merhabalar ben 24 yasindayim hala tirnak yeme aliskanligimi birakamadim. neden kaynaklandigini hala cozemedim. ben biraz pimpirikli biriyimdir o yuzden mi oluyor diye dusunmuuor degilim daha kotusu tirnaklarimin sekli cok bozuk. kisa ve duzensiz. zaman zaman kendime hakim olup uzatiyorum ama duzelmiyo hemen kiriliyo manikur yaptiracak zaman bile olmuyo ne yapmam lazim :-(
merhabalar ben 24 yasindayim hala tirnak yeme aliskanligimi birakamadim. neden kaynaklandigini hala cozemedim. ben biraz pimpirikli biriyimdir o yuzden mi oluyor diye dusunmuuor degilim daha kotusu tirnaklarimin sekli cok bozuk. kisa ve duzensiz. zaman zaman kendime hakim olup uzatiyorum ama duzelmiyo hemen kiriliyo manikur yaptiracak zaman bile olmuyo ne yapmam lazim :-(
en iyi çözüm psikologlardan geçiyor. tırnak yemenin çeşitli sebepleri olabilir çok küçüklüğe dayanabilir. benim annem yerdi eskiden tırnaklarını sonra bende yemeğe başladım sanırım çocukken büyüklerden modelleme yapıyoruz ben ona bağlamıştım. yaklaşık 2 yıldır tırnak yemiyorum. onu da koyu renk ojeler sürerek atlattım. ilk başta çirkin duruyor tırnak kısayken ama neden bilmiyorum koyu renk oje sürünce yemiyorsun. uzun süre öyle kullandım. ojesiz hiç gezmedim.bir süre sonra vücut o alışkanlığı atmaya başlıyor ve tırnağı yemeği kesiyorsun.şekil bozukluğu uzadıkça tırnak geçer. erken kırılmalarda tırnak yenilmekten güçsüzleşmiştir ondan kaynaklanıyordur. dediğim taktiği bir dene. uzadıkça bakım yapmaya başlarsın. geceleri yatarken ojeni silersin tırnak hava alır gündüz tekrar ojeni sürersin yataktan kalkar kalkmaz.çevremde bir kaç kişiye daha önermiştim onlarda da işe yaaramıştı.
ama tabiki tırnak yeme psikolojik bir sorun. en iyi psikologla çözülür. tırnak yeme alışkanlığı bir şekilde geçiyor ama tam sorunu çözmezsen bu kez başka birşey olarak çıkabiliyor tekrar( mesela dudaklarını kemirmek, ısırmak yada saçlarla sürekli oynamak gibi) vücut tekrar o alışkanlığını başka bir şeyle absorbe etmeye çalışıyor.
yaa ojeyi kullanamiuorim abdest aliyorim hergun. regl gunlerimde deneyeceğim bu yöntemi cok tesekkur ederim bi ara aci oje kullanmistim ama oule bile yedim :-(