• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tiraid hastasıyım hamile kalabilir miyim ?

Nursellllll

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
16
Yer
Karabük
Merhabalr öncelikle sizlerle aynı ortamda olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim.
Hepinize candan selamlar.
Ben haşimato hastasıyım hap alıyorum ve düüzenli kontrollerimi yapıyorum doktorm herşeyin şu an için düzenl olduğunu belirtti.
2,5 aylık evliyim bu ayın 8 inden itibaren korunmuyoruz göğüslerimde gerginlik ve ağrı var ara ara belimde ağrı .Adet günümün bu ay 26. günü ve çok hafif bir kan gördüm ve şu an devam etmiyor.Lütfen bana yardımcı olurmusunuz hemen hamile kalmam mümkün değil mi? leke görmek kesin hamile olmadığımın garantisi mi ?

Adetlerim düzenliydi ama son iki aydır düzensiz ilerliyor lütfen bana bilgi verimisiniz ?

selam canım hoşgeldin
nasılsın ne zman öğrendin haşimato olduğunu aynı dert bende var
üstelik evlilikde 7 yılı geride bıraktım en son ilk ve belkide son kez olacak 3.5 haftalık bebeğimi tiroid zehirlmesi sonucu kaybettim gece bu saatte ayaktaysam bebeğim için ayaktayım aynı hastalık bu illet varya ne düştüğü belli nede yükseldiği ben hamile olduğumu bilmiyordum kontrolede gitmemiştim herşey aniden oldu ha bu arada normal yolla oldu hem bi pko hemde tiroid hastası olarak tabi ama sen ilacını al tedavini aksatma herkeste aynı şey olacak diye bişey yok allahım tüm hasretini çekenlere hayırlısını versin amin

Çok üzüldüm ben yalnız anlamadığım bebek karnındayken mi tiroid zehhirlenmesi geçirdin.Bu çok acı :( Allahım sana hemen şu an sağlıklı doğrurup büyütebileceğin bebekler nasip etsin.

Ben 20 yaşımdayım 4,5 senedir haşimato olduğumu öğrendim.Eşim biliyor bunu ama çocuğum için bir tehlike taşıyacağını bilmiyor :( korunmayalı 20-25 gün filan oldu ben bu ay adet oldum.Allaha isyan etmek istemyorum umarım bu zor imtihanla bizleri sınamaz :(

Çok üzüldüm ben yalnız anlamadığım bebek karnındayken mi tiroid zehhirlenmesi geçirdin.Bu çok acı :( Allahım sana hemen şu an sağlıklı doğrurup büyütebileceğin bebekler nasip etsin.

Ben 20 yaşımdayım 4,5 senedir haşimato olduğumu öğrendim.Eşim biliyor bunu ama çocuğum için bir tehlike taşıyacağını bilmiyor :( korunmayalı 20-25 gün filan oldu ben bu ay adet oldum.Allaha isyan etmek istemyorum umarım bu zor imtihanla bizleri sınamaz :(

günaydın canım...
bende tiroid hastasıyım..
gebeliğimi ilk öğrendiğimde tiroidime baktırmak oluyor..
gebeliğimde tiroid değerlerim fırlıyor resmen..
bu gebeliğimde gebeliğimi tam 3-4 gün öncesinden öğrendim tiroidime de baktırdım ve 12 çıktı...
ilaç tedavisine devam sanırım ömür boyu devam edicem ilaca..
bunda önemli olan düzenli ilaç kullanmak.. doktora falan gittin mi ilaç kullanıyo musun ?
birde ne zaman adet oldun? leke derken kahverengi mi geliyor?

Günaydın.
Çoook mutlu oldum hamile olmana bebeğinin de sağlıklı olmasına bu bilgiyi benimle paylaştığın içinde çok teşekkür ederim.
Ben düzenli doktoruma gidiyorum ömür boyu ilaç almam gerektiğini fakat düzenli olduğu müddetçe hiç bir zararının olmayacağını söyledi doktor.Ama psikolojik midir nedir sanki hamile kalamayacağımı yahut çok geç olacağını düşünüyorum henüz evleneli 2,5 ay oldu adet düzenziliği yaşamam normal mi ? bu ay biraz erken geldi hamile olduğumu beklerken.
eşimle çok mutluyuz ahmdolsun hiç bir sıkıntımız yok o bebek henüz istemezken ben zorladım bu ay en sonunda ona da istettim :)
Neden ? ileride olacaklardan korkttuğmdan.Belki de kırk gün nedersen o olur.ama bir türlü pozitif düşünemiyorum :(

