• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnak batması geçmiyor

anlamadım pamuğu neresine koyacam
birde ben ellerini oval bilakis kesemiyorum kenarları büyürken etine giriyor olay oluyor o yüzden hafiften düz kesiyorum zaten az yanlara girsem hemen başlıyor acıyor diye

Tırnağın altına koyuyorsun el icin olurum bilemedim tırnak batmadan üzüyor ozaman...

kuzenimde de vardı tırnak batması. belli bi süre tırnağın sadece üst kısmını kesmiş kenarlara hiç dokunmamış bi süre sonra zaten kenarlarda uzayınca iyileşmiş. abim de uyguladı onda da problem kalmadı.

Canım bende çektim nasıl bi merettir iyi bilirim benim batmadada iltihap vardı kenarında baya bi et gibi bişi çıkmıştı biliyorum iğrenç ama:50: bide çekildikten sonra olmuştu doktor tekrar çekelim dedi hayır dedim o acıyı biliyorum ya geçmiyo bide çekince tekrarlıyo parmagı uyuşturup o iltihabı küçük bi operasyonla aldı sana tavsiyem bi doktora görün çektirme ama o iltihabı almalarını sağla yoksa hayatta geçmez o tekrarlar :18: Geçmiş olsun şimdiden

Bende sevdiğim için pratik bir yöntemi var mı bu işin diye araştırırken denk geldim konunuza arkadaşlar.
Cidden çok fena bir şeymiş bu tırnak batması:37:
Sevgilim askerde orada tırnağını kısa kesince bottan dolayı sanırım oldu tırnak batması tabi ben görmüyordum acemilikte çok çekti orada dağıtımda gördüğümde ayak baş parmağını inanın kendime gelemedim, parmağı iki katına çıkmıştı şişlikten ve iltihaptan tırnağı gözükmüyordu, ona çare araştırırken internette gördüğüm fotoğraflardan içim fena oluyordu meğer benim canımın da öyleymiş.:50:
Dağıtımda doktora gitti tırnağının o kısmını kestiler, 7 ay falan geçti üzerinden şimdi yine batıyormuş.
Böyle devam eder mi hep bilmiyorum asker olduğundan normaldeki gibi imkanları da yok,ayakları hep o rahatsız botların içinde,çok üzülüyorum.:14:
Araştırdığım kadarıyla telle yapılan bir tedavi şekli varmış, aranızda yaptıran var mı? Kesin sonuç diye bahsediliyor..

Çekmek çözüm değil zaten çektiğin acıyla kalıyosun batan yerleri ameliyatla almaları lazım

bende de olmuştu uzun yıllar, yolunu bulsun diye kesmezdim uzatırdım en son deriye dayanıp gerdiğinde ağlaya ağlaya keserdim,deri yumuşasın diye susa bekletirdim rahat kesilir tırnak o zaman... sonra babam bikaç defa demişti uzatmadan sık sık kes o yolunu bulacak diye, birde ben batmasın diye düze değilde eğimli kesiyordum.
fazla uzamadan ve düz kesince bu sorunum kalmadı şükür.

bizim ailede ırsi olarak yaşanan bir durumdu ablamın sağ ayak başparmağında benimse sol ayak başparmağımda tırnak batması vardı ben ablamın yaşadığı tecrübeleride gördüm ablamın 2-3 kez devlet hastanesine gitti ve tırnağını çektiler fakat pekte faydası olmadı çıkar her tırnak aynı yere batmaya devam ediyordu aynı sıkıntıları tekrar tekrar yaşıyordu daha sonra üniversite hastanesine gitti ameliyat dedi doktorlar batan yerdeki et alınarak batması önleniyor çok şükür o zamandan sonra bir daha yaşamadı benimde aynı durum başıma gelince direk üniversite hastanesine giderek ameliyat oldum benimde batan yerdeki et alındı ve tırnak çıkan yer törpülenerek tırnak küçültüldü evet şu anda bir tırnağım diğerine göre küçük fakat o acıyı çekmiyorum çok şükürrrr

