Tırnak yeme problemim :(

maya_gallo

Her şey olacağına varır
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2014
1.855
2.082
133
Herkese günaydın,

Çocukluğumdan beri tırnak yeme alışkanlığım var. Daha doğrusu tırnak değil de, tırnak kenarındaki etleri yiyorum ama öyle böyle değil, kanatırcasına. Ve bu yüzden çok kötü göründükleri için topluluk içinde ellerimden rahatsız oluyorum.

Ne zaman elleri ve tırnakları bakımlı bir kadın görsem çok özeniyorum :)

Sizde de böyle bir problem var mı? Varsa sorununuzu çözebildiniz mi? Nasıl çözdünüz? Çözüm önerileriniz varsa bekliyorum.

bende lisede yendim bu kötü alışkanlığı.. ki daha öncesinde on parmağımda enfeksiyon kapıp yara olmasına rağmen bırakamamıştım. önce tırnaklarımı uzatmaya başladım, oje sürdüm (acı değil normal oje) ojem bozulmasın güzel gözüksün tırnaklarım diye yavaş yavaş kendime engel olmayı başardım. çok şükür benim için kolay olmadı ama yaptım.. bence bunu deneyebilirsin

Merhaba
Bendede var tirnak sorunum etini değil tirnagini yiyorum defalarca denedim yok tirnaklarim yumuşak olmasidir yeme nedeni
Esim cek elini yeme diyor tirnak 2 mm uzadiginda yiyordum oje durdum herşeyi denedim bi turlu birakamadim 26 yasindayim hala...

Ben 37 yaşındayım, halimi sen düşün artık :)
Benim eşim de çok kızıyor. Ama bir türlü durduramıyorum kendimi.

Deneyeceğim, inşallah işe yarar bende de. Teşekkürler.

Ben 37 yaşındayım, halimi sen düşün artık :)
Benim eşim de çok kızıyor. Ama bir türlü durduramıyorum kendimi.
Birakabilsek iyi olacak ablacimm.
esimde çok kiziyor çek yeme mikrop kapar diyor
Elimi her yere suruyoruzz.. Aklima geldikçe urperiyorum unutup tekrar yememe neden oluyor
Öjem var aci öjem onu surdum aci değil de tatli geliyor bana..
Bi defasi bi parmagida çok uzattim onu da yedim
Ne yapsam ne etsem bilmiyorum. Çok denedim sadece tirnak yiyorum etini değil

Ben varim :)
Benim de hem annem hem babam o seytan tirnagi dedigimiz etleriyle oynar isirir kanatirlardi.
Dolayisiyla aynisi bende de ablamda da vardi
Ben de 30 yasimdayim, sanirim son birkac aydir artik tamamen bitti, yapmiyorum.
Motivasyon cok onemli.
Sorunu biliyorsunuz cunku. Yapmamaniz gerektigini de.
Ben ozellikle etrafimda yapan insanlara bakip "a ne kadar kotu gorunuyor disaridan, ben yaptigimda da boyle dusunuyorlar insanlar, ne kadar kotuymus" demeye basladim. Sonra kendime baska ugraslar buldum (sakiz cignemek, bir muzik enstrumani calmak gibi). Kendinize hedefler koyun.
Manikurunuzu yaptirin ve kendinize 2 gun hic yemeyecegim bak nasil guzel gorunecekler diyin.
Gercekten 2 gunde bile iyilesip buyuk fark yaratmaya basliyor bile.
O farki (o ozendiginiz bakimli elleri) kendinizde gorunce de zaten devami geliyor
Bir de stres yapmamak lazim tabi. Hayatimda yaklasik 3 senedir stres yok, bu sayede 10 yil ictigim sigarayi 1,5 sene once, seytan tirnaklarimi yeme aliskanligimi da birkac ay once biraktim
Yani yapilamayacak birsey degil
Tamamen psikolojik ve sizde bitiyor hersey

Tebrikler :)

Acaba bırakma süreci nasıldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…