Tırnak batması geçmiyor

korkmakalbim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2012
986
2
0
Çankırı
Arkadaşlar,ayak parmağımda iltihalı ve devamlı kanayan bir tırnak batması var.Dermatoloğa gittim antibiyotik ilaç ve antibiyotik krem verdi.15gün sonra tekrar çağırdı.İlaçları kullandım ama hala geçmedi.Mosmor ve balon gibi şişti.Her ayakkabı giymemde kanıyor.Çoraplarım mahvoldu.İğneden ve dr dan çok korkan biriyim.Arkadaşım da batan yeri çektirmiş ve çok acıdığını söyledi.Şimdi tek çare çektirmek mi?
Annem çamsakızı sardı bir ara .Baya iltihabını aldı.Ama geçirmedi.FARKLI BİR TAVSİYESİ OLAN VAR MI??

Eşindede vardı kuaförde pedikür yaptırdıda rahatladı

ama hala iltihaplı v e kanıyor devamlı..Bu şartlarda kabul eder mi kuaför peki beni...

Geçmiş olsun canım.Bayağı ilerlemiş galiba şu aşamada tek çare çektirmek.Çekerken zaten parmağı uyuşturuyorlar lokal enestezi ile diye biliyorum.Sonraaındada ağrı kesicilerle idare edebilirsin.Umarım çok ağrılı olmaz.

Ben de bir dönem aynı problemi yaşamıştım. Sağ ayak başparmağım geriye doğru batıyordu. Dolayısıyla tırnağın çıktığı yer balon gibi şişmiş ve mosmor bir haldeydi. Ayakkabı giymeyi bırak üzerine bile basamayacak hale gelene kadar doktora gitmedim. Sonunda mecbur kalıp gittim. Genel cerrahiye yönlendirdiler. Tırnağın bir kısmı etten ayrılmış vaziyetteydi zaten. Kalanı da çektiler. Canım yanmamıştı benim çünkü iğneyle uyuşturmuşlardı. Ama çekmeleri çare olmadı. Yeni çıkan tırnak da aynı şekilde batmaya başladı. Tekrar gittim doktora suya koyulan sarı bir toz ilaç ve antibiyotikli kremler verdi. Geçmezse gel ameliyat etmemiz gerek dedi. Ben korkudan o ilaçları hep kullandım. Yaklaşık dört - beş sene sürdü bu durum. Üç tane tırnak değiştirdi o parmak. Dördüncü tırnak tuttu sonunda ve şikayetlerim geçti. Ama tekrar batarsa doktora gitmeyi düşünüyorum ve size de doktora gitmenizi tavsiye ediyorum. Ben o zamanlar çocuktum ve durumun ciddiyetinin farkında değildim. Bir arkadaşım bu yüzden tırnağını kaybetti, açık ayakkabı giyeceği zaman takma tırnak taktırıyor. Allah korusun parmağınızı bile kaybedebilirsiniz, şişlik kan dolaşımını etkiliyor diye biliyorum...

Benimki de iltihaplıydı. Sıkınca kenarlarından beyaz sarı iltihap akıyordu. Çok benziyor sizinki de benimkine. Kuaföre bu şekilde gitmeyin derim ben. İltihabı kurutacak ilaçlar verir size doktor. Sonrasında ne yapılması gerektiğini o söyler, uygun görürse gidersiniz. Ama önce doktora. Korkmayın baya uyuşturuyorlar fazla hissetmiyorsunuz.

ben netten araştırdım zaten kangrene hatta parmağın kesilmesne kadar varıyormuş durum.Tendirdiyot aldım ama tarihi geçmiş onun da bikaç kez kullandım işte.Arkadaşıma d a2 iğne vurmuşlar.Ya ben o anda acımasın da sonra sılasa da razıyım.Hastane fobim var.Peki ne yapayım dermatolojiye mi yoksa plastik cerraha mı gideyim?

