• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tıp fakültesi hayalim

zarpanditt

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2012
134
3
33
Ankara
Kızlar teknik üniversitede inşaat mühendisliği okuyorum. Bitince sınava tekrar hazırlanmak istiyorum. 26 yaşında tıp fakültesine başlamak fikri saçma mı sizce? Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Şimdiden teşekkür ederim :)

saçma değil ama.
kendinize güveniyosanız başlayın. kendine güvenden kastım. tıp kazanmak ve okumak zor. hem sabır hem akıl hem zekilik istiyo :26:

Hayallerinin peşinden gitmeni öneririm ama tıp fakültesinin zor ve uzun bir yol olduğunu eminim biliyorsundur; göze alabiliyorsan, ben bu hayalimi başarabilirim diyorsan kolay gelsin :). Eğitim ve yaş konusu da tamamen senin yaşamına bağlı; bir an önce çalışıp, para kazanıp hayatını kurmak gibi bir zorunluluğun ve acelen yoksa sorun yok.

Ya aslında çalışarak okumak istiyorum. Yani ilk 3 dönem çalışarak okusam son 3 sene mesleği bıraksam olur mu? Tıpta okuyanlar bilir. Yardımcı olabilir misiniz

Ya aslında çalışarak okumak istiyorum. Yani ilk 3 dönem çalışarak okusam son 3 sene mesleği bıraksam olur mu? Tıpta okuyanlar bilir. Yardımcı olabilir misiniz

Ben çalışarak okunabilecek bir bölüm olduğunu çok düşünmüyorum ama imkansız diye bir şey de yoktur tabi, bildiğim kadarıyla teorik derslerde ders zorunluluğu yok.( Hoca isterse zorunlu da yapabilir tabi.) Uygulama derslerinde devamsızlık hakkın oldukça azdır.

öyle bir şey yapmaktansa şu an derslerine çalışırken bir yandan da ygs ye hazırlanmayı denesen. henüz bilgilerin tazeyken. :)

Cerrahpaşada okuyup 3 sene okula uğramayanlar varmış. Ben ktü istiyorum ama tıptaki arkadaşlarım hocalarla görüşmem gerektiğini söylüyor. Denemekte fayda var. Seneye gireceğim galiba sınava, bakalım.

öyle bir şey yapmaktansa şu an derslerine çalışırken bir yandan da ygs ye hazırlanmayı denesen. henüz bilgilerin tazeyken. :)

Son sene ktü tıp için hazırlanacam zaten ama çalışmam da gerekli. Burs falan bulabilirsem belki gerek kalmaz ama kazandıktan sonra arkası gelir herhalde. Hocalar iyi niyetli yaklaşırlar diye düşünüyorum ama durum benim düşündüğümden farklı da olabilir

hahah cerrahpaşada okuyup okula uğramayanlar dersi nasıl geçiyormuş acaba :)
imkansız öyle bir şey
hem okul hem ders tıpta yürümez.
ayrıca ne yapacaksın tıp okuyup
mis gibi mühendis olmuşsun
tatilin belli bayramda bilmem ne zaman evdesin ailenlesin
her an çağrılma riskin yok
verdiğin emeği aldığın para karşılamıyor bile.
o kadar çalış emek ver hakarete uğra darp edil.
her gün bir sürü darp haberi var ama tvler değer verip yayınlamıo bile
boşversene

Son sene ktü tıp için hazırlanacam zaten ama çalışmam da gerekli. Burs falan bulabilirsem belki gerek kalmaz ama kazandıktan sonra arkası gelir herhalde. Hocalar iyi niyetli yaklaşırlar diye düşünüyorum ama durum benim düşündüğümden farklı da olabilir

kimse iyi niyetli yaklaşmaz :)
sözlülerde filan gayet de bildiğin halde çatır çatır bırakıolar
kaldı ki devamsızlık yapılacak

Cerrahpaşada okuyup 3 sene okula uğramayanlar varmış. Ben ktü istiyorum ama tıptaki arkadaşlarım hocalarla görüşmem gerektiğini söylüyor. Denemekte fayda var. Seneye gireceğim galiba sınava, bakalım.

Bana çok mümkün gelmedi açıkçası, lay lay okunacak bir bölüm değil çünkü ama bilemem tabi, yine de bence tıp için burs ayarlamak çok daha kolay olacaktır.

kimse iyi niyetli yaklaşmaz :)
sözlülerde filan gayet de bildiğin halde çatır çatır bırakıolar
kaldı ki devamsızlık yapılacak

Anladım. Okuyacaksam altı sene öğrenciliği gözden çıkaracağım demektir. En iyisi inşaat mühendisi olarak devlette yoluma devam etmek galiba. Tıp bir hayal olarak kalsın içimde.:)

benim arkadas bu sene basladı tıp a kendisi 83lü ve endüstri mühendisi

ayrıca bende insaat mühendisiyim devlette calısırsan iyi bi meslek ama özelde iskence diyebilirim okumaya zamanın yetmez

yerinde olsam bırakrdım en güzel meslek doktorluk bana göre emeginin karsılıgını alıyosun en azından

mühendisligin degeri kalmadı zaten ama doktorluk her daim gözde

laftan lafa atlıyorum ama arkadasın abisi 3.sınıfta elektrik-elektronik müh bırakıp gata tıppı kazandı buda kulagına küpe olsun basarılarının devamını dilerim hersey gönlünce olsun

sonuç olaraka ertelersen vazgeçersin iş hayatına atılınca hele bi daha gözün yemez öyle bir şeyi söyliyim. Yapıcaksan şimdi yap.