Günaydın.
Çoook mutlu oldum hamile olmana bebeğinin de sağlıklı olmasına bu bilgiyi benimle paylaştığın içinde çok teşekkür ederim.
Ben düzenli doktoruma gidiyorum ömür boyu ilaç almam gerektiğini fakat düzenli olduğu müddetçe hiç bir zararının olmayacağını söyledi doktor.Ama psikolojik midir nedir sanki hamile kalamayacağımı yahut çok geç olacağını düşünüyorum henüz evleneli 2,5 ay oldu adet düzenziliği yaşamam normal mi ? bu ay biraz erken geldi hamile olduğumu beklerken.
eşimle çok mutluyuz ahmdolsun hiç bir sıkıntımız yok o bebek henüz istemezken ben zorladım bu ay en sonunda ona da istettim :)
Neden ? ileride olacaklardan korkttuğmdan.Belki de kırk gün nedersen o olur.ama bir türlü pozitif düşünemiyorum :(

teşekkür ederim canım..
RABBİMİN izniyle inşallahh...
İSteyen dileyen herkese nasip etsin güzel RABBİİM:...
canımmm bu kadar korkutma kendini..
sen ne kadar pozitif olumlu düşünürsen stresten uzak olursan o bebek daha kolay gelir...
hem hormonların düşmanı zaten stres sıkıntı..
stres yapma ilacını kullann..
inan bana bebeğin gelecektir...
korunmayı yeni bıraktığında bu tür adet düzensizlikleri yaşaman çok normal...
her ay düzenli kontrol yaptırıyorum ben tiroid adına..
ilaç dozu ayarlanıyor..
pek sıkıntı yapacak bi durum değil..
peki tiroid değerlerin nedir yazarsan daha net yardımcı olabilirimm ve kullandığın ilacı ?

Lütfen benimle yazışmaya deevam edin sizler gibi birilerinin desteğine çok ihtiyacım var kimseye sıkıntımı açamıyorum.

Bu ay gene eşimle gittik kan tahlili yaptırdık.

Serbest T3 : 3.49
Serbest T4 : 1.49
TSH : 1.35

euthyyrox 150 qg alıyorum sabah aç karna bir adet.Adetlerim evlenmeden önce çok düzenliydi söylediğiniz gibi evlendikten sonra bozuldu.

Lütfen benimle yazışmaya deevam edin sizler gibi birilerinin desteğine çok ihtiyacım var kimseye sıkıntımı açamıyorum.

Bu ay gene eşimle gittik kan tahlili yaptırdık.

Serbest T3 : 3.49
Serbest T4 : 1.49
TSH : 1.35

euthyyrox 150 qg alıyorum sabah aç karna bir adet.Adetlerim evlenmeden önce çok düzenliydi söylediğiniz gibi evlendikten sonra bozuldu.

TSH -------2.57
Serbest T3 ---- 2.79
Serbest T4 ---- 0.943

bak canım bunlarda benim bu ay ki sonuçlarım ve normal değer aralıklarındalar..
kullandığın ilaç işe yarıyor demekkii :)
inşallah bu ay hamile kalırsın...
dediğim gibi düzenli ilaç kullandığın zaman bi sorun yok...
önceki tsh değerin neydi peki

TSH -------2.57
Serbest T3 ---- 2.79
Serbest T4 ---- 0.943

bak canım bunlarda benim bu ay ki sonuçlarım ve normal değer aralıklarındalar..
kullandığın ilaç işe yarıyor demekkii :)
inşallah bu ay hamile kalırsın...
dediğim gibi düzenli ilaç kullandığın zaman bi sorun yok...
önceki tsh değerin neydi peki

Önceki tsh değerlerimde hep aynı aralıklardaydı hastalığın başında yüksek olduğ söylendi hap kullandıktan sonra düzenliydi daima.
maalesef bu ay hamile kalamam çünkü şu an adetim maalesef :(
siz kaç ay sonra hamile kaldınız ?

