• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnak Düşmesi Ve Ardindan Agri ,Beyazlik

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Kızlar nasıl oluyorsa anlamdım ama geçen yıl bi tırnağım düştü nedensiz önce bir ağrısonra tırnagımın altında oluşan beyaz leke ve yavaş yavaş çürüdü:(şimdi öjelerimi bi çıkardım bide ne göriyim:(yeniden aynı şey yan atarafı küflenmiş gibi ben bu durumdan nasıl kurtulabilirim?aranızda buna benzer bi olay yaşayan varsa yardım etsin lütfen...

a.s.
Kızlar nasıl oluyorsa anlamdım ama geçen yıl bi tırnağım düştü nedensiz önce bir ağrısonra tırnagımın altında oluşan beyaz leke ve yavaş yavaş çürüdü:(şimdi öjelerimi bi çıkardım bide ne göriyim:(yeniden aynı şey yan atarafı küflenmiş gibi ben bu durumdan nasıl kurtulabilirim?aranızda buna benzer bi olay yaşayan varsa yardım etsin lütfen...

ilk defa senden duydum... geçmiş olsun valla...hiç doktora falan gösterdin mi..belki tıbben bi yolu vardır...

benim eşiminde ayak tırnaklarında var öle küf gibi bişeyler onunki tırnak mantarıymış ama tırnakta düşme yok

canım bnce doktora mutlaka gidip bunun önlemini alman gerekiyo allah korusun diğer tırnaklarında olur ama üzülme önemli bişi olduğunu sanmıorm mutlaka hbr wer ama merak ettirme

böbreklerle ilgili bi problem olablr çünkü bi tanıdığım böle olmuştu bencede bi doktora git cnmm çok geçmiş olsun!!

tırnak komple kalktıysa (yani taşlı topraklı zeminde yalınayak salıncağa binecek kadar salaksanız) şöyle bir gelişim süreci izleyen hadise;
1-3 gün arası acının zevkine vara vara oksijenli su tatbik edilerek yara tozdan topraktan arındırılır. (oksijenli sudan sonra batticon uygulayarak yarayı açık bırakmak daha iyidir ama tozdan topraktan ve temastan korumak için yaraya bactroban sıkıp sargı beziyle sarabilirsiniz.)
3-6 gün arası günde 2-3 defa değiştireceğiniz bactrobanlı sargı bezi uygulamasının cefası çekilir, yaraya yapışmış sargı bezini çıkarmak için ayağı bir müddet suda bekletmek bir çözüm olabilir.
6. günden sonra yara kurumuştur, çorap/ayakkabı kullanılabilir ama 9. güne kadar dikkatli davranın.
9 .günden sonra kararan ve yavaştan tırnağa dönüşen derideki mucize gözlemlenir ve sulh maneviyatta aranır ya da hay şansımın içine sıçayım deyip 21 gün daha beklenir, tam bir tırnak oluştuğu zaman huzura kavuşulur.

edit: 21 gün içinde kabuk iyice sertleşir ama bu tırnak değildir. gerçek tırnak dipten çıkar ve tamamen uzaması 5 ayı bulur.

merhaba bende kendi salaklığımın cezasını çekiyorum.spor ayakkabılarımı çok beğenip bir numara küçük aldım öylede giydim ve sonuç.tırnaklarım mahvoldu biraz morardı ve kalktı bende dün akşam tırnak makasıyla kestim hepisini çıkardım.tırnaksız dolaşıyorum şimdi yaz günü ve çok korkuyorum inş herhanig bir sorun olmaz.napıcam bilmiyorum.5 ay sonra mı çıkacak şimdi yenisi:(((((

bak bende benzer olay olmushdu ama benim tirnaga mikrob kacmish dedi tirnak uzuo ama ete yapishik dildi gittim dokora uyushdurub cikartti tirnagi ilac yazdi hani normal cikmasi icin birde surmek icin kremler gecdi gitti normal tirnak cikdi. Mikrob kapmish ola bilir tirnagin. Gorun bir doktora Gecmish olsun canim :1hug:

yani tirnagim uzuodu ama normal tirnak gibi dildi. Cikan tirnak dik cikiodu etle alakasi yokdu 2 -3 defa ole oldu sonra mecburen guzel gorunmuo diye gittim doktora.

Kızlar nasıl oluyorsa anlamdım ama geçen yıl bi tırnağım düştü nedensiz önce bir ağrısonra tırnagımın altında oluşan beyaz leke ve yavaş yavaş çürüdü:KK43:şimdi öjelerimi bi çıkardım bide ne göriyim:KK43:yeniden aynı şey yan atarafı küflenmiş gibi ben bu durumdan nasıl kurtulabilirim?aranızda buna benzer bi olay yaşayan varsa yardım etsin lütfen...
Aynisi suan bende de var ne yapabilirim

Back