evet yarısı yok kökten var azcık ve sol tarafında var yarısı karardı dedigim gbi kendi kendine çıktı takma tırnak işe yarar mı acaba? ojeyle kapancak gbi degil belli olur yani sorunlu oldugu kökten çıkan üste dogru çıktı zaten baya havada duruyor:)

arkadaşım geçmiş olsun benzer durumu yaşamıştım tırnağım kabarık duruyodu onemsemedim sonra koptu alttan azıcık siyah tırnak duruyodu. gittik doktora çekti:26: meğer tırnak mantarı varmış o boyle siyah ve kabarık durmasına sebepmiş. şimdi aylar oldu tırnağım uzadı hafiften bi batma var ama uzadıkça geçiyor gibi

arkadaşım geçmiş olsun benzer durumu yaşamıştım tırnağım kabarık duruyodu onemsemedim sonra koptu alttan azıcık siyah tırnak duruyodu. gittik doktora çekti:26: meğer tırnak mantarı varmış o boyle siyah ve kabarık durmasına sebepmiş. şimdi aylar oldu tırnağım uzadı hafiften bi batma var ama uzadıkça geçiyor gibi

sanırım aynı bizim canım. benimde siyah içi kabarık duruyo üst üste tırnak gibi kestim bi kısmını etten ayrılmış yerini ama uzamyo hiç içerde gömülü gibi ne yapmalıyım bilmiyorum parmağımın şekli değişti resmen

benimde öyleydi canım kabarık duruyodu hiç önemsememiştim sonra birgun butun tırnağım koptu ben şok:53: altta boyle minik siyah tırnak kaldı koştuk acile. doktor bana tırnağımda mantar olduğunu bu yuzden tırnağımın sarardığını ve alttan tırnak gelerek usttekini attığını söyledi. çekelim dedi istemeye istemeye çektirdim. sonra dermotolojiye gittim düzgun çıksın diye. mantar kremi vs verdi. 7 ayda anca uzadı:43: ve şimdi hafif yanda batma var ama meğer kesmeyecekmişim yanları ondan batıyomuş

tam bir kabus bu tırnak batması. benim de iki ayak baş parmağımda sürekli oluyor. kontrol altında tutmazsam, azıcık uzasa ve ben dokunmasam hemen tırnak kenarlarım zonklamaya, acımaya başlıyor. bir de yol yürümüşsem o gecem tam bir kabus. allahtan bu zamana kadar tırnağımı çektirecek kadar kötü olmadı. buna şükrediyorum valla:ssz:

artık her banyodan sonra tırnaklarım yumuşadığı için batan kısımları azıcık uzasa bile temizliyorum, çünkü bir hafta beklesem kabus yeniden başlıyor:(

bizim ailede ırsi olarak yaşanan bir durumdu ablamın sağ ayak başparmağında benimse sol ayak başparmağımda tırnak batması vardı ben ablamın yaşadığı tecrübeleride gördüm ablamın 2-3 kez devlet hastanesine gitti ve tırnağını çektiler fakat pekte faydası olmadı çıkar her tırnak aynı yere batmaya devam ediyordu aynı sıkıntıları tekrar tekrar yaşıyordu daha sonra üniversite hastanesine gitti ameliyat dedi doktorlar batan yerdeki et alınarak batması önleniyor çok şükür o zamandan sonra bir daha yaşamadı benimde aynı durum başıma gelince direk üniversite hastanesine giderek ameliyat oldum benimde batan yerdeki et alındı ve tırnak çıkan yer törpülenerek tırnak küçültüldü evet şu anda bir tırnağım diğerine göre küçük fakat o acıyı çekmiyorum çok şükürrrr

PeriMeri merhaba,

yarın benimde üniversite hastanesinde randevum var canım ameliyat mı der bilmiyorum ama bu batmanın tek çözümünün bu olduğunu duydum..

sen hangi şehirdesin ben izmirdeyim dokuz eylül üniversitesine gidicem ,birde üniversite hastanesinden,doktorlardan memnun kaldınmı ,çabuk iyileşiyormu ve estetik açıdan iyileştikten sonra nasıl duruyor yazın sandalet felan giymek isteyince kötü durmuyor dimi?