Son düzenleme:
Önceki tsh değerlerimde hep aynı aralıklardaydı hastalığın başında yüksek olduğ söylendi hap kullandıktan sonra düzenliydi daima.
maalesef bu ay hamile kalamam çünkü şu an adetim maalesef :(
siz kaç ay sonra hamile kaldınız ?

ben aralık ayında düşük yapmıştım...
korunmadığım halde..
düşükten 4 ay sonra hamile kaldım..
bu kadar acele etme :)
daha ilk ayınmış sonuçta.
ovulasyon günlerini iyi değerlendirin...:16:

Çoook teşekkürler oflu.çok sıcakkanlı birisin Allah senin daima yüzünü güldürsün ovulasyonmudur nedir o ne demek bilmiyorum ama Allahın her günü bizim deneme günümüz zaten o yüzden sorun yok :)

Çoook teşekkürler oflu.çok sıcakkanlı birisin Allah senin daima yüzünü güldürsün ovulasyonmudur nedir o ne demek bilmiyorum ama Allahın her günü bizim deneme günümüz zaten o yüzden sorun yok :)

güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım benim..
cümlemizinkini inşallahh...

Ovulasyon...

OVULASYON TARİHİ (GÜNÜ, DÖNEMİ) HESAPLAMA
Hamilelik için en uygun zamanın hesaplanması için yumurtlama (ovulasyon) döneminin belirlenmesi çok önemlidir. Bu tarihlere yakın günlerde bulunulan cinsel ilişkiler sonucunda gebelik elde edilme ihtimali daha yüksektir. Adetleri düzenli olan bayanlarda yumurtlama adet kanaması başlamadan yaklaşık 14 gün önce gerçekleşir, yumurtlama gününü tespit etmenin en pratik yolu budur. Bu hesapla adet dönemi 28 gün süren bir kadında yumurtlama adetin 14. günü olur, adet kanamasının başladığı ilk günden sayarak 14. güne denk gelir yaklaşık. Bu günden 2-3 gün önce başlayarak 1 hafta boyunda 2-3 günde bir cinsel ilişkide bulunmak hamile kalma şansını arttıracaktır. (Yani adet başlamadan 17-18 gün önce başlayarak 1 hafta boyunca 2-3 günde bir ilişkiye girmek gerekir)
Diğer örnekler: Adetleri düzenli 30 gün süren bir bayan adet kanamasının başladığı ilk günden başlayarak 16. gün yumurtlama olacağını hesaplamalıdır. Adet kanamaları düzenli 35 günde bir olan kadınlarda yumurtlama günü 21. güne denk gelir yaklaşık olarak.
Adetleri düzensiz olanlarda yumurtlama gününü tahmin etmek daha zordur. Ama herzaman adet kanaması başlamadan ortalama 14 gün önce yumurtlama meydana gelir.

Üstteki tarifler hep sonraki adetten geriye doğru sayılacak şekilde verilmiştir (adet başlamadan 17-18 gün önce ilişkiye başlayın gibi). Çünkü yumurtlama gününün gelecek adete göre hesaplanması daha güvenilirdir. (Adetin ikinci dönemi yani yumurtlama-adet arasındaki luteal faz süresi 14 gün sabittir.)

bu sana yardımcı olacaktır..
nette yumurtlama(ovulasyon) günü hesaplayıcılar var googlede taratabilirsen bulursun... :):54:
RABBİm hayırlısıyla hayırlı vakitte bebişini göbüşüne kondursun inşallah güzelimm:16:

güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım benim..
cümlemizinkini inşallahh...

Ovulasyon...

OVULASYON TARİHİ (GÜNÜ, DÖNEMİ) HESAPLAMA
Hamilelik için en uygun zamanın hesaplanması için yumurtlama (ovulasyon) döneminin belirlenmesi çok önemlidir. Bu tarihlere yakın günlerde bulunulan cinsel ilişkiler sonucunda gebelik elde edilme ihtimali daha yüksektir. Adetleri düzenli olan bayanlarda yumurtlama adet kanaması başlamadan yaklaşık 14 gün önce gerçekleşir, yumurtlama gününü tespit etmenin en pratik yolu budur. Bu hesapla adet dönemi 28 gün süren bir kadında yumurtlama adetin 14. günü olur, adet kanamasının başladığı ilk günden sayarak 14. güne denk gelir yaklaşık. Bu günden 2-3 gün önce başlayarak 1 hafta boyunda 2-3 günde bir cinsel ilişkide bulunmak hamile kalma şansını arttıracaktır. (Yani adet başlamadan 17-18 gün önce başlayarak 1 hafta boyunca 2-3 günde bir ilişkiye girmek gerekir)
Diğer örnekler: Adetleri düzenli 30 gün süren bir bayan adet kanamasının başladığı ilk günden başlayarak 16. gün yumurtlama olacağını hesaplamalıdır. Adet kanamaları düzenli 35 günde bir olan kadınlarda yumurtlama günü 21. güne denk gelir yaklaşık olarak.
Adetleri düzensiz olanlarda yumurtlama gününü tahmin etmek daha zordur. Ama herzaman adet kanaması başlamadan ortalama 14 gün önce yumurtlama meydana gelir.

