• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tiraid hastasıyım hamile kalabilir miyim ?

merhaba kızlar,

konuyu farkedince sizlere moral olması açısından yazmak istedim.. ben de haşimato tiroidi hastasıyım ve Allah ' ın izniyle de hamileyim. tedavinizi aksatmadığınız ilaçlarınızı düzenli olarak kullandığınız sürece gebe kalmanıza engel olmıcaktır.
içinizi ferah tutun.. Allah hayırlısıyla zamanı gelince size de bu duyguyu tatmayı nasip etsin inş..:nazar::nazar:

sağol canım, gerçekten moral oldun. Allah hayırlısıyla kucağına almayı da nasip etsin bebişini. peki sen ilaçlar dışında herhangi birşey kullandın mı? hamile kalmanı kolaylaştırıcı?

sağol canım, gerçekten moral oldun. Allah hayırlısıyla kucağına almayı da nasip etsin bebişini. peki sen ilaçlar dışında herhangi birşey kullandın mı? hamile kalmanı kolaylaştırıcı?

Amin cnm çok sağol..

çok fazla özel bişey yapmadım aslında ama tiroidim için dereotu kullandım, onun rahatsızlığım üzerine etkisi olduğuna eminim.. çünkü ilacımın dozu hiç artmadı hamile kalana kadar, tiroid hormonlarını dengelemekte etkili, bu da hamileliği etkiliyo tabii aslında..

ne tevafuk benim de prolaktin hormonum yüksekti. dostinex kullanıyorum. hayıt tohumunu ben de yeni duydum. sen ilaç kullanmadan hayıt tohumyla mı düşürdün prolaktin hormonunu? bal- tarçın-çörekotunu ben de deneyim yaa bana da vesile olur belki:)

dostinex bi dönem kullandım.
ama bıraktıktan sonra tekrar yükseldi.
dengede tutmak için hayıt tohumunu kaynatıp içtim sabah akşam...
inşallah sana da vesile olurr...
tiroidi dert etme onun ilacı var :)
yeterki her sdabah kalktığında ilacı unutma :)

merhaba kızlar,

konuyu farkedince sizlere moral olması açısından yazmak istedim.. ben de haşimato tiroidi hastasıyım ve Allah ' ın izniyle de hamileyim. tedavinizi aksatmadığınız ilaçlarınızı düzenli olarak kullandığınız sürece gebe kalmanıza engel olmıcaktır.
içinizi ferah tutun.. Allah hayırlısıyla zamanı gelince size de bu duyguyu tatmayı nasip etsin inş..:nazar::nazar:

maşallahh bir tiroid hastası olarak ne güzel :49:
ben 9 ağustota düşük yaptım şimdi yine sancım var sağ tarafta inşallah yine gelmiştir meleğim:49:
bu arada ben 7 yıllık evliyim normal yolla tedavisiz ilaçsız hamile kalmışım ama düştü bebeğim yine gelecek inşalllaaaah:49:
seninkide normal değilmi cinsiyetiniz ne:26:

maşallahh bir tiroid hastası olarak ne güzel :49:
ben 9 ağustota düşük yaptım şimdi yine sancım var sağ tarafta inşallah yine gelmiştir meleğim:49:
bu arada ben 7 yıllık evliyim normal yolla tedavisiz ilaçsız hamile kalmışım ama düştü bebeğim yine gelecek inşalllaaaah:49:
seninkide normal değilmi cinsiyetiniz ne:26:

Allah hayırlısıyla sana da isteyen herkese de nasip etsin inş..

ben de normal yoldan hamileyim,bu yüzden tiroidin tedavisi yapıldığı sürece hamileliğe engel olmadığını düşünüyorum,doktorum da bu şekilde söylemişti zaten ve çok şükür ki çok bekletmedi bizi kızımız :16::16:

20 senedir troid hastasiyim. Cesitli tedaviler gordum.Bu degerlerde gayet guzel. Daha riskli degerler gordum.Doktor ve ilac kontrolunde korkacak hicbirsey yok.
Bir tane kizim var. Haftaya gene dogumum var. İnsallah bu da saglikla dogar.
Troid rahatsizligi ciddiye alinmasi gereken birsey. Ben evlenir evlenmez doktorumu duzene sokmustum. Oncesinde yilda bir gidiyorsam evlenince 3 aya,6 aya dusurmustum.TSH yuksek oldugu surece ekstra korunduk.Hamileligimde zaten ayda bir gittim.
Omur boyu ilac kullanmaktan baska carem ne yazik ki yok.
Sende kontrollerini aksatmadigin surece korkma.

hepiniz sağolun arkadaşlar. Allah, hamile arkadaşlara kolay doğum hayırlı evlat nasip etsin. dualarınızda bizi unutmayın...

ben de hashimotoluyum 4 sene önce öğrendim.ilk öğrendiğim günden itibaren ilacımı alıyorum,o günden sonra da hiç normal aralıklarının dışına çıkmadı...ayrıca polikistik over var.. bebeğim bizi çok bekletmedi,gebeliğimde de şimdiye kadar bir sıkıntım olmadı:nazar::nazar::nazar::nazar: Allahım herkese bu duyguyu yaşatsın,beni de bebeğime sağlıkla kavuştursun