Kafam karışık. Karar vermek zor. İnşaat yapılacak bir iş değil. Yorucu, kasvetli.
Bir yanda hayallerim bir yanda acı gerçekler.
Her an bir çılgınlık yapıp lysye girebilirim gerçi ama bir 6 sene daha öğrenci hayatı yaşamak korkutucu. Tıp için değer mi buna, yaşayarak görmek lazım sanırım. İyi dilekleriniz için teşekkürler

Önemli olan gerçekten istediğinin bu olup olmaması, eğer sırf doktorluk güzel bir iş hem maddi hem manevi diye beğendiğindense değmez hiç ama eğer hayallerimin mesleği diyebileceğin bir meslekse 6 yıl falan gözün görmek ama sakın öyle rahat rahat hallederim diye düşünürek başlama bu işe .. Mühendislik zor diyorsun, tıp ondan çok daha zor olacaktır, eğer kolay bir meslek istiyorsan ona göre alternatif bulabilirsin.

benim arkadas bu sene basladı tıp a kendisi 83lü ve endüstri mühendisi

ayrıca bende insaat mühendisiyim devlette calısırsan iyi bi meslek ama özelde iskence diyebilirim okumaya zamanın yetmez

yerinde olsam bırakrdım en güzel meslek doktorluk bana göre emeginin karsılıgını alıyosun en azından

mühendisligin degeri kalmadı zaten ama doktorluk her daim gözde

laftan lafa atlıyorum ama arkadasın abisi 3.sınıfta elektrik-elektronik müh bırakıp gata tıppı kazandı buda kulagına küpe olsun basarılarının devamını dilerim hersey gönlünce olsun

emeğinin karşılığını mı alıyorsun :))
gerçekten çok güldüm
sabah yedide gidip nöbetçi değilsen en erken akşam yedide
eğer nöbetçiysen en erken ertesi gün akşam yedide çıkıp
ayda 12-13 nöbet tutup
nöbette değilsen evde en az abartmıyorum 10 kez aranıp
makale çevirisi, sunumu, hoca fırçası, hasta yakını hakareti bilmem ne uğraşıp
3000 tl ( yanlış duymadınız) almak
nasıl bir emeğin karşılığı :)
cezaevindeki infaz koruma memurları sadece bekleyip iş ertesi bilmem ne izinleri oluo alıolar bu parayı
kesinlikle abartmıyorum gerçek bunlar
işin içinde olmayan maalesef bilmiyor
her şey süper, her şey bize güzel sanıyorsunuz.
idrar yolu enf. olup aile hekimine gitmeye erinip ayağına çağıran, sonra anamnez almaya çalıştığında ne soru soruyorsun, beni hastaneye götür diye emir yağdırıp üstüne el kaldırılan ve hakaret işiten bir meslekteyiz ve ne yazık ki sık bu durum

Kızlar teknik üniversitede inşaat mühendisliği okuyorum. Bitince sınava tekrar hazırlanmak istiyorum. 26 yaşında tıp fakültesine başlamak fikri saçma mı sizce? Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Şimdiden teşekkür ederim :)

Yazını yeni gördüm bende yazmak istedim. Ben şu an adalet 2. sınıf öğrencisiyim bu yıl dgs sınavına girip hukuk için çabalıyorum. Allah' ın izniyle kazanırsam hukuku tekrar 1. sınıftan okuyacağım hiç sınıfta kalmadan bitirirsem 23 yaşında mezun olucam. 1,5 yılda stajı ortalama 25 yaşımda mezun olucam ve hiçbir hayal için hiçbir şey geç değildir diye düşünüyorum :16:

Yazını yeni gördüm bende yazmak istedim. Ben şu an adalet 2. sınıf öğrencisiyim bu yıl dgs sınavına girip hukuk için çabalıyorum. Allah' ın izniyle kazanırsam hukuku tekrar 1. sınıftan okuyacağım hiç sınıfta kalmadan bitirirsem 23 yaşında mezun olucam. 1,5 yılda stajı ortalama 25 yaşımda mezun olucam ve hiçbir hayal için hiçbir şey geç değildir diye düşünüyorum :16:

Umarım kazanırsın canım. Başarılar :)

Back