa olsun cıvık bir şeydir..Dünyada yiyemeyeciğim hiç bir şey yok bunu da unutma bir yere yaz...Adı ne olursa olsun meyve yenecek bir şeydirrrrrrrrrrrrr!:28:

Back