ALLAH sağlık versin canım umarım sağlıklı bebeğin olur
benimde bi kaç yıl önce test sonuçlarımda tsh değerim yüksek çıkmıştı tsh yüksekliği ne oluyor kızlar doktor guatr başlangıcı dedi ama üzerinde durmadım ben :26:

selam benimde hipotiroit sorunum var ayrıca tüplerim kapalı
yani normal yolla gebe kalmam zor ..4 tüp bebek maceram var ama hep olumsuz
bende bu ilacı ömür boyu kullanmak zorundayım galiba çünkü son tüp bebek negatifimden sonra depresyona girip bütün ilaçlarımı kullanmayı bırakmıştım... tiroit ilacımı sadece 20 gün kadar kullanmadım ve tiroit 9.45 olmuş:53: jinekoloğum eutyrox veriyordu dahiliyecim levotiron verdi sanırım aynı etkiyi gösteriyorlar
Rabbim bütün isteyenlere arasında bizlerede hayırlı sağlıklı bebeler nasip etsin:52:

ALLAH sağlık versin canım umarım sağlıklı bebeğin olur
benimde bi kaç yıl önce test sonuçlarımda tsh değerim yüksek çıkmıştı tsh yüksekliği ne oluyor kızlar doktor guatr başlangıcı dedi ama üzerinde durmadım ben :26:

tsh yüksekliği tiroit hormonlarının az çalışması demek oluyor canım
ilaç verdimi doktor
belirtileride kilo alıyorsun ama vermesi zor oluyor uyuşukluk tembellik vs.vs.

Ben de hipotiroidi hastasıyım.TSH ım 5 ti ilk öğrendiğimizde şu anda 0.5, 75 mg kullanıyorum.Uzman doktorun bana söylemesine göre bebek tedavisi için bile 2 en fazla 2.5 olması gerekiyormuş yoksa tedavi işe yaramaz demişti.
ben aynı zaman pko hastasıyım reglim düzensizdi fakat Tsh ım düştükten sonra düzene girdi yani bende asıl düzensizliği yapan tiroidmiş.
Eğer yukarıdaki değerlerden yüksek olursa değeriniz yumurtlama olmuyormuş bu durumda normal yolla hamile kalmak imkansız oluyor malesef.O yüzden değerlerinizi 2.5 in altında tutmaya çalışın kontrollerinizi yaptırın kafanıza da takmayın o kadar büyütülecek birşey değil.Bol şans :)

selam benimde hipotiroit sorunum var ayrıca tüplerim kapalı
yani normal yolla gebe kalmam zor ..4 tüp bebek maceram var ama hep olumsuz
bende bu ilacı ömür boyu kullanmak zorundayım galiba çünkü son tüp bebek negatifimden sonra depresyona girip bütün ilaçlarımı kullanmayı bırakmıştım... tiroit ilacımı sadece 20 gün kadar kullanmadım ve tiroit 9.45 olmuş:53: jinekoloğum eutyrox veriyordu dahiliyecim levotiron verdi sanırım aynı etkiyi gösteriyorlar
Rabbim bütün isteyenlere arasında bizlerede hayırlı sağlıklı bebeler nasip etsin:52:

canım, tiroid ilaçlarını düzenli kullanırsan sıkıntı olmuyor diyor herkes. ilacı ömür boyu kullanmak gerekiyor evet ama Allah başka sıkıntı vermesin ne yapalım, kullanacağız mecbur.. onu kafana takma, olacak bizim de bebişlerimiz inş. tüplerim kapalı demişsin, ufak bi operasyonla açlıyor diye duymuştum ama yanlış mı biliyorum? açılması için herhangi bişey yapıldı mı sana?

tsh yüksekliği tiroit hormonlarının az çalışması demek oluyor canım
ilaç verdimi doktor
belirtileride kilo alıyorsun ama vermesi zor oluyor uyuşukluk tembellik vs.vs.

yok vermedi kadın doğum uzmanıydı zateen başka bir sebepten ordaydım
ama ben rahat kilo veririm ve hiç te tembel değilimdir uyuşukluk bazen oluyor evet:31:

merhaba bende hipotiroidi hastasıyım. size biraz moral verebilirim inş. 2 yıl önce öğrendim hastalığımı. ve nerede duyduysam hipotiroidi hastalarının çocuk sahibi olması çok zor diyordu.1 sene boyunca korunmamamıza rağmen hamile kalamadım. her adet gördüğümde yas ilan ediyordum ve bu 1 yıl içinde tsh normal değerlerde olduğu için ilaç kullanmamamı söyledi doktorum. her ay kan tahlillerim yapılıyordu. eylül2011 de kontrole gittiğimde tsh 6 olmuştu.çok üzüldüm. kısırlıkla ilgili tüm tahlillerim yapılmıştı daha önce hepsi normal bir sıkıntı yok diyordu doktorlar. aklımda kalmasın diye o ay rahim filmi çektirdim. tüplerim de açıktı. tsh 6 çıktığı için kadın doğum uzmanı 3 ay bekleyin olmazsa aşılama öneririm dedi. o ay hiç umudum yoktu. tsh normalken olmuyor şimdi hiç hamile kalamayacaktım. 19 eylülde adet gördüm. bu tahlilleri 10 eylülde yaptırmıştım. allahın izniyle 21 ekimde hamile olduğumu öğrendim. 5.5 tsh la hamile kaldım şu anda oğluşum 3.5 aylık oldu ve tsh değerim 0.27 düştü 25 mg levotron kullanıyorum. birazda stresle alakalı bir durum sanırım. inşallah sizlerde en kısa sürede bebişlerinizi kucağınıza alırsınız. rabbim tüm özenenlere nasib etsin annellik duygusunu yaşamayı...

Son düzenleme:
tabii kalırsın canım niye kalmıyasın bende trioid hastasıyım ve 2 kız cocugu annesiyim.ama suda ayrı bir gercek devamlı gözetim altında olman lazım ve ilaçlarını cok düzenli içmen lazım hamileligin boyunce hemde...

Back