TIKINIRCASINA YEME NASIL GEÇER

sky_girl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2017
37
8
Herkese merhaba ben 17 yaşındayım 2-3 yıldır yeme bozukluğu ile uğraşıyorum. Kilo verdim aldım verdim aldım. 54ten 73e çıktım. Artık alışkanlık oldu aşırı yemek yemek. Yemediğim zaman moralim bozuluyor strese giriyorum. Yemek mutluluk veriyor insana ama geçici. Sonra pişman olabiliyorum. yavaş yavaş hastalıklar da çıkmaya basladı. 17 yaşında hem gizli şekerim var hem de polikistik over. İkisi de kilo almayı tetikleyen hastalıklar. napıcam bilmiyorum psikologa da gitmistim ama geçer gibi oluyor geçmiyor tam napıcam ablalarım yardm edin :'(

en sevdigin kıyafetlerine giremediginde gecer bence. ben de yemek yemeyi cok seviyorum hem de asırı. ama su sozu de unutmuyorum, her istedigini yersen her istedigini giyemezsin. o yuzden bir iki gun dikkat et mesela, ertesi gun daha zayıf oldugunda tartıda daha az cıktıgındaki o motivasyon hicbir seyde yok. ben buradaki motivasyon sayfalarını okuyordum hep cok iyi geliyor

Yeme bozukluğu tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Sizi fazla yemeye iten sebepler bulunmalıdır.
Önce psikolojik destek alıp, ardından diyetisyenle çalışmanızı öneririm.

Bnde cok yiyorum 24 yasindayim ayrica cok buyuk bir saglik sorunum var kronik kabizligim var ve buna ragmen su icemiyorum sirf kati gidalarla besleniyorum ustelik cok yedigim icin de kusuyorum ama bn bi cozum bulamadim sanirim stresten benmki sennkide oyle olabilir tabii bn evliyim sorunlar sorumluluklar vs .. birde bicirik cadim var basimda :)

Valla ben 10 gündür yemiyorum, deli gibi de spor yapıyorum. 10 günde 3 kilo verdim hem de yağdan. Verdikçe çok mutlu oluyorum. Daha da vermek istiyorum. Gidecek yolum var. Ama zayıf da olsam Allah'ın izniyle asla sporu bırakmam artık.
Hemen bir diyetisyene git, sonra da spora yazıl :KK66:

Diyetisyenle olacak iş değil gercekten. Duygusal olarak yiyorum ve psikologa daha önce gittiğimde duygusal yememi tam olarak engelleyememiştik. Napim ölim mi yani ben nası geçicek bu. Hayatım boyunca kilolu ve yemeklere takıntılı mı olcam

Diyetisyenle olacak iş değil gercekten. Duygusal olarak yiyorum ve psikologa daha önce gittiğimde duygusal yememi tam olarak engelleyememiştik. Napim ölim mi yani ben nası geçicek bu. Hayatım boyunca kilolu ve yemeklere takıntılı mı olcam
Boyun ve kilon kac ?

Ben de öyleydim ve diyetisyene gittim. Tabiki beynime de o sinyali gönderdim, zayıf olmalıydım yaz geliyordu falan filan! İnsana biri düzenli yeme alışkanlığı kazandırmalı ve bunu da en güzel diyetisyenler yapıyor.

Canm yaa verirsin sknti ypma bu kdar boyuna gore kilon cok fazla degil cok su tuketip birde kirinti cerez vs yemeyi kısabilirsen bnce en azindan kilonu koruyabilirsin
İnşallah. Mesela oturuyorum durup dururken birden yeme isteği geliyor gerçekten insanın da bi dayanma sınırı var sadece ben mi böyleyim... Dayanamıyorum birsürü şeye saldırıyorum sonra bin pişman falan

Valla ben 10 gündür yemiyorum, deli gibi de spor yapıyorum. 10 günde 3 kilo verdim hem de yağdan. Verdikçe çok mutlu oluyorum. Daha da vermek istiyorum. Gidecek yolum var. Ama zayıf da olsam Allah'ın izniyle asla sporu bırakmam artık.
Hemen bir diyetisyene git, sonra da spora yazıl :KK66:
Yanlış anlamayın lafım sadece size değil ama böyle diyet yapan iyi beslenebilen ve asla vazgeçmeyen insanları görmek daha cok moralimi bozuyor. Kendimi beceriksiz hissediyorum. Hormonlarımı engelleyemiyorum iştahım öyle büyüdü ki..ağlıyorum yeme krizine girince

Yanlış anlamayın lafım sadece size değil ama böyle diyet yapan iyi beslenebilen ve asla vazgeçmeyen insanları görmek daha cok moralimi bozuyor. Kendimi beceriksiz hissediyorum. Hormonlarımı engelleyemiyorum iştahım öyle büyüdü ki..ağlıyorum yeme krizine girince
O zaman psikolojik tedavi al önce.

İşe yaramıyor. Ya obez olcam bu gidişle ya da kendimi öldürücem
Ama böyle olmaz ki , o işe yaramıyor bu işe yaramıyor olmaz. Ben de öyleydim deli gibi yerdim diyorum, aç olmamama rağmen yiyordum. Sonra bu benim kaderim olamazdı. Herkes zayıftı ben de zayıflamalıydım diyip yola çıktım.
Önce psikolojik destek sonra diyetisyen. Ölüm daha mı kolay yani? Yapma lütfen.

Ama böyle olmaz ki , o işe yaramıyor bu işe yaramıyor olmaz. Ben de öyleydim deli gibi yerdim diyorum, aç olmamama rağmen yiyordum. Sonra bu benim kaderim olamazdı. Herkes zayıftı ben de zayıflamalıydım diyip yola çıktım.
Önce psikolojik destek sonra diyetisyen. Ölüm daha mı kolay yani? Yapma lütfen.
Peki hala yeme ataklarınız devam etmiyor mu? Burada birçok kişi okudum tıkınırcasına yeme atakları olan ve %100 iyileşen kimseyi göremedim. Benim yapımda var biraz mükemmeliyetçilik. Bişey oldu mu tam eksiksiz olsun istiyorum. Yemek de öyle bişey. Küçücük lokma kaçamak yapiyim diyorum sonra paketin dibini görüyorum. İyileşmeye dair Umudumu kaybettiriyor yeme atakları

Peki hala yeme ataklarınız devam etmiyor mu? Burada birçok kişi okudum tıkınırcasına yeme atakları olan ve %100 iyileşen kimseyi göremedim. Benim yapımda var biraz mükemmeliyetçilik. Bişey oldu mu tam eksiksiz olsun istiyorum. Yemek de öyle bişey. Küçücük lokma kaçamak yapiyim diyorum sonra paketin dibini görüyorum. İyileşmeye dair Umudumu kaybettiriyor yeme atakları
Tabiki devam ediyor ama tam 40 kilo veren bir kadının kurduğu cümle beni dizginliyor : " şu zamana kadar çok yedim, az yesem de çok yesem de tadı değişmedi o yüzden artık az yiyorum ve bana zarar verenleri yemiyorum" bunu demişti ve artık bu cümle ile hayatıma devam ediyorum.

X