Genel cerrahiye gitmelisin.Geçmiş olsun

Siz şikayetinizi söyleyin hastanede sizi yönlendirirler zaten. Ben Kızılay'a gitmiştim, genel cerrahiye yönlendirmişlerdi. Parmağımın beş altı ayrı noktasına iğne yaptı doktor. Hiçbirşey hissetmedim. Sonrasında biraz ağrı oldu ama ağrı kesiciyle filan geçer o da...

Merhaba canım. 4 sene çektim o mereti ah ne fenadır bilirim Ayak başparmağımın tırnağımın kenarı kocaman davul gibiydi. Dokunmak bile işkenceydi bırak yürümeyi.. İçinden beyaz iltihap çıkıyordu. Ortopedi ilgilendi benimle. Tırnağım çekildi. 1 tane iğne yaptılar. Canım çok yandı. Ama çekildikten sonra hiç bir sıkıntı çekmedim. Bir kaç gün pansuman yapıyorsun, sonra tırnak çıkmaya başlıyor zaten. Şuan çok şüür hiiç bir sıkıntım yok yeni çıkan tırnakta yaşamadım rahatsızlık. Topuklu ayakkabı çok severim ama artık dikkat ediyorum burnu çok sıkı ayakkabı giymemeye. Tırnağımı yuvarlak kesmiyorum. Tabi ben çektireli kaaç sene oluyor, şuanda daha ilerlemiştir yöntemler. Daha acısızdır. Sen de daha fazla eziyet etme kendine , başka bir doktora görün canım geçmişler olsun..

Son düzenleme:
Çektirmekten çok korkuyorum hep kendimce yöntemler araştırıyorum netten baktım tırnak teli diye bişey..Batan yeri alıp tel koyuyolarmış sanırım.Hastaneler yapıyomuş.Ya iltihaplıyken nasıl çekilcek ondan da korkuyorum.Annem de çektirmme aynısı yine olur diyo.Ama daha fena da olabilir ilerlerse..

Çektirmekten korkuyorsan en azından dr. a git bir görsün ilaç versin iltihapın geçmesi için hem çekip çekmeyeceğide kesin değil hemen gider gitmez gel çekleim demez hem sen istemedikten sonra zorlada çekecek değil yaAma iltihapın geçmezse ilerler diye düşünüyorum.Dr. ada danışarak iltihapı ilaçlarla geçireilirsen belki sonrasında batmaları pedikürle halledebilirsin.

Tırnağı çektikten sonra o iltihaplı şiş yeri kesip alıyor canım doktor.. Kestiğini bile hissetmezsin. Tırnağımı çektikten sonra doktor orada bir şeyler yaptı kanlı.. Anlamadım, hissetmedim bile ne yaptığını.. Sonra "Bitti" dediğinde sordum o iltihaplı şiş yer inecek mi diye, "Ben orayı kestim fazlalığı aldım bile" dedi, inanamadım. Geciktirme canım.. 5 dakika çekersin acı, sonra hayat boyu rahat edersin.. Emin ol çektirdikten sonra, bunca zamandır yürürken çektiğim acıya değmemiş diyeceksin Geçmiş olsun..

haklısın canım..Yürürken acımıyor o kadar ilerlemedi ama her ayakkabı çıkartışımda kanıyor.En iyisi bir dr a görünmek...

bende işe yaramıştı ama sende bilmem yararmıki. bildiğimiz sade türk lokumunu sar ve öyle uyu iltihabıda söküyor tırnağıda atıyor sonra yeniden tırnak büyümüştü bencwe dene istersen zararsız neticede

nasıl yani tırnağı mı söküyor?Annem de bana çamsakızı sarmıştı iltihabı aldı ama ayakkabı giyince yine aynı sorun...

aynen benimkini 2 günde rahatlattı dene bak ...artık şekerli olması mı ne bilmiyorum banada komsum demişti ama işe yaradı

kendi kendine düştü acı falan yok sadece ilk lokumusardığımda heralde iltihabı dışarı atıyor diye sızlıyordu sonra geçti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…