• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnak batması..Acil yardım:(

Jenise

Elmaa guduuu
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
50
0
36
Antalya
Arkadaslar yaklask 4-5 senedir evet kesnlkle abartmıyorum 4-5 senedir tırnak batmasyla ugrasıyorum..Doktora git diyeceksinz denemedigim tedavi kalmadı..Lazer vs.. hepsini denedim..Farklı denemedigim bir sey bilen varsa lütfen paylassın yardımlarınızı bekliyorum :S

tırnak batması varsa kesinlikle tırnağını kısa kesme ve de tırnağın yanlarından içeri girme. küt kes uzatabildiğin kadar da uzun olsun yanları. etine batmayacaktır böylece.

benim de aynen ayak baş parmağımda olmuştu. komple tırnağı çektirdim anca öyle düzeldi. ama çok kötü olmuştu benimki, ileriydi bir hayli. antibiyotik, bepanthen, baticon, sıcak su filan işe yaramaz pek, hepsini denedim. çok ileri değilse tırnağın batan kısmını cımbız gibi bir şeyle biraz kaldırıp tırnakla et arasına peçete, pamuk gibi bir şey sıkıştırabilirsin bir süre, bunu yaparken korkma mümkün olduğunca kenardan derine sıkıştırmaya çalış, öyle kalsın, gerçekten rahatlatıcı oluyor, iltihabın ilerlemesini de önlüyor, kurutuyor. çok ilerlememişse tam düzelme bile sağlayabilir :) hem tıp okuyorum hem de bizzat tecrübe ettiğim bir şey.
çok geçmiş olsun.

benim de aynen ayak baş parmağımda olmuştu. komple tırnağı çektirdim anca öyle düzeldi. ama çok kötü olmuştu benimki, ileriydi bir hayli. antibiyotik, bepanthen, baticon, sıcak su filan işe yaramaz pek, hepsini denedim. çok ileri değilse tırnağın batan kısmını cımbız gibi bir şeyle biraz kaldırıp tırnakla et arasına peçete, pamuk gibi bir şey sıkıştırabilirsin bir süre, bunu yaparken korkma mümkün olduğunca kenardan derine sıkıştırmaya çalış, öyle kalsın, gerçekten rahatlatıcı oluyor, iltihabın ilerlemesini de önlüyor, kurutuyor. çok ilerlememişse tam düzelme bile sağlayabilir :) hem tıp okuyorum hem de bizzat tecrübe ettiğim bir şey.
çok geçmiş olsun.

tsk ederim arkadaslar.. aynen benmki de öle iltihap falan oldu bir sürü antibiyotk kullandm deniyecegm gercekten cok tsk ederim opuyorumnanaktan

tsk ederim arkadaslar.. aynen benmki de öle iltihap falan oldu bir sürü antibiyotk kullandm deniyecegm gercekten cok tsk ederim opuyorumnanaktan

rica ederim :) umarım faydasını görürsün. tırnak ve et teması kesilince daha kolay iyileşecek. ayrıca araya sıkıştırdığın peçete günlerce kalabilir, banyoda filan bile yani..

neler çektim neler.. doktora da gittim ilaçlar iğneler antibyotikler vs. soğanı ateşte közledim soğuttum parmağıma bağladım yattım iltahabı müthiş çekti.. bir de bal ve un karıştırdım sürdüm yattım iltahabı çekti sonra iğneler kremler 1,5 ay basamadım doğru dürüst ama düzeldi amelyat şart gibi ama tekrarlıyor çünkü :(

Bende bu sorunlar başı dertte olanlardanım. Hamilelik sonrası yasadım tırnak batmasını. 18 Mayısta da cerrahi müdahale ile tırnağın batan kısmı alındı. Fakat tekrarladı ve yaklasık 1 haftadır var. Daha önceki batmada herkes farklı bir yöntem söylemişti. Dermatoloji doktoru çinko kalemiyle her iki günde bir gelin yakıcaz dedi (antibiyotik de verdi) fakat bunu uyygulatmadım Bebeğim küçüktü ve ben 2 günde bir oraya gidemezdim. Genel Cerrahi uzmanına gitmemi tavsiye etti bir arkadasım ve ona gittim. O da tırnağın bir kısmını cekelim dedi, onu uyguladık ve cekildi. Ama yineledi.

