Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
benim de aynen ayak baş parmağımda olmuştu. komple tırnağı çektirdim anca öyle düzeldi. ama çok kötü olmuştu benimki, ileriydi bir hayli. antibiyotik, bepanthen, baticon, sıcak su filan işe yaramaz pek, hepsini denedim. çok ileri değilse tırnağın batan kısmını cımbız gibi bir şeyle biraz kaldırıp tırnakla et arasına peçete, pamuk gibi bir şey sıkıştırabilirsin bir süre, bunu yaparken korkma mümkün olduğunca kenardan derine sıkıştırmaya çalış, öyle kalsın, gerçekten rahatlatıcı oluyor, iltihabın ilerlemesini de önlüyor, kurutuyor. çok ilerlememişse tam düzelme bile sağlayabilir :) hem tıp okuyorum hem de bizzat tecrübe ettiğim bir şey.
çok geçmiş olsun.
tsk ederim arkadaslar.. aynen benmki de öle iltihap falan oldu bir sürü antibiyotk kullandm deniyecegm gercekten cok tsk ederim opuyorumnanaktan
Bende bu sorunlar başı dertte olanlardanım. Hamilelik sonrası yasadım tırnak batmasını. 18 Mayısta da cerrahi müdahale ile tırnağın batan kısmı alındı. Fakat tekrarladı ve yaklasık 1 haftadır var. Daha önceki batmada herkes farklı bir yöntem söylemişti. Dermatoloji doktoru çinko kalemiyle her iki günde bir gelin yakıcaz dedi (antibiyotik de verdi) fakat bunu uyygulatmadım Bebeğim küçüktü ve ben 2 günde bir oraya gidemezdim. Genel Cerrahi uzmanına gitmemi tavsiye etti bir arkadasım ve ona gittim. O da tırnağın bir kısmını cekelim dedi, onu uyguladık ve cekildi. Ama yineledi.
Sizler hangi doktora gidiyorsunuz. Gerçek anlamda tırnak batması hangi branbşın uzmanlığı. Her kafadan ayrı bir ses cıkıyor, bende kime gideceğimi şaşırdım. Kimisi Dermatoloji diyor, kimisi Ortopedi, bazıları Genel ;Cerrahi, bazılarıda plastik cerrahi diyor. Sizler hangi branştaki doktora gittiniz? Ne gibi tedaviler uyguladınız. ?
benim de önce bir kısmı alındı tırnağın ama yineledi bu sefer tümden çekildi genel cerrah tarafından sonra tekrar çıktı tırnağım tekrar batma da olmadı çok şükür