PeriMeri merhaba,

yarın benimde üniversite hastanesinde randevum var canım ameliyat mı der bilmiyorum ama bu batmanın tek çözümünün bu olduğunu duydum..

sen hangi şehirdesin ben izmirdeyim dokuz eylül üniversitesine gidicem ,birde üniversite hastanesinden,doktorlardan memnun kaldınmı ,çabuk iyileşiyormu ve estetik açıdan iyileştikten sonra nasıl duruyor yazın sandalet felan giymek isteyince kötü durmuyor dimi?

bende manisa celal bayarda olmuştum canımm bana direk gösterdiğimde ameliyat demişti ama antibiyotik verip intihabı kurutup bir hafta sonra yapmıştı ameliyatı

her doktor bir değil durum çok vahimse ameliyat diyebilir yani tam da bilemiyorum canımm inş iyi bir doktora denk gelirsin ben doktordan memnundum gerçi ben ameliyat olalı 9 sene oldu be tatlım:1::1::1:

ayağından ameliyat olduğun için 1 hafta çok üstüne basamayabilirsin ayağını herkesten kaçırman lazım sakınan göze çöp batar misali herşey senin ayağını bulur bana öle olmuştu daa :1::1::1: dikiş mevzusu benim için bi yaradır asistan yapmıştı estetik dikişten yoksun bir insanmış kendisi, belli bi iz var canımı sıkan ama takmamayı öğrendimm ama sana ameliyat derlerse dikiş izi kalıcakmı diye sor bende izi belli ama ablamda o kadar belli değildi doktora göre değişiyor canımm şimdiden geçmiş olsunn

bende manisa celal bayarda olmuştum canımm bana direk gösterdiğimde ameliyat demişti ama antibiyotik verip intihabı kurutup bir hafta sonra yapmıştı ameliyatı

her doktor bir değil durum çok vahimse ameliyat diyebilir yani tam da bilemiyorum canımm inş iyi bir doktora denk gelirsin ben doktordan memnundum gerçi ben ameliyat olalı 9 sene oldu be tatlım:1::1::1:

ayağından ameliyat olduğun için 1 hafta çok üstüne basamayabilirsin ayağını herkesten kaçırman lazım sakınan göze çöp batar misali herşey senin ayağını bulur bana öle olmuştu daa :1::1::1: dikiş mevzusu benim için bi yaradır asistan yapmıştı estetik dikişten yoksun bir insanmış kendisi, belli bi iz var canımı sıkan ama takmamayı öğrendimm ama sana ameliyat derlerse dikiş izi kalıcakmı diye sor bende izi belli ama ablamda o kadar belli değildi doktora göre değişiyor canımm şimdiden geçmiş olsunn

Teşekkürler canım cevap için :)

bugün gittim üniversite hastanesine asistanlar bakıomuş zaten ameliyatıda onlar yapıyormuş hatta annemle gittik vazgeçtik asistanı duyunca ki haklıymışız senin dediğni duyunca iyice emin oldum..

http://www.kadinlarkulubu.com/tirna...lr-lutfn-deneyimlerinizi-paylasirmisiniz.html burda konu açtım bende dün akşam bir doktor buldum onuda yazdım belki tecrübeli arkadaşlar paylaşım yapar diye :34: ama istanbulda doktor, izmirde deil malesef bakalım nasıl çözeceğiz..

tam dert bu tırnak işi annemdede bendede var sanırım ırsi bizimkisi tek çözümde bu ameliyat diyorlar tabi işinin ehli bir doktor bulmak hakikaten çok zor :19:

Back