Sizler hangi doktora gidiyorsunuz. Gerçek anlamda tırnak batması hangi branbşın uzmanlığı. Her kafadan ayrı bir ses cıkıyor, bende kime gideceğimi şaşırdım. Kimisi Dermatoloji diyor, kimisi Ortopedi, bazıları Genel ;Cerrahi, bazılarıda plastik cerrahi diyor. Sizler hangi branştaki doktora gittiniz? Ne gibi tedaviler uyguladınız. ?

arkadaşlar bizde tırnak batması ırsi
annemden bana geçmiş bende çok çektim okula terlikle gittim
PLASTİK CERRAHLARIN İŞİ BU
çünkü oğlumdada oldu plastik cerraha götürdük
batan kısımlarını alyo ameliyatla tırnağın hepsini deil yani
ve o kısınlardaki tırnak oluşumunu sağlayan hücreleri temizliyo
bir daha tırnak çıkmıyo o kısımlardan
ben yıllar önce tıp fakültesinde oldum
oğlumuda acıbademdfe plastik cerrahına götrürdüm

bu işin uzmanı PLASTİK cerrah arkadaşlar
tırnak çektirmek felan tekrarlatıyo eşimdede varmış tırnak batması o da sürekli çektirmiş ve hep tekrar batmış
umarım yardımcı olmuşumdur

Bende bu sorunlar başı dertte olanlardanım. Hamilelik sonrası yasadım tırnak batmasını. 18 Mayısta da cerrahi müdahale ile tırnağın batan kısmı alındı. Fakat tekrarladı ve yaklasık 1 haftadır var. Daha önceki batmada herkes farklı bir yöntem söylemişti. Dermatoloji doktoru çinko kalemiyle her iki günde bir gelin yakıcaz dedi (antibiyotik de verdi) fakat bunu uyygulatmadım Bebeğim küçüktü ve ben 2 günde bir oraya gidemezdim. Genel Cerrahi uzmanına gitmemi tavsiye etti bir arkadasım ve ona gittim. O da tırnağın bir kısmını cekelim dedi, onu uyguladık ve cekildi. Ama yineledi.

Sizler hangi doktora gidiyorsunuz. Gerçek anlamda tırnak batması hangi branbşın uzmanlığı. Her kafadan ayrı bir ses cıkıyor, bende kime gideceğimi şaşırdım. Kimisi Dermatoloji diyor, kimisi Ortopedi, bazıları Genel ;Cerrahi, bazılarıda plastik cerrahi diyor. Sizler hangi branştaki doktora gittiniz? Ne gibi tedaviler uyguladınız. ?

benim de önce bir kısmı alındı tırnağın ama yineledi bu sefer tümden çekildi genel cerrah tarafından sonra tekrar çıktı tırnağım tekrar batma da olmadı çok şükür

benim de önce bir kısmı alındı tırnağın ama yineledi bu sefer tümden çekildi genel cerrah tarafından sonra tekrar çıktı tırnağım tekrar batma da olmadı çok şükür

acelem olduğu için eksik yazdımışım.. sonra tekrar çıktı tırnağım evet ama tekrar batma olacak gibi oluyodu o zaman araya küçük bi parça peçete yerleştirdim ve düzeldi öyle

ben genel cerrahi,cildiye ve ortopediye gittim.. cildiye lazerle hücreleri yaktı ve tırnagı cekti..ortopedi ve genel cerrahi batan kısmı kesti ama yine de hiç bir işe yaramadı hala aynı hala aynı..bilemiyorum ne yapacagm

Back