Tıkanan ütü buhar delikleri hakkında???

niltt

N & G... 24.05.09
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2008
6.833
86
688
42
İstanbul
selam kızlar;

ütüm 2 senelik tefal marka buhar deliklerinin uç kısımları tıkanmak üzere
kaynatılmış su kullanıyorum bazen içme suyu
o delikleri nasıl temizleyebilirim var mı önerisi olan?:26:

benim annemde içine sirke koyup ütüyü çalıştırıyo ve buhar delikleri açılıyo ütü ısındıkça denemek isterseniz eğer ama sarı sar leke çıkarıyo bazen yaaa

henüz ütüm çok tıkalı değil ama ufak tefek kiraçler atıyor bazen..
limon tozun udenemeyi düşünüyorum..
sıcak suda eritip ütüye boşaltıp çalıştırıcam..

çaydanlık ve kettle de çok iyi sonuç almıştım ...hem doğal hem renksiz sonuçta..

benim annemde içine sirke koyup ütüyü çalıştırıyo ve buhar delikleri açılıyo ütü ısındıkça denemek isterseniz eğer ama sarı sar leke çıkarıyo bazen yaaa

Denesek mi acaba yaa,bende geçen siyah tişört ütülerken bi baktım,beyaz beyaz kireç,napcaz yaa:26:

arkadaşlar benim ütümde tefal ... su gözüne toz limon tuzu yada bir damla sirke koyuyorum. süper açıyor.. ütüyü

Son düzenleme:

canim sirke gercekten kirecler iyi cozum de,sanki kiyafetlerde leke birakir gibi geldi bana ben cesaret edemem,ama bunun için bi toz vardi utu suyunun içine koyuyorsunuz kirecler cozuluyo bi arastirin derim

kızlar benim ütümde buhar deliklerinden sarı leke çıkarıyor.nasıl temizlicem bilmiyorum...

Sirke de denedim ama çok kötü kokuttu yaa :26:
buhar çıktıkça berbat bi koku oluştu,kesin bi çözüm bulamayacağız galiba..

selam kızlar;

ütüm 2 senelik tefal marka buhar deliklerinin uç kısımları tıkanmak üzere
kaynatılmış su kullanıyorum bazen içme suyu
o delikleri nasıl temizleyebilirim var mı önerisi olan?:26:

benim ütüm de tefal,hani temizleme çubuğu vardır ya,işte ben uzun zamandır üşengeçliğimden dolayı temizleyemiyordum..gerçi çok fazla bir tıkanıklık yoktu ama ütüm ütü masasında dik durumdayken ütü masasını hafif geri çekeyim derken ütüm yere düştü:))eyvah bozuldu mu acaba derken bir baktım yere kireç parçacıkları döküldü,böylelikle ütümün tıkanan delikleri kendiğinden açılmış oldu:))) denemek isteyen arkadaşlara tavsiye etmem,ütümün bozulmaması şans eseri..ama sirke değil de ,limon tuzu mantıklı geldi..çünkü en azından leke olayı olmaz..

Bende yanlşlıkla yere mi düşürsem naapsam.
Limon tuzu ya da tuz ruhu deneyelim bakalım.Umarım işe yarar...

benımkıde tıkanmıs resmen su akıtıyor baktım garantısıde dolmus lımontuzunu deneyecegım saolun

arkadaşlar kireçten tıkanmış ütüler için tavsiyem önce ütüyü ısıtıyoruz sonra fişten çekip musluğun attına tutuyoruz sadece tabana gelecek su sonra fişe takıp hızlı hızlı buhar düğmesine basıyoruz bu işlem 3 4kez tekrarlayın ütünün içinden çıkan kireçlere veda edin konuyu açan arkadaşım benimde ütüm tefal yaptım ben bunu sonuç mükemmel

Daha öncedende yazmıştım kızlar;
Kendim denedim kesin çözüm bol limon tuzu eritilmiş suyu ütüye doldurup fişe takın.
Sık sık buhar fışkırtın kolayca açılsın delikleri.

Ya güzel yöntemler söylemişsiniz kızlar bende deneyeyim bari,ama ben sirke kullanarak mahfettim yaa,bi de pas gibi şeyler çıkmaya başladı,limon tuzu fayda eder mi ki bu duruma?:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…