Üstteki tarifler hep sonraki adetten geriye doğru sayılacak şekilde verilmiştir (adet başlamadan 17-18 gün önce ilişkiye başlayın gibi). Çünkü yumurtlama gününün gelecek adete göre hesaplanması daha güvenilirdir. (Adetin ikinci dönemi yani yumurtlama-adet arasındaki luteal faz süresi 14 gün sabittir.)

bu sana yardımcı olacaktır..
nette yumurtlama(ovulasyon) günü hesaplayıcılar var googlede taratabilirsen bulursun... :):54:
RABBİm hayırlısıyla hayırlı vakitte bebişini göbüşüne kondursun inşallah güzelimm:16:

merhaba kızlar. ben de tiroid hastasıyım. 50 mg levotironla başladım tedaviye ama şu anda 100 mg kullanıyorum. değerlerim bi ara düşmüştü ama yeniden yükselmiş en son 5.85 çıktı tsh. ilacımı düzenli kullanıyorum ama değerler hala niye yüksek anlamış değilim:(
bu arada yaklaşık 2 yıldır da bebek istiyoruz ama olmadı.
sevgili nursel sen daha yeni başlamışsın çalışmalara o yüzden hiç canını sıkma. inşallah bu süreç çok fazla uzamaz ve en kısa zamanda bebeğini- bebeğimizi alırız kucağımıza..

merhaba kızlar. ben de tiroid hastasıyım. 50 mg levotironla başladım tedaviye ama şu anda 100 mg kullanıyorum. değerlerim bi ara düşmüştü ama yeniden yükselmiş en son 5.85 çıktı tsh. ilacımı düzenli kullanıyorum ama değerler hala niye yüksek anlamış değilim:(
bu arada yaklaşık 2 yıldır da bebek istiyoruz ama olmadı.
sevgili nursel sen daha yeni başlamışsın çalışmalara o yüzden hiç canını sıkma. inşallah bu süreç çok fazla uzamaz ve en kısa zamanda bebeğini- bebeğimizi alırız kucağımıza..

ilaç dozun yeterli olmadığı için yükselmiştir.
100 mg kullanmaya devam et.
1 ay sonra yeniden baktır inşallah düzene girer.
hayırlısıyla bebeklerinize kavuşursunuz ...
dualarım sizlerleee :16:

teşekkürler canım, dualarında yer ayırdığın için ayrıca teşekkürler:)
bu arada sen hamilesin galiba, hangi aşamalardan geçtin, neler yaptın, neler önerirsin? tavsiyelerine ihtiyacımız var:16:

teşekkürler canım, dualarında yer ayırdığın için ayrıca teşekkürler:)
bu arada sen hamilesin galiba, hangi aşamalardan geçtin, neler yaptın, neler önerirsin? tavsiyelerine ihtiyacımız var:16:

rica ederim..
hormonlara dair pek bişey yaptığım söylenemez aslında.
prolaktin hormonum yüksek çıkıyodu benim.
onun için hayıt tohumu içmiştim..
ayrıca bal-tarçın-çörekotu karışımını kullandım...
o ay hamile kaldım..
vesile oldu sanırım..
RABBİm sizlerinde yüzüne gülsün inşallahh...
:16:

merhaba kızlar,

konuyu farkedince sizlere moral olması açısından yazmak istedim.. ben de haşimato tiroidi hastasıyım ve Allah ' ın izniyle de hamileyim. tedavinizi aksatmadığınız ilaçlarınızı düzenli olarak kullandığınız sürece gebe kalmanıza engel olmıcaktır.
içinizi ferah tutun.. Allah hayırlısıyla zamanı gelince size de bu duyguyu tatmayı nasip etsin inş..:nazar::nazar:

rica ederim..
hormonlara dair pek bişey yaptığım söylenemez aslında.
prolaktin hormonum yüksek çıkıyodu benim.
onun için hayıt tohumu içmiştim..
ayrıca bal-tarçın-çörekotu karışımını kullandım...
o ay hamile kaldım..
vesile oldu sanırım..
RABBİm sizlerinde yüzüne gülsün inşallahh...
:16:

ne tevafuk benim de prolaktin hormonum yüksekti. dostinex kullanıyorum. hayıt tohumunu ben de yeni duydum. sen ilaç kullanmadan hayıt tohumyla mı düşürdün prolaktin hormonunu? bal- tarçın-çörekotunu ben de deneyim yaa bana da vesile olur belki:)

Back